Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Egy imameghallgatás
  2017-08-11 11:33:05, péntek
 
  Egy imameghallgatás


Egy kaliforniai középiskola diákjai három hónapon keresztül készültek arra, hogy a húsvéti szünidőre Mexikóba utazzanak, és ott segítsenek a szegényeken. Imádkoztak Istenhez, hogy használja őket csodálatos módon. Nagy várakozással a szívükben el is utaztak egy Mexicali melletti kis gyülekezethez.
Amikor vasárnap reggel megérkeztek a kis faluba, azt látták, hogy a templom, ahol szolgálni akartak, csúnyán leégett. A tető beszakadt, már csak a négy fal állt. Óvatosan léptek be az épület maradványai közé, ahonnan egy éneket hallottak felcsendülni spanyolul. Egy elcsigázott, csüggedt lelkész és kilenc gyülekezeti tagja, akik éppen délelőtti istentiszteletük közepénél tartottak, zavart tekintettel fogadta őket. Nyilvánvaló volt, hogy nem érkezett meg hozzájuk az a levél, amelyben a csoport a szolgálati szándékát jelezte, így aztán fogalmuk sem volt róla, hogy a csoport eljön, hogy velük töltse ezt a hetet.
Az ének után a lelkész megszakította az istentiszteletet, hátrament a középiskolás diákokból álló csoporthoz, és azt kérdezte tőlük: ,,Qué pasa?" (amit a csoport így értelmezett: ,,Ugyan mi a csodát kerestek ti, gazdag fehér gyerekek, itt, a mi templomunkban?").
Hosszú hallgatás után az egyik tanuló megszólalt:
-Keresztyén fiatalok vagyunk, és azért jöttünk ide, hogy szolgáljunk.
Amikor a lelkész ezt meghallotta, a szeme megtelt könnyel.
-Hat hónappal ezelőtt valakik a faluból felgyújtották a templomunkat - magyarázta. - Azóta imádkozunk, hogy Isten küldjön segítséget, de már feladtuk a reményt, hogy valaha is jön segítség. Dicsőség Istennek!
A harmincöt tanuló döbbent csendben állt. Sokszor hallották már, hogy Isten használni akarja őket, és most életükben először meg is tapasztalhatták. Csodálkozásában az egyik tanuló odafordult egy másikhoz, és azt mondta:
-Ezt nem tudom elhinni. Imameghallgatássá lettünk!

Alkalmazás: Isten használni akar bennünket, és meg is teszi - de csak akkor, ha engedelmeskedünk neki, és Jézus példáját követve másoknak szolgálunk. (Lásd Fil 2,3-11.) Mi is lehetünk imameghallgatássá valaki számára, ha lemondunk a kényelemről, és használjuk azokat az ajándékokat, amelyeket Isten azért adott nekünk, hogy általuk változást munkáljunk a világban.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Gyermekünkért való könyörgés
  2017-08-11 11:04:41, péntek
 
  Gyermekünkért való könyörgés


Gyermekünk parányi,
értelme kicsi.
URUNK, Rád találni
segíts TE neki!

Lássa fűben, fában,
hogy az eredet
újuló csodája
összefügg Veled!

Titkaidba hogyha
tűnődve tekint,
szólj hozzá korának
értelme szerint!

Ha tudata alján
keres Valakit,
jelenjél meg néki
s légy Magad a hit!

Fényesedjenek meg
Rajtad szemei!
Légy több neki sokkal,
mint a szülei!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
„Nem árt neked nappal a nap, sem éjjel a hold"
  2017-08-11 10:53:22, péntek
 
  ,,Nem árt neked nappal a nap, sem éjjel a hold." Zsoltár 121:6


Ezektől a hatalmas erőktől senki más nem képes megvédeni minket, csak az Úr. Ez a két nagy égitest uralkodik a nappalok és éjszakák felett. Uralmuk alatt biztonságban dolgozhatunk vagy alhatunk. Kétségkívül megvannak a veszélyei a fénynek is és a sötétségnek is. De mindkettőtől és mindkettőben megőriz bennünket Isten, a túl nagy hőségtől éppúgy, mint a halálos hidegtől. Átvitt értelemben megóv bennünket azoktól a káros hatásoktól, amelyek a csillogó-ragyogó, vagy a sötét tanításoktól származnak. Lelki értelemben megóv bennünket mind a nagy gazdagság, mind a nagy nyomorúság okozta bajoktól. Az örökkévalóságra nézve pedig megvéd bennünket a túláradó dicsőség forrásától éppúgy, mint azoknak a borzalmas eseményeknek a nyomásától, mint amilyenek az ítélet és a világ megsemmisülése.
A nappalok és éjszakák határozzák meg az idő múlását. Ezért mondhatjuk el, hogy a mindenütt jelenvaló védelem soha nem szűnik meg. Minden baj vagy a nap alatt, vagy a hold alatt történik, és ha ezek nem tudnak kárt okozni nekünk, akkor valóban biztonságban vagyunk. Isten nem teremtett külön napot, sem egy másik holdat az ő választottai számára. Ők is ugyanolyan körülmények között élnek, mint bárki más. De mindezek a körülmények sem képesek tönkretenni Isten választottait. Mindazok a körülmények, amelyek az ember állapotát meghatározzák, a szenteket nem semmisítik meg, sőt, meggazdagítják őket: ,,nap érlelte ajándékkal és hold sarjasztotta ajándékkal" (5Móz 33,14). És elveszi róluk mindazt a nyomorúságot, amelyet a hőség vagy nedvesség, vakító fény vagy fagy okozhatna.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Karácsonyi utak - karácsonyi kérések
  2017-08-11 10:31:21, péntek
 
  Karácsonyi utak - karácsonyi kérések

Barbara Cratzius után németből

Mutasd meg a bizalom útját,
azt a csillagfényes utat,
amelyiken a bölcsek jártak
megtalálni Királyukat!

Mutasd meg a szolgálat útját,
amelyen csendben József járt,
hogy szemünk-szívünk nyitva legyen,
ha szenved a felebarát!

A szeretet útjával áldj meg,
amint láthatom Máriában,
hogy akivel csak találkozom,
ahhoz a jószót megtaláljam!

A hála útján pásztorokkal
hadd magasztaljam tetteidet!
S adj, Uram, csodálattal teli,
előtted mindig nyitott szívet!

Reménység útját! Arra vágynak
sokan betegen és szegényen.
Engedd ragyogó csillagodat
mindig látni a sötét égen!

S ha erőm elfogy, maradj velem,
ne hagyd magára gyermeked!
Áraszd rám karácsonyi utakon
újra sugárzó fényedet!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Alázatos lelkület
  2017-08-11 09:58:31, péntek
 
  Alázatos lelkület


Az az alázatos lelkület határozza meg életedet, "ami Krisztus Jézusban is megvolt" (Fil 2,5)! Szerénynek és visszafogottnak mutatkozz minden szavadban és cselekedetben! Csak egy példát hadd említsek: légy kész mindig arra, hogy beismerd a hibád, melyet vétettél. Ha rosszat gondoltál, mondtál vagy cselekedtél, ne tétovázz bevallani! Ne gondold, hogy ezzel megsérted az Isten dolgát, nem, épp ellenkezőleg, segíted vele! Ezért fogadd a helyreigazítást készséges szívvel! Ne próbáld elkerülni vagy eltussolni, hanem tárd fel a maga valóságában! Ezzel nem útját állod az evangéliumnak, hanem inkább ragyogását erősíted.
Az igazi alázatosság titka abban rejlik, hogy megismerjük önmagunkat. Önismeret nélkül nem szabadulhatunk meg a hiúságtól; mert a dicséret utáni vágy elválaszthatatlanul összekapcsolódik a büszkeséggel. Csak az állandó éberség őrizhet meg minket attól, hogy ez a büszkeség belopakodjon az életünkbe. Míg rendíthetetlenül éberek vagyunk és imádkozunk, nem fogunk kísértésbe esni. Az ellenség minden oldalról ostromolni fog minket, de nem győzedelmeskedhet felettünk.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Köszönöm
  2017-08-11 07:25:13, péntek
 
  KÖSZÖNÖM


Köszönöm a felhőt
Az esőcseppeket,
A tündöklő, fehérke pelyheket,
A pusztító jeget, a villámokat,
A mennydörgéseket,
A nyári szellőt, a téli fagyot,
S ezerszer köszönöm a harmatot.

Köszönöm a Hajnalcsillagot,
A Göncölszekeret,
S a csillagokkal feldíszített eget.
A napnak fényét, a holdnak sugarát,
S ezerszer köszönöm
Betlehem csillagát!

Köszönöm a Földet,
Madárkák énekét,
Erdők tisztásain a fürge őzikét,
Kicsiny fűszálakat,
Óriási tölgyet,
Vizek forrásait,
Zöldpázsitos völgyet.
Halmokon-hegyeken milliónyi csodát,
S ezerszer köszönöm
A legszebb hegyet, a Golgotát!

Tőtős János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Énáltalam él
  2017-08-11 07:23:03, péntek
 
  -- Énáltalam él --
(Jn 6, 58)


élj bennem Uram
és tarts engem magadban mindörökké

jelentsd ki magadat szívemnek
mint ahogyan szívesen beszélnek titkaikról
az igaz barátok
s az igazán szeretők

Szent-Gály Kata
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Egészségesen is
  2017-08-11 07:20:40, péntek
 
  Egészségesen is

Az egészség nagy kincs, de mégse minden,
jól tudja, aki hisz:
"totálkáros"lehet az ember
egészségesen is!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
„Ó, vajha olyan volnék, mint a hajdani hónapokban̶
  2017-08-11 07:19:14, péntek
 
  ,,Ó, vajha olyan volnék, mint a hajdani hónapokban" (Jób 29:2).



Sok keresztyén örömmel tud visszatekinteni a múltba, a jelent viszont elégedetlen szemmel nézi. Visszanéznek azon napokra, melyeket az Úrral való társaságban töltöttek el, azokat tartva a legkedvesebbeknek és a legszebbeknek, amit valaha átéltek, de a jelen a keserűség és gyász komor ruhájában tűnik fel előttük. Egykor Jézussal éltek, az Ő közelében, most pedig érzik, hogy eltévedtek tőle és ezt mondják: ,,Ó, vajha olyan volnék, mint a hajdani hónapokban!" Nagyon sajnálják, hogy elveszítették menedéküket, vagy azt, hogy most nincs lelki békességük, vagy a kegyelmi eszközök nem nyújtanak nekik örömöt, a lelkiismeret nem oly gyöngéd bennük, vagy hogy nem tudnak olyan tüzes buzgósággal lelkesedni Isten dicsőségéért, mint azelőtt. A dolgok eme szomorú állapotának okai nagyon sokfélék. Talán az ima elhanyagolásából ered, mert az imakamra pusztasága minden lelki bukásnak kezdete. Vagy pedig bálványimádás következménye mindez. A szív többet csüng egyebeken, mint Istenén; a szeretet a mennyeiek helyett a földiekhez fordult. Azonban a féltőn szerető Isten nem érheti be fél szívvel; azt akarja, hogy Őt első sorban és a legjobban szeressük. A hideg tévelygő szívtől megvonja kegyelmes jelenlétének napfényét. Vagy pedig önbizalomban és önigazságban rejlik annak oka. A gőg foglalja el a szíveket és az önzés felemelkedik, ahelyett, hogy megaláznák magukat a kereszt tövénél. Keresztyén, ha most másképpen állsz, mint az elmúlt hónapokban, akkor ne helyezd magad nyugalomba, ne elégedj meg csupán azzal a kívánsággal, hogy bárcsak visszatérne újból előbbi boldogságod, hanem menj azonnal, keresd fel Mestered és panaszold el neki aggodalmaidat és szükségeidet! Kérj tőle kegyelmet és erőt, hogy az ő segítsége folytán vele szorosabb összeköttetésben maradhass; alázd meg magadat előtte, úgy ismét fel fog téged magasztalni, és arcának világosságát szemlélheted. Ne ülj le sóhajtozni és panaszkodni, mert a drága orvos él, tehát van remény, sőt bizonyos az, hogy még a legrosszabb esetben is beállhat a gyógyulás.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1265
  • e Hét: 6109
  • e Hónap: 17984
  • e Év: 205786
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.