Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Érdekesség
  2017-06-27 21:49:25, kedd
 
  Miben különböznek a nők és a férfiak?

A téma kiapadhatatlan humorforrás, de komolyra fordítva a szót: a két nem a nyilvánvaló fizikai eltéréseken kívül pár meglepő dologban is különbözik.


Érzékenyebbek a hangulatokra
A nőknek 39 százalékkal több receptoruk van a hangulatot befolyásoló molekulák megkötésére, de 55 százalékkal kevesebb olyan fehérjéjük, amely ezeket szállítja. Ez lehet a magyarázata annak, miért szenvednek a nők kétszer olyan gyakran szorongástól és depressziótól, mint a férfiak.
Másfajta bűnöket vallanak meg
Egy katolikusok körében végzett felmérésre alapuló 2009-es tanulmány szerint a nők nagyobb valószínűséggel ismerik be a kevélység, irigység vagy harag bűnét, míg a férfiak inkább a bujaságot, a torkosságot és a restséget gyónjak meg.
Gyakrabban vannak rémálmaik
Álomnaplók vizsgálata alapján a kutatók azt állapították meg, hogy a nők a férfiaknál többször álmodnak rosszat, például azt, hogy üldözik őket, vagy elveszítenek egy hozzájuk közel álló személyt.
Gyakrabban használják a Facebookot és a közösségi oldalakat
A férfiak jellemzően az internet praktikus oldalát, valamint az általa nyújtott kikapcsolódási lehetőségeket használják, a nők viszont inkább a kapcsolatépítési és társasági funkciókkal élnek.
Ritkábban kérnek fizetésemelést Egy pályakezdők körében végzett kutatás kimutatta, hogy négyszer annyi férfi kér béremelést, mint ahány nő. Azok, akik szóvá teszik ezt az igényüket, átlagosan 7,4%-kal keresnek többet, mint azok, akik nem. Megfontoltabban nevetnek, de akkor nagyon A kutatók megvizsgálták az agynak azokat a területeit, melyek a humorra adott válaszért felelősek, és úgy találták, hogy a nők általában többet elemzik a vicceket, mint a férfiak. Ha viszont valamit mulatságosnak találnak, az nagyobb nevetést vált ki belőlük, mint a férfiakból. Kétszer akkora eséllyel halnak meg szívrohamtól Az 50 éves vagy annál fiatalabb nőknél kétszer olyan valószínű a halálos kimenetelű szívroham, mint a férfiaknál. Előfordulhat, hogy néhány tünet, például a mellkasi fájdalom nem jelentkezik náluk: többek között ezért van az, hogy szívroham esetén a nők hosszabb ideig halogatják, bemenjenek-e a kórházba. Jobban látják a színárnyalatokat Tudják, miért érdemes mindig a hölgyek választására bízni, milyen színűre fessék a szobát? A kutatások kiderítették, hogy szemük biológiai felépítése miatt a nők jobban meg tudják különböztetni az eltérő színeket, mint a férfiak - az ő szemük inkább az apró részletekre és a mozgó tárgyakra érzékeny.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2017-06-27 21:38:08, kedd
 
 




Zárd ki, ha lehúz, elkeserít, nem támogat, elszomorít, nem segít, csak beléd rúg, és hátráltat. Nincs rá szükséged. Akármennyire is fáj, néha szűrni kell: barátoknak hitt veszteségek, amik ha maradnak, csak még több fájdalmat okoznak, hisz nem barátok. Csak akkor azok, amikor semmi sem megy jól, amikor megerősíted őket a hitben, hogy ők jobbak, közben meg senki sem jobb a másiknál. Erősebb lehet, de mindenkinek megvannak a maga csatái. Hol látványosan, hol elrejtve, mélyen, hogy senki se lássa. De néha csak vigyázni kell, és engedni el... leginkább embereket az életedből.
Oravecz Nóra
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 295 db bejegyzés
e év: 2711 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 265
  • e Hét: 788
  • e Hónap: 9971
  • e Év: 62679
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.