|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017-09-26 23:59:10, kedd
|
|
|
Cukkinis-gombás egytál tészta
Hozzávalók
20 dkg mirelit zöldborsó
20 dkg gomba
1 db cukkini
2 db húsleves kocka
50 dkg spagetti
2 ág kakukkfű
100 ml cukrozatlan habtejszín
4 dkg reszelt parmezán
só
bors
Elkészítés
A borsót hagyjuk felengedni. A gombát gondosan tisztítsuk meg, majd vágjuk falatnyi darabokra. A cukkinit öblítsük le, vágjuk hosszában négy részre és szeleteljük fel.
Forraljunk fel 1 l vizet a húsleves kockákkal, majd tegyük bele a spagettit. Ha újra forrni kezd, adjuk hozzá az előkészített gombát és cukkinit, majd ismét forraljuk fel az egészet. Végül keverjük a zöldséges tésztához a borsót és a megmosott kakukkfüvet, majd főzzük az ételt a tészta csomagolásán megadott ideig.
Gazdagítsuk a tésztafazekat a tejszínnel, és ízlés szerint sózzuk meg. Halmozzuk tányérokra és hintsük meg frissen őrölt borssal, valamint a reszelt parmezánnal.
Videó: Link
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2017-09-26 23:56:53, kedd
|
|
|
Málnás tiramisu mogyoróval
Hozzávalók
1 db bio narancs
10 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
25 dkg túró
30 dkg málna
15 dkg málnalekvár
fél db vanília rúd
4 ek porcukor
10 dkg mogyoró
1 tk kristálycukor
Elkészítés
A narancsot megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. 1 dl-nyit felforralunk a lekvárral. Simára keverjük a mascarponét a túróval, a vanília kikapart magjaival, a porcukorral és a reszelt narancshéjjal.
A babapiskótákat a narancsos málnalekvárba mártjuk, majd egy tálba rétegezzük a mascarponés túrókrémmel és a friss málnával felváltva. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.
A mogyorót durvára vágjuk, majd száraz serpenyőben megpirítjuk. Meghintjük a kristálycukorral és átkeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd ezzel megszórva tálaljuk a tiramisut.
SÁNDOR ADRIENN
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-09-26 23:56:16, kedd
|
|
|
Ceglédi háromhúsos betyárgulyás
Hozzávalók
25 dkg füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
40 dkg marhanyak
só
bors
őrölt köménymag
8-10 gerezd fokhagyma
0,8 dkg őrölt pirospaprika
10 dkg paprika
20 dkg paradicsom
40 dkg birkalapocka
2 db babérlevél
40 dkg kecskelapocka
2 szál zöld rozmaring
20 dkg gomba
20 dkg laskatészta
4 db levescipó
Elkészítés
A füstölt szalonnát 1X1 cm-es kockákra vágjuk, a zsírját kisütjük, majd beletesszük a kockára vágott vöröshagymát, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott marhanyakat, és megpörköljük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a sót, a borsot, az őrölt köményt, az apróra vágott fokhagymát és az őrölt pirospaprikát, majd a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Visszatesszük a tűzre, és kb. 30 perc főzés után hozzáadjuk a kockára vágott birkahúst és a babérlevelet.
Újabb 30 perc a főzés után hozzáadjuk a kockára vágott kecskehúst és a rozmaringot. Tovább főzzük, és 1,5 óra múlva beletesszük a szeletekre vágott gombát.
30 percig főzzük, majd bő lére engedjük, és a szaftjába belefőzzük a laskatésztát. Ha a tészta megpuhult, levesszük a tűzről, és levescipóban tálaljuk.
Megjegyzés
Az elpárolgó folyadékot füstölt csülök vagy füstölt sonka levének és víz 50-50%-os keverékével, esetleg félszáraz vörösborral pótoljuk.
smpeti
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2017-09-26 23:54:42, kedd
|
|
|
Mézes szilvakrém leves
Hozzávalók
Hozzávalók:
70 dkg (fagyasztott) szilva
víz
fahéj
őrölt szegfűszeg
4 púpos evőkanál cukor
méz
2 csomag vaníliás cukor
1 doboz (2 dl) főzőtejszín
(és ha van otthon, 1 marék fagyasztott málna)
A tálaláshoz:
felvert tejszínhab
néhány szem szilva
Elkészítés
0.) Néhány szem szilvát félreteszünk.
1.) A szilvát (és a málnát) felengedjük, majd egy fazékba tesszük és annyi vízzel felöntjük, ami épp ellepi. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, és az egészen rottyantunk egyet.
2.) Megvárjuk, amíg picit kihűl, majd turmixgépbe tesszük és krémesre aprítjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, és visszaöntjük az egészet a lábasba. Megint rottyantunk egyet rajta, majd hagyjuk teljesen kihűlni. megkóstoljuk, és ízlés szerint hozzáadunk annyi mézet, amennyi jólesik. (Én 4 evőkanálnyit belekevertem és nagyon finom lett.)
3.) Tálalásig a hűtőben tároljuk, majd felvert tejszínhabbal és néhány szem szilvával tálaljuk.
Morzsálós Mirza
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
346 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 2066
- e Hét: 4280
- e Hónap: 18185
- e Év: 147892
|
|
|