Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2017-06-07 23:55:23, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Cukkinis-krumplis egytálétel
  2017-06-07 22:25:06, szerda
 
  Cukkinis-krumplis egytálétel

Hozzávalók

2 db nagyobb burgonya
3 db paradicsom
2 db cukkini
1 tk szárított oregánó
5 dkg reszelt parmezán
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 ek olívaolaj



Elkészítés

A burgonyát alaposan megmossuk, majd félpuhára főzzük. Hagyjuk kissé kihűlni, meghámozzuk és felkarikázzuk.A hagymát és a fokhagymát is meghámozzuk, majd mindet finomra vágjuk. Felforrósítjuk az olaj felét, majd üvegesre sütjük rajta a hagymákat. A paradicsomot és a cukkinit megmossuk, szárazra töröljük és felkarikázzuk mindet.
A pirított hagymakeveréket olajjal kikent kerek tűzálló tálba simítjuk. A zöldségkarikákat felváltva kör alakban elrendezzük rajta. Alaposan megsózzuk, megfűszerezzük az oregánóval, majd meghintjük a reszelt parmezánnal. Meglocsoljuk a megmaradt olajjal és 180 fokos sütőben 45 perc alatt aranyszínűre sütjük.





Megjegyzés

Körbe-körbe-karikába és már kész is ez a mutatós nyári egytálétel. Ha egyszer megkóstolja a család, mindig követelni fogja.
MME


SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Egyszerű áfonyás muffin
  2017-06-07 22:20:30, szerda
 
  Egyszerű áfonyás muffin

Hozzávalók

28 dkg liszt
25 dkg áfonya
17 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
2 dl tej
2 db tojás
1 tk vaníliakivonat
1 tk sütőpor

Elkészítés

A puha vajat krémesre keverjük a porcukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliaaromát, és alaposan összedolgozzuk.
A lisztet átszitáljuk a sütőporral, majd a tejjel felváltva a tojásos masszához adagoljuk. A megmosott és szárazra törölt áfonyát óvatosan a tésztába keverjük.
A masszát elosztjuk a muffin-sütő papír-kapszlival bélelt mélyedéseiben, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, addig, amíg aranybarna lesz.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Spenótos húsos lasagne
  2017-06-07 22:16:35, szerda
 
  Spenótos húsos lasagne

Hozzávalók

1 doboz lasagne tészta (50 dkg)
Húsos szósz:
50 dkg darált hús (sertés)
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3 dl paradicsompüré
petrezselyemzöld
oregánó
kakukkfű
bazsalikom
babérlevél

bors
Spenótos szósz:
50 dkg spenótpüré
5 gerezd fokhagyma
5 dkg kéksajt

bors
2-3 ek zsemlemorzsa
Besamelmártás:
3 ek vaj
2 ek liszt
4 dl tej

bors
5 dkg parmezán (reszelve + 10 dkg a tetejére)


Elkészítés

Egy lábasban a húsos szószhoz megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, a sárga- és fehérrépát, majd rátesszük a húst, a fűszereket, és néha megkeverve, fehéredésig pirítjuk. Amint kifehéredett, felöntöm a paradicsompürével és 10-15 perc alatt készre főzzük.
A spenótos szószhoz a spenótot lecsepegtetjük, hogy minél kevesebb folyadék maradjon benne, majd a meghámozott fokhagymával együtt feltesszük főni. Amikor forrni kezd, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a kéksajtot, és addig keverjük, amíg kissé megolvad, de még darabos.
A besamelmártáshoz a vajat a liszttel megpirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, a fűszereket. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzátesszük a parmezánt.
Előveszünk egy 20x30x10-es tepsit, az aljába olívaolajat csepegtetünk, majd erre tesszük az első sor tésztát, ráhalmozzuk a húsos töltelék felét, majd egy sor tészta, a spenótos töltelék, és ismét egy sor tészta következik, amire egy adag besamelmártást kenünk. Erre halmozzuk a darált hús másik felét, majd megint tészta jön, rá a maradék besamel. A tetejét bőséggel megszórjuk reszelt trappistával. 180 fokon, 50 percig sütjük, majd 5-10 percet grillezzük, hogy rápiruljon a sajt.





Kissné Szabó Regina Csilla ReginaAliz

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Klasszikus vegyes gyümölcsleves
  2017-06-07 22:11:59, szerda
 
  Klasszikus vegyes gyümölcsleves

Hozzávalók

35 dkg vegyes erdei gyümölcs
2 dl főzőtejszín
2,5 dl víz
1 db kezeletlen narancs reszelt héja és leve
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg cukor
1 ek vaníliás pudingpor


Elkészítés

A gyümölcsöket egy fazékba tesszük a vízzel és a narancs reszelt héjával. Hozzáadjuk a cukrot, valamint a vaníliás cukrot, és alacsony lángon főzzük.
Forráspontig hevítjük, a pudingport csomómentesre keverjük a tejszínben, majd hőkiegyenlítéssel szűrőn át a levesbe keverjük, és halkan lobogva további 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
Jeges fürdőben kihűtjük. Tálalás előtt belekeverjük a frissen a kifacsart narancs levét, és forró nyári napokon tányérokba merjük, néhány szem jégkockára.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 499 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2506
  • e Hét: 7087
  • e Hónap: 20992
  • e Év: 150699
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.