Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Örökkévalóság
  2017-09-03 19:15:20, vasárnap
 
  Az egyik kedvelt művészeti fesztiválon három emberrel beszélgettem. Közben észrevettem egy fiatalembert, aki nem messze ült tőlünk, és bennünket figyelt. Amikor a beszélgetésem befejeztem eddigi társaimmal, a fiatalember még mindig ott ült. Így odamentem hozzá, és megkérdeztem, segíthetek-e neki.
- Emlékszik még - kérdezte -, hogy néhány hónappal ezelőtt a Piedmont parkban beszélgetett velem és néhány barátommal?
Azon a fesztiválon egy csoport tinédzserhez ültem oda, és beszélgettem velük. Ahogy emlékszem, nem valami jól haladt a társalgás. De most, három hónap után felismert ez 17 éves fiatal, és beszélni akart velem.
Megkérdeztem tőle, miről beszélgettünk akkor, és szinte szó szerint felidézte az elhangzottakat. Aztán így folytattam:
- Mire emlékszel a legszívesebben?
- Arra, amit legutóbb mondott. Megkérdezte tőlem, tudom-e garantálni, hogy másnap reggel is felébredek. Azóta minden reggel erre gondolok ébredéskor.
Örültem, hogy első gondolata reggelenként az, bárhol is legyen, mi lett volna, ha nem ébred fel! Isten jelen volt, munkálkodott ennek a fiatalembernek a szívében!
Néhány nappal később, amikor imádkoztam, és azon csodálkoztam, hogy ez a fiú három hónap után is vissza tudott emlékezni a hallottakra, Isten csendes, szelíd hangon így szólt a szívemhez: "Ha te elveted a magot, azzal én kezdek valamit."
A mi Istenünk olyan hűséges! Ő megáldja az elvetett magvakat, és növekedésüket is Ő adja (1Kor 3,7). Soha ne fáradj bele a magvetésbe!

Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Örökkévalóság
  2017-09-03 17:46:21, vasárnap
 
  "Tudod-e garantálni, hogy holnap reggel is felébredsz? Ne hajtsd álomra addig a fejed, amíg nem tudod pontosan hol fogod az örökkévalóságot eltölteni!"  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Halál
  2017-09-03 17:43:57, vasárnap
 
  Az egyik alkalommal egy férfival beszélgettem, és megkérdeztem tőle:
- Belegondolt-e ön abba, hogy annak a valószínűsége, hogy meg fog halni, 100%? És arra gondolt-e, hogy sokkal tovább lesz halott, mint ameddig él?
A férfi rám nézett, és így válaszolt:
- Mondja el még egyszer.
Ez a két mondat úgy gondolkodóba ejtette, hogy arra kért, ismételjem meg! Tíz ember közül tíz meg fog halni. Bátran emlékeztesd erre az embereket.

Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
100%
  2017-09-03 17:36:50, vasárnap
 
  "Annak valószínűsége, hogy te meg fogsz halni, 100%."  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Örökkévalóság
  2017-09-03 17:34:47, vasárnap
 
  Amikor a Georgia Egyetemen egy diákkal beszélgettem, megkérdeztem tőle, hogy került az egyetemre.
- Hát, igen - válaszolta -, ide az ember a felsőbb osztályok elvégzése után kerül.
De én tovább kérdeztem:
- De te miért vagy itt?
- Hogy egy diplomát szerezzek.
Én azonban tovább faggattam:
- De miért vagy itt valójában?
- Hogy valamit kezdjek az életemmel.
- Pontosan - mondtam. - Az utazásból, amit életnek hívunk, ki akarsz hozni valamit. A Jób 16,22-ben ezt olvassuk: "Mert ez a néhány esztendő eltelik, és én nem térek vissza az ösvényről, amelyen elmegyek." Ha tanulsz, és valamit kezdeni akarsz az életeddel, miért nem foglalkozol az örökkévalóságba vivő úttal is, hisz arra mindnyájunknak rá kell térnie.
A fény felgyulladt. Tudta, hogy egyszer meg fog halni, és hogy az örökkévalóság nagyon hosszú idő, így okosan tenné, ha azt kutatná, mi várja odaát.

Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Örökkévalóság
  2017-09-03 17:26:41, vasárnap
 
  Az egyik repülőúton meglehetősen rövid beszélgetést folytattam egy férfival. Sehogy nem jutottunk közös nevezőre. Adtam neki egy traktátust, elolvasta, és visszaadta. Ateista volt, nem is akart velem tovább beszélni. Amikor felálltunk, hogy a gépet elhagyjuk, megpróbáltam néhány buzdító szót mondani, majd hozzáfűztem: "Gondoljon arra, hogy az örökkévalóság iszonyúan hosszú idő, biztosítsa be magát, hogy a megfelelő helyre kerüljön."
A szemében láttam, hogy ez a mondat nem maradt hatástalanul. Soha nem gondolt arra, milyen hosszú az örökkévalóság, de most ez megváltozott.

Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Emlékezés egy dedikációra
  2017-09-03 17:04:56, vasárnap
 
  Emlékezés egy dedikációra

(Reményik Sándor dedikálta így "Kenyér helyett" c. kötetét)

Kinyitom régenkapott, kedves könyvem,
hogy szívem mélyén újra megköszönjem
a szerető kézzel lapjára rótt,
testvéri dedikációt:
"Jézus Krisztus poétájának."
Mert néha útjelzővé válnak,
jövőbe világítanak
a testvéri szavak.

Vágyat ébresztenek: Bár az lehetnék!
Életutam akármerre vezet még,
méltatlan voltom bármennyire érzem...
bár lehetnék mindig, egészen
Jézus poétája, soha más!
Boldog elhívatás!

Csodáinak, örök szeretetének
hirdetésére szegény minden ének,
kevés a szó ... de új meg új szavakban
elmondani, ami elmondhatatlan...
míg - amit megköszönni nem lehet! -
a békességet és az életet
Őbenne sok sebzett szív megtalálja!
Így lenni kegyelemből mindhalálig
egyedül "Jézus Krisztus poétája".

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Isten jó munkája
  2017-09-03 16:35:55, vasárnap
 
  Isten jó munkája


Isten jó munkát kezdett Filippiben. Márpedig amit Isten elkezdett, azt be is fejezi. Ez Pál bizalmának az alapja.
Ki kezdte el benned a munkát? Ha te magad, akkor egy idő múlva elszakadsz az evangéliumtól, mint Démász, aki a jelenvaló világhoz ragaszkodott (2Tim 4,10). Vagy az megy végbe benned, amiről a magvető példázata szól? A mag kihajt, de elfojtja a gaz és a tövis, azaz ennek a világnak a gondjai.
Hogyan bizonyosodhattok meg afelől, hogy Isten kezdte el bennetek az Ő jó munkáját? Ha életetek során nem fogtok többé elszakadni Istentől. Ha szeretitek Igéjét, ha örömmel szolgáltok Neki, ha szerettek mindent, ami az Övé. És ha nem tudtok többé az Úr Jézus kegyelme nélkül élni.
Az a jó munka, amit Isten kezd el. Az egészen más, mint amit mi kezdünk. Ha mi kezdünk jó munkát, nagyra vagyunk vele. Egyre kiválóbb embernek érezzük magunkat. Ha Isten kezdi el bennünk jó munkáját, kis emberekké leszünk. Isten ugyanis nem épít anélkül, hogy ne rombolna is egyúttal.
Ha bennünk Isten elkezdi művét, mindent kivesz a kezünkből, amiben korábban bíztunk. Úgy ismerjük meg magunkat, mint akik teljesen elvesztünk. Pál erre a damaszkuszi úton ébredt rá. A damaszkuszi út előtt az ő imádsága is ez lehetett: ,,Ó, Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint ez meg az..." A damaszkuszi út után pedig megtanulta ezt mondani: ,,Mert én a legkisebb vagyok az apostolok között... az első a bűnösök között... de Ő könyörült rajtam." Amit pedig Pállal megtanított, megtanítja minden keresztyénnel. Talán nem mindent egyszerre, és nem is úgy, hogy a földre kell esnünk, mint Pálnak a damaszkuszi úton; hanem úgy, hogy ráépíthetünk az egyetlen Fundamentumra, Jézus Krisztusra, és az Ő kegyelmére.
Ha Isten elkezd egy munkát, akkor azt be is fejezi. Ő ezt benned is végezni akarja. Ennek a bizonysága az is, hogy hallgathatod az Ő Igéjét. Kéri, hogy menj hozzá. Előfeltételként a megtérést és a belé vetett bizalmat várja el tőled. Talán arra van szükséged, hogy téged is ezzel erősítsen meg:
,,Egész nap kitártam karjaimat az engedetlen és ellenszegülő nép felé" (Róm 10,21).

Dr. H. Veldhuizen
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Elegendő, nagy szeretettel
  2017-09-03 15:16:04, vasárnap
 
  Elegendő, nagy szeretettel


Elegendő, nagy szeretettel
ballagok már csendben utánad...
Köszönöm, hogy apád lehettem
s lehetek, ha el is bocsátlak.
Menj, gyermekem, kísérje hűség
lépteidet, megannyi áldás!
Csak tűnt korod áldott derűjét
hagyd itt nekünk, mint szép sugárzást!
Melegedjék tőle a szívünk,
növekedjék benne a hálánk!
Higgyük: soha el nem veszítünk,
akkor se, ha elvétve látnánk.
S tudjuk: aki kézen fogott így,
az ÚRTÓL vett ehhez parancsot;
hűségében hittel fürödjék,
fényesedjék naponta arcod!

(Juditka lányunk esküvőjére,
1981. augusztus 1-én)

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Csodálatos a Te Igéd
  2017-09-03 15:03:22, vasárnap
 
  Csodálatos a Te Igéd

,,Csodálatosak a te bizonyságaid..." Zsoltárok könyve 119,129


Nem figyelemre méltó, ahogy a költő a 119-ik zsoltárban az Úr Igéjét magasztalja? A törvény parancsaiban és határozataiban Isten bölcsességét látja. Parancsa által nyert életet, és ragaszkodik az ígérethez: ,,eleveníts meg a te igéd szerint!" (107. v.). Hajlandó Isten rendelkezéseit megtartani, Isten törvényében gyönyörködik. Az ellenség elleni harcban Isten bizonyságaira figyel. Bujdosásának idején ének volt számára Isten minden parancsolata. Inkább azokat szerette, mint az aranyat.
Elmondhatjuk ezt mi is magunkról? Ha igen, akkor valljuk együtt a zsoltáríróval: ,,Csodálatosak a te bizonyságaid!" Ebben az igében ő Istennel találkozott, a kijelentésben ugyanis Isten kegyelmi munkájának üdvtitkát találta meg. Erő és világosság, támasz és vigasztalás volt az számára. Áldott életforrás számodra Isten Igéje?
Az újszövetségben lett nyilvánvalóvá számunkra a Krisztusban való beteljesedés. Az Úr Jézus bizonysága nem késztet bennünket erre a vallomásra: csodálatos? Az Ige bőséges kijelentést ad az Üdvözítőről, a bűnösök iránti szeretetéről, hűségéről, tökéletes engesztelő áldozatáról. Amikor maga az Úr tanít minket ezekre az elrejtett dolgokra, kedves lesz számunkra az Ige. ,,Azért az én lelkem megőrzi azokat" (129. v.), mint drága kincset. Nem azért, hogy elrejtsük, hanem hogy éljünk vele, mert csak Isten Igéje tesz bennünket, gonoszokat értelmessé. Ezt imádkozzuk: ,,vezéreld utamat a te igéd szerint" (133. v.). ,,Mert csodálatosak a te bizonyságaid!"

J. P. Boiten
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 590 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3113
  • e Hét: 7957
  • e Hónap: 19832
  • e Év: 207634
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.