Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Megtörténhet...
  2017-09-21 19:29:38, csütörtök
 
  "Megtörténhet, hogy azok az emberek, akikkel beszélsz, még ma meghalnak? Igen, megtörténhet. A legfontosabb kérdés, hogy hova kerülnek."

- Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
"Meg vagy-e arról győződve...?"
  2017-09-21 19:27:50, csütörtök
 
  "Meg vagy-e arról győződve, hogy ha ma éjjel meghalnál, a mennybe jutnál?"  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bátorítás
  2017-09-21 19:26:21, csütörtök
 
  "Ha a hívőknek szükségük van bátorításra, mennyivel inkább a hitetleneknek!"

- Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Mindig mondj...
  2017-09-21 19:25:06, csütörtök
 
  "Mindig mondj egy hitetlennek valami kedveset, amint alkalmad nyílik rá."

- Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Mi történik...?
  2017-09-21 19:23:40, csütörtök
 
  "Mi történik jelenleg lelki téren az életedben?"  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Lelki utazás
  2017-09-21 19:22:24, csütörtök
 
  "Mindenki valamilyen lelki utazáson vesz részt élete során, a kérdés csak az, hol van ennek az utazásnak a végcélja."

- Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Boróka nyula
  2017-09-21 18:35:38, csütörtök
 
  Boróka nyula


Egyik barátom a nappaliban üldögélt egy nap, amikor a macskája egy kis ,,ajándékot" vonszolt be a szájában - valamilyen elpusztult állatot. Ahogy közelebbről megvizsgálta, döbbenten ismerte fel benne a szomszéd kislány, Boróka nyulacskáját. A barátom szörnyen érezte magát amiatt, hogy feltehetően macskája ölte meg a kisnyulat.
Gyors észjárású lévén, hamar kieszelt egy tervet. A macska szájából kivette az élettelen állatot, ami most egy koszos szőrcsomó volt, és beletette a mosdókagylóba. Egy kis meleg víz és sampon segítségével letisztogatta a nyuszit, ahogy tudta. Ezután hajszárítóval - ami most nyúlszárítóvá lépett elő - addig szárítgatta, amíg a nyuszi elfogadható állapotba nem került. Végül fogta az elpusztult nyulat, elsétált vele a szomszéd nyúlketrecéhez, és visszatette a helyére. Úgy ki volt fésülve, hogy egész természetesnek hatott a kis dobozkájában.
Másnap reggel a barátom kinézett az ablakon, és nagy tömeget látott összecsődülve a szomszéd nyúlketrece előtt. Úgy tűnt, hogy mindenki beszél és mutogat. A barátom eldöntötte, hogy átmegy, és úgy tesz, mint ahogy bármelyik kíváncsi szomszéd tenne, és megérdeklődi, mi történt.
Amikor odaért, Boróka édesanyja így szólt hozzá: ,,Nem fogja elhinni, mi történt! Valóságos csoda! Boróka nyula pár nappal ezelőtt elhunyt, és oda temettük..."


Alkalmazás: Próbáltad-e már egyik bűnödet egy másikkal fedezni? Ha elkendőzzük a bűnt, csak még rosszabb lesz a helyzet. Ha például rajtakapnak, miközben valami rosszat teszünk, lehet, hogy megpróbáljuk egy hazugsággal eltussolni. Azonban, akárcsak Boróka nyula esetében, az eredmény nem az lesz, amire számítunk. A végén nevetségessé válunk. Sokkal jobban járunk akkor, ha beismerjük vétkünket, és vállaljuk a következményeket.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Feltámadás Krisztussal
  2017-09-21 18:05:56, csütörtök
 
  Feltámadás Krisztussal

,,... hogy élünk is ővele." Róma 6,8


A hívők nemcsak meghaltak Krisztussal, hanem el is temettettek Vele. Eltemetésekor az Úr Jézus teljesen el volt zárva a világtól. Sem az élőkkel, sem a halottakkal nem volt kapcsolata. Így kell nekünk is elszakadnunk a bűnöktől és a bűnösöktől. Az óember meghalása azonban önmagában még nem cél, elszakíthatatlanul hozzá van kapcsolva az igazi megtérés másik részéhez az új ember megelevenítéséhez. Krisztus nem maradt a halálban, hanem feltámadt. Ő feltámasztatott a halálból az Atya dicsőségére. Ezt fejezi ki a bemerítés, amikor a megkeresztelt kiemelkedik a vízből. Így kell a keresztyénnek is új életben járni (4. v.). A Krisztussal való hitközösségben a hívők is hasonlóak lesznek Hozzá, a feltámadott Úrhoz. Elkezdődött már számodra is az új élet? Akkor a megbánás szomorúsága mellett Istenben való szívbeli öröm is van benned. Vágy, hogy Istennek élj, hogy tested tagjait Isten rendelkezésére bocsásd. A gyakorlatban csak kevéssé érvényesül ez az új engedelmesség? Nem az az oka ennek, hogy gyakran saját erőddel akarod elérni azt? A bűnös megszentelésének forrása a feltámadott Krisztus, Ő munkál kegyelméből igaz hitet, szilárd reménységet és forró szeretetet. Ő ad erőt, hogy vidáman hordjuk a keresztet, hogy majd megvigasztalva hagyjuk itt ezt az életet, és a dicsőségben örök életet örököljünk.

J. P. Boiten
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Üzenet Andriskának
  2017-09-21 16:55:07, csütörtök
 
  Üzenet Andriskának


Andriska nincs még hároméves.
Hetvenhét a szomszéd Imre bácsi...
megroggyant térdű, fáradt öregember.
Andriska látja sántikálni,
s melegével a gyermekszívnek
odaszalad, megfogja a kezét:
"Várj, Imre bácsi, majd segítlek!"
Aztán vezeti tovább kedvesen.
"Köszönöm, kisfiam!
Nekem ezt még nem mondta senki sem!"

Andriska, ha találkozunk,
megsimogatom kis kezed:
legyen belőle dolgos, erős kéz!
S ne aludjék ki soha szívedben
ez a segítő szeretet!

A segíteni mindig kész Jézus
járjon előtted, legyen veled,
hogy kezed újra meg újra kinyújthasd
roskadozók, botladozók felé:
"Várj, majd segítelek!"

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Megkeresztelve Krisztus halálába
  2017-09-21 13:19:05, csütörtök
 
  Megkeresztelve Krisztus halálába


,,... akik megkeresztelkedtünk Krisztus Jézusba." Róma 6,3


Pál keresztségükre emlékezteti a római keresztyéneket. Krisztusban való megkeresztelkedés volt az. Ez Krisztus és a megkeresztelt közötti szoros közösségre mutat. Eredetileg a keresztelés során vízbe merítkeztek, míg a víz elborította a megkeresztelkedőt. Ez a vízbe való elmerülés a bűnnek való meghalást szimbolizálta. Bűnös lényünknek alá kell merülni, régi énünknek meg kell halnia.
Isten gyermekei számára érvényes az, hogy Krisztusban meghaltak a bűnnek, mert ők Krisztus halálában keresztelkedtek meg. Krisztus kereszthalálában a bűn megkapta a halálos döfést. Engesztelő halála által megszűnt a bűn uralma. Hogyan lehet, hogy azok, akik Krisztusban keresztelkedtek meg, mégis bűnben élnek? A megkeresztelkedetteknek kötelessége, hogy meghaljanak a bűnnek, természet szerint azonban szívesen élünk a bűnben. Isten hívó szava szól hozzád: állj el a hamisságtól (2Tim 2,19)! A keresztség arra figyelmeztet, hogy Krisztus halálának céljával megegyezően kell élnünk. Ő meghalt a bűnért, hogy én meghaljak a bűnnek. Az önmagadnak és a halálnak való meghalás a Golgota gyümölcse, csakhogy önmegtagadásba kerül ez. Saját énednek azt kell mondanod: ezt az embert többé nem ismerem, semmi közöm bűnös vágyaimhoz. Aki tovább él a bűnben, semmibe veszi a keresztséget. Ez ugyanaz, mintha Krisztust újból megfeszítené, holott Ő egyszer már meghalt a bűnért. Ne engedd hát, hogy a bűnnek ez a hatalma uralkodjék!

J. P. Boiten
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 590 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4553
  • e Hét: 16264
  • e Hónap: 45576
  • e Év: 233378
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.