Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A vendégjog és kötelmei
  2017-10-10 22:30:32, kedd
 
 





A VENDÉGJOG ÉS KÖTELMEI




A vendégjog nem azt jelenti, hogy majd burkában fog járni a házigazda


A sógoroknak kezd megjönni, ami elment. Az eszük. Abban azonban csupán bizakodhatunk, hogy nem túl későn. Betiltották a burka viselést. Ez jó.

Bécsben 30 ezer katolikus diák jár iskolába és 32 ezer muszlim. Ez nem jó. Miként az sem, hogy az elmúlt 15 esztendőben megduplázódott Ausztriában a mozlimok száma. Ezért kár volt védenünk, több mint három évszázadon keresztül Bécsnek büszke várát. Neves és névtelen magyar vitézeinkre már csak a déli harangszó emlékszik labanc földön. Már csak e harangzúgás képes elnyomni az egykori császárváros minatretjéből imára szólító müezzin, idegenségében zavaró és ijesztő énekét.

Ha engem valahová vendégségbe hívnak, igyekszem nem megbántani a háziakat, s úgy viselkedem, miként ők illendőnek tartják. Mondjuk, ha vegák, nem követelek vacsorára véres hurkát, vagy nem teszek prosztó megjegyzéseket a kóser ételre, ha azzal kínálnak. Mert náluk, az otthonukban az a rend. Nálunk, itt Európában, a mi otthonunkban pedig az a rend, hogy a nőket nem felszántani való földnek tekintjük, a tőlünk különböző vallásúakat nem bélyegezzük másodrendűeknek, nem sújtjuk börtönnel, ha saját hitét hirdeti valaki, nem akarjuk leölni a hitetleneket.


Talán joggal várjuk el, hogy aki a mi hazánkba látogat, betartsa az itt megszokott,
elvárt rendet.



De a mozlimok sokaságának eszében sincs. Megvan az ő sajátjuk, éljünk mi azok szerint. Ám döntő többségünk nem óhajt a saría törvényei szerint élni. Továbbá nem akar együtt élni a terrorral sem - hiába is szajkózta sajnálkozva London muszlim polgármestere. Meglehet, Ansbach, Barcelona, Berlin, Brüsszel, Burgasz, London, Madrid, Marseille, Moszkva, Nizza, Párizs, Rouen, Stockholm, Szentpétervár, Würtzburg polgárai szívesen adnának jól elhelyezett kokit a polginak.

A primitív, menekültsimogató propaganda azt szajkózza: az európai polgárok döntő többsége nem látott még migránst, mégis ellenséges velük szemben. Mint például Őcsényben - a kormány uszító kampánya miatt, ugye. Mi van, ha nem is akarunk látni? Mi van, ha nem akarunk a huszonnegyedik órában ébredni? Ha nem akarjuk, hogy tizenöt év múlva kétszer annyian éljenek hazánkban? Talán nincs jogunk hozzá? Nincs jogunk a saját szokásainkat követve élni? Hogy nem akarunk odáig eljutni, ameddig a sógorok, akiknél egy fiatal, ambiciózus politikus, Sebastian Kurz, külügy- és integrációs miniszter, néppárti elnök, kancellárjelölt kötelezővé tette a menekültek beiskolázás előtti német nyelvoktatását, aki ígéretet tett a migráns útvonalak lezárására, aki bezáratná a muzulmán óvodákat és megnyirbálná a betelepítettek szociális juttatását.

Az osztrákoknak megjött, ami elment. Jó lenne, ha nekünk el se menne.


Forrás:
http://figyelo.hu/a-vendegjog-nem-azt-jelenti-hogy-majd-burkaban-fog-jarni-a-hazi gazda

Link








JAPÁNBAN NINCSENEK MUSZLIMOK




Ezek az okai:


A világon Japán az egyetlen ország, amely keményen védi magát az iszlámtól. Vajon mi az oka, hogy nincsenek itt muszlimok? Hát maga a japán törvény!

Nézzük az okokat, hogy mért nem érkeznek Japánba muszlimok:

Japán a világon egyedüli ország, amely muszlimnak nem ad állampolgárságot

Muszlim nem kaphat letelepedési engedélyt függetlenül attól, hogy melyik ország szülötte

Az iszlámvallást Japánban tilos hirdetni

Japán iskolákban és egyetemeken és privátban sem oktatható az arab nyelv. Bármely iszlámhoz tartozó nyelv tanítása tilos.

Az arabul írott korán bevitele tilolos Japánba!

Létezik a kormány, hivatalos értesítőjében egy olyan cikkely, amely szerint ideiglenes letelepedés adható olyan muszlimok számára, akik beszélik a japán nyelvet. Vallásukat pedig saját otthonukban gyakorolják.

A világon Japán az egyetlen ország, amelynek kirendeltsége elhanyagolható számban van muszlim országban

A japán nép semmiféle érdeklődést nem tanúsít az iszlám iránt

Muszlimok, akik Japánban élnek, csak nagyvállalatok alkalmazottaiként tartózkodhatnak az országban

A japánok semmiféle idegen országból származó orvosok és mérnökök alkalmazását nem engedélyezik

A japán nagyvállalatok alaptörvényében benne van, hogy muszlim nem kérelmezheti alkalmazását

A japán kormány meg van arról győződve, hogy az iszlám egy fundamentalistavallás, amelyet nem hajlandóak megváltoztatni még a globalizáció ellenére sem!

Japánban egy muszlimnak eszébe sem juthat, hogy az országban lakást béreljen

Japánban, ha egy lakónegyedben kiderül az, hogy beférkőzött egy muszlim, az egész lakókomplexumban élő emberek készültségbe helyezkednek

Iszlámvallási sejtet senki nem működtethet. Az arab ,,Madras" is tiltott!

Japánban a sarija törvények alkalmazása tilos, még magánemberként is!

Amennyiben egy japán nő muszlimhoz megy férjül, kitagadják a japán társadalomból

,,Japánban az általános nézet, hogy az iszlám egy nagyon nem a mai világba illő vallás, tehát teljesen ki kell közösíteni a japán társadalomból." - mondta Mr. Komiko Jági a tokiói egyetem tanára.














 
 
0 komment , kategória:  Média  
205 éve született Garay János
  2017-10-10 21:30:58, kedd
 
 










205 ÉVE SZÜLETETT GARAY JÁNOS


205 évvel ezelőtt született Garay János (Szekszárd, 1812. október 10. - Pest, 1853. november 5.) magyar költő, író, újságíró, a Háry János alakjának megteremtője.

A költészet iránti vonzalma, már fiatalon megmutatkozott. Az 1840-től 1848-ig pezsgő nemzeti élet és a politikai mozgalmak lelkesítő ereje őt is fölvillanyozták, s ekkor írta hazafias "iránykölteményeit". 1842-ben megindította a Regélő Pesti Divatlapot, ami két esztendő múlva Pesti Divatlap címen a korszak egyik vezető irodalmi folyóirata lett. Romantikus történelmi, népbarát szellemet mutató elbeszélő költeményei és jól megformált Bécs-ellenes balladái igen népszerűek voltak. A nagyot mondó katona alakját kitűnően formázta meg ,,Az obsitos" (1843) című szatirikus elbeszélő költeményében, fő művében, mely Kodály Zoltán ,,Háry János" című dalművének ihletője. 1853-ban bekövetkezett halála sok szenvedésének vetett véget, 1853. november 5-én, délelőtt 10 órakor hunyt el tüdő-szélhűdésben, életének 41. évében. 1853. november 8-án helyezték örök nyugalomra.

A köztudatban Garay János mint Az obsitos költője, Háry János alakjának megteremtője maradt halhatatlan. Az antológiák őrzik még Kont című történelmi balladáját is, amely hosszú időn át a legnépszerűbb szavalnivalók közt volt divatos. A gazdag életműből a többit alaposan elhalványította az idő. Holott a reformkor éveinek irodalmi főalakjai közé tartozik, s ha költői nagyságrendben el is marad nemhogy Vörösmarty, de még Czuczor mögött is, romantikánk történetét mégsem lehet elmondani Garay János rokonszenves alakja nélkül.







HARCZBAN HALDOKLÓ MAGYAR.


Folyj ki, folyj ki vérem,
Múlj el életem!
A hazáért halni
Szép halál nekem!

Nagy s kemény volt a harcz,
Vért kivánt s halált,
Vérre, áldozatra
Engemet talált;

Ah, de édes a vér
S e halál nekem:
A magyar hazáé
Lett a győzelem!

Győzedelme magvat
Fog teremni még,
Téged, szent szabadság
S boldog egyesség!

Legdicsőbb jutalmam
Ez leszen nekem,
Folyj ki hát, folyj vérem,
S múlj el életem!





Garay János-szobor (Szekszárd)







 
 
0 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 360 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1333
  • e Hét: 15658
  • e Hónap: 38146
  • e Év: 216021
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.