Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Isten veled király teljes film magyarul akció
  2017-07-18 23:57:09, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2017-07-18 23:52:23, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2017-07-18 23:42:26, kedd
 
 



Élve falták fel a hangyák a kegyetlenül elhanyagolt mexikói kislányt

A 18 hónapos Luna Estefaniának iszonyatos kínokat kellett kiállnia, a hangyák élve falták fel a pici testét. A lebénult, legyengült kislány a kórházban életét vesztette.

Mariana Lizeth Salas Hernandezről kiderült, hogy napokig nem etette a másfél éves kislányt, aki emiatt került ilyen állapotba.

Mire rátaláltak a testét már hangyák lepték el, ami embertelen fájdalmat okozott a kicsinél.



Az orvosok is ledöbbentek, hogy milyen gyötrelmeken ment keresztül a pici gyerek.

A nőt letartóztatták és a napokban 30 év börtönt kapott kegyetlen tettéért
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Történet
  2017-07-18 10:50:30, kedd
 
  Ivár dalnok volt, méghozzá a legjobb, aki valaha Izland földjén született; és ha ez a megállapítás túlzásnak tűnik, az csak azért van, mert minden dalnok a legkiválóbb, amikor róla szól a történet. Egyik mesemondó tisztelje a másikat.
Szóval Ivár dalnok volt; meglehetősen fiatal még, amikor útra kelt, hogy világot lásson, és végül a norvég király udvarában kötött ki. A király nagyon szerette az énekeit és a történeteit; Ivárnak jól ment a sora, szépen lassan kisebb vagyonra tett szert. Egy napon a bátyja, Thorfinn meglátogatta; bár a két testvér sok mindenben különbözött egymástól, Ivár mégis szívesne fogadta őt, vendégül látta sok-sok napon át, és amikor végül hazaindult, megkérte egy szívességre: keressen meg Izlandon egy bizonyos Oddni nevű lányt, és mondja meg neki, hogy a dalnok szívből szereti őt, sokat gondol rá, és ha hazatér, feleségül kéri majd. Thorfinn visszahajózott a szülőföldjére, megkereste Odnnit; de a lány annyira megtetszett neki, hogy inkább a maga számára kérte feleségül, és megtartották az esküvőt.
A hír hamarosan Ivár fülébe is eljutott; és attól a naptól kezdve eltűnt a lelkéből a zene. Kedvetlenül pengette a lantot, alig-alig énekelt; hamarosan a királynak is feltűnt, hogy kedvenc dalnoka mennyire kedvetlen és levert. Az egyik lakoma után magához hívatta őt.
- Mi lelt téged, kedves dalnokom? Látom rajtad, hogy szomorú vagy, de az okát nem árultad el senkinek. Kevésled talán a pénzt, amit a dalaidért fizetünk? Adhatok többet.
- Nem, felség - felelte Ivár - nincs szükségem több aranyra.
- Akkor talán honvágyad van? Idegennek érzed magad a földemen? Adhatok neked házat és birtokot...
- Nem, felség, nem erről van szó.
A király sorra próbálkozott mindenféle ajándékkal, ami csak az eszébe jutott; Ivár pedig sorra elutasított rangot, hajót, kincseket. A király végül halk hangon így szólt.
- Fiatal vagy, és azt hiszem, sejtem már, mi bánt. Mondd meg nekem a lány nevét, és ígérem, ha a szülei az utatokba állnak...
- Semmi szükség rá, felség - mondta Ivár - már férjhez ment. A bátyámhoz.
A király gondolkodott egy darabig.
- Mégiscsak adok neked egy farmot, fiam. Ha egész nap dolgozol...
-... csak Oddni járna a fejemben.
- Akkor adok pénzt. Utazd be a világot.
- Mindenhová magammal vinném az emlékeimet.
- De mégis, utaznod kéne. Talán megismersz majd egy lányt...
-... Onndira emlékeztetne akármelyik.
A király megint kifogyott az ötletekből. Hallgatott egy darabig.
- Van még egy dolog, amit felajánlhatok, bár azt hiszem, semmiségnek fog tűnni mindahhoz képest, amit királyként adhatnék neked. Mondd, Ivár, elfogadnád-e tőlem, hogy minden nap végighallgatlak, amíg Oddniról mesélsz? Ez az egy javaslatom maradt.
És Ivár beleegyezet. Nap mint nap, hosszú heteken át, leült esténként a király trónja mellé, és mesélt neki a lányról, akit szeretett. Elmondta, hogy nézett ki, milyen volt a haja, a szeme, hogyan járt, hogyan nevetett; újra és újra felemlegette, mennyire hiányzik neki, és mennyire fáj a szíve, hogy Thorfinnt választotta férjéül. És ahogy múltak a hetek és a hónapok, Ivár szomorúsága halványodni kezdett; újra zenélt, és újra énekelt, és egy nap végre elnevette magát. A király pedig elégedetten nevetett vele.
Nem sokkal később Ivár, immár gazdag és híres dalnokként, visszatért a szülőföldjére. Találkozott egy fiatal lánnyal, egymásba szerettek, összeházasodtak, és sok gyermekük született.
Ivár pedig sohasem felejtette el az ajándékot, amit a királytól kapott.


 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Érdekességek
  2017-07-18 09:54:18, kedd
 
  Egy lelkes kővadász a Queensland-i opálmezőkön találta ezt a ritka boulder opált (az opált rejtő kőzet egy vagy több rétegben jelenik meg.) Jelen esetben nem kőzetben, hanem egy fában történt az opálosodás (az a folyamat, amidőn valamely szerves test anyaga helyébe opál rakódik le és ez azt megkövesíti.)


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-07-18 09:52:34, kedd
 
 
















 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2017-07-18 09:37:31, kedd
 
  Dubajban a luxusautók néha hónapokon keresztül állnak elhagyatottan, mire a forgalmat is akadályozó járműveket a rendőrség végül elszállítja.
A helyi lakosok gyakran hívják a rendőrséget és arra panaszkodnak, hogy zavarja őket a hosszú ideje porosodó, magányos járművek látványa. Ezek a járművek sok esetben a forgalmat is akadályozzák, így jogosan váltják ki a lakosság haragját a magára hagyott luxuskocsik



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-07-18 09:13:17, kedd
 
  Az artrózis az ízületek krónikus meg-betegedése, napjainkban szinte jár-ványszerûen terjed. Ennek oka elsősorban a népesség összetétele mellett azéletstílus megváltozása (sok ülőmunka,kevés mozgás és túlsúly). Hazánkban kb. másfélmilló embert (a népesség15%-a!) érint a betegség. Az artrózistartós fájdalmat, mozgáskorlátozottsá-got okozva rontja az életminőséget.

Mivel az artrózis az ízületek megbe-tegedése, ezért fontos, hogy leg-elôször megismerjük az ízületek fel-építését és normális mûködését.Az ízületek az ízületet alkotócsontvégekbôl állnak, melyeket jó-részt ízületi porc borít. Az ízületi vé-geket alkotó csontvégek egyike álta-lában domború, ez az ízületi fej, a másik homorú, ez az ízületi vápa

nis-cusok (meniszkusz) mélyítik, melyekpl. sportolóknál gyakran sérülhetnek.Más ízületben (pl. a csuklóban) ko-rong alakú porckorongok találhatók,ismét más ízületek vápáját pl. a vállét, csípőét porcgyűrűk mélyítik.Az ízületi porc viszonylag kevés porcsejtből áll. Ezek a növekedés be-fejeztével már alig osztódnak

Az artrózis az ízületek legrégebben ismert és leggyakrabban elforduló betegsége, mely a felnôtt népesség15-20 %-át érinti. Az egész ízület be-tegsége, melyre jellemzô az ízületiporc és az egész ízület pusztulása.Artrózis fiatal korban is elôfordulhat,nem az öregedés okozza, bár megfi-gyelhetô, hogy az életkor elôrehal-adtával egyre gyakoribb, akárcsak pl.a szív- és érrendszeri betegségek.
A leggyakoribb a térd és a csípô-ízületek artrózisa, de a kézízületek artrózisa sem ritka. Érdekes módon bokán és könyökön ritkán fordul elő
Az elhízás és a túlsúly artrózisrahajlamosítanak. Ez a kézízületiartrózisra is igaz, ami azt mutatja,hogy nemcsak a súlytöbblet okozza a problémát, hanem a zsírszövetben olyan gyulladáskeltő anyagok termelődnek, melyek azartrózis keletkezésében szerepetjátszanak.•Hajlamosít még artrózisra az ízü-letek felszínének egyenetlenségetokozó sérülése, egyoldalú túlter-helése.•Mozgáshiányos életmód.•Az ízületek fejlôdési hibája, csípô-ízületi ficam, diszplázia.•Az X-láb, O-láb is hajlamosító tényezô






 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-07-18 08:45:25, kedd
 
  A tengelic a 2017-es év madara

A tengelic, Magyarország és Európa egyik legszínesebb pintyféléjét választotta egy tavalyi internetes szavazáson a lakosság az idei év madarának, amely címmel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a különböző fajok vagy madárcsoportok, illetve azok élőhelyeinek védelmére szeretné felhívni a társadalom figyelmét. A tengelicet egy 2016. június 28-a és július 27-e között meghirdetett internetes szavazáson választotta a magyar lakosság az idei év madarának

A sík- és dombvidékek mellett kertekben, parkokban, utcai fasorokban is költő madár vékony, növényi szálakból álló, szőrrel bélelt fészkét fák, magasabb bokrok lombkoronájának szélére építi. Évente két-három fészekaljat is nevel, alkalmanként négy-öt tojást rak. Apró gyommagvakkal táplálkozik, de fiókái étrendjét bogarakkal és hernyókkal is kiegészíti. A madáretetők és -itatók rendszeres vendége. Elterjedési területe Nyugat-Európától Közép-Ázsiáig terjed, de fészkel Afrika északi részén is. Közismertségének és közkedveltségének köszönhetően a tengelic a fészkelési időszakban végzett, a természetvédelmi és állatvédelmi törvényt is megsértő fakivágások elleni küzdelem “nagykövet fajának" is tekinthető. A madár települési állományait a lakosság egész éves itatással, téli etetéssel és tavaszi-nyári fészekanyag kihelyezéssel segítheti.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép napot mindenkinek!
  2017-07-18 08:17:25, kedd
 
 







Bármi is történjen az élet megy tovább, és mi is vele haladunk, mert ha lemaradunk egyedül kell átkillódnunk a már sokak által járt mégis ismeretlen utat.


Az életben csupán 4 dolog van ami nem tér vissza..... A kő, miután elhajítottad. A szó, miután kimondtad. Az alkalom,miután elmulasztottad. És az idő,miután elmúlt.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 252 db bejegyzés
e év: 2711 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 616
  • e Hét: 1139
  • e Hónap: 10322
  • e Év: 63030
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.