Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A fatimai jelenések századik évfordulója
  2017-10-13 18:06:55, péntek
 
  Ferenc pápa üzenete október 13-án
A fatimai jelenések századik évfordulóján hálát adunk Istennek a számtalan áldásért, melyet a Fatimai Szűz oltalma alatt kaptunk

....



...... .......



A Fatimai Kegyhely - Az isteni jelenés emléke
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
A fatimai magyar kálvária megálmodói
  2017-10-13 17:53:40, péntek
 
  Kardos Illés atya az '50-es évek elején elzarándokolt Fatimába, s erről az élményéről a következőket nyilatkozta: ,,Mikor Fatimában jártam, és láttam azt a szánalmas, primitív, a kegyhelyhez méltatlan kálváriát, felvillant bennem a gondolat: mi, magyarok építünk egy nagyon szépet, impozánsat, mely méltó lesz a szent helyhez." El is kezdte ennek megszervezését.
Új ember oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Kondor Lajos a fatimai üzenet fáradhatatlan terjesztője
  2017-10-13 17:50:09, péntek
 
  ...... ......


Kondor Lajos Fatimában tevékenykedő, magyar születésű verbita szerzetes, a fatimai üzenet fáradhatatlan terjesztője, a helyi magyar kálvária létrehozója.
Életútja:
Tanulmányait Győrben majd Kőszegen végezte. 1953-ban Bonnban szentelték pappá. 1954-től 55 éven át Fatimában élt. Ő vezette az 1917-ben történt jelenések szemtanúinak, a gyermekkorukban meghalt Ferenc és Jácinta boldoggá avatásának előkészítését. A boldoggá avatás végül nem Rómában, hanem Fatimában, II. János Pál pápa által, 2000. május 13-án történt.
Kondor atya életcélja a fatimai üzenet terjesztése volt. Az általa fenntartott ,,Pásztorgyermekek Irodája" (Secretariado dos Pastorinhos) számtalan kiadványt jelentetett meg a fatimai jelenésekről. A harmadik látnok, Lúcia nővér (1907-2005) emlékezéseit, elmélkedéseit tartalmazó könyv (Fatimáról beszél Lúcia nővér) több, mint tizenöt nyelven, közel hatmillió példányban jelent meg. Kondor atyának nagy szerepe volt a fatimai Magyar-keresztút és a Magyar-kápolna felépítésében, amely az 1956-os magyar emigránsok adományaiból épült fel.
Lajos atya álma volt, hogy a Fatimai Szűzanya kegyszobra minél több helyre eljuthasson, bejárja Európát. Így volt 1994-ben a Fatimai Mária vándorszobor Magyarországon, 1995-ben pedig Kondor atya, a Leiria-fatimai püspök és Ratzinger bíboros (későbbi XVI. Benedek pápa) kíséretével Moszkvában is.
Kondor atya 2009-ben Fatimában hunyt el, a helyi temetőben helyezték örök nyugalomra. Emlékét Portugáliában emléktábla és szobor is őrzi. Szerzetesrend: Verbita

Kondor Lajos SVD magyar szerzetes szobrát március 7-én áldotta meg Erdő Péter bíboros Portugáliában, a fatimai kegyhelyen. Az eseményen részt vett António Marto leiria-fatimai püspök, Áder János köztársasági elnök és csaknem kétszázan helyiek és zarándokok - tájékoztat az MTI.
Bővebben itt olvasható Link

Emléktáblát avattak Kondor Lajos verbita atya tiszteletére Link

Erdő Péter áldja meg Kondor Lajos szobrát Fatimában Link

Erdő Péter megáldotta Kondor Lajos szobrát Fatimában
2015. március 7., szombat 15:23 Link

Origó oldalon:
A magyar Kondor Lajos atyáról neveztek el egy portugál teret.
Teret neveztek el a magyar Kondor Lajos atyáról a portugáliai Fátimában - közölte a Külügyminisztérium. A fátimai zarándokhely ismert alakja volt a két éve elhunyt magyar pap, akinek gondolataiból egy könyvet is összeállítottak, és kiadtak.
...... .......


2011. november 10-én Fátimában a két éve elhunyt Kondor Lajos atyára emlékeztek - közölte a magyar Külügyminisztérium. Az ünnepség keretében elneveztek róla egy közteret Fátima központjában, emlékére a Leiria-i püspök celebrált szentmisét és gondolataiból összeállított könyv bemutatójára is sor került. Konkoly Norbert lisszaboni magyar nagykövet rövid méltató beszédet tartott, felolvasta az ünneplőknek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes üzenetét, majd a polgármesterrel és a Leiria-i püspökkel közösen leleplezte a Kondor atya nevét viselő tér névtábláját. A kb. 150 fős ünnepségen részt vett többek között három portugáliai püspök (Leira, Vila Real és Portalegre), az apostoli nuncius, a város polgármestere és a megyei közgyűlés elnöke is.
Kondor atya évtizedekig rendkívül népszerű és emblematikus figurája volt a fátimai zarándokhelynek. 1928-ban született Csikvándon, 1946-ban lépett be a verbiták (Isteni Ige Társasága) rendjébe, majd 1954-ben Portugáliába került. 1961-től a még gyermekkorukban elhunyt fátimai pásztorgyermekek, Ferenc és Jácinta boldoggá avatási perének posztulátora volt. Nagy szerepe volt a fátimai Magyar Keresztút felépítésében, amely 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból jött létre. A magyar látogatókat és zarándokokat mindig szeretettel fogadta, és sokat tett a magyar-portugál kapcsolatok elmélyítéséért. 2006-ban magyar állami kitüntetésben részesült. 2009-ben, 81 évesen halt meg. Szellemi hagyatéka és emléke fontos pozitív referencia a Portugáliával fenntartott kétoldalú viszonyunkban - olvasható a Külügyminisztérium közleményében.
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Mosoly album baba
  2017-10-13 16:56:45, péntek
 
  ...... .........

 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Kutyus a vízparton
  2017-10-13 16:51:22, péntek
 
  ...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Nyúl viszi a puskát
  2017-10-13 16:47:39, péntek
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
100 éves évfordulót ünneplő szentmise
  2017-10-13 16:37:24, péntek
 
  A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia október 13-án, pénteken országos zarándoklatot szervez a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István király-plébániatemplomhoz, amelyre minden egyházmegyéből várják a papokat és a híveket. A 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros lesz.
100 éves évfordulót ünneplő szentmise Budapest-Soroksár-Új telepi Szent István király templomnál
A szentmisét bemutatja Erdő Péter biboros
2017. okt. 13. Apostol tv videó Link

...... ......



...... ......



Zarándoklat a Fatimai jelenések 100. évfordulóján
...... ........



Ferenc pápa Twitter-üzenete október 13-án
A fatimai jelenések századik évfordulóján hálát adunk Istennek a számtalan áldásért, melyet a Fatimai Szűz oltalma alatt kaptunk
...... .......



....

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
2017. október 13. – Péntek
  2017-10-13 08:27:52, péntek
 
  Egy alkalommal Jézus egy néma emberből űzött ki ördögöt. Amint az ördög kiment, a néma megszólalt. A nép elcsodálkozott rajta. Egyesek azonban azt mondták: ,,Belzebubnak, az ördögök fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket." Mások próbára akarták tenni, és égi jelet követeitek tőle. Jézus belelátott gondolataikba, és így szólt hozzájuk: ,,Minden önmagában meghasonlott ország elpusztul, és ház házra omlik. Ha a sátán önmagában meghasonlott, hogyan állhat fönn az országa? Ti ugyanis azt mondjátok, hogy Belzebub segítségével űzöm ki az ördögöket. Ám, ha én Belzebub segítségével űzöm ki a gonosz lelkeket, a ti fiaitok kinek a segítségével űzik ki? Ezért ők lesznek a bíráitok. Ha viszont én Isten ujjával (vagyis Isten erejével) űzöm ki az ördögöt, akkor bizonyára elérkezett hozzátok az Isten országa. Az erős ember fegyveresen őrzi házát. De birtoka csak addig van biztonságban, amíg el nem jön az, aki erősebb nála. Ez legyőzi, elveszi fegyverzetét, amelyben bízott, és szétosztja a zsákmányt. Aki nincs velem, az ellenem van; aki nem gyűjt velem, az szétszór. Amikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, nyugtalanul bolyong a magányos pusztaságban. Miután hasztalanul próbált megnyugodni, azt mondja magában: ,,Visszamegyek házamba, ahonnét kijöttem." Odamegy, és azt látja, hogy egykori lakóhelyét kisöpörték és rendbe hozták. Erre elmegy, hoz magával hét más lelket, akik nála is gonoszabbak. Ezek bevonulnak a házba, és ott laknak. Az illető ember sorsa pedig rosszabbra fordul, mint azelőtt volt."
Lk 11,15-26

Elmélkedés: Horváth István Sándor atya
A mai evangélium egy néma emberrel tett csodával kezdődik, akiből Jézus ördögöt űzött ki. A csoda megtörténtét az bizonyítja, hogy a korábban beszédképtelen ember megszólal, beszélni tud. Korábban más csodás gyógyítások, illetve a természeti csodák azt bizonyították, hogy Jézus olyan különleges hatalommal rendelkezik, amellyel más emberek nem. Joggal vetődött fel a kérdés: miféle hatalommal rendelkezik és honnan van ereje e rendkívüli cselekedetek végrehajtására? Most is ez a kérdés, ezt akarják tudni a jelenlévők. Egyesek azt hangoztatják, hogy az alvilági hatalmakkal, az ördögök fejedelmével szövetkezve tud ilyen csodákat véghezvinni. A jelenlévők másik része égi jeleket követel Jézustól, de hiába is mutatna nekik jelet, rosszindulatú előítéleteik miatt úgysem hinnének Jézusban.
A váddal szemben megfogalmazott válaszában Jézus egyértelműen kijelenti, hogy hatalma, rendkívüli csodatevő ereje Istentől származik. A képtelen vádat a gonosz lelkek kiűzésének eseteivel cáfolja, amelyek azt bizonyítják, hogy isteni hatalma megtöri a gonosz erejét, nemhogy a gonosz szándékainak megfelelően cselekedne. Jézus csodái, amelyek a múltban megtapasztalt isteni csodák folytatásai, egyúttal Isten új országa megnyilvánulásának a jelei is. Az a tény, hogy Jézusnak hatalma van a gonosz lelkek felett, bátorítást ad nekünk, hogy az ő segítségével képesek vagyunk mi is ellenállni a rossznak és legyőzhetjük a kísértéseket.


Imádság:
Uram, már rád találtam, mégsem adtam el mindenem, a rossz szokásaim, hibáim, kicsinyességem, melyek gátolnak abban, hogy egészen a tiéd legyek. Ne menj el tőlem, legyél segítségem, győzz bennem a rossz felett, mert nem vágyok másra, csak hogy a fényed uralkodjék bennem. Köszönöm, hogy kincs vagyok a szívedben, segíts, hogy kinccsé váljak mások számára.

OLVASMÁNY Joel próféta könyvéből
Félelmetes nap lesz, amikor ítélni jön majd az Úr. Szent böjttel és imádsággal készüljetek reá!
A végső napról prófétája által így tanít az Úr: Öltsetek gyászt, és sírjatok papok és oltárszolgák!
Szőrruhában virrasszatok, akik Istent szolgáljátok, mert az étel- s italáldozat megszűnt Istenetek templomában. Rendeljetek el böjtöt, hirdessetek ünnepet!
Gyűjtsétek össze Istenetek házába a véneket s az ország összes lakóit, és kiáltsatok az Úrhoz: ,,Jaj, micsoda nap! Bizony, közel az Úr napja; mint pusztító fergeteg, úgy jön el a hatalmas Isten napja!" Szent városomban fújjatok meg minden harsonát, és szent hegyemről fújjatok riadót, hogy reszkessen az ország minden lakója!
Mert eljön az Úr nagy napja, íme, közeleg már.
Jön a sötétség és a homály napja, a füstfelhő és a vihar napja.
Mint a nagy hegyekre rágomolygó fellegek, úgy zúdul ránk egy nagyszámú erős nép: Ősidőktől fogva nem volt ehhez hasonló csapás, és azután sem lesz többé nemzedékek hosszú során át.
Ez az Isten igéje.
Joel 1,13-15;2,1-2

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Igazságban ítéli meg Isten * az egész világot. 9a. vers.
Előénekes: Hálát adok, Uram, teljes szívemből, * összes csodádat elbeszélem.
Ujjongok és örvendezem benned, * nevedről szól énekem, fölséges Istenem!
Hívek: Igazságban ítéli meg Isten * az egész világot.
E: Megfenyítetted a népeket, megsemmisítetted a gonoszt, * még nevüket is eltörölted mindörökre.
A pogány népek a maguk ásta verembe zuhantak, * lábuk fennakadt a hurokban, amelyet ők elrejtettek.
H: Igazságban ítéli meg Isten * az egész világot.
E: Az Úr uralkodik örökké, * ítéletre készen áll trónusa.
Igazságban ítéli meg az egész földet, * és igazságot oszt méltányosan minden népnek.
H: Igazságban ítéli meg Isten * az egész világot.
Zsolt 9,2-3.6 és 16.8-9

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Kérjük, testvéreim, teljes szívünkből-lelkünkből a mi Urunkat, Jézus Krisztust, aki kereszthalála árán meghozta nekünk a bűnbocsánatot és a kiengesztelődést!
Lektor: 1. Itt egybegyűlt és az egész világon elterjedt Egyházért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Szentséges Atyánkért, N. pápáért, püspökeinkért, az egyházi rend minden tagjáért és munkatársaikért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
3. Az egyházak közötti békességért és a népek nyugalmáért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
4. Azokért, akik az Egyházban az irgalmasság cselekedeteit gyakorolják, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
5. Városunkért (községünkért) és minden lakójának jólétéért és üdvösségéért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
(6. Elhunyt N. testvérünkért [nővérünkért], akiért a keresztfán szent vérét ontotta, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Urunk, Jézus Krisztus, nyújtsd ki segítő jobbodat néped felé, amikor irgalmadért esedezik! Ne engedd, hogy kárba vesszen a világ életéért ontott drága véred! Hárítsd el az emberiségre leselkedő veszedelmet, hogy vigasztalást találjunk halandó életünkben, odaát pedig elnyerjük az örök boldogságot! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Kaliforniai álom - La La Land film
  2017-10-13 08:12:56, péntek
 
  Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel - ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén.
A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért...
Csak a film előzetes található a Neten Link

A kép a Papp László arénában fotóztam. Külön volt a film vetítő vászna és külön volt a zenekar, mely a film zenéjét játszotta a film vetése ideje alatt.
...... ...........



- Kaliforniai álom: nem láttunk ilyen romantikus filmet az Igazából szerelem óta.
Bővebben a nlcafe.hu oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Fatimai engesztelőnap 2017. október
  2017-10-13 08:10:25, péntek
 
  Az elő esti szentmise homíliája.Pécs Havas Boldogasszony templom.
Szentmisét bemutatja: Máger Róbert atya
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 406 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2585
  • e Hét: 8386
  • e Hónap: 41540
  • e Év: 275287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.