Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Isten szava
  2017-10-18 18:21:39, szerda
 
  "Figyelnünk kell, amíg belső fülünk meghallja Isten szavát. Amikor a Hang hallható, az nem olyan lesz, mint az ideges világ izgalmas ordítozása, hanem Annak újból megerősítő hívása lesz, akiről ez van megírva: 'Nem kiált, nem lármáz, és nem hallatja szavát az utcán' (Ézs 42,2).
Nem hallható az utcán, de elég világosan hallható a szívben. Végül is egyedül ez számít."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Nagy, lényeges tények
  2017-10-18 18:20:39, szerda
 
  "Emlékezzünk rá, hogy a nagy, lényeges tények nem változnak. Az emberek továbbra is azok, akik voltak, és az Emberfia örökké ugyanaz, aki volt. Megszólítja bennünk az örökkévalót. A mélység szól a mélységnek, és ha meghallja egyáltalán a hívást, akkor az hallja meg bennünk, ami nem vadállati, sem nem civilizált, nem idős, sem nem fiatal, nem nyugati, sem nem keleti, hanem egyszerűen emberi, és valamikor Isten képmására teremtetett."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A népszerű keresztyénség
  2017-10-18 18:18:29, szerda
 
  "A népszerű keresztyénség papagájként szajkózza az újszövetségi teológia nyelvezetét, de elfogadja a világ véleményét önmagáról és szorgalmasan majmolja módszereit (kivéve néhány gonosz gyakorlatot, amit még a világ is helytelennek ismer el). Aztán Krisztust ajánlja valamilyen adaléknak, aki odafönt a barátunk, biztosíték e korral szemben, amikor a zűrzavar és kiabálás elhal, és behívnak minket a 'játszótérről' és kénytelenek vagyunk 'aludni menni'."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az igazi keresztyén tapasztalat
  2017-10-18 18:17:15, szerda
 
  "Bizonyos vallástanítók nem értik, hogy az igazi keresztyén tapasztalat az emberi lélekben történik, a dolgok változó felszínétől távol és az alatt. Csak a felszín válaszol a zajra és izgalomra. Az ember mélyben rejlő része az ősi csendben pihen, várva a felélesztő Igét, amely megadja neki a második születést. Mivel az ember mélyen levő lelke elkülönült Istentől, az egész élet kisiklott. Ezért a test és a képzelet vette át a gondolkodás, az akarat és az emberi faj cselekvésének irányítását. Ezek teremtik a 'haláltáncot', amit társadalomnak ismerünk, és amelyben mint természeti emberek találjuk magunkat."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Csendesség
  2017-10-18 18:15:10, szerda
 
  "Bizonyos őszinte emberek úgy érvelnek, hogy mivel nincs csendesség ebben a mechanikussá vált világban, meg kell tanulnunk nélküle élni. Nem remélhetjük, hogy visszahozzuk a csendes vizeket és kies legelőket, ahol Dávid valamikor a juhait legeltette. A civilizációnak ez a mókuskereke túl zajos nekünk ahhoz, hogy meghalljuk a csendes, halk Hangot, ezért meg kell tanulnunk meghallani Isten beszédét a földrengésben és a viharban. Ha a mai evangélizálást a korok zajongásához és tombolásához igazítják, miért panaszkodik bárki? Vajon nem őszinte igyekezetet képvisel az, hogy mindenné válunk mindenkinek, hogy bármilyen módon megmentsünk valakiket?
A válasz az, hogy az ember lelke nem változik alapvetően, bármilyenek is a megváltozott külső körülmények. Az ősember a kunyhójában, az egyetemi professzor a dolgozószobájában, a teherautó-vezető a városi forgalom fejetlenségében mind ugyanarra az alapvető szükségletre gondol: megmenekülni a bűneitől, elnyerni az örök életet, és kapcsolatba kerülni Istennel. A civilizált zajok és tevékenységek felszínes jelenségek, ideiglenes pörsenések az emberi faj felhámján. Ha hangértéket tulajdonítunk nekik, és próbáljuk a hitet összhangba hozni velük, akkor olyan óriási erkölcsi melléfogást követünk el, hogy az megremegteti az elképzelést, és érte bizonyára sokáig fizetni fogunk jóval azután is, miután ez a frenetikus extravagancia, amit civilizációnak nevezünk, véget ér egy tragédiában és örökkévaló gyászban."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Keresztyén felelősség
  2017-10-18 18:13:02, szerda
 
  "Keresztyén felelősségünk, vagyis az, amiért Isten a világba helyezett bennünket, különösen azokra a fiatalokra vonatkozik, akik elveszettnek érzik magukat modern világunkban. Az emberiség óriási, megoldatlan problémáival szemben törpének, gyengének és tehetetlennek érzik magukat. Ez az elidegenedés érzése, melyet először Marx fogalmazott meg, napjainkban pedig általánosan elterjedt jelenség az egész világon.
Vajon mit üzenünk ezeknek az embereknek, akiket a fennálló 'rend' agyonnyom, a modern technokrácia gépezete felőröl, akik olyan politikai, társadalmi és gazdasági erők uralma alatt állnak, amelyeket sohasem lesznek képesek uralni? Egy adott helyzet kiszolgáltatott áldozatai, akiknek nincs erejük változtatni. Vajon mit tehetnek? A tehetetlenségnek ez a kétségbeesett érzése hozza létre a forradalmárokat, akik a rendszer erőszakos megdöntésével próbálnak változtatni helyzetükön. Ugyanennek az életérzésnek talaján születnek meg Krisztus katonái is, akik ugyanannyira, sőt, ha lehet, még sokkal inkább elhívatottnak érzik magukat arra, hogy megvívják a szeretet, a béke és az öröm forradalmát. Ez a békés forradalom sokkal gyökeresebb átalakulást idéz elő, mint bármely más radikális erőszakprogram, mert követelményei megmásíthatatlanok, és mert nemcsak a rendszert, hanem magukat az embereket változtatja meg. Avagy elvesztettük volna Krisztus evangéliumába vetett bizalmunkat? Akkor idézzük fel Luther szavait: 'Egyetlen szavával nagyobb és dicsőbb hatást érhetek el, mint ők minden hatalmukkal, kardjukkal és fegyverükkel együttvéve'.
Mi nem vagyunk se tehetetlenek, se erőtlenek! Hiszen nekünk van Jézus Krisztusunk, magunkénak vallhatjuk Krisztus evangéliumát, hatalmát és eszményeit, és Jézus Krisztus maga a só és a világosság, amelyre a sötét és romlott világnak szüksége van. De nekünk, magunknak is sónak kell lennünk, és fényt kell árasztanunk magunkból."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Keresztyén ember
  2017-10-18 18:10:58, szerda
 
  "Vannak olyan nem keresztyének, akik némi csalóka mázt magukra kentek a keresztyén kultúrából, másrészt vannak olyan keresztyének, akiket nem lehet megkülönböztetni a nem keresztyénektől, és magatartásuk meghazudtolja keresztyén voltukat. Az egyház és a világ között levő alapvető különbség (ennek ellenére) megmarad. Mondhatnánk azt is, hogy olyan távol vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Jézus a hasonlataiban éppen azt ecsetelte, hogy amiként a fény a sötétségtől, és a sóval tartósított hús a bomlásnak indulttól, akként különböznek tanítványai is a világ fiaitól. Sem Istennek, sem önmagunknak, de még a világnak sem válunk hasznára azzal, ha ezt a különbséget eltöröljük vagy legalábbis csökkentjük. A hegyi beszédnek ez az alapvető mondanivalója. A beszéd abból a feltételezésből indul ki, hogy a keresztyének mások, mint a többi ember. Hosszú és változatos történelme során az egyháznak feltehetően az okozta a legnagyobb tragédiát, hogy állandóan idomulni akart a fennálló rendhez, ahelyett, hogy egy keresztyén ellenkultúra kialakítására törekedett volna."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyülekezeti elöljáró
  2017-10-18 18:09:40, szerda
 
  "Nem a diktatórikus parancsuralom a legjobb vezetés, hanem a példamutatás. Ha úgy próbálunk vezetni, hogy az embereknek nem mutatunk követendő példát, akkor ellenállnak vezetésünknek. A jutalom miatt is érdemes példamutatással vezetni.

- John F. Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyülekezeti elöljáró
  2017-10-18 18:05:17, szerda
 
  "Az elöljáró ne úgy szolgáljon, mintha a feladat utálatos nyűg lenne, hanem készségesen, mert megbízatása kiváltság. Ne arra törekedjen, hogy csak a gazdagokat szolgálja, akik anyagilag megjutalmazzák, hanem lelkesen segítsen mindenkinek."

- John F. Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyülekezeti elöljáró
  2017-10-18 18:04:25, szerda
 
  "A gyülekezet vezető elöljárójának nemcsak a saját életét kell felülvizsgálnia, hanem nyája lelki szükségleteit is. Mindenkit észre kell vennünk a nyájban, akit Isten nekünk adott, hogy felismerjük egyéni gondjaikat és szükségleteiket, és konkrétan imádkozzunk értük."

- John F. Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 536 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 209
  • e Hét: 3111
  • e Hónap: 64780
  • e Év: 183872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.