Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Reggel
  2017-08-28 16:40:36, hétfő
 
  Reggel

Hellmuth Schoepke után németből

Köszöntjük ezt az új napot
mindazzal, amit hozhatott.
Ha öröm lesz, ha bánat:
Isten mindent megáldhat.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
„Miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek"
  2017-08-28 16:21:17, hétfő
 
  ,,Miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek"


Urunk ezekkel a szavakkal elég egyértelműen elmagyarázza, hogyan kereshetjük Isten megbocsátását. Minden szabályszegésünk és vétkünk megbocsáttatik, ha mi is megbocsátunk, épp olyan módon, ahogyan mi bocsátunk meg másoknak.
Először is: Isten valóban megbocsát, ha mi is megbocsátunk másoknak. Ez a legfontosabb. Jézus azt mondja: ,,Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket" (Mt 6,14-15).
Másodszor: Isten úgy bocsát meg nekünk, miképpen mi is megbocsátunk másoknak. Ha a gyűlöletnek vagy keserűségnek, a barátságtalanságnak vagy haragnak csak egy kis árnyéka is megmarad, ha nem bocsátjuk meg minden embernek minden vétkét egyértelműen, teljesen és szívből, akkor ezzel a saját vétkeink megbocsátását is megakadályozzuk. Ezért Isten sem tud nekünk határozottan és teljesen megbocsátani.
Ez pedig azt jelenti, hogy kiprovokáljuk: ,,Isten, nem kell megbocsátanod nekünk. Azért imádkozunk, hogy emlékezz a bűneinkre, és haragod maradjon meg." De most komolyan, lehet így imádkozni Istenhez? Óh, meg ne próbáld! Most, ebben a pillanatban bocsáss meg az ő kegyelméért, bocsáss meg úgy, ahogy te is szeretnéd, hogy neked megbocsássanak! Érezz most együtt szolgatársaddal, ahogy Isten is irgalmasságot cselekedett veled, és így fog cselekedni a jövőben is!

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A tanítványok kérték Jézust
  2017-08-28 10:45:49, hétfő
 
  -- a tanítványok kérték Jézust --
(Lk 11, 1)


taníts meg szólni hozzád
taníts meg hallgatni előtted

hogy ebben a hangban
hogy ebben a csendben

gyökeret verjen és elinduljon bennem

a te tanításod
a kereszténység
a szeretet

kivétel nélkül mindenki felé

Szent-Gály Kata
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Mécsesbe való olaj"
  2017-08-28 10:35:19, hétfő
 
  ,,Mécsesbe való olaj" (2Móz 25:6)



Én lelkem, mennyire szükséges neked az olaj, mert olaj nélkül lámpád nem sokáig fog égni. A kanóc csak füstölög rossz szagot árasztva, ha fényed kialszik, ami be is következik, ha az olaj elfogy. Emberi természetedben nincs csörgedező olajforrás, tehát az olajárusoknál kell azt beszerezned a magad részére, különben úgy jársz, mint az öt balga szűz és így fogsz kiáltani: ,,Kialudt a lámpásom!" A szent lámpák sem voltak képesek világosságot terjeszteni olaj nélkül, habár a templomban álltak, mégis táplálni kellett azokat olajjal. Nem fújt rájuk erős szél, mégis gondozni kellett azokat. A te szükségleted is éppen olyan nagy. A legboldogabb helyzetben sem ragyogtathatod hited világosságát egy óráig sem, ha a kegyelem friss olaja nem adatik neked. Az Úr szolgálatában nem lehetett bármilyen olajat alkalmazni. A nyersolaj, mely gazdagon tört fel a földből, nem volt jó, de a halakból vagy magokból előállított olajat sem volt szabad használni. Egyetlenegy olajra esett a választás, és ez a legkiválóbb olívaolaj volt. Az emberi természetből fakadó megjátszott kegyeskedés, vagy a papok keze által nyújtott képzeletbeli kegyelem, vagy a külső ceremóniák megtartásának hamis képzete sohasem fogja kielégíteni a Szent Istent. A valódi hívő tudja, hogy az Úrnak nem telhet kedve az ilyen olajpatakokban. Az igaz hívő a Gecsemánéban lévő olajsajtóhoz megy, és attól szerzi be szükségletét, aki ott összetöretett. Az üdvkegyelem olaja tiszta és mentes az üledéktől és a tisztátalanságtól. Ezért az ezzel táplált világosság tiszta és fényes. Gyülekezeteink a Megváltó arany gyertyatartói, s mivel e világ világosságainak kell lenniük, sok kell nekik a szentség olajából. Ó, kérjük tehát önmagunk, pásztoraink és gyülekezeteink részére, hogy a ,,lámpához való olaj" soha ki ne fogyjon. Az igazság, szentség, öröm, ismeret és szeretet, mind a szent világosság lángjai, de ezek nem lobognak rajtunk, ha egyénileg nem nyerünk olajat a Szentlélek Istentől. Ő, a minden jóknak adója, ajándékozzon naponként friss olajat hitünk edényébe, hogy lámpásaink mindenkor készek legyenek a lélek Vőlegényének fogadására!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Anyámat látom
  2017-08-28 08:26:13, hétfő
 
  Anyámat látom

Irdatlan messzeségen át
Anyámat látom: múltba omlott
part mentén, végtelen fasor
végén, magányos árva pontot.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35881 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1362
  • e Hét: 2257
  • e Hónap: 14132
  • e Év: 201934
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.