Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát!
  2017-08-18 23:56:18, péntek
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Az ezüstszál tanítása
  2017-08-18 23:53:08, péntek
 
  Tatiosz - Az ezüstszál tanítása


Bizonyára hallottál már arról, hogy a
szívek összetartoznak. Ha nem így volna,
nem kutatnál szakadatlanul a másik szív után.
Folyvást keresed, miként ő is téged.
Tudod, hogy létezik, földre érkezésed pillanatában,
sőt annál előbb is tudomásod volt róla.
Ugyanolyan ártatlan, mint te,
s nélküled ugyanolyan védtelen,
amilyen te vagy nélküle.

Amikor megszülettél, az Ajándékozótól
kaptál egy érzékeny szívet. Font hozzá
egy ezüstszálat is. Innenső végét a te szívedhez,
túlsó felét ahhoz a másik szívhez kapcsolta,
végül összekötötte őket.
A két kicsi szívből egy nagy szív lett.
Bármilyen távol vagytok egymástól,
ez az ezüstszál nem szakadhat el soha.
A Szeretet Palotájában az emberi szívek
azonban gyakran összetörnek.
Ám miután a nagy szív ismét két kicsi szívre
hullik szét, akkor is összetartoznak,
mert találkozásuk szent találkozás.
A kicsi magányos szívek olyanok,
mint a születő csillagok:
pislákoló fényükkel még nem tudnak ragyogni.
Te tündökölni jöttél.
A szeretet tudása mellett
magaddal hoztad a csillagidőt.
Te akartad úgy, hogy a Szeretet Palotájában
is a csillagidő törvényei szerint élj.
Ragyogni jöttél, bár tudtad,
a csillagszikrák sugárzása csupán
egyetlen pillanatig tart:
az egyik fény átadja helyét a másik fénynek.

Fordította:Vágó Gy. Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Tatiosz  
Találkozások...
  2017-08-18 23:50:40, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Az Élet Kiskönyve  
Te magad vagy az erő...
  2017-08-18 23:49:44, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Az Élet Kiskönyve  
Valahányszor útnak indulsz...
  2017-08-18 23:48:49, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Az Élet Kiskönyve  
Őszibarack
  2017-08-18 23:44:21, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Padlizsános-paradicsomos rizottó
  2017-08-18 23:08:39, péntek
 
  Padlizsános-paradicsomos rizottó

Hozzávalók

1 db padlizsán
2 db paradicsom
20 dkg rizottó rizs
1 l húslé
1 fej hagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
3 dkg vaj
8 dkg füstölt szalonna
10 dkg könnyen olvadó sajt

bors
1 ek olívaolaj
1 csokor petrezselyem


Elkészítés

A padlizsánt 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk kb. 1 mokkáskanál sóval és frissen őrölt borssal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük úgy, hogy ne fedjék egymást, és a kockák héjas felükkel lefelé legyenek. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sarkaik megbarnulnak.
Közben a szalonnát felkockázzuk, egy lábasban kiolvasztjuk a zsírját. Rátesszük az apróra vágott hagymát, és amikor sárgára sült, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát is. Mikor már illatozik, beleszórjuk a rizst, párszor megkeverjük, ráöntjük a bort. Amikor a rizs beszívta, elkezdjük rákanalazni a levest. Mindig csak annyit, amennyit a rizs felvesz.
Közben a paradicsomok csumáját kivágjuk, az alját kereszt alakban bevágjuk. Forró vízbe mártjuk, mikor elkezd pöndörödni a héja, átmerjük hideg vízbe. Lehúzzuk a héjukat, felkockázzuk.
A rizottó akkor jó, amikor a rizs puha, a rizottó állaga pedig krémes, majdnem folyós. Ekkor belekeverjük a paradicsomkockákat. Pár perc után lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a vajat, a padlizsánkockákat és a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt és a vaj teljesen elolvad. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk és alaposan megborsozzuk.
A petrezselymet apróra vágjuk, majd ezt is belekeverjük a rizottóba. 5 perc fedő alatt pihentetés után fogyaszthatjuk.





Hajós Ágnes bluesun

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Nektarinos krumpligombóc
  2017-08-18 23:05:24, péntek
 
  Nektarinos krumpligombóc

Hozzávalók

A gombóchoz:
50 dkg burgonya
1 db tojás
15 dkg liszt (+ a szóráshoz)
1 nagy csipet só
4-5 db érett nektarin
10 dkg szeletelt mandula

A tejfölhabhoz:
7 dkg tejföl
1 tk porcukor
1 nagy csipet őrölt fahéj
5 dkg tejszínhab


Elkészítés

A megtisztított burgonyát megfőzzük, krumplinyomóval összetörjük, összegyúrjuk a felvert tojással, a liszttel és a sóval. Ruganyos, de nem túl ragacsos tésztát kell kapnunk. Lisztezett felületen egy nagy gombócot gyúrunk a tésztából, majd pihentetjük, amíg előkészítjük a gyümölcsöt.
A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magjaikat eltávolítjuk és negyedeljük. A tésztát kb. 5-6 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy szélesebb szájú pohárral kiszaggatjuk. A közepükre tesszük egyenként a barackdarabokat, majd ráhajtjuk a tésztát, és a tenyerünkkel gombócot formázunk.
Egy nagy lábosban bő vizet forralunk. A gombócokat kisebb adagokban addig főzzük a vízben, amíg feljönnek a tetejére. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük. Egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a szeletelt mandulát, majd beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat.
A tejfölt elkeverjük a porcukorral és az őrölt fahéjjal, majd felvert tejszínhabbal lazítjuk, és a gombócok mellé kínáljuk.





Megjegyzés

Ha nem volt elég keményítőtartalma a burgonyának, egy kevés lisztet még felvesz a tészta.

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Töltött paprika paradicsommártással, burgonyával
  2017-08-18 23:02:07, péntek
 
  Töltött paprika paradicsommártással, burgonyával

Hozzávalók

2 fej vöröshagyma
étolaj
1 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt pirospaprika
50 dkg darált sertéshús
15 dkg rizs

frissen őrölt bors
10 db tölteni való paprika
1 db zellergumó (4-5 cm)
8 dl passzírozott paradicsompüré
1 csapott ek cukor
3 db nagy burgonya
1 ek étolaj


Elkészítés

1 fej finomra aprított hagymát megfonnyasztunk az olajon a zúzott fokhagymával. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd, ha már nem forró, alaposan összekeverjük a darált hússal és a rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk alaposan.
A paprikákat kicsumázzuk, megtöltjük a darált húsos-rizses töltelékkel (ne töltsük túl, hagyjunk helyet a megduzzadó rizsnek.
Egy kevés olajon megpároljuk a másik felkockázott hagymát az apró kockákra vágott zellerrel. Felöntjük a passzírozott paradicsomlével, ízesítjük a cukorral, és megsózzuk, megborsozzuk.
Óvatosan beletesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, néha megforgatva kb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megfő. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.
A megpucolt burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd gerezdekre vágjuk, és egy serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk.
A megfőtt töltött paprikát a paradicsommártással és burgonyával tálaljuk.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Magyaros krumplileves kolbásszal
  2017-08-18 22:58:35, péntek
 
  Magyaros krumplileves kolbásszal

Hozzávalók

50 dkg burgonya
20 dkg száraz, füstölt kolbász
5 dkg petrezselyem
5 dkg sárgarépa
1,5 dl zsíros tejföl
1 nagy fej hagyma
2 ek olaj
1 ek étkezési keményítő
2 db babérlevél
1 tk őrölt pirospaprika

frissen őrölt bors


Elkészítés

Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Ha már kezd üveges lenni a hagyma és a kolbász is szépen pirul, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, és elkeverjük.
Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a babérlevelet. Megsózzuk, -borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel.
Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, a keményítőt csomómentesre keverjük a tejföllel és hőkiegyenlítést végzünk. A forró levesből annyit merünk a tejfölhöz, hogy az is felmelegedjen, majd szűrőn át a levesbe keverjük. Halkan gyöngyöztetjük további 5 percig.
Forrón tálaljuk friss kenyérrel, ecetet kínálhatunk hozzá annak, aki szereti kicsit még savanykásabban.

kep]http://www.mindmegette.hu/images/199/O/crop_201708101609_kolbaszos_magyaros_k rumplileves.jpg[/kep]

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


[
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 355
  • e Hét: 7156
  • e Hónap: 12194
  • e Év: 141901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.