Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Cukkinis-gombás egytál tészta
  2017-09-26 23:59:10, kedd
 
  Cukkinis-gombás egytál tészta

Hozzávalók

20 dkg mirelit zöldborsó
20 dkg gomba
1 db cukkini
2 db húsleves kocka
50 dkg spagetti
2 ág kakukkfű
100 ml cukrozatlan habtejszín
4 dkg reszelt parmezán

bors

Elkészítés

A borsót hagyjuk felengedni. A gombát gondosan tisztítsuk meg, majd vágjuk falatnyi darabokra. A cukkinit öblítsük le, vágjuk hosszában négy részre és szeleteljük fel.
Forraljunk fel 1 l vizet a húsleves kockákkal, majd tegyük bele a spagettit. Ha újra forrni kezd, adjuk hozzá az előkészített gombát és cukkinit, majd ismét forraljuk fel az egészet. Végül keverjük a zöldséges tésztához a borsót és a megmosott kakukkfüvet, majd főzzük az ételt a tészta csomagolásán megadott ideig.
Gazdagítsuk a tésztafazekat a tejszínnel, és ízlés szerint sózzuk meg. Halmozzuk tányérokra és hintsük meg frissen őrölt borssal, valamint a reszelt parmezánnal.





Videó: Link


Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Málnás tiramisu mogyoróval
  2017-09-26 23:56:53, kedd
 
  Málnás tiramisu mogyoróval

Hozzávalók

1 db bio narancs
10 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
25 dkg túró
30 dkg málna
15 dkg málnalekvár
fél db vanília rúd
4 ek porcukor
10 dkg mogyoró
1 tk kristálycukor


Elkészítés

A narancsot megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. 1 dl-nyit felforralunk a lekvárral. Simára keverjük a mascarponét a túróval, a vanília kikapart magjaival, a porcukorral és a reszelt narancshéjjal.
A babapiskótákat a narancsos málnalekvárba mártjuk, majd egy tálba rétegezzük a mascarponés túrókrémmel és a friss málnával felváltva. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.
A mogyorót durvára vágjuk, majd száraz serpenyőben megpirítjuk. Meghintjük a kristálycukorral és átkeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd ezzel megszórva tálaljuk a tiramisut.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Ceglédi háromhúsos betyárgulyás
  2017-09-26 23:56:16, kedd
 
  Ceglédi háromhúsos betyárgulyás

Hozzávalók

25 dkg füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
40 dkg marhanyak

bors
őrölt köménymag
8-10 gerezd fokhagyma
0,8 dkg őrölt pirospaprika
10 dkg paprika
20 dkg paradicsom
40 dkg birkalapocka
2 db babérlevél
40 dkg kecskelapocka
2 szál zöld rozmaring
20 dkg gomba
20 dkg laskatészta
4 db levescipó


Elkészítés

A füstölt szalonnát 1X1 cm-es kockákra vágjuk, a zsírját kisütjük, majd beletesszük a kockára vágott vöröshagymát, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott marhanyakat, és megpörköljük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a sót, a borsot, az őrölt köményt, az apróra vágott fokhagymát és az őrölt pirospaprikát, majd a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Visszatesszük a tűzre, és kb. 30 perc főzés után hozzáadjuk a kockára vágott birkahúst és a babérlevelet.
Újabb 30 perc a főzés után hozzáadjuk a kockára vágott kecskehúst és a rozmaringot. Tovább főzzük, és 1,5 óra múlva beletesszük a szeletekre vágott gombát.
30 percig főzzük, majd bő lére engedjük, és a szaftjába belefőzzük a laskatésztát. Ha a tészta megpuhult, levesszük a tűzről, és levescipóban tálaljuk.





Megjegyzés

Az elpárolgó folyadékot füstölt csülök vagy füstölt sonka levének és víz 50-50%-os keverékével, esetleg félszáraz vörösborral pótoljuk.
smpeti

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Mézes szilvakrém leves
  2017-09-26 23:54:42, kedd
 
  Mézes szilvakrém leves

Hozzávalók

Hozzávalók:
70 dkg (fagyasztott) szilva
víz
fahéj
őrölt szegfűszeg
4 púpos evőkanál cukor
méz
2 csomag vaníliás cukor
1 doboz (2 dl) főzőtejszín
(és ha van otthon, 1 marék fagyasztott málna)
A tálaláshoz:
felvert tejszínhab
néhány szem szilva


Elkészítés

0.) Néhány szem szilvát félreteszünk.

1.) A szilvát (és a málnát) felengedjük, majd egy fazékba tesszük és annyi vízzel felöntjük, ami épp ellepi. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, és az egészen rottyantunk egyet.

2.) Megvárjuk, amíg picit kihűl, majd turmixgépbe tesszük és krémesre aprítjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, és visszaöntjük az egészet a lábasba. Megint rottyantunk egyet rajta, majd hagyjuk teljesen kihűlni. megkóstoljuk, és ízlés szerint hozzáadunk annyi mézet, amennyi jólesik. (Én 4 evőkanálnyit belekevertem és nagyon finom lett.)

3.) Tálalásig a hűtőben tároljuk, majd felvert tejszínhabbal és néhány szem szilvával tálaljuk.





Morzsálós Mirza

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Boldog napot!
  2017-09-26 14:25:20, kedd
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Szép napot, vasárnapot!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2066
  • e Hét: 4280
  • e Hónap: 18185
  • e Év: 147892
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.