Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Paradicsomos gnocchi olaszosan
  2017-06-27 23:45:25, kedd
 
  Paradicsomos gnocchi olaszosan

Hozzávalók

1 cs gnocchi (fél kg)
7 db paradicsom (kb. 1 kg)
3 db zeller levél
5 szál bazsalikom

bors
1 teáskanál méz (vagy cukor, édesítőszer)
2 evőkanál parmezán (reszelve)


Elkészítés

A paradicsomokat megmossuk, a héját egy kicsit bemetsszük és lobogó vízbe dobjuk, de csak egy-két percre, majd kiszedjük a vízből.
Hideg vízzel leöblítjük, majd a héját lehúzzuk, a csumáját kivágjuk, feldaraboljuk.
Elkészítjük a mártásunkat: néhány bazsalikom és zeller levelet adunk hozzá és turmixoljuk. Ízesítjük sóval, borssal. Beletesszük egy lábasba, felforraljuk, hozzáadjuk a mézet (vagy ízlés szerint édesítőszert, esetleg cukrot) és a lángot lezárjuk.
Közben a gnocchit sós vízben kifőzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. A gnocchit leszűrjük és beletesszük a paradicsomos mártásba, majd néhány percre lefedjük.
Tálaláskor gazdagon meghintjük reszelt parmezánnal.





Megjegyzés

Ajánlom ezt a receptet kezdő háziasszonyoknak is, mert elronthatatlan és gyorsan kész. Persze, ha magunk készítjük a gnocchit, akkor időigényesebb. Remek fogás hőségben. Jó étvágyat kívánok!
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Narancsos tiramisukehely
  2017-06-27 23:42:49, kedd
 
  Narancsos tiramisukehely

Hozzávalók

1/2 csomag babapiskóta
1 dl kávé
1 tábla étcsokoládé
2,5 dkg vaj (megolvasztva)
2 csipet só
0,4 dl édes vörösbor
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
10 dkg cukor (ízlés szerint lehet édesebb is)
25 dkg mascarpone
A tetejére:
reszelt narancshéj
csokiforgács

Elkészítés

Egy kehelybe rakunk egy réteg piskótát, és meglocsoljuk vékonyan a kávéval.
Vízgőz felett, egy fém edényben, összeolvasztjuk a margarint és csokit, majd megöntözzük vele a piskótaréteget.
Egy edényben összekeverjük a tojássárgáját, a sót, a bort, a cukor felét és a mascarponét.
A fehérjét kemény habbá verjük a megmaradt cukorral és egy csipet sóval, és összeforgatjuk a fenti mascarponés egyveleggel, majd mindezt ráöntjük a csokis babapiskótára. A tetejére narancshéjat reszelhetünk, és egy kis csokiforgácsot - csak a nagyobb élvezetért!





BoldogAgi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tejszínes bolognai lasagne
  2017-06-27 23:40:33, kedd
 
  Tejszínes bolognai lasagne

Hozzávalók

A raguhoz:
2,5 dl főzőtejszín
3 ek extra szűz olívaolaj
2 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
4 szál zeller

bors
10-13 db friss bazsalikomlevél
oregánó
2 dl vörösbor
40 dkg darált marhahús
40 dkg darált sertéscomb
20 dkg húsos szalonna
2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
1-2 db babérlevél
A besamelhez:
3-4 ek vaj
3-4 ek liszt
4 dl tej
2 csipet szerecsendió
4 ek reszelt parmezán

A tészta:
50 dkg lasagne száraztészta
A tetejére:
parmezán
10 dkg trappista sajt


Elkészítés

A zöldségeket és a szalonnát kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a vegyes darálthúst. Lassú tűzön fehéredésig pároljuk, majd lefedve nagyjából 1 órán át főzzük.
Közben hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, sót és borsot majd felöntjük a vörösborunkkal. Miután a bort elfőtte, beletesszük a hámozott paradicsomkonzervet, a babérlevelet, illetve a bazsalikom levelek felét. Lefedve 45-60 percig főzzük így, majd hozzáadjuk az oregánót és a maradék bazsalikomot, és további 10 perc alatt, néha megkeverve készre főzzük.
A raguból kiemelünk 2-3 evőkanállal, és egy kis tálban elkeverjük a főzőtejszínnel. Ezután hozzáadjuk a bolognai szószunkhoz. Ízlés szerint pár félbevágott koktélparadicsommal "turbózhatjuk".
A besamelhez a vajat közepes tűzön felolvasztjuk, majd nagyjából ugyanennyi lisztet adunk hozzá. Sűrűn kevergetve hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük. A szerecsendióval, egy csipet sóval és a reszelt parmezánnal ízesítjük. Elkeverjük és hagyjuk 1 percet pihenni.
Egy tepsi alját kikenjük egy fél merőkanálnyi raguval. Ráhelyezzük a tésztalapokat, majd újabb ragu kerül rá. A ragura besamelt csöpögtetünk, valamint reszelt trappista sajtot szórunk rá. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg tart a ragunk.
A végén a tetejére először a besamel kerül, majd egy kevés bolognai szósz. Megszórjuk bőven reszelt parmezánnal, majd előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük nagyjából 35-45 percre.





Soma Sajnovics

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Padlizsánkrémleves
  2017-06-27 23:22:02, kedd
 
  Padlizsánkrémleves

Hozzávalók

1 db nagyobb padlizsán
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 db piros húsú paprika
1 db burgonya

bors
1/2 csokor friss petrezselyemzöld
2 ek olívaolaj
1 l húsleves alaplé
1,5 dl tejszín
1 tk étkezési keményítő

Elkészítés

A padlizsánt megtisztítjuk, kockára vágjuk, besózzuk, majd fél órát állni hagyjuk a sóban. Ezután leöblítjük és kinyomkodjuk belőlük a levet.
Egy fazékban kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobjuk a padlizsánt, valamint a felaprított sárgarépát, paprikát és krumplit. Felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre pürésítjük, majd hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a tejszínt. Ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk és további 2 percig forraljuk.
A parmezánt lereszeljük, és zsírpapírral bélelt sütőlemezre szórjuk halmokban, egymástól kicsit távolabbra. 200 fokos sütőben 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt leszedjük, és külön tálkában kínáljuk a levesünkhöz.





Megjegyzés

A sajtchipsszel kínáljuk, petrezselyemmel megszórjuk.
zsuzsamama56

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Kánikula a folytatásban is
  2017-06-27 23:19:16, kedd
 
  Kánikula a folytatásban is

Ismét erősödik a nappali felmelegedés, szerdán 37 fok is lehet.

A vasárnapi heves zivatarok után ismét beköszöntött a kánikula, szerdáig egyre

erősödik a nappali felmelegedés.

Kedden 30-35 fokig melegszik a levegő, néhol az Északi-középhegységben maradhat 30 fok alatt a hőmérséklet. A napsütés veszi át a főszerepet. A Dunántúl nagy részén azonban élénk, északnyugaton erős délies légmozgás lesz.

Szerdán tetőzik a hőség




Varga Ferenc fotója, köszönjük!

Szerdán a déli, délkeleti tájakon 36-38 fokig emelkedik a hőmérséklet, de mindenütt 30 fok fölötti maximumok várhatók. Elszórtan záporok, zivatarok frissíthetik a levegőt, melyek mögött visszaeshet a hőmérséklet. Szeles nap lesz, északnyugaton erős, viharos széllökésekkel.

Csütörtökön és pénteken tovább erősödik a légmozgás, erős, viharos erejű lesz a délnyugati szél. Csütörtökön többfelé valószínű zápor, zivatar kialakulása, majd pénteken napközben túlnyomóan napos időre készülhetünk, szombatra viszont egy hidegfront hozhat jelentős felfrissülést.

Borítókép: Bedocsgyula

Írta: Herrmann Dóra

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 499 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1099
  • e Hét: 3313
  • e Hónap: 17218
  • e Év: 146925
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.