Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2017-08-25 23:59:46, péntek
 
  Kedves Mindannyiotoknak szeretettel kívánok



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Tökös lecsó majorannával
  2017-08-25 23:25:14, péntek
 
  Tökös lecsó majorannával

Hozzávalók

30 dkg főzőtök vagy cukkini
30 dkg lecsópaprika
20 dkg paradicsom
2 közepes fej vöröshagyma
2 ek olaj
1 kis marék friss majorannalevél
1 tk őrölt fűszerpaprika

bors


Elkészítés

Egy serpenyőben olajat hevítünk,és megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát. Amikor már üveges, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és elkeverjük.
Ezután visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és a nagyobb kockákra vágott tököt, kb. 5 percig főzzük, majd, ha kissé összeesett, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot is.
Friss majorannával fűszerezzük, megsózzuk, -borsozzuk ízlés szerint. Közepes lángon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek, de még kellemesen haraphatóak.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Banános áfonyafagyi házilag
  2017-08-25 23:22:44, péntek
 
  Banános áfonyafagyi házilag

Hozzávalók

40 dkg natúr joghurt
5 dkg méz
2,5 dl habtejszín
10 dkg banán
20 dkg áfonya (+ a díszítéshez)


Elkészítés

Összekeverjük a joghurtot és a mézet, hozzáadjuk az összetört banánt és a megmosott, lecsepegtetett áfonyát, és botmixerrel pürésítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtos keverékbe forgatjuk. A masszát egy zárható dobozba töltjük, és a fagyasztóba tesszük 1 órára.
A fagyos joghurtmasszát kívülről befelé haladva átkeverjük egy villával. Visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újra átkeverjük, és legalább 3 órát fagyasztjuk. Fogyasztás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, tálkákba adagoljuk, és áfonyával megszórva kínáljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Klasszikus paprikás krumpli
  2017-08-25 23:20:05, péntek
 
  Klasszikus paprikás krumpli

Hozzávalók

1 kg burgonya
15 dkg szárazkolbász
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek étolaj
2 tk pirospaprika

frissen őrölt bors


Elkészítés

A krumplit megtisztítjuk, majd felkockázzuk és a hagymát is apróra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a krumplit, a kolbászkarikákat és a zúzott fokhagymát is, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel egy kevés vízzel, de ne lepje el teljesen.
Közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Friss petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.





Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kefires lángos (sajtos-tejfölös)
  2017-08-25 23:17:37, péntek
 
  Kefires lángos (sajtos-tejfölös)

Hozzávalók

A tésztához:
2 dkg élesztő
1 dl tej
1/2 tk cukor
42 dkg liszt (+ a szóráshoz)
1 doboz kefir
1 db tojás
1 csapott tk só
olaj
A feltéthez:
12 dkg tejföl
12 dkg trappista sajt


Elkészítés

Az élesztőt kéz-meleg tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral, hagyjuk, hogy felfusson. Egy nagyobb keverőtálba öntjük, és (dagasztókaros robotgéppel) összedolgozzuk a liszttel, a kefirrel, a felvert tojással és a sóval. A ruganyos tésztát lefedjük fóliával, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
Miután a tészta a hűtőben megkelt, lisztezett munkafelületen barack nagyságú golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra nyújtjuk.Felforrósított, bő olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.Tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva, frissen fogyasztjuk.





Megjegyzés

Mindig csak annyit süssünk ki frissen a tésztából, amennyit elfogyasztunk. A tészta hűtőben tárolva 4-5 napig is eláll!

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindsmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 249
  • e Hét: 4830
  • e Hónap: 18735
  • e Év: 148442
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.