Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Szülők figyelmébe!
  2017-09-04 18:47:49, hétfő
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Kerülj közelebb az Istenhez,ahhoz hogy szenvedélyesebbé válj
  2017-09-04 12:51:04, hétfő
 
  ,,Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem." (Jelenések 3:20)

Isten megteremtette a szívedet elhelyezve benne szenvedélyeket, vágyakat, és álmokat; ám amíg a szíved nincs az Ő irányítása alatt, mindezek tévesen, rossz célra, hibásan lesznek használva és eltékozolva vannak jelen az életedben.

A világ minden táján milliónyi szenvedélyes ember van, telve érdekődési körökkel, álmokkal és törekvésekkel, melyekkel visszaélnek és amelyek bemocskolódtak; és ezektől megszakad az Isten szíve. És ez az, amiért ha félretesszük tehetségeiket és a szenvedélyességüket, ezek az emberek boldogtalanok. Mert amikor a szendedéllyel visszaélnek, akkor nyomorultúl érezzük magunkat.

Néhányan lehet azt gondoljátok, hogy: "Én nem igazán érzem, hogy szenvedélyes lennék most." Tudod, hogy ez mit is jelent valójában, ugye? Azt jelenti, hogy nem vagy kapcsolatban Istennel. Ha kapcsolódva vagy Istenhez, akkor nem lehetsz szenvtelen. Amikor összhangban vagy vele, akkor fel vagy villanyozva és az olyan, mint amikor egy eszköz be van dugva a 220-ba. Szenvedélyessé válsz!

Isten szenvedélyes Isten. Az egyetlen oka, hogy vannak érzéseink, mert az Ő képére lettünk teremtve. Isten érzelmes. Isten féltékennyé válik, amikor azt látja, hogy bármi más fontosabb, és róla nem veszünk tudomást. Isten örökké tartó szeretettel szeret bennünket; eltekintve attól, hogy mit tettünk; ő mindig szeretni fog minket. Ez a szenvedély!

Amikor nap mint nap időt töltesz Istennel és összekapcsolódsz vele, akkor szenvedélyes leszel; Isten szívén át kezded látni a világot és az ő szíve lesz úrrá benned. Úgy kezdesz érezni, ahogy Isten is. Olyanná leszel, mint akivel időt töltesz és ez egész mássá tesz.

A kamaszok erre a bizonyítékok. Ha egy fásult és közönyös csoportba behelyezel egy kamasz gyereket, akkor heteken belül ő is olyanná válik. Hogy miért? Olyanná leszel, mint akivel időt töltesz és ez egész mássá tesz.

Szeretnéd, ha több energiád lenne az életben? Több lelkesedésed és nosza rajta hozzáállásod a dolgokhoz? Hadd mondjam meg, hol találhatod meg. A lelkesedés szó az görög en theos szóból ered, ahol az en azt jelenti, hogy valami-ben és a theos Istent jelent. Amikor en theos -ossá válsz, akkor lelkes leszel. Minél közelebb vagy Istenhez, annál több lesz az energiád, az életerőd, és szenvedélyességed. Minél távolabb kerülsz tőle, annál unalmasabb és közönyössé válsz az életben. Meg kell nyitnod a szíved Jézusnak.

A Jelenések 3:20-ban Jézus ezt mondja: ,,Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem." Jézus Krisztus ott áll az életed ajtaja előtt és kopog, már hosszú ideje; ám ő úriember. Nem fogja betörni az ajtót; neked kell kinyitnod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Azok az emberek és dolgok, akikkel és amikkel az idődet töltöd, miként tesznek téged szenvedélyessé, illetve szenvtelenné?
Mi az, ami szenvedéllyel tölt el? Hogyan szerez ez dicsőséget az Istennek?
Hogyan kellene úgy beosztanod az idődet, hogy napi szinten tudj csendességet tartani és időt tölteni Istennel?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.28.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 314
  • e Hét: 2083
  • e Hónap: 9790
  • e Év: 59355
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.