|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017-06-27 23:45:25, kedd
|
|
|
Paradicsomos gnocchi olaszosan
Hozzávalók
1 cs gnocchi (fél kg)
7 db paradicsom (kb. 1 kg)
3 db zeller levél
5 szál bazsalikom
só
bors
1 teáskanál méz (vagy cukor, édesítőszer)
2 evőkanál parmezán (reszelve)
Elkészítés
A paradicsomokat megmossuk, a héját egy kicsit bemetsszük és lobogó vízbe dobjuk, de csak egy-két percre, majd kiszedjük a vízből.
Hideg vízzel leöblítjük, majd a héját lehúzzuk, a csumáját kivágjuk, feldaraboljuk.
Elkészítjük a mártásunkat: néhány bazsalikom és zeller levelet adunk hozzá és turmixoljuk. Ízesítjük sóval, borssal. Beletesszük egy lábasba, felforraljuk, hozzáadjuk a mézet (vagy ízlés szerint édesítőszert, esetleg cukrot) és a lángot lezárjuk.
Közben a gnocchit sós vízben kifőzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. A gnocchit leszűrjük és beletesszük a paradicsomos mártásba, majd néhány percre lefedjük.
Tálaláskor gazdagon meghintjük reszelt parmezánnal.
Megjegyzés
Ajánlom ezt a receptet kezdő háziasszonyoknak is, mert elronthatatlan és gyorsan kész. Persze, ha magunk készítjük a gnocchit, akkor időigényesebb. Remek fogás hőségben. Jó étvágyat kívánok!
BiroSari
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2017-06-27 23:42:49, kedd
|
|
|
Narancsos tiramisukehely
Hozzávalók
1/2 csomag babapiskóta
1 dl kávé
1 tábla étcsokoládé
2,5 dkg vaj (megolvasztva)
2 csipet só
0,4 dl édes vörösbor
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
10 dkg cukor (ízlés szerint lehet édesebb is)
25 dkg mascarpone
A tetejére:
reszelt narancshéj
csokiforgács
Elkészítés
Egy kehelybe rakunk egy réteg piskótát, és meglocsoljuk vékonyan a kávéval.
Vízgőz felett, egy fém edényben, összeolvasztjuk a margarint és csokit, majd megöntözzük vele a piskótaréteget.
Egy edényben összekeverjük a tojássárgáját, a sót, a bort, a cukor felét és a mascarponét.
A fehérjét kemény habbá verjük a megmaradt cukorral és egy csipet sóval, és összeforgatjuk a fenti mascarponés egyveleggel, majd mindezt ráöntjük a csokis babapiskótára. A tetejére narancshéjat reszelhetünk, és egy kis csokiforgácsot - csak a nagyobb élvezetért!
BoldogAgi
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-06-27 23:40:33, kedd
|
|
|
Tejszínes bolognai lasagne
Hozzávalók
A raguhoz:
2,5 dl főzőtejszín
3 ek extra szűz olívaolaj
2 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
4 szál zeller
só
bors
10-13 db friss bazsalikomlevél
oregánó
2 dl vörösbor
40 dkg darált marhahús
40 dkg darált sertéscomb
20 dkg húsos szalonna
2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
1-2 db babérlevél
A besamelhez:
3-4 ek vaj
3-4 ek liszt
4 dl tej
2 csipet szerecsendió
4 ek reszelt parmezán
só
A tészta:
50 dkg lasagne száraztészta
A tetejére:
parmezán
10 dkg trappista sajt
Elkészítés
A zöldségeket és a szalonnát kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a vegyes darálthúst. Lassú tűzön fehéredésig pároljuk, majd lefedve nagyjából 1 órán át főzzük.
Közben hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, sót és borsot majd felöntjük a vörösborunkkal. Miután a bort elfőtte, beletesszük a hámozott paradicsomkonzervet, a babérlevelet, illetve a bazsalikom levelek felét. Lefedve 45-60 percig főzzük így, majd hozzáadjuk az oregánót és a maradék bazsalikomot, és további 10 perc alatt, néha megkeverve készre főzzük.
A raguból kiemelünk 2-3 evőkanállal, és egy kis tálban elkeverjük a főzőtejszínnel. Ezután hozzáadjuk a bolognai szószunkhoz. Ízlés szerint pár félbevágott koktélparadicsommal "turbózhatjuk".
A besamelhez a vajat közepes tűzön felolvasztjuk, majd nagyjából ugyanennyi lisztet adunk hozzá. Sűrűn kevergetve hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük. A szerecsendióval, egy csipet sóval és a reszelt parmezánnal ízesítjük. Elkeverjük és hagyjuk 1 percet pihenni.
Egy tepsi alját kikenjük egy fél merőkanálnyi raguval. Ráhelyezzük a tésztalapokat, majd újabb ragu kerül rá. A ragura besamelt csöpögtetünk, valamint reszelt trappista sajtot szórunk rá. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg tart a ragunk.
A végén a tetejére először a besamel kerül, majd egy kevés bolognai szósz. Megszórjuk bőven reszelt parmezánnal, majd előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük nagyjából 35-45 percre.
Soma Sajnovics
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2017-06-27 23:22:02, kedd
|
|
|
Padlizsánkrémleves
Hozzávalók
1 db nagyobb padlizsán
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 db piros húsú paprika
1 db burgonya
só
bors
1/2 csokor friss petrezselyemzöld
2 ek olívaolaj
1 l húsleves alaplé
1,5 dl tejszín
1 tk étkezési keményítő
Elkészítés
A padlizsánt megtisztítjuk, kockára vágjuk, besózzuk, majd fél órát állni hagyjuk a sóban. Ezután leöblítjük és kinyomkodjuk belőlük a levet.
Egy fazékban kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobjuk a padlizsánt, valamint a felaprított sárgarépát, paprikát és krumplit. Felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre pürésítjük, majd hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a tejszínt. Ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk és további 2 percig forraljuk.
A parmezánt lereszeljük, és zsírpapírral bélelt sütőlemezre szórjuk halmokban, egymástól kicsit távolabbra. 200 fokos sütőben 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt leszedjük, és külön tálkában kínáljuk a levesünkhöz.
Megjegyzés
A sajtchipsszel kínáljuk, petrezselyemmel megszórjuk.
zsuzsamama56
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2017-06-27 23:19:16, kedd
|
|
|
Kánikula a folytatásban is
Ismét erősödik a nappali felmelegedés, szerdán 37 fok is lehet.
A vasárnapi heves zivatarok után ismét beköszöntött a kánikula, szerdáig egyre
erősödik a nappali felmelegedés.
Kedden 30-35 fokig melegszik a levegő, néhol az Északi-középhegységben maradhat 30 fok alatt a hőmérséklet. A napsütés veszi át a főszerepet. A Dunántúl nagy részén azonban élénk, északnyugaton erős délies légmozgás lesz.
Szerdán tetőzik a hőség
Varga Ferenc fotója, köszönjük!
Szerdán a déli, délkeleti tájakon 36-38 fokig emelkedik a hőmérséklet, de mindenütt 30 fok fölötti maximumok várhatók. Elszórtan záporok, zivatarok frissíthetik a levegőt, melyek mögött visszaeshet a hőmérséklet. Szeles nap lesz, északnyugaton erős, viharos széllökésekkel.
Csütörtökön és pénteken tovább erősödik a légmozgás, erős, viharos erejű lesz a délnyugati szél. Csütörtökön többfelé valószínű zápor, zivatar kialakulása, majd pénteken napközben túlnyomóan napos időre készülhetünk, szombatra viszont egy hidegfront hozhat jelentős felfrissülést.
Borítókép: Bedocsgyula
Írta: Herrmann Dóra
Forrás: https://www.idokep.hu
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
499 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1099
- e Hét: 3313
- e Hónap: 17218
- e Év: 146925
|
|
|