Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Szép így, ugye?
  2017-09-12 11:24:21, kedd
 
  Szép így, ugye?


Szép így, ugye: fogyatkozó erőnk,
fogyó szépségünk ráaggatni lassan
gyermekeinkre, csak a jó remény
glóriájával ékesítve élni,
hogy semmi sem volt hiábavaló,
hogy semmi sem volt hiábavaló,
mert életünkből épül valami
bennük s azokban, kikkel összeér
arasznyi létünk szűkülő köre.

Jó így, ugye, hogy átalakulunk
mindent megértőn, mindent megbocsátón
fehér hajúvá, halkuló szavúvá,
míg elporlasztja bennünk teljesen
önzésünk sziklatömbjét az idő.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Így illik nekünk
  2017-09-12 11:11:47, kedd
 
  Így illik nekünk

,,Engedj most, mert így illik nekünk..." Máté 3,15


Jézus is eljött a megtérést hirdető prédikátorhoz, hogy megkeresztelkedjék. János azonban vonakodik: Nekem kell általad megkeresztelkednem. János bűnösnek vallotta magát, Jézust azonban bűntelennek látta, azt kérdezte, milyen vétkéért kellene bocsánatot kapnia neki? Jézus azonban nem engedi, hogy bármely akadálya legyen megkeresztelésének. Részesülni kíván a megtérés keresztségében, Jánosnak tehát meg kell keresztelnie Jézust. Így illik nekik minden igazságot betölteniük.
János megkeresztelt mindenkit, aki megvallotta bűnét. Most a Bűnös áll itt. Isten tette azzá, hogy eleget tegyen a törvény követelésének. Isten igazsága szerint kell Jézusnak elfoglalnia ezt a helyet, hogy a bűnösök Üdvözítője legyen. Ő pedig kész az igazságot betölteni. Engedelmes Megváltóként magára veszi népe bűnét. Azt akarja, hogy úgy bánjanak Vele, mint olyan bűnössel, aki megérdemli az ítéletet. Itt ragyog fel Krisztus szeretete, Atyja igazsága iránti szeretete, magát megalázó szeretete, hogy megmentse népét. Összetörte már a szívedet ez a bűnösök iránti szeretet?
Jézus megkeresztelése a haláláról szóló prófécia, a Jordán vizéből való kijövetele pedig feltámadásáról kezeskedik. Isten haragjának valamennyi hulláma átcsapott feje fölött. Ez a kezességvállalás kedves Istennek. Keresztsége által szolgálta meg ezt az áldást Jézus. Helyettünk ment halálba, hogy élhessünk. Érvényes ez rád is?
A te keresztséged nem semmitmondó jel. Jézus is megkeresztelkedett, ez az üdvtett hozta meg az örök igazságot. Nincs benned semmi jogalap arra, hogy Isten előtt megállhass? Akkor illik, hogy ehhez a bűneinket magára vállaló Jézushoz menekülj.

J. P. Boiten
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Mindenkit legjobb fényben tüntess fel!
  2017-09-12 09:42:01, kedd
 
  Mindenkit legjobb fényben tüntess fel!


Ha valakiről rosszat mondanak, akkor légy óvatos ennek megítélésében! Amíg nincs bizonyítékod, mondd csak a legjobbat az érintettel kapcsolatban! Hiszen tudod: a bírónak mindig a vádlott oldalán kell állnia.
Ne terjessz másokról semmilyen rágalmat. Mert a szavaid továbbterjednek, mint egy rákos daganat. Tartsd meg véleményedet, amíg az illetővel személyesen nem tudsz beszélni! Aztán mondd meg neki, mit helytelenítesz viselkedésében. Különben idővel egyre jobban rögződnek szívedben azok a dolgok, amik ellene hangolnak.

...... ............

Senki sem jó bíró a saját dolgában.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ez megigazulva ment haza
  2017-09-12 07:47:37, kedd
 
  -- ez megigazulva ment haza --
(Lk 18, 14)


ó áldott könny
mely tisztít

ó áldott bánkódás
mely örvendezésre vezet

ó mindennapi csöndes megtéréseim
melyek megőriznek a gőgösség szellemétől
és megadják a békét

Szent-Gály Kata
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Énekel az Úrnak
  2017-09-12 07:44:56, kedd
 
  Énekel az Úrnak

Énekel az ÚRNAK, aki
bajok közt is hisz és boldog.
Aki nem tud hálát adni,
eltiporják gonosz gondok.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Buzgón szerető (féltékeny) és bosszúálló Isten az Úr"
  2017-09-12 07:40:50, kedd
 
  "Buzgón szerető (féltékeny) és bosszúálló Isten az Úr" (Náh 1:2)


Urad nagyon féltékeny a szeretetedre, kedves olvasó. Kiválasztott téged? Ezért nem viselheti el, hogy mást válassz és helyezz elébe az életedben. Saját vérével váltott meg? Ezért nem szenvedheti el, ha úgy viselkedsz, mintha magadé lennél és e világhoz tartoznál. Olyan nagy szeretettel szeretett téged, hogy nem maradhatott a mennyben nélküled, inkább meghalt, csakhogy el ne vessz, hanem oda juss. Ezért nem tolerál semmit, ami szíve és szíved közé tolakodna.
Nagyon féltékeny a bizalmadra. Nem nézheti el, hogy testi, mulandó dolgokban bízzál. Nem tűrheti meg, hogy megrepedezett ciszternákra cseréld őt, az élő víznek túláradó forrását. Örül annak, ha rá támaszkodunk. De ha elkezdünk mástól függni, ha ragaszkodásunkkal máshoz fordulunk, ha saját értelmünkre támaszkodunk, vagy valamelyik barátunk bölcsességére - és ami a legrosszabb, ha saját tetteinkbe, teljesítményünkbe vetjük bizalmunkat, akkor kifejezi nemtetszését és megfenyít, hogy ismét magához vonjon.
Ő nagyon féltékeny a társaságunkra is. Senkivel se társalogjunk többet, mint a mi Urunkkal. Az a hűséges szeretet, ha benne maradunk. Ha elvegyülünk a világban, és testies módon ott keressük szükségleteink kielégítését, fájdalmaink enyhítését, sőt ha a hittestvéreinkkel való kapcsolattartás háttérbe szorítja a vele töltött csendes időt, megsértjük vele féltékenyen szerető Urunkat. Ő azt óhajtja, hogy maradjunk meg benne, ápoljuk és élvezzük folyamatosan a vele való közösséget. Néha csak azért látogat meg próbákkal, hogy szívünket elválassza a teremtett dolgoktól és még bensőségesebben magához ölelje. Ez a féltékeny szeretet, mely a Krisztus közelében kíván tartani minket, vigaszt nyújt nekünk, mert ha annyira szeret, hogy nem közömbös neki szeretetünk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy megvéd ellenségeinktől és nem tűri meg, hogy ártson nekünk valami.
Ó, bárcsak kegyelmet nyernénk ma is arra, hogy megőrizzük szívünket szeplőtlen és szent tisztaságban szeretett Urunk számára, és befogjuk szemeinket a világ minden megtévesztése előtt.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 590 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 910
  • e Hét: 3282
  • e Hónap: 32594
  • e Év: 220396
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.