|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2017-08-18 23:53:08, péntek
|
|
|
Tatiosz - Az ezüstszál tanítása
Bizonyára hallottál már arról, hogy a
szívek összetartoznak. Ha nem így volna,
nem kutatnál szakadatlanul a másik szív után.
Folyvást keresed, miként ő is téged.
Tudod, hogy létezik, földre érkezésed pillanatában,
sőt annál előbb is tudomásod volt róla.
Ugyanolyan ártatlan, mint te,
s nélküled ugyanolyan védtelen,
amilyen te vagy nélküle.
Amikor megszülettél, az Ajándékozótól
kaptál egy érzékeny szívet. Font hozzá
egy ezüstszálat is. Innenső végét a te szívedhez,
túlsó felét ahhoz a másik szívhez kapcsolta,
végül összekötötte őket.
A két kicsi szívből egy nagy szív lett.
Bármilyen távol vagytok egymástól,
ez az ezüstszál nem szakadhat el soha.
A Szeretet Palotájában az emberi szívek
azonban gyakran összetörnek.
Ám miután a nagy szív ismét két kicsi szívre
hullik szét, akkor is összetartoznak,
mert találkozásuk szent találkozás.
A kicsi magányos szívek olyanok,
mint a születő csillagok:
pislákoló fényükkel még nem tudnak ragyogni.
Te tündökölni jöttél.
A szeretet tudása mellett
magaddal hoztad a csillagidőt.
Te akartad úgy, hogy a Szeretet Palotájában
is a csillagidő törvényei szerint élj.
Ragyogni jöttél, bár tudtad,
a csillagszikrák sugárzása csupán
egyetlen pillanatig tart:
az egyik fény átadja helyét a másik fénynek.
Fordította:Vágó Gy. Zsuzsanna
|
|
|
0 komment
, kategória: Tatiosz |
|
|
|
|
|
2017-08-18 23:08:39, péntek
|
|
|
Padlizsános-paradicsomos rizottó
Hozzávalók
1 db padlizsán
2 db paradicsom
20 dkg rizottó rizs
1 l húslé
1 fej hagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
3 dkg vaj
8 dkg füstölt szalonna
10 dkg könnyen olvadó sajt
só
bors
1 ek olívaolaj
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A padlizsánt 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk kb. 1 mokkáskanál sóval és frissen őrölt borssal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük úgy, hogy ne fedjék egymást, és a kockák héjas felükkel lefelé legyenek. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sarkaik megbarnulnak.
Közben a szalonnát felkockázzuk, egy lábasban kiolvasztjuk a zsírját. Rátesszük az apróra vágott hagymát, és amikor sárgára sült, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát is. Mikor már illatozik, beleszórjuk a rizst, párszor megkeverjük, ráöntjük a bort. Amikor a rizs beszívta, elkezdjük rákanalazni a levest. Mindig csak annyit, amennyit a rizs felvesz.
Közben a paradicsomok csumáját kivágjuk, az alját kereszt alakban bevágjuk. Forró vízbe mártjuk, mikor elkezd pöndörödni a héja, átmerjük hideg vízbe. Lehúzzuk a héjukat, felkockázzuk.
A rizottó akkor jó, amikor a rizs puha, a rizottó állaga pedig krémes, majdnem folyós. Ekkor belekeverjük a paradicsomkockákat. Pár perc után lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a vajat, a padlizsánkockákat és a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt és a vaj teljesen elolvad. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk és alaposan megborsozzuk.
A petrezselymet apróra vágjuk, majd ezt is belekeverjük a rizottóba. 5 perc fedő alatt pihentetés után fogyaszthatjuk.
Hajós Ágnes bluesun
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2017-08-18 23:05:24, péntek
|
|
|
Nektarinos krumpligombóc
Hozzávalók
A gombóchoz:
50 dkg burgonya
1 db tojás
15 dkg liszt (+ a szóráshoz)
1 nagy csipet só
4-5 db érett nektarin
10 dkg szeletelt mandula
A tejfölhabhoz:
7 dkg tejföl
1 tk porcukor
1 nagy csipet őrölt fahéj
5 dkg tejszínhab
Elkészítés
A megtisztított burgonyát megfőzzük, krumplinyomóval összetörjük, összegyúrjuk a felvert tojással, a liszttel és a sóval. Ruganyos, de nem túl ragacsos tésztát kell kapnunk. Lisztezett felületen egy nagy gombócot gyúrunk a tésztából, majd pihentetjük, amíg előkészítjük a gyümölcsöt.
A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magjaikat eltávolítjuk és negyedeljük. A tésztát kb. 5-6 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy szélesebb szájú pohárral kiszaggatjuk. A közepükre tesszük egyenként a barackdarabokat, majd ráhajtjuk a tésztát, és a tenyerünkkel gombócot formázunk.
Egy nagy lábosban bő vizet forralunk. A gombócokat kisebb adagokban addig főzzük a vízben, amíg feljönnek a tetejére. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük. Egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a szeletelt mandulát, majd beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat.
A tejfölt elkeverjük a porcukorral és az őrölt fahéjjal, majd felvert tejszínhabbal lazítjuk, és a gombócok mellé kínáljuk.
Megjegyzés
Ha nem volt elég keményítőtartalma a burgonyának, egy kevés lisztet még felvesz a tészta.
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2017-08-18 23:02:07, péntek
|
|
|
Töltött paprika paradicsommártással, burgonyával
Hozzávalók
2 fej vöröshagyma
étolaj
1 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt pirospaprika
50 dkg darált sertéshús
15 dkg rizs
só
frissen őrölt bors
10 db tölteni való paprika
1 db zellergumó (4-5 cm)
8 dl passzírozott paradicsompüré
1 csapott ek cukor
3 db nagy burgonya
1 ek étolaj
Elkészítés
1 fej finomra aprított hagymát megfonnyasztunk az olajon a zúzott fokhagymával. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd, ha már nem forró, alaposan összekeverjük a darált hússal és a rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk alaposan.
A paprikákat kicsumázzuk, megtöltjük a darált húsos-rizses töltelékkel (ne töltsük túl, hagyjunk helyet a megduzzadó rizsnek.
Egy kevés olajon megpároljuk a másik felkockázott hagymát az apró kockákra vágott zellerrel. Felöntjük a passzírozott paradicsomlével, ízesítjük a cukorral, és megsózzuk, megborsozzuk.
Óvatosan beletesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, néha megforgatva kb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megfő. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.
A megpucolt burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd gerezdekre vágjuk, és egy serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk.
A megfőtt töltött paprikát a paradicsommártással és burgonyával tálaljuk.
Megjegyzés
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2017-08-18 22:58:35, péntek
|
|
|
Magyaros krumplileves kolbásszal
Hozzávalók
50 dkg burgonya
20 dkg száraz, füstölt kolbász
5 dkg petrezselyem
5 dkg sárgarépa
1,5 dl zsíros tejföl
1 nagy fej hagyma
2 ek olaj
1 ek étkezési keményítő
2 db babérlevél
1 tk őrölt pirospaprika
só
frissen őrölt bors
Elkészítés
Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Ha már kezd üveges lenni a hagyma és a kolbász is szépen pirul, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, és elkeverjük.
Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a babérlevelet. Megsózzuk, -borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel.
Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, a keményítőt csomómentesre keverjük a tejföllel és hőkiegyenlítést végzünk. A forró levesből annyit merünk a tejfölhöz, hogy az is felmelegedjen, majd szűrőn át a levesbe keverjük. Halkan gyöngyöztetjük további 5 percig.
Forrón tálaljuk friss kenyérrel, ecetet kínálhatunk hozzá annak, aki szereti kicsit még savanykásabban.
kep]http://www.mindmegette.hu/images/199/O/crop_201708101609_kolbaszos_magyaros_k rumplileves.jpg[/kep]
Megjegyzés
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME
Forrás: Mindmegette.hu
[ |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2017. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
340 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 355
- e Hét: 7156
- e Hónap: 12194
- e Év: 141901
|
|
|