Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2013-04-06 Papszentelés
  2017-07-31 20:38:54, hétfő
 
  Videó Link
2013. ápr. 6. Dr. Erdő Péter bíboros
....


- áldozópapok avatása a Szent Angyalok Plébániatemplomban, Gazdagréten
Dr. Erdő Péter bíboros áldozópapokat avatott a Szent Angyalok Plébániatemplomban, Gazdagréten: Tengan Sebastian svd. Kponor Lawrence Kwasi svd, Hurgoi Sándor svd atyákat. Isteni Ige Társasága.
Budapest-Gazdagrét - Szent Angyalok plébánia plébánosa Szederkényi Károly dr. c. prépost, esperes.
Szent Angyalok templom terveit 1991-ben Makovetz Imre készítette. 1994-ben Koppányi Imre kap részletes tervezési megbízást, majd kiadják az építési engedélyt és elkezdődik az építkezés. A tervezett épületegyüttes a szakrális feladat mellett kulturális, egészségügyi, karitatív szolgálat ellátására is alkalmas.
2002. áprilisában szenteli fel a részben elkészült templomot dr. Paskai László bíboros, prímás, érsek. 2009. december 6-án Erdő Péter bíboros főpásztor a templomunkat plébániai rangra emeli.
......



...... ........... ............



...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Isten minden bűnünknél nagyobb
  2017-07-31 18:51:51, hétfő
 
  szerző: Tőzsér Endre
Új Ember Hetilap - 2016.04.10

Ferenc pápa katekézise az 51. zsoltárról - Az általános kihallgatás keretében tartott katekézisében a szentatya március 30-án az 51. zsoltárról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy Dávidhoz hasonlóan félelem nélkül, bizalommal fordulhatunk a végtelenül irgalmas Istenhez, mert ő mindig megbocsátja bűneinket. Ferenc pápa tanítását teljes terjedelmében közöljük.
...... ........


Kedves testvéreim, jó napot kívánok!
Ma befejezzük azokat a katekéziseket, amelyek az irgalmasságot az Ószövetségben vizsgálták, mégpedig a Misererének nevezett 51. zsoltárról fogunk elmélkedni. Ez egy bűnbánati imádság, amelyben a bocsánatkérést megelőzi a bűnvallomás, és amelyben az imádkozó engedi, hogy megtisztítsa az Úr szeretete, s így új teremtménnyé válik, aki képes az engedelmességre, a lelki erősségre és az őszinte istendicséretre.
A cím, amelyet az ősi zsidó hagyomány e zsoltárnak adott, Dávid királyra és az ő Betsabéval, a hettita Uriás feleségével elkövetett vétkére utal. Ismerjük jól a történetet. Dávid király, akit arra hívott Isten, hogy ,,legeltesse" népét és vezesse az isteni törvényhez való engedelmesség útjain, elárulja saját küldetését, és miután házasságtörést követ el Betsabéval, megöleti annak férjét. Ronda bűn! Nátán próféta szeme elé tárja bűnét, és segíti, hogy beismerje azt. Ez az Istennel való kiengesztelődésnek, bűne megvallásának pillanata. És itt Dávid alázatos volt, nagy volt!
Ez a zsoltár arra hívja az imádkozót, hogy ugyanaz a bűnbánat és Istenbe vetett bizalom töltse el, mint amely Dávidot eltöltötte, amikor magába szállt, és bár király volt, megalázkodott anélkül, hogy félt volna megvallani bűnét és az Úr elé tárni nyomorúságát, de meg volt győződve irgalmasságának bizonyosságáról. Pedig nem kis bűnről volt szó, nem füllentés volt, amit elkövetett: házasságtörést és gyilkosságot követett el! A zsoltár ezekkel a könyörgő szavakkal kezdődik:
,,Könyörülj rajtam, Istenem,­ irgalmad szerint, könyörületességed szerint töröld el gonoszságomat! Moss egészen tisztára vétkemtől, bűnöm­től tisztíts meg engem!"
(Zsolt 51,3-4)
Az irgalmasság Istenét szólítja meg, hogy nagy apai-anyai szeretetében legyen könyörületes, vagyis adjon kegyelmet, mutassa meg kegyesen és megértéssel jóindulatát. Megtörten kérleli Istent, hisz ő az egyetlen, aki meg tud szabadítani a bűntől. Igen plasztikus képeket használ: töröld el, moss meg, tisztíts meg.
Megmutatkozik ebben az imádságban az ember valódi szüksége: az egyetlen dolog, amire életünkben valóban szükségünk van, az, hogy megbocsássanak nekünk, hogy megszabadítsanak a rossztól és annak halálos következményeitől. Sajnos az élet sokszor visz minket ilyen helyzetekbe, és főleg ezekben kell bíznunk az irgalmasságban. Isten nagyobb a bűnünknél. Ne felejtsük el ezt: Isten nagyobb a bűnünknél! ,,Atyám, én nem tudom ezt kimondani, én annyi bűnt elkövettem, és súlyos bűnöket!" Isten nagyobb az összes bűnünknél, amelyet csak elkövethetünk! Isten nagyobb a bűnünknél! Elmondjuk együtt? Mondjuk közösen: ,,Isten nagyobb a bűnünknél!" Még egyszer: ,,Isten nagyobb a bűnünknél!" És még egyszer: ,,Isten nagyobb a bűnünknél!" Az ő szeretete olyan óceán, amelyben megmerítkezhetünk az elsüllyedés veszélye nélkül: megbocsátani Isten számára azt jelenti, hogy nekünk adja azt a bizonyosságot, hogy ő sosem hagy el minket. Bármi legyen is az, amiért szemrehányást tehetünk magunknak, ő még annál is és mindig nagyobb (vö. 1Jn 3,20), mert Isten nagyobb a bűnünknél.
Aki tehát ezzel a zsoltárral imádkozik, bocsánatot keres, megvallja bűnét, de beismerve azt, Isten igazságosságát és szentségét is ünnepli. Aztán pedig kegyelmet és irgalmat kér. A zsoltárimádkozó Isten jóságára bízza magát, tudja, hogy Isten bocsánata a legteljesebb mértékben hatékony, mert megteremti azt, amit kimond. Ő nem fátylat borít a bűnre, hanem elpusztítja és eltörli azt, gyökerénél fogva kitépi a bűnt, nem úgy, ahogy a ruhatisztítóban teszik, amikor egy foltot eltávolítanak. Nem! Isten gyökerestől kitépi bűnünket, az egészet! Így a bűnbánó újra tisztává lesz, a bűn minden foltja el van távolítva, és ő a szűz hónál is fehérebb. Mindannyian bűnösök vagyunk. Nemde? Ha valamelyikőtök nem érzi magát bűnösnek, kérem, jelentkezzen... Senki sem jelentkezik. Mindannyian azok vagyunk.
A bűnbocsánattal mi, bűnösök új teremtménnyé leszünk, telve lélekkel és örömmel. Új valóság kezdődik számunkra: új szív, új lélek, új élet. Olyan bűnösök vagyunk, akiknek megbocsátott Isten, akik befogadtuk Isten kegyelmét, és így arra is képesek vagyunk, hogy másoknak megtanítsuk, ne vétkezzenek többé. ,,De Atyám, én gyenge vagyok, újra és újra elesem." ,,Ha elesel, kelj fel! Kelj fel!" Amikor egy kisgyerek elesik, mit tesz? Kezét az anyukája, apukája felé nyújtja, hogy segítse felkelni. Tegyük ugyanezt! Ha gyengeségből bűnbe esel, nyújtsd ki a kezed: az Úr megfogja a kezedet, és segít felállnod. Ez Isten megbocsátásának méltósága! Az a méltóság, amelyet Isten megbocsátása ad nekünk, az, hogy felállít, mindig talpra állít minket, mert ő arra teremtette a férfit és a nőt, hogy talpon álljanak.
A zsoltáros ezt mondja:
,,Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, az erős lelket újítsd meg bensőmben! Hadd tanítsam útjaidra az ellened lázadókat, hogy hozzád térjenek a bűnösök!"
(Zsolt 51,12.15)
Kedves testvéreim! Isten bocsánata az, amire szükségünk van, és ez az ő irgalmasságának legnagyobb jele. Olyan ajándék, amelyet minden bocsánatot nyert bűnösnek meg kell osztania összes testvérével, akivel csak találkozik. Mindenki, akit az Úr mellénk állított, családtagok, barátok, munkatársak, egyházközségi tagok, mind olyanok, mint mi: rászorulnak Isten irgalmasságára. Olyan jó bocsánatot nyerni, de te is, ha azt akarod, hogy bocsánatot nyerj, akkor te is bocsáss meg másoknak! Bocsáss meg! Szűz Máriának, az irgalmasság anyjának közbenjárására adja meg nekünk az Úr, hogy tanúi legyünk az ő bocsánatának, amely megtisztítja szívünket és átalakítja életünket! Köszönöm!
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
2017.01.06 Vízkereszt
  2017-07-31 17:54:25, hétfő
 
  2017.01.06 Vízkereszt
Már két éve a vízkereszt ünnepe a magyarországi egyházmegyékben kötelező ünnep.
Plébániánkon az ünnepi szentmisét pénteken, megszentelt vízből híveink kisebb üvegekben én is hoztam haza.
A szentmise után plébániai házszentelőt..Károly atya a szentelt vízzel meghintette a hívőket.
.........


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2017-07-30 Vasárnapi szentmise
  2017-07-31 17:42:17, hétfő
 
  Szénánál értékesebb kincs, az igazak pedig a mennyország örökké tartó boldogságába jutnak
Minden írástudó, aki jártas a mennyek országáról szóló tanításban, olyan, mint egy családapa, aki kincseiből régit és újat vesz elő."
Mt 13,44-52
...... ........... ......


Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Dr. Szendi József egyik utolsó felvételével búcsúzunk ....
  2017-07-31 17:12:16, hétfő
 
  Dr. Szendi József egyik utolsó felvételével búcsúzunk nyugalmazott főpásztorunktól
Veszprém Videó Link

Szendi József rubinmiséje 2014. Veszprém Szent Mihály Bazilika videó Link
Dr. Szendi József nyugalmazott veszprémi érsek pappá szentelésének 70. évfordulója alkalmából bemutatott szentmiséje.

Elhunyt Dr. Szendi József búcsúztatása Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Székely János püspök imája
  2017-07-31 11:40:52, hétfő
 
  Nemzetközi Zarándoknap 2017. augusztus 26.
Ima a gyermeket várókért
Mennyei Atyánk, akit a Biblia így nevez: Élet Barátja!
A gyermeket várókért könyörgünk hozzád:
a fiatal házaspárokért, akiknek nagy vágya, hozzád kiáltó kérése a gyermek,
a gyermekekért, akik hatalmas örömmel fogadnának egy testvért,
a nagyszülőkért, akiknek az unokák bearanyoznák az életüket,
a szülőkért, akik egy gyermek örökbefogadására készülnek.
Adj gyermekáldást a gyermeket váróknak!
Add, hogy a gyermekeket nyitott szívvel, örömmel fogadják mindenütt a
világon, mint a Te remekműveidet,mint az egyik legdrágább ajándékot,amit a Te kezedből kaphatunk.
Add, hogy mi is az élet barátai legyünk!
Add, hogy minden gyermekben felismerjük a Te képmásodat!
Add, hogy biztos kézzel, nagy szeretettel vezessük őket,
a gyermekek pedig növekedjenek bölcsességben, élő hitben és a szívjóságában,
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Benedek Ünnep. 2016. július 10.
  2017-07-31 11:09:14, hétfő
 
  Videó Link
Tihanyi Bencés Apátság
Prédikál: Dr. Korzenszky Richárd OSB perjel
 
 
0 komment , kategória:  Tihanyi Bencés apátság  
Gardália 2016. Hal és újbor megáldása
  2017-07-31 11:07:22, hétfő
 
  Dr. Korzenszky Richárd OSB. perjel cereblálta
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Tihanyi Bencés apátság  
Assisi Szent Klára film
  2017-07-31 11:02:42, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Szent Francesko film
  2017-07-31 11:01:00, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Filmek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 264 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 621
  • e Hét: 4211
  • e Hónap: 24894
  • e Év: 227807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.