Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Miért olyan fontos az ALKATod?
  2017-08-29 10:29:35, kedd
 
  ,,Hozz ide hozzám minden embert, akik az enyéim, akiket dicsőségemre teremtettem, akiket én formáltam, én alkottam." (Ésaiás 43:7 - NCV fordítás)

Mintegy 20 évvel ezelőtt találtam ki az ALKAT mozaikszót, hogy arról az öt dologról beszéljek, ami azzá tesz, aki vagy. Az ALKATod az, ahogyan Isten megalkotott téged. Ez hatással van az életed minden területére.

A A szív adománya
L Lelki/szellemi ajándékok
K Karakter
A Adottságok
T Tapasztalatok
Ez az öt dolog tesz téged azzá, aki vagy. A lelki/szellemi ajándékokhoz tartozik még, hogy mit szeretsz, mi iránt lelkesedsz és mi érdekel. Mit gondolsz, miért éppen bizonyos dolgok érdekelnek? Mert Isten adta neked ezt az érdeklődést. Ha mindannyian ugyanazokat a dolgokat szeretnénk tenni, sokkal kevesebb lenne elvégezve ezen a világon.

Isten tehát teljesen egyedinek teremtett téged, és senki más nincs olyan, mint te. Miért fontos ez?

1. Mert az ALKATod megmutatja, mi Isten célja veled. Ha akarod tudni Isten tervét az életedre, akkor fel kell fedezd, milyennek alkotott téged. Azonban fontos tudni azt, hogy Isten nem fog kényszeríteni, hogy megvalósítsd az Ő tervét. Elvesztegetheted az életed. Elhasználhatod mindenféle személyes, én-központú dolgokra, és teljesen figyelmem kívül hagyhatod Isten tervét és életedre vonatkozó célját. Igazából a legtöbb ember ezt teszi, és ez tragikus. Sokan azért frusztráltak, mert megpróbálnak olyanok lenni, amilyennek valaki más akarja, hogy legyenek, ahelyett, hogy azzá lennének, akivé Isten akarja, hogy legyenek.

2. Mert az ALKATod tesz képessé Isten szolgálatára. Istennek van egy életküldetése számodra, amit senki más nem képes elvégezni ezen a bolygón. Lehet, hogy eddig nem végezted ezt a küldetést. Lehet, hogy eddig nem szolgáltad Istent. Ma azonban elkezdheted, hogy az életed hátralevő része az életed legjobb része legyen. Isten soha nem kér olyan dolgot tőled, amihez már előtte ne adta volna meg a képességeket neked.

3. Mert az élet egy próba. Ha Jézus követője vagy, ez az élet felkészítés a Mennyben leélt későbbi életünkre. Isten ezt mondja: ,,Ez egy próba. Próbára teszlek, hogy lássam, mit teszel azzal, amit a földön kaptál. Ez alapján határozom el, hogy milyen feladatot adok neked a Mennyben az örökkévalóságban."

4. Mert az ALKATod Isten dicsőségét mutatja meg. Amikor az ALKATod használod és azt teszed, amire Isten alkotott, az nem csak jó érzéssel tölt el, hanem Istent is mosolyra fakasztja és örömöt okoz neki. Iréneusz, a II. században élő nagy keresztény vezető mondta a következőt: ,,Isten dicsősége az, ha egy emberi lény teljes életet él." Tudod mi fakasztja Istent mosolyra? Az, hogy amikor letekint, lát téged és engem, hogy használjuk a tőle kapott talentumainkat az Ő dicsőségére.

Az Ézsaiás 43:7 ezt mondja: ,,Hozz ide hozzám minden embert, akik az enyéim, akiket dicsőségemre teremtettem, akiket én formáltam, én alkottam." Ha nem szereznél Istennek dicsőséget, akkor nem élnél. Isten azért teremtett téged, hogy örüljön neked!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Milyen lelki/szellemi ajándékaid vannak? Hogyan használod azokat mások szolgálatára?
Milyen egyedi jellemvonásokat és képességeket kaptál Istentől, hogy mások szolgálatára lehess?
Kér tőled Isten valami olyan dolgot, amiről azt gondolod, hogy nem vagy képes rá? Mit gondolsz, mivel ruházott fel és mit adott neked Isten ahhoz, hogy pont ezt a bizonyos dolgot meg tudd tenni?

NAPI REMÉNY *(Daily Hope by Rick Warren - 2017.08.22.)
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 641
  • e Hét: 4345
  • e Hónap: 8146
  • e Év: 69447
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.