Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A gyülekezet pünkösdkor kiteljesedik
  2017-10-01 21:39:09, vasárnap
 
  A gyülekezet pünkösdkor kiteljesedik

,,Térjetek meg..." Apostolok Cselekedetei 2,38


Az Úr Jézus azt mondta tanítványainak, hogy az Ő nevében prédikálják a megtérést és a bűnök bocsánatát minden népnek, közelben, távolban, Jeruzsálemtől elkezdve (Luk 24,47).
Ez történt pünkösdkor. Péter prédikációjában tudtul adta, hogy a Szentlélek eljövetele által beteljesedett a prófécia, illetve, hogy a megfeszített Jézus a megígért Messiás.
Az emberek ,,szívükben megkeseredének", átjárta őket a Szentlélek; meglátták, hogy bűneikkel megszomorították Istent. Nyomorúságukban így kiáltottak: Mit cselekedjünk, hogy ezt a jól megérdemelt büntetést elkerüljük? Hogy nyerhetjük el bűneink bocsánatát? Hogyan állhat helyre ismét Istennel való közösségünk?
Péter radikális szakításra szólítja fel őket, az önigazult vallásossággal való szakításra, teljes megtérésre. A keresztség a megérdemelt halálba való alámerülést példázza, illetve a vízből való kiemelkedést Jézus Krisztus vére által, mely megtisztít minden bűntől.
A gyümölcs a Szentlélek ajándéka, azé, aki lángra gyújt és felhasznál, aki megtisztít és megújít. Péter felhívása Isten Ábrahámnak és utódainak adott ígéretére épül. Az Izraelben és szétszórtságban élő zsidóknak és azon pogányoknak, akik távol vannak (Ef 2,13-14); így ezen ígéret ránk is érvényes.
Azon a napon háromezren tértek meg. Gondoljunk bele, mekkorát növekedett a gyülekezet, hisz reggel még csak 120 ember imádkozott ott. Áldott legyen az Úr Isten.

I. A. Kole
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Minden nap szeretnénk...
  2017-10-01 16:58:06, vasárnap
 
  "Minden nap szeretnénk tanulni, és fejlődni abban, amiben jobbá válhatunk."

- John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus, lelkem szerelme
  2017-10-01 16:43:01, vasárnap
 
  Jézus, lelkem szerelme


Jézus lelkem szerelme,
Zárj be engem szívedbe,
Hogyha vihar tombol, zúg,
Nagy égiháború dúl:
Rejts el Megváltóm, ne késs,
Szabadítóm, ó, Te légy,
Vezess szüntelen engem,
Krisztus, fogadd be lelkem!

Nincs már más menedékem,
Szemem örökké rajtad,
Ne hagyj magamra engem,
Ó, támogass, vigasztalj.
Benned van bizodalmam,
Segítség csak Tőled van,
Fedd be védtelen fejem,
Szárnyaddal takarj engem.

Krisztus, csak Terád vágyom,
Benned kincset találok,
Az ellankadtat üdítsd,
Beteget, vakot gyógyítsd.
Szent és Igaz a neved,
Enyém hamis, becstelen,
Szívem bűnöktől hervad,
Igaz egyedül Te vagy.

Ó, Te vagy a kegyelem,
Mely elfedi bűnömet,
Gyógyíts és tisztává tégy,
Jézusunk, megtartónk légy,
Éltető forrásunk vagy,
Szomjazni minket ne hagyj,
Ó, törj fel bő folyamként,
Szeress minket örökké. Ámen.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A mandragórák illatoznak..."
  2017-10-01 16:09:01, vasárnap
 
  ,,A mandragórák illatoznak, és a mi ajtónk előtt vannak minden drágalátos gyümölcsök, ók és újak, melyeket, ó, én szerelmesem, néked megtartottam!" (Énekek 7:13)


A mennyasszony szeretné Jézust minden tőle telhetővel megajándékozni. Szívünk ,,mindenféle drágalátos gyümölcsöt" terem, ,,ót és újat," melyeket Szerelmesünknek tartunk meg. Az őszi aratás idején, az év e gazdag szakában figyeljünk gyümölcseinkre! Idei gyümölcseink vannak. Óhajtjuk az új élet, az új öröm és az új háládatosság érzését; vágyódunk új elhatározások után és szeretnénk azokat új buzgósággal és új erőfeszítéssel megvalósítani; szívünk új imában és esedezésben virul, és lelkünk új akaratra és szolgálatra serkenti magát. De van még néhány ó gyümölcs is. Mindenekelőtt első szeretetünk: egy drága, választott gyümölcs! Az Úr Jézus örül ennek. Azután első hitünk: az az egyszerű hit, amely által - habár semmit sem neveztünk sajátunknak, mégis - minden jóban részesültünk. Ehhez járul örömünk, amit akkor nyertünk, mikor az Úr Jézus először jelentette ki magát nekünk. Frissítsük fel ezeket magunkban! Meg vannak régi emlékeink az ígéretekre nézve. Milyen hű volt Isten hozzánk! Mily jót tett velünk még a betegség idején is! Mily kegyelmesen hordozott a mély áradatokon keresztül! Mily sértetlenül tartott meg a tüzes kemencében! Ezek tényleg ó gyümölcsök! Ilyenféle sok van nekünk, mert kegyelmének bizonyságai eddig is többek voltak fejünk hajszálainál. Régi bűnöket kellett megbánni, de adott Ő nekünk olyan töredelmet, mely által végigsírtuk a kereszthez vezető utat, és megismertük vérének érdemét. Azonban a fődolog ez: minden gyümölcsöt a mi Urunk Jézusunknak tartottunk meg. Bizonyos, hogy az számára a kedvesebb hódolat, ha Ő maga a mi lelkünk egyetlen célja és kívánsága, s minden törekvésünk egyedüli iránya az Ő dicsősége. Sokféle gyümölcsünket díszesen tárjuk elé, mikor hozzánk jön, és ne rejtsük el az emberek bámuló tekintete elől! Úr Jézus, kertünk ajtajának kulcsát ráfordítjuk, és senkit sem eresztünk be, ki gyümölcseid közül csak egyetlen egyet is elrabolhatna, mert véreddel öntözted meg azt a talajt, melyből azok fakadtak. Mindenünk legyen a Tied, csak a Tied, ó, Jézus, szeretett Barátunk!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"És ímé vannak utolsók..."
  2017-10-01 12:54:30, vasárnap
 
  ,,És ímé vannak utolsók, akik elsők lesznek, és vannak elsők, akik utolsók lesznek." Lukács 13:30



Milyen rendkívüli csalódás ér sok hívőt a végítélet napján. Mindenki, aki különbséget tud tenni jó és rossz között, tudja, hogy természet szerint a széles úton halad a kárhozat felé. Csak az üdvösségre való megtérés hozhat itt változást.
Isten Igéjének segítségével említsünk meg néhány nevet, akik Isten nevét vallották, de mégis elvesztek.
Júdás, aki a tanítványok közt élt, de elveszett.
Démás, az evangélista, szintén elveszett.
János harmadik levelében Diotrefeszről olvasunk, aki ugyancsak elveszett. Azok közül való volt, akik szolgáltak a gyülekezetben. Pál azt írja Timótheusnak: ,,Azt tudod, hogy elfordultak tőlem az Ázsiabeliek mind" (2Tim 1:15). Ott tehát az összes gyülekezetek elbuktak.
Óvakodjunk, testvérem, hogy mivel megvan az ebbe a nyugodalomba való bemenetel ígérete, valaki közülünk fogyatkozásban levőnek ne találtassék (Zsid 4:1). Fogyatkozásban levőnek lenni! Nincs ennél rettenetesebb. Nem az a célom, hogy elcsüggesszelek, de remélem, hogy fölébreszthetlek. A gyülekezeteknek föl kell ébredniük, a híveknek szintén.
Gondolj csak arra, milyen nagy csalódás fog érni sok hívőt Isten ítéletének napján. Nem fogják tudni, hogy elvesztek, és mégis kizáratnak. Reménykednek a mennyben, de a menny kapuja zárva lesz előttük. Várják, hogy Krisztus majd könyörül rajtuk, de meg fogják tapasztalni, hogy nincs számukra kegyelem! Milyen csalódás lesz az!

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Október elsején!
  2017-10-01 12:40:10, vasárnap
 
  Október elsején!


Az út, a lomb, a fűszál is ragyog...
Ezt a második "ember-hónapot"
ma így köszöntöm, fényben fürdve még:
Légy üdvözölve, te gyönyörűség!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 536 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3276
  • e Hét: 8120
  • e Hónap: 19995
  • e Év: 207797
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.