Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Rád bízom
  2017-07-27 19:55:48, csütörtök
 
  Rád bízom


Mert minden izgalomért mindig kár volt,
Rád bízom már magam s enyéimet.
Taníts járni a bűntenger felett,
s mentsd meg lelkünket az örök haláltól!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Bizony jóságod és szereteted kísér életem minden napján"
  2017-07-27 19:13:51, csütörtök
 
  "Bizony jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az Úr házában lakom egész életemben"
Zsoltár 23:6


Olyan tény ez, amit sokan vitatnak, de bátorító! Ezért egyes fordításokban ezt olvassuk: "bizony", és ez a szó az isteni megerősítés pecsétjét jelenti. Ezt a mondatot így is olvashatjuk: "Csak jóságod és szereteted", hiszen életünkben minden kegyelemből van. Ez a két "őrzőangyal" mindig velünk lesz. Ha fejedelmek útra kelnek, erős védelem veszi őket körül. Ugyanígy a hívőket is. Őket a jóság és kegyelem követi mindenfelé. "Életük minden napján!" A jó napokban éppúgy, mint a rossz napokban, a böjtős napokban éppúgy, mint az örömünnepeken, a komor téli napokon éppúgy, mint a fényes nyári napokon. A jóság megelégíti szükségeinket, a kegyelem pedig eltörli bűneinket.
"Az Úr házában lakom egész életemben." "A szolga pedig nem marad a házban örökké, a fiú marad ott örökre" (Jn 8,35). Míg itt a földön élek, Isten házában lakozom, mint az Ő gyermeke. Az egész föld Isten háza számomra. Mikor pedig bemegyek a mennyei otthonba, akkor az én Istenem házának felső emeletén lakozom majd mindörökre. Adná Isten a kegyelmét mindnyájunk számára, hogy ennek a csodálatos zsoltárnak légkörében élhetnénk mindvégig!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Husz börtöne
  2017-07-27 18:20:38, csütörtök
 
  Husz börtöne

Conrad Ferdinand Meyer után németből


Utam végére jár.
Ügyem és ítéletem
Isten trónjánál van már,
nem emberi kezekben.
S már fénylő fellegen
az Emberfia jő elém
népétől övezetten.

Eljött az ünnep napja.
Nagy nyugalom vár engem.
Látom az örök tavaszba
sietőket boldog seregben.
Biztos cél felé mennek.
Utat, ösvényt ismernek.
Mitől félnél hát, lelkem?

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Alkalmazás
  2017-07-27 18:06:03, csütörtök
 
  III. Alkalmazás


Jelenések 5,5-6: És egy a Vének közül monda nékem: Ne sírj: ímé győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét. És láték a királyiszék és a négy lelkes állat között és a Vének között egy Bárányt állani, mint egy megölöttet.


II. Most pedig hadd szóljak a szegény, terhek alatt roskadozó, bajba jutott lélekhez!
1. Mitől tartasz, hogy nem mered Krisztusra bízni lelkedet? Attól félsz, nem tud megmenteni - hogy nem elég erős ahhoz, hogy legyőzze a lelked ellenségeit? De hisz kívánhatsz-e erősebbet magánál az "erős Istennél", ahogy Ézsaiás próféta nevezi (Ézs 9,6)? Kell-e több a végtelen erőnél? Attól félsz, hogy nem lesz hajlandó annyira lealacsonyodni, hogy észrevegyen? Akkor tekints rá, amint ott áll a katonák gyűrűjében, és hagyja, hogy áldott arcát ütlegeljék és leköpdössék! Lásd, ahogy megkötözve, lecsupaszított háttal állja az ütéseket! Nézzed őt, ahogy a keresztfán függ! Gondolod, hogy ő, aki képes volt megalázni magát annyira, hogy alávesse magát a szenvedéseknek és kínzóinak, az nem lesz hajlandó elfogadni téged, ha megtérsz hozzá? Vagy attól félsz, hogy ha ő el is fogad, akkor az Atyaisten temiattad nem vállalja fel saját fiát? Gondold át: hogy utasíthatná el Isten a saját Fiát, aki mérhetetlen örömének forrása volt és lesz is mindörökké, és aki annyira egy vele, hogy ha elutasítaná, önmagát taszítaná el? (folyt. köv.)

Jonathan Edwards
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Kérés
  2017-07-27 17:09:39, csütörtök
 
  Kérés

J. F. v. Eichendorff után németből


Összetört, amit akartam.
Nem nyílik panaszra ajkam,
Uram, csendben vagyok.
De most... adj erőt, segíts rajtam:
hordozni... amit nem akarok.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A munka ajándéka
  2017-07-27 16:52:39, csütörtök
 
  A munka ajándéka


Az unalom fő oka a munka gyűlölete. Az embereket gyerekkoruktól kezdve arra tanítják, hogy gyűlöljék a munkát. A szülők gyakran bűntudatot éreznek, ha gyerekeikkel a legminimálisabbnál több munkát végeztetnek. Esetleg be kell ágyazniuk, és talán egyszer egy hónapban felületesen, fél szívvel ki kell takarítaniuk a szobájukat. Ám hogy teljesen az ő feladatuk legyen az asztal leszedése, a mosogatógép megrakása, a lábasok kisúrolása, a konyhaasztal letörlése? Hány szülőnek van bátorsága ahhoz, hogy ezt kérje egy tízévestől? Sok ilyen korú gyerektől túl sokat kívánnának ezzel, mert szüleik semmit sem kértek tőlük komolyan két vagy három éves korukban. A gyerekek gyorsan átveszik szüleik negatív viszonyulását a munkához, és úgy gondolnak rá, mint valami szorgosan kerülendő rosszra.
Urunk és Megváltónk dolgozott. Nem fér hozzá kétség, hogy földi apja, József utasításai szerint szolgált az ácsműhelyben, hosszú órákat töltött munkával, megtanulta a szakmát, hogy gondosan, felelősségteljesen végezze feladatát, és mindenekelőtt megtanulta, hogy a jól végzett munka ajándék, amellyel mennyei Atyját dicsőítheti. Mindig azt tette, ami kedves volt az Atyának. Később szinte minden tanítványát azok közül választotta, akik fizikai munkát végeztek. Még Pál apostol is, aki ragyogó elme volt, sátrakat készített.
Booker T. Washington, egy fekete amerikai, aki délen nőtt fel, amikor fajának tagjai a legnehezebb és legpiszkosabb munkát végezték, egy keresztyén asszonytól tanulta meg a legnagyobb leckét. Az asszony Új-Angliából érkezett, a Hampton Intézet alapítója volt, mégis maga mosta az ablakokat az évnyitó előtti napon, hogy szép környezetbe jöjjenek azok a gyerekek, akik még rabszolgának születtek.
A munka szükséges rossz, sőt átok? Egy keresztyén, aki sok évet töltött szovjet munkatáborokban, és a munkát annak legdurvább, leglealacsonyítóbb és legembertelenebb formájában ismerte meg, tanúsította, hogy büszke volt rá, ha a tőle telhető legjobbat adta, és minden nap ereje végső megfeszítésével dolgozott. Miért? Mert Isten ajándékának tekintette, az Úr kezéből vette, Isten akaratának tartotta. Arra gondolt, hogy Jézus nem csodával készített padokat, szemöldökfákat és ekeszarvakat, hanem fűrésszel, baltával és vésővel.
Vajon nemcsak munkánk minősége (a hivatalban, az iskolában, a gyárban, a konyhában vagy a hátsó udvarban) lenne egészen más, hanem megelégedettebb emberek is lennénk, sőt örömet találnánk munkánkban, ha minden egyes feladattal elismernénk a kegyelem ajándékát, akkor is, ha az ágyat vetjük be, a kisbabát fürdetjük, tervrajzot készítünk, vagy számítógépet árulunk? Ha a gyerekeink azt látnák, hogy jó szívvel, az Úrnak végzünk minden munkát, megismernék az igazi boldogságot. Mi pedig nem azt éreznénk, hogy mindent meg kell engednünk nekik, amit csak akarnak, és ők megtanulnák szeretni azt, amit tesznek.
Loyolai Szent Ignác így imádkozott: ,,Jó Uram, taníts meg úgy dolgozni, hogy ne kérjünk érte jutalmat, csak azt a tudatot, hogy a te akaratodat tesszük". Miközben ezt az imádságot tanulom, azt látom, hogy apró ráadásnak sokkal több jutalom is jár vele. Ha munkánkat felajánljuk az Úrnak, olyan igazságot fedezünk fel, amelyet Jézus tanított: a beteljesedés sohasem az elérendő cél, hanem mindig az áldozat velejárója.

Elisabeth Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Jöttél s elmentél
  2017-07-27 14:43:14, csütörtök
 
  Jöttél s elmentél

Uhland után németből


Jöttél s elmentél halkan,
mint e földnek futó vendége.
Honnan? Hová? Mi azt tudjuk csak,
Isten kezéből Isten kezébe.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Most kezdem tudni
  2017-07-27 14:25:57, csütörtök
 
  Most kezdem tudni


Miért van az, hogy annyi év után
csak most tudom,
most kezdem tudni végre,
ki voltál nekem.
Ma anyák napja van.
Lelkem földjéből elkésett virágok
fakadnak most, és bókolnak neked,
de nem vagy itt, és nem vagy más sehol
elérhető, csak szárnyas porszemek
énekelnek a szélben rólad egy
mélyben fogant, örökszép dallamot.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Mondd el Jézusnak!
  2017-07-27 13:55:56, csütörtök
 
  Mondd el Jézusnak!

Otto Bopp után németből


Jézusnak mondd el fájdalmaidat,
ha roskad vállad a terhek alatt,
ha szíved bánattól, gondtól nehéz,
ha napról napra több a szenvedés,
mondd el Jézusnak!

Jézusnak mondd el! Hogy bú-baj között
szíved békét leljen és örömöt!
Amitől félsz, remegsz, Őhozzá vidd!
Szíved legtitkosabb félelmeit
mondd el Jézusnak!

Jézusnak mondd el! Ha így tettem én,
váratlan segítség indult felém.
Amikor az út már-már éjbe veszett,
Ő, a Magasságos, kivezetett.
Mondd el Jézusnak!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Egyenes beszéd
  2017-07-27 13:46:31, csütörtök
 
  Egyenes beszéd


Ami engem illet, az egyszerű igazságot szeretem hirdetni egyszerű embereknek. Ezért tudatosan kerülöm a szép filozófiai elmélkedéseket, a zavaros és okoskodó eszmefuttatásokat, és - amennyire lehet - a tudásom fitogtatását is, kivéve, ha alkalmanként a Szentírásból idézek eredeti szöveget. Igyekszem elkerülni minden olyan szót, ami nehezen érthető és a köznyelvben nem fordul elő. Még ennek ellenére sem vagyok biztos abban, hogy néha nem követem el ezt a hibát.

...... ........... ............

Minél egyszerűbben és tisztábban fejezed ki magad, annál több jót teszel .

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 617 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5608
  • e Hét: 17319
  • e Hónap: 46631
  • e Év: 234433
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.