Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Isten
  2017-07-30 23:18:25, vasárnap
 
  "Ha Isten személy, akkor vannak szándékai."

- Nagy Szent Gergely
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A kereszténység győzelme
  2017-07-30 23:16:57, vasárnap
 
  "Az ember nem a kegyetlen végzet tehetetlen áldozata, hanem a bölcs Isten kezében van."

- Nagy Szent Gergely
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A kereszténység győzelme
  2017-07-30 23:15:07, vasárnap
 
  "A görög bölcselet gyenge pontját kihasználva a kereszténység új megváltástant alkotott, amely olyan hatásosnak bizonyult, hogy törést okozott az ókori filozófiák között, és a következő ezerötszáz év során meghatározóvá vált a [nyugati] világban... [A keresztények hite] az egyetlen, amelynek megváltástana nemcsak azt teszi lehetővé, hogy felülemelkedjünk halálfélelmünkön, hanem azt is, hogy legyőzzük magát a halált."

- Luc Ferry
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A kereszténység győzelme
  2017-07-30 23:03:51, vasárnap
 
  "Míg a lélek számára örök boldogsággal kecsegtető vallások is csupán vigaszt kínálnak az elveszített életért, a kereszténység az élet helyreállítását ígéri. Az ember visszakapja a testét - sőt olyan testet kap, amilyenre mindig is vágyott, amely minden képzeletet felülmúl. Visszakapja az életét, egy olyan életet, amilyet mindig is kívánt magának, de nem lehetett benne része. S mindez azért lehetséges, mert a keresztények nem valamiféle éteri, testen kívüli létezésben reménykednek, hanem a test és lélek várva várt, tökéletes harmóniájában. Egy olyan testben, amely táncol, énekel, ölel, dolgozik és játszik. A feltámadás keresztény tana tehát a halál látszólagos visszafordíthatatlanságának érvénytelenítése. A sohamár vége."

- Luc Ferry
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Idő
  2017-07-30 22:53:37, vasárnap
 
  "Az idő visszafordíthatatlanságának tudata életünk teljében is egyfajta halált jelent."

- Luc Ferry
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
„Tekintetem a hegyekre emelem: honnan jön segítségem?&
  2017-07-30 21:28:46, vasárnap
 
  ,,Tekintetem a hegyekre emelem: honnan jön segítségem?" Zsoltár 121:1


Bölcs dolog, ha az erőt az Erőstől várjuk. A völgy lakói gyakran szenvednek olyan betegségekben, melyekben csak a hegyi tartózkodás segít. Jó, ha az ember lerázza magáról a közömbösséget, és vállalkozik arra, hogy fölmegy a hegyre. A völgyben az embernek tartania kell a rablóktól. Mi sem magától értetődőbb, mint hogy a hegyi erődítménybe menekül, hogy megmenekedjen tőlük. A beteg és rablóktól fenyegetett emberek sóvárogva tekintenek a hegyekre, és az a vágyuk: bárcsak a hegycsúcson lennének. Az a szent ember, aki ezt a csodálatos dalt énekli, az őt gyötrő rágalmazók elől az Úrra nézett, aki alátekint rá a magasságból. Az Úr készséggel segít gyötrődő szolgáján. A szentek számára a segítség mindig felülről jön! Hiába is keresnének máshol segítséget. Ezért emeljük fel mi is tekintetünket reménységgel, várakozással, vágyakozással és bizalommal. A Sátán megkísérli gondokkal foglyul ejteni tekintetünket, hogy így nyugtalanítson és elbátortalanítson bennünket. Ezért el kell határoznunk, hogy feltekintünk az Úrra, mert csak Ő a szemünk gyönyörűsége. A hegyekre kell emelnünk szemünket: Isten szándékai, isteni tulajdonságai, változhatatlan ígéretei, mindent átfogó, szilárd szövetsége, gondviselése, eleve elrendelése és nyilvánvaló hűsége: ezekből jön a mi segítségünk! Erős elszánással kell hozzá emelnünk szemünket, és nem szabad engednünk, hogy itt a földön bármi is megbabonázzon vagy elvakítson. Igeversünk felteszi a kérdést: ,,Emeljük szemünket a hegyekre?" Úgy érzi a zsoltárköltő, hogy itt a földön még a legmagasabb helyek sem nyújtanak számára védelmet? Ezért kérdezi még egyszer: ,,Honnan jön segítségem?" Ha így látja a dolgot, akkor a következő vers felel a kérdésére, és megmutatja, honnét jön mindenféle segítség.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Gyűrű
  2017-07-30 20:06:08, vasárnap
 
  Gyűrű


Gyűrű: családi kör.
életkeret, tükör,
a szívnek foglalat,
tolvaj előtt - lakat.
Egyszerű és csodás
titok és vallomás,
tavasz és szerelem,
múlt és történelem,
meg-nem-szűnő varázs,
nagy, nagy megáldatás.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az egyetemes furkósbot
  2017-07-30 18:59:46, vasárnap
 
  Az egyetemes furkósbot


Öröm, ha az ember némi bátorítást kap a munkára, és vidáman fogadja a parancsokat, bár manapság általánosabb gyűlölete és az a nemtetszés, amellyel a parancsokat fogadjuk. Már éppen elég utasítást kaptunk, igaz? Ellenszerét Herman Melville halhatatlan művében, a Moby Dick-ben találjuk meg, ahol egy tengerész így elmélkedik:
,,Mit szóljak, ha egy öreg tengeri medve, egy kapitány megparancsolja, hogy fogjak egy seprűt, és söpörjem fel a fedélzetet? Mit számít ez a méltánytalanság, mennyit nyom az Újszövetség mérlegén? Azt hiszed, Gábriel arkangyal bármivel is kevésbé becsül, mert adott esetben gyorsan és tisztelettel engedelmeskedem annak a tengeri medvének? Mondd meg nekem, ki nem rabszolga? Bármit parancsoljon is nekem egy viharedzett kapitány, megelégedéssel tölt el az a tudat, hogy semmi baj, hiszen valamilyen formában, akár fizikai, akár metafizikai szempontból, mindenki más ugyanúgy szolga. Az egyetemes furkósbot körbejár, minden kéz dörzsölheti társai lapockáját, és ennek is örülnie kell."
Többségünk nem éppen egy öreg tengeri medve, egy kapitány parancsainak engedelmeskedik, de készségesen és vidáman kell szolgálnunk bárkit, akinek történetesen szüksége van ránk. Igazi szolgáló szívem van? Mert ilyen szívre van szükségem. Nem leszek soha olyan, mint az Úr Jézus, ha nincs ilyen szívem, mert az Úr nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon másoknak. Ragyogó példát mutatott, hogy a gyakorlatban mit kíván tőlünk. Mások lábát mosta. Származása és sorsa tudatában szépen és szeretettel tette.
És mi honnan származunk? Mi a rendeltetésünk? Mi is Istentől jövünk, és Istenhez térünk vissza. Van-e akkor olyan munka, ami túl alantas lenne számunkra? Van-e olyan ,,furkósbot", amit valóban nem szeretnénk?
,,Testvérek, ti szabadságra vagytok hivatva. Csak ne éljetek vissza a szabadsággal a test javára, hanem szeretettel szolgáljatok egymásnak" (Gal 5,13).
Tavaly nyáron egy tizenöt éves fiú egy gazdaságban dolgozott, és a munkájába nemcsak a mosogatás, hanem a szemetes autó tisztítása is beletartozott. Nem olyan feladatokat bíztak rá, amelyeket magától választott volna (sokkal szívesebben futtatta volna a lovakat, vagy takarította volna az istállót), ezért egy igét adtam neki: ,,Amit tesztek jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek, tudván, hogy ti viszonzásul megkapjátok az Úrtól az örökséget; az Úr Krisztusnak szolgáljatok tehát" (Kol 3,23-24). Kedves levelet kaptam tőle. Azt írta, hogy Isten segít neki.

Elisabeth Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Amint akarod!
  2017-07-30 17:33:54, vasárnap
 
  Amint akarod!

Rupert Mayer után németből


Uram, amint akarod, úgy legyek,
és amint Te akarod, úgy megyek.
Segíts akaratod megértenem!

Akkor, Uram, amikor akarod.
Amikor Te akarod, kész vagyok
ma és mindörökké, én Istenem.

Amit Te akarsz, nekem nyereség.
Amit akarsz, elfogadom. Elég,
hogy a Te tulajdonod lehetek.

Mert Te akarod, jól van az, hiszem.
Szívem szent kezedben békén pihen.
Mert Te akarod, bátran mehetek.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Alkalmazás
  2017-07-30 16:00:05, vasárnap
 
  III. Alkalmazás

Jelenések 5,5-6: És egy a Vének közül monda nékem: Ne sírj: ímé győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét. És láték a királyiszék és a négy lelkes állat között és a Vének között egy Bárányt állani, mint egy megölöttet.


II. Most pedig hadd szóljak a szegény, terhek alatt roskadozó, bajba jutott lélekhez!
2. Mi az, amit egy Megváltótól elvárnál, és nincs meg Krisztusban? Avagy miben legyen egy Megváltó más, mint Krisztus? Szűkében van-e bármiféle kiválóságnak? Létezik-e nála nagyobb jóság vagy nagyszerűség? Létezik-e nála tiszteletre méltóbb vagy diadalmasabb? Van-e nála csodálatra méltóbb vagy kedvesebb? Van-e bármi, amit bátorítónak tartanál, de nincs meg Krisztus személyében? Szeretnéd, ha Megváltód nagyszerű és tiszteletre méltó lenne, mert nem akarsz egy hitvány valaki lekötelezettjévé válni? Hát Krisztus nem elég tiszteletre méltó ahhoz, hogy elvégezzen egy olyan megtisztelő feladatot, mint a te megváltásod? Hát nem olyan Megváltót kapnál személyében, aki nem csupán magas rangú, sőt, magasztos és felséges, hanem alacsony sorsú is, aki megtapasztalta a szenvedéseket és kísértéseket, s ezért megszánja azokat, akik szenvedéseken és kísértéseken esnek át? Hát Krisztus nem került elég mélyre érted? Nem szenvedett eleget? Nem épp olyan Megváltóra vágynál, aki jelenlegi földi szenvedéseiden kívül átélte a haragnak a halál után bekövetkező ama rettenetes napját, amitől félsz; és ezért tudná, hogyan könyörüljön azokon, akiket ez fenyeget, és félelemmel tölt el? Krisztus megtapasztalta ezt a haragot, ezért ezerszer jobban megérti, mint te, vagy bármelyik másik élő ember. Olyan Megváltóra vágysz, aki közel áll Istenhez, ezért sikeresen közbenjárhat nála? Hát van bárki, aki közelebb lenne Istenhez, mint Krisztus, az ő egyszülött Fia, aki lényegében megegyezik az Atyával? És nem csupán Istenhez szeretnéd, ha közel állna, de hozzád magadhoz is, hogy szabadon fordulhass hozzá? Ki állhat közelebb hozzád, mint az, aki veled egy természetű: aki olyan lelki kötelékkel kötődik hozzád, melynek szorosságát illően ábrázolja a férj és a feleség, a szőlő és a szőlőtő, vagy a fej és tagjainak kapcsolata - aki egy lélek veled? Mert Krisztus így fog eggyé válni veled, ha megtérsz hozzá. Olyan Megváltóra vágysz, aki valamiféle csodálatos és rendkívüli módon kimutatta tettekkel és szavakkal egyaránt a bűnösök iránti szeretetét és irgalmát? Ismersz vagy el tudsz-e képzelni annál nagyobb dolgot, mint amit Krisztus megcselekedett? Hát nem hatalmas dolog, hogy ő, aki Isten volt, magára vette az emberi természetet, és attól kezdve mindörökké egy személyben Isten és ember is? Hát nem gondolod, hogy a bűnösökért vállalt szenvedése minden tettnél - bármilyen rendkívüli dolgokat vitt is véghez - jobban tanúskodik a bűnösök iránti szeretetről? Elvárnád, hogy egy Megváltó többet szenvedjen, mint amennyit Krisztus szenvedett a bűnösökért? Mi hiányzik belőle, vagy ha tudnál, mit adnál még hozzá, hogy alkalmasabb Megváltóddá váljon? (folyt. köv.)

Jonathan Edwards
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 617 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 972
  • e Hét: 3874
  • e Hónap: 65543
  • e Év: 184635
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.