Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Nyerj meg egy barátot, legyél barát...
  2017-09-06 21:48:57, szerda
 
  Nyerj meg egy barátot, legyél barát, vezess egy barátot Krisztushoz!


... A kosárlabda életem nagy részét jelentette. Amint már említettem, négy évig az Auburn Egyetemen a SEC-ben (Southeastern Conference - dél-keleti liga) játszottam. Ebben az időben Charles Barkley is itt játszott három évig. Meglehetősen jó barátok voltunk, utazások alkalmával egy szobában aludtunk. Még sok évig tartottuk a kapcsolatot, és közben sokat szórakoztunk.
Egyszer meglátogattam Birminghamben (Alabama), és egy hat fő csoporttal enni mentünk. Amikor az étteremben ültünk, felvetettem egy lelki témájú kérdést.
Pár perc múlva az egész csoport örökkévaló dolgokról beszélt.
Charles az asztal másik végén ült, rám mutatott és azt mondta: ,,Márk az egyetlen barátom, aki valóban komolyan gondol mindent, ami Istennel és a vallási dolgokkal kapcsolatos."
Honnan tudta Charles, hogy én eziránt érdeklődöm? Onnan, hogy beszéltem róla. Nem állandóan, de gyakran szóba hoztam. Miért? Mert szeretném viszontlátni Charlest a mennyben. És ezért meg kellett őt hívnom.
Charles nagy, izmos férfi volt, bármikor leüthetett volna. Egyszer valóban elkapott, és átdobott a válla fölött, noha én sem vagyok kis növésű.
De ő értékelte azt, hogy én vallási témákról beszélek vele, mivel tudta, sok bátorság kell ahhoz, hogy az ember erről nyíltan beszéljen.
Azt mondta, én vagyok az egyedüli barátja, aki a vallást komolyan veszi. Megtörténhet, hogy te is egyedüli hívő barátja vagy valakinek, aki a kárhozat felé tart, és Isten téged állított meghatározott stratégiai céllal az életébe. A kérdés ez: Mit fogsz ebből a helyzetből kihozni? Azért vagy ott, hogy magot hints el ennek a személynek az életében, tehát kezdd el! Nem fogod megbánni! Soha nem bánom meg, ha felhozom Isten témáját. Csak azt bánom meg, ha nem teszem.
Amikor később azon a napon Charles és én golfoztunk, ismét örök dolgokról beszélgettünk. Egy idő után megjegyeztem:
-Őszintén szólva, úgy látom, most vagy a legnyitottabb Jézus Krisztussal és Istennel kapcsolatos témák iránt.
-Márk, amikor az ember már egy kicsit idősebb - felelte -, és a karrier is hanyatlófélben van, elkezdünk ezekről a dolgokról gondolkodni.
Gondolj arra, ha Isten azt szeretné, hogy egy személynek bizonyságot tégy, éppen az a megfelelő időpont, amikor beszélgetsz vele.
Charles anyjához tértünk vissza, és öccsével, Darryllal a konyhában ültünk le. Amikor Charles átment a szobába, Darryl így szólt hozzám:
-Néhány hónapja szívinfarktusom volt, és láttam valamit.
Valószínűleg hallottál már a halál utáni élményekről, amikor az emberek a klinikai halál állapotában állítólag egy alagutat és a végén erős fényt láttak. De vannak, akik egészen mást látnak, és Darrylnek sem hagyományos halál utáni élménye volt. Arról beszélt, hogy a lelke elhagyta a testét, amikor megállt a szíve, és látta a saját testét a műtőasztalon. Ezután a lelke utazást tett. Hirtelen égő fákat látott, a fák körül hullámzott a talaj, és előtte egy tűzzel teli tó jelent meg.
-Mi volt, amit láttál? - kérdeztem tőle.
-A poklot láttam.
-A poklot láttad? Darryl, ha meghaltál volna, hova jutottál volna?
-Én a pokolba jutottam volna - felelte meggyőződéssel.
-A pokolba szeretnél menni?
-Semmi esetre sem!
-A mennybe szeretnél kerülni?
-Természetesen - felelte.
-Darryl - folytattam gyorsan -, tudod, mit kell tenned, hogy a mennybe juss?
-Igen, tudom.
-Nos, mit kell tenned?
-Át kell adnom a szívem és az életem az Úr Jézusnak.
-Darryl, most hogy tudod, hogyha meghalnál, a pokolba kerülnél, kész vagy-e szíved átadni az Úr Jézusnak?
Mit gondolsz, mit felelt?
A válasza így hangzott:
-Nem!
-Miért nem? - kérdeztem tőle.
Azt felelte, amit a legtöbb ember.
-Jobban szeretem a világ dolgait, mint Isten dolgait.
Inkább bűnben akar élni, mint az univerzum Istenéért.
Megpróbáltam döntésének komolyságát megkérdőjelezni, és megkérdeztem:
-Tudatában vagy-e annak, hogy nem lesz bocsánat, amikor az ítélet napján Isten előtt fogsz állni?
-Igen, tudom - mondta.
Ez volt a legszomorúbb beszélgetés, amelyet valaha is folytattam. Darryl tudja, mit kell tennie, hogy az örökkévalóságot ne a pokolban töltse, de pillanatnyilag a világ dolgai fontosabbak számára.
[Darryl Barkley 2009-ben, 42 éves korában halt meg (a szerk. megj.)]
Elmondta, hogy amit látott, nem álom, hanem a legvalóságosabb és legigazibb dolog volt, amit valaha is látott. Sokkal valóságosabb, mint ez a könyv, amit most olvasol, vagy a szék, amelyen ülsz.
Amikor Darryl ezt az élményét elmesélte, pupillái kitágultak a döbbenettől, ahogy újra átélte a látottakat. Hidd el, az ő története csak egy a sokból, amelyben az alagút és a fény helyett a poklot látták. Egyesek arról is beszéltek, hogy embereket láttak a tűz tavában, akiknek a bőrük a testükre olvadt, majd újra meggyógyult, és megint megolvadt. Ezek a történetek hihetetlennek tűnnek, de Bibliánk beszél a tűz taváról, amely azok számára van fenntartva, akik megélik majd a második halált.
Meg szeretném kérdezni tőled, ha ma valamelyik barátod meghalna, a tűz tavába kerülne-e. Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor feleleted, igen. Nos, a kérdés az, mit fogsz most tenni? Hagyod-e, hogy barátaid meghaljanak, és örökre a pokolba menjenek? Nem szabad hagynod, hogy odamenjenek! Jézus 2000 évvel ezelőtt elvégezte a megváltás művét, most rajtad a sor, hogy a feladatod teljesítsd. Beszélj a barátaiddal, írj nekik levelet, és - te, Isten ők is - mindnyájan örülni fogtok, hogy megtetted.

Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Akadt egy asszony
  2017-09-06 18:14:17, szerda
 
  Akadt egy asszony


Akadt egy asszony, aki vállalt,
perelt is értem a Halállal,
s megvíva minden lelki harcot,
harminchat éven át kitartott.

Barnán kerültünk össze régen,
itt ballagunk most hófehéren,
de lelkünkből kihajt a hála
felékesítő kis virága.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Felhatalmazás az Ige hirdetésére
  2017-09-06 18:11:36, szerda
 
  Felhatalmazás az Ige hirdetésére

,,Hirdesd az igét..." 2Timótheus 4,2


Hirdesd Isten Igéjét - Pál ezt a feladatot adta, fiatal munkatársának, Timótheusnak. Ez a legutolsó azon feladatok sorában, amelyeket az apostol lelki fiának szívére köt. Ennek végrendeleti hatálya van, Pál ugyanis hamarosan meg fog halni. Isten munkáját azonban folytatni kell.
Jézus maga adta a megbízást az igehirdetésre. Az ég és a föld Királyának van üzenete, amit mindenkinek hallania kell. Ez az igehirdetés egyedülálló volta: hírnökök hirdetik a Király Igéjét. Az igehirdetés marad a mindenkori egyházak feladata. Ám az egyház nem mindig teljesíti ezt a Lélek akarata és szándéka szerint, az Igét gyakorta elferdítik, és meghamisítják. Vagy az istentiszteleti igehirdetést elbeszélésekkel helyettesítik. A reformáció egyik áldása az volt, hogy az igehirdetés került a középpontba, ezzel bizonyos komolyságot hozott az istentiszteletekbe. Az Igének - miközben a Szentlélek vezetését várjuk - ki kell fejtenie erejét. Szereted az igehirdetést? Gyakran mégy a templomba, hogy hallgasd az Igét?
Életfontosságú templomba járni azon helyeken, ahol az Igét helyesen hasogatják. Az igehirdetés eszközével szándékszik Isten a hívőket üdvözíteni. A sola scripturához hozzátartozik a sola fide és sola gratia (az ,,egyedül az írás"-hoz hozzátartozik az ,,egyedül a hit és egyedül a kegyelem"). Az Úr azt akarja, hogy hűségesen hirdessék az Igét. Ez a legjobb orvosság a tévelygés és az elszakadás ellen. A bűn és a hitetlenség hatalma megkörnyékezi a szívedet, de te hagyd, hogy megfogjon az Ige hálója, és akkor az igehirdetés kedves lesz a számodra. Igéd értékesebb számomra mindennél: örök életet ad nekem. (Zsolt 119.)

J. P. Boiten
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Két életújító "igécske"
  2017-09-06 12:48:46, szerda
 
  Két életújító "igécske"

"E világ ura bárhogy támadna...
megdönti egy igécske." Luther

Rámmosolyogsz és rámköszönsz a metrón.
Milyen régen találkoztam veled!
Azóta évtizedek teltek el,
a hajad hófehér lett,
mégis a tizennégy évesen kapott
igét ismételed,
hiszen az akkor örökre tiéd lett:
"A Mester itt van, és hív téged."

Egyetlen mondat, csak egy "igécske",
de gyermekszívedet elérte,
és indultál Krisztus nyomában,
követni Őt égő szeretettel.
Azóta őrzöd ezt a drága "igécskét":
mert ott volt, és hívott a Mester.

¤

Ragyogó augusztusi délután.
Szeretetvendégségre terített,
virággal ékesített asztalok.
Minden terítéknél igés lapok.
Diákleány áll meg csendesen
az egyik mellett: "Ez az én helyem!"
S gyorsan megnézi a kezébe vett
kis lapon, mi az üzenet.

Csak egy rövid parancs: "Te kövess engem!"
De felejthetetlen az emlék,
mert én voltam az a diákleány,
Jézus Krisztus akkor talált reám,
s az az igécske, az a szent parancs
máig is zeng a szívemben
örömben, búban, fényben, borúban:
"Te kövess engem!" - Követlek, Uram!

Hányan őrzünk ilyen "igécskét",
életújító, felejthetetlen
parancsot vagy ígéretet!
Legyen áldott a szívünkbe vetett
igemag! Belőle terem
a Magvető dicsőségére
öröm, erő, szolgálat, szeretet.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A szeretet nem ismer határokat
  2017-09-06 12:35:31, szerda
 
  A szeretet nem ismer határokat


Az Isten iránti szeretet teljesen magától értetődően felebaráti szeretetet is teremt bennünk, minden emberi teremtmény iránt. Ez alól ellenségeink sem kivételek, sőt azok sem, akik bántanak és üldöznek minket (Mt 5,44). Ez egy olyan szeretet, amivel úgy szeretünk minden embert, mint önmagunkat, mint saját életünket. Urunk erről még világosabban beszél, amikor arra tanít, hogy szeressük egymást, ahogy ő szeretett minket (Jn 13,34). A parancsolat tehát, ami minden Istent szerető ember szívébe be van írva, így hangzik: ,,úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket" (Jn 15,12). ,,Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életét adta értünk, ezért mi is" - ahogy az apostol helyesen következtet, ,,tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért" (1Jn 3,16). Ha erre késznek érezzük magunkat, akkor már igazán szeretjük embertársainkat. Akkor ,,tudjuk, hogy átmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük testvéreinket" (1Jn 3,14). ,,Abból tudjuk meg, hogy Istentől születtünk, hogy őbenne maradunk, és ő is bennünk, és hogy a Lelkéből adott nekünk" (1Jn 3,24). Mert ,,a szeretet Istentől van, és aki [így] szeret, az Istentől született, és ismeri Istent" (1Jn 4,7).

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Méltó a Bárány
  2017-09-06 11:39:16, szerda
 
  MÉLTÓ A BÁRÁNY


Emberi formát öltött magára
Az örökkévaló Ige,
Hogy hordozza bűnünk. betegségünk
És, hogy meg legyen kísértve.

Járt Júdea poros utcáiban,
Szólva Isten üzenetét,
S tudtul adta az embereknek
Az Atya nagy szeretetét.

Verejtékezett Gecsemánéban,
Vért izzadott szelíd arca.
Mert a világ bűne, álnoksága
Ott volt egyedül Ő rajta.

Gyötrött arcán Júdás csókja égett
És semminek állítva Őt,
Ostorcsapás zúdult a testére
Köpdösve az Üdvözítőt!

Az életét áldozatul adta,
Megfizette tartozásunk.
Kiengesztelődött Isten arca,
Elvégezte megváltásunk!

Méltó a Bárány, hogy zengjen ének
Örökkévaló nevének!
Méltó, hogy imádja föld és ég
Nagyvoltát szeretetének!

Méltó a Bárány, hogy néki adjad
Teljesen földi életed,
Hogy szabad, boldog gyermeke lehess,
A halálba ment éretted!

Tőtős János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Illett, hogy vigadozzunk
  2017-09-06 11:07:40, szerda
 
  -- illett, hogy vigadozzunk --
(Lk 15, 32)


így kellene szeretnünk a mi tékozlóinkat
ilyen határtalan irgalmassággal

soha föl nem emlegetve a botlást
és hogy ugye megmondtam előre
most lássad

hanem csak örülni és vigadozni
védelmet adni
bátorítást adni

mert feltámadtak
mert élnek

Szent-Gály Kata
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Csend-program
  2017-09-06 11:03:31, szerda
 
  Csend-program

Elhallgatni és meghallgatni,
mások szelíd szavára adni,
tanácsot az Igéből kapni,
Isten-csendjében megmaradni.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Legyetek feddhetetlenek és tiszták..."
  2017-09-06 11:01:52, szerda
 
  ,,Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Istennek szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette; kik között fényletek, mint csillagok (a szövétnekek) e világon" (Fil 2:15)


A szövétneket (lámpát) világításra használjuk. A keresztyén ember úgy kell fényt terjesszen életével, hogy senki se élhessen mellette egy hétnél tovább anélkül, hogy azevangéliumot meg ne ismerné. Beszéde és szavai legyenek olyanok, hogy a körülötte élők ismerjék fel tisztán, hogy milyen lélek lakik benne és kinek szolgál! Tettei tükrözzék vissza Jézus képét! A szövétnek másik rendeltetése, hogy vezessen. Támogatnunk kell azokat, kik körülöttünk a sötétségben élnek. Eléjük kell tartanunk az élet igéjét. A Megváltóhoz kell vezessük a bűnösöket, a fáradtakat pedig az isteni nyugalom helyére. Sokan olvassák a Szentírást, de nem tudják megérteni. Legyünk készek arra, hogy a vágyakozók előtt kifejtsük Isten Igéjének mondanivalóját, mint Fülöp! Világítsuk meg előttük a tévutakat és mutassuk be nekik az istenfélő életet. A szövétnek harmadik rendeltetése, hogy óvjon. Szirtekre és zátonyokra világítótornyokat állítanak. A keresztyéneknek tudni kell, hogy e világon sok hamis szövétnek, megtévesztő reklámfény van mindenfelé, ezért még szükségesebb az igazi világosság. A sátán partszéli rablói mindig lesben állnak, hogy bűnre csábítsák az embert - az élvezet csalogató ígéreteivel hamis fényt gyújtanak.
A mi feladatunk, hogy minden hajótöréssel fenyegető sziklára kitűzzük az igaz világosságot, és mutassunk rá a bennük rejlő veszélyekre, hogy így mentesek legyünk minden ember vérétől. Fénykedjünk, mint szövétnekek e világon!
Negyedsorban, a szövétnek vigasztalást is gyakorol. A keresztyén legyen vigasztaló: kedves szavakkal ajkain, és őszinte részvéttel szívében! Vigyen magával napfényt mindenüvé, ahol csak jár-kel! Terjesszen békességet és boldogságot maga körül!
,,Mint a nap az ég boltjáról,
Jó s' rosszra hint sugarából,
Olyan légy te keresztyén!
Tanulj Krisztusként szeretni,
Ebben Hozzá hasonlítani,
Bármilyen a körülmény!"

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 590 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35917 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3980
  • e Hét: 12692
  • e Hónap: 24567
  • e Év: 212369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.