Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Julia Roberts A zűr bajjal jár
  2017-09-07 22:36:54, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2017-09-07 22:20:10, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Szép írások
  2017-09-07 22:09:08, csütörtök
 
 



A szerelem nyilvánvalóan nem a szívben lakozik, annak ellenére sem, hogy még 1991-ben sikerült rátalálni a szervnek olyan sejtjeire, amelyek nagyban hasonlítottak az idegsejtekhez. Ezek a szívsejtek képesek emlékeket megőrizni, és az agytól függetlenül működni. Ennek ellenére a szerelem - ahogy a többi érzelem is - az agy terméke.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2017-09-07 21:52:18, csütörtök
 
  Mielőtt gyors véleményt formálnál valakiről, gondolj bele abba, hogy az az ember vajon miért olyan, amilyen vagy miért viselkedik éppen úgy, ahogy. Tegyük fel, hogy valaki nagy sietségében fellökött az utcán. Mielőtt kijelentenéd, hogy milyen egy agresszív, figyelmetlen idiótával van dolgod és ezzel saját magadban negatív érzéseket ébresztenél, gondolj bele a lehetséges magyarázatokba. Elképzelhető, hogy fellökött, észre sem vette, bocsánatot sem kért, mert rohan az édesanyjához a kórházba, akit épp most szállít oda a mentő. Lehet, hogy egy vonathoz siet, mert ha azt nem éri el, nem lesz ott időben a gyereke első iskolai fellépésén. Sok oka lehet annak, hogy valaki nem elvárásainknak megfelelően cselekszik, de ennek általában jó oka szokott lenni.

Légy elnéző az emberekkel, mert sosem tudhatod, hogy ők éppen min mennek keresztül az életükben.

Soha ne mondj rosszat másokról

Ezt a legtöbben lehetetlennek tartják és mi tagadás, valóban roppant nehéz betartani, hogy soha nem mondjuk egy rossz szót sem ismerőseinkről, barátainkról, kollégáinkról, szomszédainkról vagy akár családtagjainkról, hisz általában mindig mindenről van kiforrott véleményünk. Azt azonban figyelembe kell vennünk, hogy sosem lehetünk tisztában minden körülménnyel és minden olyan részlettel, ami befolyásolhatná nézeteinket, így a legjobb stratégia, ha mindenkiről jót feltételezünk. Ha esetleg mégis úgy alakul, hogy rossz előérzeteink beigazolódnak és nem tudunk túl sok jót mondani valakiről, inkább ne is nyilatkozzunk. Csak magunknak ártunk vele, hisz ha valakit befeketítünk, a mi fejünk is tele lesz rossz érzésekkel, negatív gondolatokkal és ez nem segíti elő boldogságunkat.

Ne sajnáld magadtól az időt

Nyugodtan áldozz magadra annyi időt, amennyi jól esik. Megérdemled. Mindenkinek egy élete van és noha vannak kötelezettségeink (munka, tanulás, stb.), érdemes szabad időnket annak szentelni, amit igazán szeretünk. Ha munka után ahhoz van kedved, hogy a kanapén feküdj és olvass, tedd azt. Ne törődj azzal, hogy azt az időt produktívabban is eltölhetted volna, mert igenis néha fel kell töltődnöd. Ne sajnáld magadtól ezt az időt, mert egyszer csak azon kapod magad, hogy a rohanó életedben arra sem volt alkalmad, hogy átgondold, mit is szeretnél igazán csinálni.

Az idő telik és az elmúlt pillanatokat már sosem kapod vissza. Tegyél érte, hogy minden pillanat az életedben értékes legyen.




A mások azok mások, mint te, már a nevében is benne van. Ha mindig másokhoz hasonlítod magad, akkor néha talán jól fogod érezni magad, legtöbbször viszont nagyon nem. A magad lehetőségeihez és képességeihez mérten tűzz ki reális, teljesíthető célokat és következetesen tegyél azért, hogy ezeket elérd. Amint ezt megtetted, sikert fogsz érezni és motivált teszel a következő “küldetésedben" is. Semmi értelme a Facebook hírfolyamodat nézegetve azon keseregni, hogy bezzeg a szomszég lánynak már a harmadik nyelvből is meglett a felsősokú nyelvvizsgája vagy a másodunokatestvéred már megint tudott venni egy új autót. Gondold át, hogy te mire vágysz és azt hogyan tudod megszerezni és indulhat a verseny - de már nem másokkal, hanem magaddal.

Ne ragaszkodj ábrándokhoz

Lehet álmodozni, ábrándozni, elképzelni, hogy milyen jó lenne, ha... Sajnos ez a dolog kétesélyes. Vagy úgy lesz, ahogy kitaláltad a fejedben vagy nem. Ha nem tervezted meg, nem tűzted ki célul és nem dolgoztál azért, hogy teljesüljön, akkor általában nem szoktak bejönni az ilyen jellegű elképzelések. Sokan viszont ragaszkodnak ezekhez és nem látják be, hogy amíg nem cselekszenek megfelelően az ügy érdekében, csupán hiú ábrándokat dédelgetnek és ettől persze csalódottak és elkeseredetten lesznek hosszú távon. A megoldás: gyúrj az ábrándokból célokat. A célok teljesíthetőek. Az ábrándok nem.

Soha ne add fel az álmaidért folytatott harcot

Akárki akármit mond, te mindig tudd, hogy mit akarsz, azt hogyan érheted el és tudd, hogy ha megteszel érte mindent, amit kell, el is fogod érni. Ne hagyd, hogy a benned kételkedők eltántorítsanak attól, amit te megálmodtál magadnak. Bízz magadban.



Ne akarj olyan lenni, mint a többiek

Olyan, mint te, csak egy van. Légy rá büszke. És egyébként is, a világon te vagy a legjobb abban, hogy olyan legyél, mint te. Ha olyan leszel, mint mások, abban sosem leszel olyan jó, mint amilyen abban lennél, hogy önmagad vagy. Ezt azért tartsd szem előtt.

Ne légy irigy

Az irigység gyom a barátság kertjében. (Gabi Adam német írónő). Ha kell valami, szerezd meg. Ha el szeretnél érni valamit, tegyél érte. Ne zavarjon, hogy másnak már van, koncentrálj arra, hogy neked hogyan lesz és örülj annak, ami már van. Arról nem is beszélve, hogy sosem tudhatod, hogy ki mennyi idő alatt, mennyi energiabefektetéssel érte el sikereit és azt pedig végképp nem tudhatod, hogy te ugyanennyi erőbedobással milyen magasságokig juthatsz. Próbáld ki.

Ne hanyagold el a szeretteidet

Egy közös családi program minden kincset megér. :)
Egy közös családi program minden kincset megér. :)
Ez az a dolog, amit mindenki - előbb vagy utóbb - meg szokott bánni. Óriási szeretet és támogatás érkezik azoktól az emberektől az életedben, akik szeretnek téged - legyenek azok barátok vagy családtagok. Ne feledkezz meg arról, hogy programot szervezz velük vagy ha erre épp nincs is időd, legalább tartsd velük a kapcsolatot telefonon, Skype-on, emailben vagy épp Facebook-on. Ha van, aki szeret és van kit szeretni, boldog ember vagy. De ezért tenni is kell.

Ne légy túl sértődékeny

Az élet rövid - tartja a sokat emlegetett klisé. Akármilyen rövid vagy hosszú is legyen az élet (ez viszonyítás és hozzáállás kérdése), arra valóban nincs idő, hogy túl sokat durcizzunk. Persze, az embernek néha napján rosszul esnek dolgok, de egész egyszerűen nem szabad a haragot tartani, mert megmérgezi a lelkünket. Ha problémád van, beszéld meg az érintettel és mihamarabb hagyd magad után rossz érzéseidet.

Ne sajnáld magadtól az alvást

A fáradt, kialvatlan ember ritkán vidám és elégedett. Ne legyél morci, inkább aludj eleget! Kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés neked! Már holnap jobb kedved lesz!



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2017-09-07 21:23:42, csütörtök
 
  Vajon hányan járhatunk hasonló cipőben? Amikor életünk legfontosabb céljává a kötelességek teljesítése válik. És az, hogy megfeleljünk a környezetünk elvárásainak. A megfelelési kényszer a motor, ami hajt előre, és egyre előrébb minket. Elvégezzük az összes feladatunkat, megfeszülünk, hogy az összes szerepünkben teljesítsünk, és a nap végére teljesen kimerülten zuhanunk ágyba. Azzal a boldogsággal, hogy megtettünk mindent? Vagy azzal a csalódással, hogy még ennél is többet kellett volna?
És hányan merik azt bevallani suttogva, és négyszemközt (vagy akár csak saját maguknak), hogy akkor a legboldogabbak, ha végre mindent kipipálhattak a listájukon? Lassítani? Ugyan! Az nem szerepel egyetlen feladatlistán sem. De akkor egy pillanatra azért mégis boldogok, ha nincs több feladat. Akkor pár percre megpihennek.

Aztán kezdődik minden elölről. Mert ezt a hajtást látták az anyjuktól gyerekként, és ezt a mintát tanulták. Vagy, mert ezt a hajtást nem látták, és olyanná mégsem válhatnak, mint ő volt. Vagy, mert ezt várták el tőlük régen, és most is azt gondolják, hogy ez a ,,normális".



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2017-09-07 21:06:15, csütörtök
 
 







Látom, ahogy nap mint nap ugyanazokat a köreiket futják le az emberek. Szenvednek, küszködnek, vívódnak, megtorpannak, azután kapkodnak, és energiájuk egyre jobban fogyatkozik. Majd miután egy kicsit összekapják magukat, nagyjából mindent ugyanúgy csinálnak tovább, mint korábban, mígnem újra bele nem fáradnak a testi, a lelki és a szellemi próbatételekbe. Vagy túl kemények és ridegek lesznek, vagy túl lágyak és sebezhetők, azután fordítva.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2017-09-07 20:16:32, csütörtök
 
 



Az önzetlen szeretet azt jelenti, feltétel nélküli elfogadás. Azért kell ezt megtanulnunk, mert akkor leszünk képesek másokat szeretni, ha már tudjuk magunkat szeretni. Mert ne feledjük mindenki a tanulás folyamatát éli, még akkor is, ha nem tud róla. Mindenki a saját ismeret és élményanyaga alapján akarja megítélni a világot. Ezért fejezik ki sokan úgy a véleményüket, hogy NINCS IGAZSÁG A FÖLDÖN.
Pedig van igazság, mert tökéletesen meg van mindenkinek a saját igazsága. Ezért nincs más dolgunk, mint megtanulni, ezt tiszteletben tartani és közben kitartóan és folyamatosan dolgozni ÖNMAGUNKON! Ehhez adjon erőt a benned lévő szeretet. Légy olyan, mint a gyermek és a világ olyan lesz, amilyennek te szereted. Addig is jól jegyezd meg; NEM AZ SZÁMÍT AMI KÖRÜLÖTTÜNK VAN, HANEM AMI BENNÜNK.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2017-09-07 09:21:10, csütörtök
 
  Félünk szeretni, de szeretve akarunk lenni.
Félünk az egyenes választól, de szeretünk kérdéseket feltenni.
Félünk az őszinteségtől, de mindig elvárjuk, hogy mások azok legyenek hozzánk.
Félünk megtenni az első lépést, de várjuk, hogy mások megtegyék azt felénk.
Félünk a nyitottságtól, de minket nem gátol meg semmi abban, hogy másokat megbántsunk.
Félünk bízni, de megsértődünk, ha más nem hisz nekünk.
Félünk feleslegesnek lenni, de elhanyagoljuk a szeretteinket.
Félünk döntést hozni, ezért mindent a sorsra hagyunk.
Félünk a felelősségtől, ezért másokat vádolunk a mi hibáinkért.
Félünk nyilvánosság véleményétől, de másokat könnyen elítélünk.
Az mondjuk ,,nem szeretsz", csak azért, hogy valaki bebizonyítsa az ellenkezőjét.
Azt mondjuk ,,fázom", amikor azt szeretnénk, hogy valaki megöleljen.
Azt mondjuk ,,én is téged" amikor szeretetről van szó, úgy, mint ha csak másik ember érzéseire válaszolnánk, de nem vállalnánk a sajátjainkat.
Azt mondjunk ,,nekem mindegy", amikor valami megérintett minket, és fáj.
Azt mondjuk ,,maradjunk barátok", de nem áll szándékunkban barátkozni.
Azt mondjuk ,,anyu, apu, ne avatkozzatok bele az életembe!", de minden problémánkat rájuk zúdítjuk.
Azt mondjuk ,,már semmit nem akarok tőled", amikor azt akarjuk megkapni, ami számunkra fontos.
Azt mondjuk ,,régen nem ilyen voltál", miközben mi is mások voltunk.
Azt mondjuk ,,nem akarok élni", amikor szeretnénk, hogy valaki felvidítson.
Azt mondjuk ,,ez nem a legfontosabb", amikor saját magunkat meg akarjuk győzni, hogy bele kell törődnünk valamibe.
Azt mondjuk ,,megcsinálom", amikkor segítségre van szükségünk.
Azt mondjuk ,,jó nekem nélküled", miközben erőlködve keresünk valakit, aki kitölti az űrt az életünkben.
Azt mondjuk ,,hiszek neked", amikor a bizalom hiánya kínoz minket.
Azt mondjuk ,,direkt csinálod ezt!", miközben mi is ugyanezt csináljuk.
Azt mondjuk ,,már elfelejtettelek", amikor megállás nélkül gondolunk rá.
Azt mondjuk ,,akkor vége", mikor azt akarjuk, tovább folytatódjon, de a mi elvárásaink szerint.
Azt mondjuk ,,nem vettem fel a telefont, mert elfoglalt voltam", miközben csak féltünk beszélni.
Azt mondjuk ,,mindig", ,,soha", közben nem vagyunk tudatában annak, hogy ezek a szavak mit is jelentenek, ha azt akarjuk, hogy szavainknak meggyőzőek legyenek, és nem vagyunk képesek ezt tettekkel bebizonyítani.
Annyit minden mondunk, de mikor szükség lenne egy nyílt tekintetre és fontos szóra - összeszorítjuk a szánkat, lenyeljük a szavakat és elnémulunk. Utána újra folytatjuk ezeket az üres szólamokat. Később ,,gondolatban", összerakunk egy kiváló monológot a fejünkben az összes jelentős szóval, tekintettel, mint a filmeken, és a következőkben magunknak adjuk meg a választ a megfelelő mondatokkal... Egy kiváló színház egy magányos színésszel.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2017-09-07 09:09:11, csütörtök
 
  Ahogyan az ember öregszik, megtanulja, vannak olyan események az életében, amelyek talán nem olyan látványos, kézzelfogható eredmények, mint egy előléptetés ,annál fontosabbak az önismeretünk és a belső békénk tekintetében.

Szóval mik ezek a mérföldkövek? Például a pillanat, amikor egy nő...

már senki másnak nem öltözik, csak magának.

...elfogadja a mellét olyannak, amilyen, vagy egyszerűen push up-melltartót használ és nem törődik többé az egésszel.

...simán nemet mond szemtől szembe, nem pedig udvarias kitérőkkel próbálkozik, mint például ez "most éppen" nem fog menni.

...nem hazudik többé a koráról. Ez valójában két különálló pillanat az életében: az első 19 éves kora körül következik be, amikor nem állítja be többé idősebbnek magát, a második pedig a húszas évei második vagy a harmincas évei első felében - innentől nem mond kevesebbet, mint amennyi.

...mindig van nála "leszarom" tabletta. Szerencsés, aki elég korán fedezi fel ezt a "pirulát". Ugyancsak felszabadító hatású.

...nem agyal többé az sms-ek, csetüzenetek miatt, és a barátnőit sem hívogatja fel, hogy segítsenek elemezni azokat.

eljut odáig, hogy amikor valaki nem válaszol, megállapítja, hogy ez a másik problémája, és továbblép.

...felismeri, hogy az egyetlen nőtípus, akivé válnia kell, az, aki már amúgy is.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2017-09-07 08:58:20, csütörtök
 
 



Minden évszakhoz társul valamiféle képzetünk. Ilyen formán a tél zimankós idő és meleg szeretet, a tavasz a megújulás, a nyár a kikapcsolódás az ősz pedig az elmúlás jegyében telhetne el. Ha hagynánk!Tény és való, hogy az ősz az a hónap, amikor a természet takarodót fúj, azonban ezt az előnyünkre is fordíthatjuk és igazán kellemesen és hasznosan tölthetjük el az időszak első harminc napját.
A napsugarak fénye aranyban fürdeti a tájat, s amikor nem lehetünk tanúi e csodának, s beköszöntenek a szürke, s olykor ködös nappalok, akkor érint meg igazán a misztikum és a természetfeletti érzete.
Bizony, bizony. Hiszen, ha belegondolunk ilyenkor minden egy kicsit más lesz. A napsugarak alacsonyabban vetődnek ránk, s megváltozik az egész mindenség megvilágítása, s ezáltal más érzés is lesz úrrá rajtunk. Érezzük az arannyal bevont látkép báját és varázsát, melyet szépen lassan hatalmába kerít az egyre hidegebb időjárás rozsdája.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 244 db bejegyzés
e év: 2711 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 557
  • e Hét: 1080
  • e Hónap: 10263
  • e Év: 62971
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.