Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Egy test és egy Lélek
  2017-10-12 14:47:18, csütörtök
 
  Egy test és egy Lélek

"Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség." Efézus 4,5


Ebben a bibliai részben Pál azt mondja a gyülekezetről, hogy ők Isten temploma és lakóhelye, azaz engedelmeskedniük kell Istennek, és meg kell tartaniuk az egységet. Méltónak kell lenniük azon elhívatáshoz, mellyel a Szentlélek a sötétségből csodálatos világosságra hívta ki őket.
Továbbá arra szólítja fel a gyülekezetet, hogy alázatosan éljenek, és mindig megkérdezzék, mi az Úr akarata. Az ilyen élet szeretetet és türelmet ébreszt egymás iránt. A szeretet mindent eltűr. Ez az egység a zsidók és pogányok között, akiket a Szentlélek Efézusban is elhívott, és újjászült élő reménységre, kitűnik az egymással való békességből.
Ez az egység a Szentháromság Isten munkájára épül, aki egy Lényében és három Személyében (4-6 v.). Az Atya Isten választ ki örök életre. Őtőle, Őáltala és Őreá nézve van minden. A Fiú Isten megszerezte a megbékélést, eleget téve Isten igazságának. A Szentlélek teszi tulajdonunkká azt, amit Krisztus kiérdemelt, kiégeti a bűnt a szívből, és nekünk ajándékozza hit által a Krisztussal való közösséget és minden jótéteményt (Ef 2,8-10). Ezt kiábrázolja és megpecsételi a keresztségben.
A Szentháromság Isten egységének láthatóvá kell lennie a gyülekezetben. Kálvin azt mondja: "Nem tudom, miért dicsekszünk azzal, hogy Isten gyermekei vagyunk, és az egymással való közösségről megfeledkezünk."

I. A. Kole
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Önismeret
  2017-10-12 12:47:56, csütörtök
 
  Önismeret


Ha már tudod, hogy Jézus elvette minden bűnödet, akkor annál inkább alázkodj meg előtte, mert nyilván tudod, hogy teljes mértékben tőle függsz te és minden jó gondolatod, minden jó szavad és minden jócselekedet is. Gondolj arra, hogy a jó dolgokra teljesen képtelen lennél, ha ő nem állna melletted nap mint nap.

...... ............

Jóságos Istenem, bocsásd meg minden korábbi bűnömet, és segíts, hogy minden nap egyre szorgalmasabban és egyre buzgóbban kihasználjam az alkalmakat arra, hogy lelkem a hitben, a szeretetben és az engedelmességben növekedjen.
Ne hagyd, hogy szívem e világi utazás során csak a világra tekintsen, hanem irányítsd teljes figyelmemet és osztatlan vágyamat elhívásom jutalmára.
Csak egy dolgot hadd tegyek: komolyan venni ezeket a törekvéseket, hogy mindent a célnak rendeljek alá; és mindent alaposan felhasználjak, ami lelkemet a tiszta szentségre vezeti, melyet azoknak készítettél el, akik szeretnek téged. Ámen.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Már látom
  2017-10-12 12:32:45, csütörtök
 
  Már látom

Már látom, csak kevés lesz
e néhány évtized,
ért fejjel hogy bejárjam
a szépség tájait.
Leülök hát a fűbe,
egy szirmon csöpp bogár
mini-páncélja szórja
szivárványszíneit,
így bámulom a szépség
csöppjében-tengerét.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Szívembe rejtettem a te beszédedet..."
  2017-10-12 08:16:05, csütörtök
 
  "Szívembe rejtettem a te beszédedet..." (Zsoltár 119:11)



Van idő, amikor a magány elviselhetőbb a társaságnál, és a hallgatás jobb a beszédnél. Jobb keresztyének volnánk, ha gyakrabban lennénk egyedül az Úrra várakozva, és ha az Ő igéjének megfigyelése által lelki erőt gyűjtenénk az Ő szolgálatában való munkához. Már csak azért is kellene az isteni dolgokon elmélkednünk, mert csak ezen az úton meríthetünk abból igazi táplálékot. Az igazság hasonló a szőlőfürthöz: ha bort akarunk belőle készíteni, össze kell azt zúzni, ki kell taposni, és ismételten kipréselni. A taposó lábainak keményen meg kell nyomni a szőlőszemeket, egyébként nem folyik ki a must. Jól össze kell zúzni a fürtöket, másként sok veszne kárba a felséges italból. Így kell kinyomni az igazság szőlőfürtjeit is tudakozó megfigyelésünkkel, ha a vigasz borát akarjuk abból nyerni. Testünk nemcsak abból él, hogy eledelt veszünk a szánkba, hanem csakis az emésztés által erősödnek meg az izmok és inak, az idegek és csontok. Csak az emésztés által válik a külső táplálék a belső élet fenntartó eszközévé. Lelkünk nem tápláltatik csupán azáltal, hogy egy ideig ezt, majd meg amazt hallja az isteni igazságra vonatkozó dolgokról - hanem a hallás és olvasás, a figyelem és tanulás belső feldolgozást kíván, hogy azáltal áldásos hatását teljes mértékben kifejthesse. Az igazság eme belső feldolgozása főként azon alapszik, hogy azokat szívünkben forgatjuk. Mi az oka, hogy némely keresztyén a sok prédikáció dacára, melyeket hallott, olyan lassan halad előre a lelki életben? Az, hogy a magányban végzendő imát elhanyagolják, és nem adják át magukat komolysággal és buzgósággal az Isten igéjén való elmélkedésnek. Szeretik a búzát, de nem tisztítják meg; szeretnék, ha volna gabonájuk, de nem mennek ki a mezőre, hogy gabonát arassanak. A gyümölcs a fán függ, de ők nem akarják leszakítani; a víz lábaiknál folyik, de nem akarnak lehajolni, hogy abból igyanak. Az ilyen balgaságtól ments meg, ó Urunk! Legyen ez mai elhatározásunk: "Az én szívemben elrejtem a te beszédedet!"

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Királyi terem?"
  2017-10-12 07:47:35, csütörtök
 
  "Királyi terem?"

"Ha megismerem Isten Krisztusban adott jótéteményeit,
nevet a szívem... és királyi teremnek tűnik még a
nyomorúság börtöne is" - Luther


"Nyomorúság börtöne
királyi terem?"
Igen, ha benne
szeretetével minket átölelve,
Királyunk, Krisztus, maga van jelen!

Ha Ő velünk,
a nyomorúság börtönében is
hálazsoltárokat énekelünk,
és irgalmát dicsérjük szüntelen.

Ha Ő velünk,
"nyomorúság börtöne
királyi terem".

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Örök otthonom
  2017-10-12 07:26:44, csütörtök
 
  Örök otthonom

Bűn és világ maradt mögöttem,
s kihűlt, veszendő otthonok...
ATYÁM, FIAD nevében jöttem,
itthon vagyok, itthon vagyok!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 536 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 209
  • e Hét: 11920
  • e Hónap: 41232
  • e Év: 229034
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.