Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Augusztus 20.-i ünnep összefoglalója
  2017-08-20 21:41:25, vasárnap
 
  Cikk itt olvasható Link

- Augusztus 20. - Látványos légi parádé Budapesten képek Link

- Augusztus 20. - Körmenet Budapesten képek Link
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Áder János köztársasági elnök ünnepi beszéde
  2017-08-20 21:35:58, vasárnap
 
  Már amennyiben nem Szent István, hanem Szent László történelmi szerepét állította a középpontba.
Mást jelent ma a biztonság, mint akár csak egy évtizede: ismét védenünk kell határainkat, meg kell védenünk azt a független, szabad és európai országot, amelyet Szent István óta magyarok millióinak áldozata, jelleme és munkája formált - mondta Áder János köztársasági elnök vasárnap, államalapító Szent István király ünnepén Budapesten, a Kossuth Lajos téren tartott tisztavatáson.
Az államfő szerint csaknem három évtizeddel szabadságunk visszanyerése után ,,újra látnunk kell, hogy csak az lehet igazán a miénk, amit újra és újra képesek vagyunk megvédeni".
Áder úgy véli, a haza minden polgára azt várja a most esküt tett honvédektől, hogy legyen biztonságban ,,nemzetünk, otthonunk, személyes életünk", védjék meg ,,szabadságunk és önállóságunk", és biztosítsák közös nyugodt jövőnket.
Az elnök beszédében felelevenítette: 1083 augusztusában László király bevonult Szent István székesfehérvári nyughelyére, hogy felnyittassa elődje sírját, és oltárra emelje ereklyéit, a koporsót azonban nem tudták megmozdítani. A krónikák szerint a király égi üzenetet kapott: amíg testvérviszály keseríti a hazát, Szent István nem nyújthat oltalmat. László megértette, mit kell tennie, és szabadon engedte ellenlábasát, a Visegrádon raboskodó Salamont. A koporsót megnyitották, az ünnepnek immár nem volt akadálya - idézte fel az államfő, úgy fogalmazva: ,,augusztus 20-án Szent István a magyar nemzet örök királya lett".
Amikor 940 évvel ezelőtt László trónra lépett - folytatta -, zűrzavar, bizonytalanság, hódító ellenség és ,,Európa hatalmi játszmáinak fel-fellobbanó tüzei perzselték, fojtogatták fiatal országunkat". Az új király azonban felülemelkedett a széthúzáson, ,,erős törvények abroncsával tartotta együtt a nemzetet", és Szent István példáját követve ismét erős európai állammá formálta Magyarországot.
Kiemelte, hogy Szent László megerősítette a végeket, rendet teremtett az állam működésében, elűzte a külső ellenséget, úrrá lett a belső háborúságon, szövetségeseket keresett és talált. Azt is mondta, hogy László király hazánkat a nyugati kultúrához kötötte, ,,kitartott a keresztény Európa mellett, hogy Magyarország a magyarok országa maradhasson, európaiságára büszke politikai nemzet, egyenrangú, szabad és független állam, mely együttműködik a bennünket tisztelőkkel, de ellenáll a jogainkat önkényesen csorbítani akaróknak".
Szavai szerint Szent István annyi jóval indította útjára ezt a nemzetet, hogy több mint ezer év alatt sem fogytunk ki belőle. Szent László pedig erős politikai egységgé formálta Magyarországot, amelyhez ,,minden megpróbáltatás, minden fenyegetettség után vissza tudtunk találni."
A köztársasági elnök szerint ha ők nem lettek volna, ,,ma talán mi sem lennénk más, csak egy marék por a történelem országútján, amelyet minden arra kanyarodó szellő a hátára kap és széjjelszór".
Áder János beszéde végén úgy fogalmazott: hiába sárgultak meg a krónikák lapjai, hiába telt el annyi idő, született és halt nemzedékek sora, és változott annyit a világ, a hazaszeretet fölött nem járt el az idő. ,,Elég, ha ugyanúgy szeretjük ezt a közös hazát, ahogy szüleink és azok szülei tették. Határtalanul. Mert a haza minden előtt" - zárta szavait.
...... ..........



A tisztavatáson beszédet mondott Simicskó István is, aki szerint csak az a keresztény hit, amelyet Szent Istvántól kaptunk, vihet előre minket.
A honvédelmi miniszter már konkrétabban kapcsolódott az aktuálpolitikához: ,,Brüsszel feladja hitét, elveszíti fundamentumát" - emelte fel a mutatóujját. Szerinte ahhoz, hogy gyermekeink, unokáink számára megőrizzük Magyarországot, s magyarként élhessenek itt, meg kell védeni az ország határait, fel kell lépni az olyan veszélyek ellen, mint a tömeges illegális bevándorlás, a terrorizmus - szögezte le

- 2017. augusztus 20.
Áder János köztársasági elnök beszéde a Magyar Szent István Rend ünnepélyes átadásán
Itt olvasható Link

- 2017. augusztus 20.
Áder János köztársasági elnök ünnepi beszéde a Kossuth téren rendezett tisztavatáson
Cikk itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Tűzijáték 2017
  2017-08-20 21:03:45, vasárnap
 
  Augusztus 20. egyik legnépszerűbb eseménye az ünnepnapot záró tűzijáték. Az idei talán még látványosabb lesz, mint az eddigiek. Az ünnepi tűzijáték a hagyományokhoz híven 21 órakor kezdődik. Új helyszínen, az Országház előtti Duna-szakaszról, a Margit híd és Lánchíd között három uszályról, valamint a Lánchídról lövik ki a tűzijáték rakétáit. Ezen a szakaszon lehetőség van több új látványelem bemutatására, és a Parlament épülete is kiemelt szerepet kap. A zenei aláfestés a Petőfi Rádióval együttműködésben készült el, amelyben ismert oratórikus, szimfonikus zeneművek fognak felcsendülni.
2017. augusztus 20. Tűzijáték Budapest Augusztus 20. egyik legnépszerűbb eseménye az ünnepnapot záró tűzijáték. Az idei talán még látványosabb lesz, mint az eddigiek. Az ünnepi tűzijáték a hagyományokhoz híven 21 órakor kezdődik. Új helyszínen, az Országház előtti Duna-szakaszról, a Margit híd és Lánchíd között három uszályról, valamint a Lánchídról lövik ki a tűzijáték rakétáit. Ezen a szakaszon lehetőség van több új látványelem bemutatására, és a Parlament épülete is kiemelt szerepet kap. A zenei aláfestés a Petőfi Rádióval együttműködésben készült el, amelyben ismert oratórikus, szimfonikus zeneművek fognak felcsendülni.
Videó Duna TV Link
Magyar komment kíséretében videó Link

...... .....



...... .........

 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Kitüntetések Szent István rend
  2017-08-20 21:00:08, vasárnap
 
  Szent István rend kitüntetések Szent István rend a Sándor palotában
- Erdő Péter és Vásáry Tamás vehette át a Szent István Rend díjat

Budapest, 2017. augusztus 20. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatja a Magyar Szent István Rend kitüntetést, amelyet Áder János köztársasági elnöktől (j) vett át a Sándor-palota Tükörtermében rendezett díjkiosztón 2017. augusztus 20-án. Háttérben Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (b) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke. - © MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
.........


Budapest - Áder János köztársasági elnök Erdő Péter bíborosnak és Vásáry Tamás zongoraművésznek adta át a Magyar Szent István Rend díjat vasárnap, a Sándor-palotában.
Az államfő a díjátadón elmondott beszédében hangsúlyozta, államalapító Szent István ünnepén azok vehetik át ezt az elismerést, akik megerősítik: emberként és magyarként is mindenkinek küldetése, hogy a maga egyedi teljesítményével, ötleteivel, elszántságával gazdagabbá tegye ezt a világot.
A Magyar Szent István Rend a tehetségeknek, példát mutató tudósoknak, művészeknek, sportolóknak, egyházi és közéleti szereplőknek szóló közös hála legrangosabb kifejezője - fejtette ki Áder János, hozzátéve, a nagyot álmodó, izzó tehetségek nélkül, az örökös fejlődni vágyás, a kreatív megújulás, a kitartó, precíz és céltudatos munka, a minőség kérlelhetetlen érvényesítése és a mindig magasabbra igyekvő szándék nélkül a világ sokkal szürkébb, reménytelenebb hely lenne.
A köztársasági elnök kiemelte, Erdő Péter mindig a nemzet “pótolhatatlan méltóságát" szolgálta, továbbá lelkipásztori és tudományos munkáját is abban a tudatban végzi, hogy az igazság felismerése a továbbadás felelősségével jár, ezért jelent életében a tanítás küldetést az értékek megismerésére és megismertetésére.
- Áder János szerint a bíboros lelkipásztori, egyház szervezői és kutatói hivatástudata egyaránt arra figyelmeztet, “helyesen tesszük, ha tekintetünket időről időre az örökkévalóra, a változatlanra irányítjuk, és életünk tengelyébe olyan értékeket állítunk, amelyek megtartanak minket hivatásunkban". Az államfő példaként említette erre a múlt ismeretét és az elődök tiszteletét, a jog következetes alkalmazásét, és a szeretet törvényének szem előtt tartását.
A kereszt nélkül az, amit ma Európának ismerünk, nem is létezhetne" - idézte a köztársasági elnök Erdő Péter korábbi kijelentését, aláhúzva, hívőknek és nem hívőknek közös a felelőssége, hogy Európát, és benne Szent István Magyarországát a maga egyediségében megőrizze, továbbá a kölcsönös megbecsülés, a felebaráti szeretetet, a tisztesség, az igazságosság, az emberi méltóság értékeit érvényre juttassa. Az államfő elmondta, Vásáry Tamás is távolba mutató, magas célokat állított maga elé, csodagyerekségének ígéretét váltotta be.

Budapest, 2017. augusztus 20. Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester mutatja a Magyar Szent István Rend kitüntetést, amelyet Áder János köztársasági elnöktől (j) vett át a Sándor-palota Tükörtermében rendezett díjkiosztón 2017. augusztus 20-án. Háttérben Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (b) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke. | MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
...... ......


Ifjú titánból lett rajongással körülvett, érett művész és bölcs mester" - fogalmazott Áder János, aki szerint Vásáry Tamás szuggesztív, magával ragadó előadásmódja egy olyan hangszeren hozott számára sikert, amely körül még a világ élvonalában is nagy a tolongás. A köztársasági elnök köszönetet mondott Vásáry Tamásnak, amiért az egykori kényszerű búcsú után végül hazatért, továbbá a nagy hírű lemezkiadók és fényes koncerttermek ünnepelt csillagaként is megmaradt magyarnak.

Budapest, 2017. augusztus 20. A Magyar Szent István Rend kitüntetés, amelyet Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester vehetett át Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2017. augusztus 20-án. | MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
...... .........


A köztársasági elnök a miniszterelnök előterjesztésére adományozza Magyarország legmagasabb rangú kitüntetését. Az ünnepségen ismertetett kitüntetési határozatok alapján Erdő Péter a Magyar Szent István Rend kitüntetést példaértékű egyházi szolgálata, a családok védelmében tanúsított következetes kiállása, nemzetközi szinten is kiemelkedő teológiai egyházjogi tudományos munkája elismeréseként vehette át, míg Vásáry Tamás kimagasló zongorajátékáért és karmesteri munkájáért érdemelte ki, amellyel egyedülálló módon gazdagította és népszerűsítette a magyar zeneművészetet.
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Séta az ízek utcájában
  2017-08-20 20:29:03, vasárnap
 
  ......


Várkertbazásrnál
...... ............



...... ........... .......



.........


Ország tortája /saját fotózás
...... ........... ......



.


2017 évi új kenyér
...... ..............


..


Csapolt hideg pilseni sör
...... ......


Lángoló finom inyencség
...




 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Friss képek a nevezetességekről
  2017-08-20 20:01:22, vasárnap
 
  Telefonommal készítettem a képeket.
...... ........... ..............



...... ........... .....



...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Elhagyják Magyarországot a gólyák – ma indulnak ezréve
  2017-08-20 19:51:16, vasárnap
 
  Cikk itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Csodás fotók a Mátra tájakról
  2017-08-20 19:49:43, vasárnap
 
  Képek és cikk itt látható Link  
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Évközi 20. vasárnap. 2017 Csíksomlyó
  2017-08-20 19:47:38, vasárnap
 
  Videó Link

.........


 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Templomi búcsú Hógmezővásárhelyen
  2017-08-20 19:41:22, vasárnap
 
  Szentmisét Böjte Csaba atya mutatta be.
Mise után körmenet volt.
Videó Link

.



.........



.........



.........



.........



.........


 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 307 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 8035
  • e Hónap: 41189
  • e Év: 274936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.