Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Főtisztelendő Dr. Scharpf Egon c. Apát Úr gyémántmiséje
  2017-07-12 22:17:03, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Emeli Sandé brit énekesnő nyitja meg a vizes vb-t
  2017-07-12 22:08:13, szerda
 
  Rolling Stones helyett Emeli Sandé brit énekesnő nyitja meg a vizes vb-t.
...... .......



...... .....


Néhány dal az énekesnő előadásában.
- Read All About It Pt. III videó Link

- Hurts videó Link

- My Kind of Love videó Link

- Clown Videó Link

- Live at the Royal Albert Hall (2013) videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vizes OB, VB 2017_Magyarország  
Nadányi Zoltán: A két szemed szeretett legtovább
  2017-07-12 21:21:38, szerda
 
  A két szemed szeretett legtovább.
Be furcsa szerelem.
A szád már néma volt, de a szemed,
az még beszélt velem.

A kezed már hideg volt, jéghideg,
nem is adtál kezet,
de a szemed még megsimogatott,
nálam feledkezett.

És lándzsákat tűztél magad köré
hideg testőrökül,
de a szemed még rám leselkedett
a zord lándzsák mögül.

És ellebegtél, és a hegyes
lándzsák maradtak ott,
de a szemed még egyszer visszanézett
és mindent megadott.

A két szemed szeretett legtovább,
még mostan is szeret.
Még éjszakánkint zöldes csillaga
kigyúl ágyam felet
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Vizes vb: grandiózus nyitóünnepség
  2017-07-12 21:05:14, szerda
 
  Vizes vb: grandiózus nyitóünnepség - ma este van a főpróba.
- Tényleg nagyon durván látványos lesz a vizes vb megnyitóünnepsége
2017. júl. 11. Youtube
Már alig három nap van hátra a vizes világbajnokság megnyitóünnepségéig, így a résztvevők természetesen az utolsó próbákat tartják a dunai showműsor előtt. Az NSO Tv stábja is ott lehetett az egyiken, így most néhány részletét megmutathatjuk az előadásnak. Annyit elöljáróban elárulhatunk: mi nem csalódtunk, a nyitóműsor az ígéretekhez híven valóban elképesztő látvánnyal szolgáltat majd. Videó Link


A vizes világbajnokságok és Magyarország történetének leglátványosabb show-műsorával készülnek a szervezők a budapesti és balatonfüredi FINA-világbajnokság megnyitóünnepségére. Július 14-én este 9 órától 4 darab 1600 tonnás uszály, 3000 négyzetméter színpad, 2000 jelmez, 40 drón és 510 közreműködő művész vesz részt a műsorban közel 220 önkéntessel és fiatal sportolóval kiegészülve - derült ki a Müpa és a Bp2017 Nkft. közös sajtótájékoztatóján.

- Szántó Éva, a Bp2017 ügyvezető igazgatója kijelentette: hazánk felkészült a házigazdai szerepre. A nyitóünnepséget a Lánchíd pesti hídfőjénél rendezik. ,,A Dunához és a vízhez kapcsolódó nagyszabású összművészeti produkciót láthatnak a nézők. Természetesen ebből nem maradhatnak ki a kötelező elemek, a részt vevő országok zászlóinak felvonulása és a sportolói fogadalomtétel sem."
,,A szervezők és a FINA részéről az volt az elvárás, hogy grandiózus ünnepséget rendezzünk - kezdte Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója. - Elképesztően nagy csapatmunka eredménye lesz az előadás, ezer ember dolgozik a produkción."
Hozzátette: a show négy részből épül fel. Az elsőben azt mutatják be, hogy a víz az élet kialakulásához elengedhetetlen. Ezután a kultúránk és a víz kapcsolata elevenedik meg, majd következik a sportkultúra, végül befejezésképpen a víz és a jövőnk viszonya.
Káel árulta el a show legnevesebb fellépőit is: Eötvös Péter világhírű zeneszerző a Dunát szólaltatja meg szerzeményében. Herczku Ágnes nemzetközi hírű előadó énekel, míg Bogányi Gergely speciális zongoraprodukcióval készül. Mindemellett fellép a brit sztárénekes, Emeli Sandé is.
A nyitórendezvény koreográfusa az ExperiDance művészeti vezetője, Román Sándor, aki kijelentette: a táncjelenetek egyediek lesznek, teljesen magyar szabvány. A néptáncon keresztül szeretnék bemutatni a magyar lelkületet, többek közt 150 gyerek részvételével.
A fellépők ruháit egyébként a nemzetközi szinten is elismert divattervező, Zoób Kati álmodta meg, összesen 150 modell fel is vonul majd az este folyamán.
Fontos információ még, hogy az ünnepség alatt a Lánchíd teljesen, míg az Erzsébet híd az autós forgalom elől lesz lezárva. A helyszínen tartózkodók tíz kivetítő ernyőn követhetik az eseményeket, miközben a teljes budai várt fénybe borítják. Az otthon maradóknak pedig a médiapartner, az MTVA közvetíti az egész előadást.
A Papp László Budapest Sportarénában megrendezendő záróünnepségről is esett szó: Vági Bence, a Recirquel Újcirkusz Társul vezetője elárulta, hogy egy ősi legendát fognak életre kelteni 200 művész, köztük 80 artista és több mint 50 táncos segítségével. Épül egy 6 méter magas félig robot, félig báb, amely végigvezeti a nézőket Magyarország tájain.
Újságírói kérdésre válaszolva Káel elárulta: összesen 4.3 milliárd forintba kerülnek a nyitó- és záróünnepségek (a balatonfüredi helyszínt is beleszámítva), amiből a legnagyobb részt a dunai helyszín kialakítása emésztette fel. Julie Cugurno, az ECA2, vagyis a nyitóünnepség technikai lebonyolításáért felelős cég operatív igazgatója hozzátette: nemzetközi tapasztalataik alapján egy színvonalas show-műsor lebonyolításához ez egyáltalán nem kiemelkedő összeg.
 
 
0 komment , kategória:  Vizes OB, VB 2017_Magyarország  
Szent Henrik - napi ige 07.13.
  2017-07-12 17:44:47, szerda
 
  OLVASMÁNY Mikeás próféta könyvéből
Megmondom neked, ó, ember; mit kíván tőled az Úr.
(A nép bűnbánó lélekkel ezt mondta:)
,,Mivel állhatok az Úr elé, mivel borulhatok a magasságos Isten elé? Vajon álljak oda égőáldozatokkal és egyesztendős borjakkal?
Kosok ezreiben telik-e az Úrnak kedve, vagy áradó olajpatakokban? Feláldozzam-e elsőszülöttemet vétkemért, drága gyermekemet életem bűnéért?
(Isten pedig így válaszolt:)
,,Megmondták neked, ó, ember, mi a jó, és mit kíván tőled az Úr: Semmi mást, mint hogy váltsd tettekre az igazságot, szeresd hűségesen, és járj alázatosan a te Isteneddel."
Ez az Isten igéje.
Mik 6,6-8

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Boldog az a férfi, * aki az Úr törvényében leli örömét. 2a. vers.
Előénekes: Boldog ember, aki nem követi a gonoszok tanácsát, † nem lép a bűnösök útjára, * a gúnyolódok körében nem foglal helyet,
hanem az Úr törvényében leli örömét, * az ő parancsairól elmélkedik éjjel és nappal.
Hívek: Boldog az a férfi, * aki az Úr törvényében leli örömét.
E: Olyan, mint a fa, melyet folyóvíz mellé ültettek, * mely idejében gyümölcsöt érlel.
Nem fonnyad el a lombja, * siker koronázza minden tettét.
H: Boldog az a férfi, * aki az Úr törvényében leli örömét.
E: Nem így járnak a gonoszok, nem így, * hanem mint a polyva, melyet szétszór a szél
Mert az Úr őrzi az igazak útját, * a gonoszok útja pusztulás.
H: Boldog az a férfi, * aki az Úr törvényében leli örömét.
Zsolt 1,1-2.3.4 és 6

ALLELUJA
Jézus mondja: † Aki szeret engem, megfogadja szavamat. * Atyám is szeretni fogja, és hozzá költözünk. Jn 14,23 - 8 G. tónus.
EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A bölcs ember házát sziklára építi, a balga pedig homokra.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
A mennyek országába nem jut be mindenki, aki azt mondja nekem: ,,Uram! Uram!" Csak az, aki mennyei Atyám akaratát cselekszi. Azon a napon sokan mondják majd nekem: ,,Uram, Uram! Hát nem a te nevedben prófétáltunk? Nem a te nevedben űztük ki az ördögöket? Nem a te nevedben tettünk annyi csodát?" Én akkor kijelentem majd nekik, hogy nem ismertelek soha benneteket. Távozzatok színem elől, ti, gonosztevők!
Mert mindaz, aki meghallgatja szavaimat és szerintük cselekszik, ahhoz az okos emberhez hasonlít, aki a házát sziklára építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, és nekizúdult a háznak, de az nem dőlt össze, mert sziklára épült.
Aki viszont hallgatja szavaimat, de nem követi azokat, ahhoz az ostoba emberhez hasonlít, aki a házát homokra építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, nekizúdult a háznak; az összedőlt, és nagy romhalmaz lett belőle."
Ezek az evangélium igéi.
Mt 7,21-27

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
36. A SZENT FÉRFIAKRÓL
Pap: Kérjük, testvéreim, gondviselő mennyei Atyánkat, hogy a szent hitvallók példája nyomán szentségben és igazságban járjuk a földi élet útjait!
Lektor: 1. Segítsd kegyelmeddel Egyházad minden tagját, hogy valóban a föld sója és a világ világossága legyünk!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Adj egyetértést a népeknek, és támassz önzetlen békességszerzőket az egész világ javára!
3. Add, hogy úgy fáradozzunk családunk és embertársaink jólétéért, hogy mentek maradjunk a világ bűneitől!
4. Adj nekünk irgalmas szívet, hogy bajbajutott embertársaink segítségével rójuk le az irántad való szeretet adóját!
5. Add, hogy a betegek és a szenvedők a szentek példájára krisztusi lélekkel viseljék keresztjüket!
(6. Add, hogy N. testvérünkkel [nővérünkkel] és minden kedves halottunkkal szentjeid társaságában jobbod felől állhassunk az ítélet napján!)
Pap: Mennyei Atyánk, nyisd meg lelki szemünket, hogy nagy testvéreinkben, a szentekben megcsodáljuk, mire képes kegyelmeddel az ember! Erősítsd akaratunkat, hogy földi hivatásunknak hűséges betöltésével méltónak bizonyuljunk szent példaképeinkhez! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
14. évközi hét csütörtök igéje
  2017-07-12 17:36:19, szerda
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Józsefet a Gondviselés vezérelte Egyiptomba, hogy általa meneküljenek meg testvérei.
Amikor a kis Benjámin zsákjában megtalálták az ezüst poharat, Júda közelebb lépett Józsefhez, és bizalommal így szólt: Kérlek, uram, hadd szóljon szolgád egy szót hozzád! Ne haragudj szolgádra, hiszen te egyenlő vagy a fáraóval. Amikor uram azt kérdezte szolgáitól, hogy van-e atyátok vagy testvéretek, mi azt feleltük az én uramnak: Van nekünk egy idős atyánk és egy fiatal öcsénk, aki az ő öregségében született. Ennek a bátyja meghalt, így egyedül maradt meg anyjától, és atyja nagyon szereti.Te akkor azt mondtad szolgáidnak: Hozzátok el hozzám, hadd lássam saját szememmel! Ha legkisebb öcsétek nem jön el veletek, többé nem kerülhettek a színem elé.
Mi akkor fölmentünk atyánkhoz, a te szolgádhoz, és elmondtuk neki az én uram szavait. Amikor aztán azt mondta atyánk: Menjetek, vegyetek egy kis élelmet! - mi azt válaszoltuk neki: Nem mehetünk. Csak ha velünk jön a legkisebb öcsénk is, akkor megyünk el; mert a színe elé se juthatunk annak az embernek, ha a legkisebb öcsénk nem lesz velünk.Erre azt mondta atyánk: Ti is tudjátok, hogy csak két fiam született attól a feleségemtől. Az egyik eltávozott tőlem, és én azt gondoltam, bizonyára vadállat tépte szét. Nem is láttam többé a mai napig. Ha ezt is elviszitek tőlem, és valami baj éri, ősz fejemet a bánattal ti juttatjátok a sírba.
Ekkor József már nem tudta magát tovább türtőztetni a körülötte álló sok ember előtt, ezért megparancsolta: ,,Menjen ki mindenki!" Nem is maradt senki vele, amikor József megismertette magát testvéreivel.
Aztán hangos sírásra fakadt, úgyhogy meghallották az egyiptomiak, sőt meghallotta a fáraó háza is. József azt mondta testvéreinek: Én vagyok József. Él-e még atyám?" De testvérei úgy megrémültek, hogy felelni sem tudtak.
Akkor József azt mondta testvéreinek: ,,Jöjjetek közelebb hozzám!" Amikor közelebb léptek, azt mondta: ,,Én vagyok József, a ti testvéretek, akit eladtatok Egyiptomba. De most már ne bánkódjatok, és ne rémüldözzetek, hogy engem eladtatok, mert azért küldött ide az Isten előttetek, hogy életben maradjatok."
Ez az Isten igéje.
Ter 44,18-21.23b-29;45,1-5

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Emlékezzetek a csodás tettekre, * melyeket Isten művelt. 5a. vers.
Előénekes: Éhséget támasztott egykor a földön, * és elpusztított minden falat kenyeret.
De elküldött előttük egy férfit, Józsefet, * akit rabszolgának adtak el.
Hívek: Emlékezzetek a csodás tettekre, * melyeket Isten művelt.
E: Lábát bilincsbe verték, * nyakát vasba szorították,
amíg be nem teljesedett, amit mondott, * amíg nem igazolta őt az Úr szava.
H: Emlékezzetek a csodás tettekre, * melyeket Isten művelt.
E: A király üzent, hogy oldják föl bilincsét, * a népek fejedelme tette szabaddá.
Megtette őt házának urává, * és minden vagyona fölé rendelte.
H: Emlékezzetek a csodás tettekre, * melyeket Isten művelt.
Zsolt 104,16-17.18-19.20-21

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Az apostolok ingyen kapták hatalmukat Istentől. Ingyen kell azt gyakorolniuk.
Jézus e szavakkal küldte a nép közé apostolait:
Menjetek, és hirdessétek, hogy közel van a mennyek országa! Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, és űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok! Ne legyen övetekben se arany, se ezüst, se rézpénz! Ne vigyetek magatokkal úti tarisznyát, se két ruhát, se sarut, se botot! Méltó ugyanis a munkás a kenyerére.
Ha egy városba vagy faluba érkeztek, érdeklődjetek, hogy ki az, aki méltó arra, hogy nála maradjatok, amíg csak el nem távoztok! Amikor pedig beléptek a házba, köszöntsétek a ház népét. Ha érdemes rá a ház, akkor a békétek rászáll; ha pedig érdemtelen, akkor békétek visszaszáll rátok.
Ha valaki nem fogad be titeket, sem szavatokra nem hallgat, akkor menjetek ki a házból, de még a városból is, és rázzátok le a port a lábatokról! Bizony, mondom nektek: Szodoma és Gomorra földjének tűrhetőbb sorsa lesz az ítélet napján, mint annak a városnak.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 10,7-15

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Testvéreim, áldjuk és magasztaljuk Istent, aki testi és lelki adományaival elhalmoz minket!
Lektor: 1. Hogy mindig hálásak legyünk a teremtés és a megváltás gazdag ajándékaiért, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Hogy készséges lélekkel fogadjuk a Gondviselés minden rendelkezését, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
3. Hogy Isten és a felebarát szeretete irányítsa gondolatainkat, érzéseinket és cselekedeteinket, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
4. Hogy az irigységet és az önzést, a haragot és a gyűlölködést tartsa távol tőlünk, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
5. Hogy a munkásoknak munkát, az éhezőknek kenyeret, a szomorúaknak vigaszt, és minden embernek üdvösséget adjon, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
(6. Hogy elhunyt N. testvérünket [nővérünket], hozzátartozóinkat és jótevőinket fogadja be a szentek boldog társaságába, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Jóságos, mennyei Atyánk! Hittel valljuk, hogy örök szereteteddel te irányítod emberi sorsunkat. Add, hogy életünk minden napján hűségesen szolgáljunk neked. Aki élsz és uralkodol mindörökkön-örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Henderson Dávid & 1000 fős kórus: Hozsánna
  2017-07-12 16:57:41, szerda
 
  Henderson Dávid & 1000 fős kórus: Hozsánna
Ez az a nap! 2013 videója Link
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Csiszér László: Hosanna - gyongyi80 videója
  2017-07-12 16:54:27, szerda
 
  gyongyi80 videója Link  
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Szentségimádás Ferenc pápával 2013.06.02
  2017-07-12 16:39:55, szerda
 
  Világméretű szentségimádást vezetett Ferenc pápa a hit évének egyik központi eseményeként. Rómában, a Szent Péter-bazilikában délután 5 és 6 óra között tartotta a szentségimádást, világszerte minden székesegyházban és templomban ehhez igazították az időpontot. Magyarországon valamennyi egyházmegye csatlakozott a kezdeményezéshez.
A BonumTV élő vatikáni közvetítésében szinkrontolmács és szakkommentátor Koronkai Zoltán, jezsuita szerzetes.
Videó Link

...... ...........



...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A szódabikarbóna 47 felhasználási módja
  2017-07-12 16:33:57, szerda
 
  Itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 264 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 593
  • e Hét: 6284
  • e Hónap: 26967
  • e Év: 229880
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.