Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Isten
  2017-08-18 19:48:09, péntek
 
  "Végtelenül fontos, hogy Isten felőli elképzelésünk a lehető legjobban megfeleljen Isten valódi lényének. A felőle alkotott tényleges gondolataink összehasonlíthatatlanul fontosabbak hitvallásos nyilatkozatainknál. Isten felőli valódi gondolatunkat esetleg hagyományos vallásos tételeink törmelékei alá temettük, és intelligens és erőteljes keresés szükséges ahhoz, hogy végül felszínre hozzuk, és a maga helyére tegyük. Valószínűleg csak fájdalmas önvizsgálat árán fedezzük föl azt, amit ténylegesen hiszünk Istenről."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten
  2017-08-18 19:41:33, péntek
 
  "Kétségkívül, a legmagasztosabb értelmi foglalkozás az Istenre vonatkozik, és a legsúlyosabb szó bármelyik nyelvben az Istenre mutat. A gondolkodás és beszéd képességét Isten ajándékozta a képére alkotott teremtményeknek; ezek a képességek bensőségesen kapcsolódnak Istenhez és elképzelhetetlenek rajta kívül. Nagyon jelentős, hogy az első szó az ige: 'És az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige' (János 1:1). Azért beszélhetünk, mert Isten szólt. Benne a szó és a gondolat elválaszthatatlan."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Egyház
  2017-08-18 19:39:31, péntek
 
  "Ha képesek lennénk bárkitől kicsikarni a teljes választ erre a kérdésre, hogy 'mi jut eszedbe, amikor Istenre gondolsz?', bizonyossággal megjósolhatnánk spirituális jövőjét. Ha képesek volnánk pontosan ismerni, hogy legbefolyásosabb vallásos vezetőink mit gondolnak ma Istenről, akkor elég pontosan előre meg tudnánk mondani, hogy holnap hol áll majd az egyház."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Egyház
  2017-08-18 19:37:53, péntek
 
  "A lélek titkos törvénye alapján hajlunk arra, hogy az Isten felől alkotott értelmi képünk felé mozduljunk. Ez nemcsak egy-egy keresztyén esetében, hanem az egyházat alkotó keresztyének közösségére nézve is így van. Az egyházról mindig az mondja el a legtöbbet, hogy milyen az Isten-képzete, éppen úgy, mint ahogy legjelentősebb üzenete az, amit Felőle mond vagy kimondatlanul hagy, mert a hallgatás gyakran beszédesebb, mint a szólás. Az egyház sohasem leplezheti Istennel kapcsolatos bizonyságtételét."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Istentisztelet
  2017-08-18 19:32:13, péntek
 
  "Az egyházban a legsúlyosabb kérdés mindig maga az Isten, és a leglényegesebb tény bárkiről nem az, hogy az illető egy adott időben mit mond vagy tesz, hanem hogy szíve mélyén milyennek fogja föl Istent."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Istentisztelet
  2017-08-18 19:29:26, péntek
 
  "Az istentisztelet attól függően tiszta vagy alantas, hogy az istenimádó magasztos vagy alacsonyrendű gondolatokat táplál magában Isten felől."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Óvakodj a kurárétól!
  2017-08-18 19:08:02, péntek
 
  Óvakodj a kurárétól!


1799-ben a híres porosz felfedező és tudós, Von Humboldt báró, felfedezett egy kuráre nevű hatásos orvosságot.
Egy expedíció alkalmával megfigyelte, hogyan terít le egy indián vadász egy hatalmas állatot egyetlen nyíllövéssel a venezuelai dzsungelben. A nyílvessző hegye meg volt mérgezve kuráréval, egy olyan folyadékkal, amelyet dzsungelbeli növényekből nyernek, és aminek két különleges tulajdonsága van.
A kuráre, ha befecskendezik a vérkeringésbe, ahogy ez a vadászat során is történt, halálos méreg. Megbénítja a testet, megtámadja a létfontosságú szerveket, és szinte azonnal bekövetkezik a halál.
Humboldt drámaibb körülmények között fedezte fel a kuráré másik tulajdonságát. Megbetegedett, és egy bennszülött varázslódoktor kényszerítette, hogy igyon vízben oldott kurárét. Megrémült, mert azt hitte, hogy meg fog halni. Azonban meglepetten tapasztalta, hogy miután megitta a kurárét, lényegesen javult az állapota. Azt fedezte fel, hogy a kuráré, amikor vízben oldva, szájon keresztül jutott a szervezetbe, gyógyító hatású volt, és semmiféle kárt nem tett a létfontosságú szervekben.
A kuráré hatásának kulcsa alapvetően az, hogy milyen módon jut be az emberi szervezetbe. A vérkeringésbe fecskendezve halálos méreg, szájon keresztül lenyelve pedig nyugtató hatású izomlazító.

Alkalmazás: A keresztyénség nagyon hasonlít a kuráréhoz. Hatása főképp attól függ, hogyan fogadja az egyén. Sokan azt választják, hogy ,,szájon át" veszik be, a lehető legjobban felhígítva, így van néhány mellékhatása, amitől jobban érzik magukat - de az igazi keresztyénségnek nem ez a lényege.
A keresztyénség célja az, hogy új teremtményekké tegyen bennünket Krisztusban. Ahhoz, hogy új teremtményekké legyünk, meg kell halnunk régi önmagunk számára, és újjá kell születnünk, felcserélve régi életünket az újjal. Azok, akik olyan ,,biztonságos keresztyénségre" vágynak, ami nekik nem kerül sokba, nehezen fogadják el a halál és az újjászületés gondolatát. Az igazi keresztyénség nem biztonságos - az életedbe kerül. Istennek egyetlen szeretett Fia halálába került, és neked mindenedbe fog kerülni, hogy őt kövesd. Pál azt írja: ,,Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve" (Gal 2,20a).
Ne elégedj meg a keresztyénség felhígított változatával! A valódi nem vehető be szájon keresztül. Be kell fecskendezni.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Valaki zörget!
  2017-08-18 18:17:50, péntek
 
  VALAKI ZÖRGET!


Valahányszor magadba szállsz, s meglátod életed,
A bűneid, ha vádolnak, Valaki zörgetett!
Valahányszor elcsendesedsz a Bibliád fölött,
A zörgető gondolkoztat sok bűneid fölött!

Valahányszor nem sikerül éles elméd terve,
Valaki szíved előtt áll, ezekkel zörgetve!
Valahányszor arra gondolsz, hogy csak lehelet vagy,
Tudd meg azt, hogy ilyenkor is Valaki kopogtat.

Kérdezd meg most magadtól, hogy hányszor zörgetett
Az átszegzett kezű Jézus, és csak zárt ajtóra lelt?
Most még egyszer eljött hozzád, lehet utoljára
Ha akarod, nyisd meg szíved még most a számára!

Tőtős János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Egy másik történet
  2017-08-18 15:12:35, péntek
 
  Egy másik történet


William Willimon teológus-lelkész szolgálata első éveire emlékezve meséli a következő történetet. Gyülekezete egyik tagjának gyermeke született, s a lelkész meglátogatta az asszonyt a kórházban. Amikor odaért, az újdonsült szülők épp az orvosra vártak, aki nem sokkal korábban közölte velük, hogy ,,a szülés nem volt problémamentes". Az orvos hamarosan megjelent, majd a házaspár tudtára adta, hogy gyermekük Down-szindrómával született, s emellett egy kisebb, de orvosolható légzőszervi probléma is fellépett nála. ,,Azt tanácsolom - folytatta az orvos -, hagyják, hogy a természet elvégezze a dolgát, és akkor néhány napon belül megoldódik a helyzet." Más szóval, ha nem kezelik, a gyermek természetes úton néhány nap múlva meghal. A szülők értetlenkedve hallgatták az orvost, nem értették, miért ne biztosítanák gyermeküknek az orvosi ellátást. Az orvos ekkor nyíltan a szemükbe mondta, hogy egy Down-szindrómás gyermek felnevelése rendkívüli megpróbáltatással és szenvedéssel jár a házaspárok életében, s a kutatások szerint a Down-kóros gyermekek szülei körében gyakori a válás. ,,Igazságos lenne-e a másik két gyermekükkel szemben, ha őket is ennyi szenvedésnek tennék ki?"
Úgy tűnt, a szenvedés szó hallatán az anya végre megértette, miről van szó, majd kifejtette, miért nem ért egyet az orvossal. Gyermekei egészen addig biztonságban és kényelemben éltek, s minden elképzelhető jót megkaptak az élettől. Éppenséggel túl kevés szenvedésben volt részük, nem igazán tapasztalhatták meg a földi élet nehézségeit. Az asszony ,,Isten kezét" említette, majd hozzátette: ,,Nagyon is érthető, hogy miért kell egy ilyen gyermeknek születnie egy olyan családba, mint a miénk. A gyermekeinkkel minden rendben lesz. Ha jobban belegondolok, nagyszerű lehetőség előtt állunk!"
Az orvos elképedve fordult a lelkészhez, s kérlelni kezdte, hogy térítse jobb belátásra a szülőket. Willimon természetesen tisztában volt azzal, hogy a családnak meg kell kapnia a szükséges tájékoztatást, nehogy túlzott naivitásuk miatt csalódás érje őket. A szülők azonban - írja a szerző - észérveket sorakoztattak fel, még ha az orvos számára ezek idegenül is csengtek. Hiszen a mérvadó társadalmi narratívában - amelyet kiválóan tükröz az orvos gondolatmenete - ,,a szenvedés és az ahhoz hasonló kifejezések reménytelenül borúsak", mivel ,,a szenvedést mindenáron kerülendőnek tekintik". ,,Az életünkben semmi sem értékesebb a vágyainknál." A szülők ezzel szemben a keresztény narratíva logikájával gondolkodtak az életről, más szóval a bűnbeesés és a Jézus Krisztus által elhozott megváltás határozta meg gondolkodásukat. Márpedig ebben a narratívában a szenvedés megváltást hozhat, szolgálhatja embertársainkat és dicsőítheti Istent.

Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Szenvedés
  2017-08-18 14:14:15, péntek
 
  "Isten a szenvedés útján jött el közénk Jézus Krisztus személyében, hogy megmentsen bennünket önmaga számára."

- Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2906
  • e Hét: 14617
  • e Hónap: 43929
  • e Év: 231731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.