Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Nem idevaló a Földre
  2017-10-02 07:18:49, hétfő
 
  Néha hallottunk emberekről, láttunk ilyet filmekben, mint A kétéltű emberben a főhőst, aki nem ismeri az embereket, sőt a pénzt világát sem, sem a gonoszságot, hogy nem idevalók a Földre.

Ilyen voltam én is. Megtanultam nyomor árán a pénzt állandó fillérezgetés mellett félteni, különösen attól, hogy ellophatják, megkárosítanak, eladósítanak, s akkor oda a becsületem. Minden pénzen megvásárolható, egyedül az emberi szív nem, ez olyan merénylet a világ ellen, amit előre elterveztek, hogy nem felejti el többé az ég, égkulcsoknak kell sújtania, olyat kottáztak feléjük. A húsnak lehet ára, a sötét lelkekkel együtt, mivel maguk becsületes szívtörvénnyel rendelkezőket aláztak, támadtak, gyaláztak.

Nem ismerem viszont az embereket, csak hallom a hangúlyokon, hogy rosszak, emberi külsőben megjelenve, látom a sötét szemeket, hallom a trágár hangjukat, vagy hízelgő hitszegésüket, megalázó hangoskodásukat, ilyenkor születésem óta tőr volt a szívemben, hatalmas rettegésben és félelemben éltem le életemet minden elmeszülött sorsaként.

Nem tudtam beszélgetni, mert soha nem tettem azelőtt, négy éve kezdtem el ismerkedni a klubtagokkal, két éve rájöttem, hogy semmi közös nincsen bennünk, bár én mindenkivel két évvel ezelőttig figyelmes, kedves, segítőkész voltam, amivel folyamatosan visszaéltek, nem néztek miatta semmibe. Nem érintkeztem másokkal csak munkahelyi hivatalos ügyekben.

Lenézik a szívvel rendelkező csendes, érvekkel magukat megvédni próbáló, tiszta embereket, bambának, gyávának, meg felfoghatatlan jelzői sorozattal illetik a becsületet és tisztességet, kihívva maguk ellen párbajra megkísértve kezdetben nemileg az emberi tartást, olyanokat, akiknek soha nem volt védelmük a világegyetemben, akiknek egyedül lett volna joguk élni a Földön, akiknek nem volt szükségük paragrafusokra és a gyilkosok bíróságaira, büntetőtörvénykönyvre, mégis bíróság elé citálták őket, hogy minél jobban megalázzák őket emberi méltóságukban.

Nem tudok rögtönözni, nem tanulhattam meg, mivel születésem óta az űrpusztító megjelenése kezdetétől, anyámtól is rettegtem, féltem, mint mindenkitől az összes érthetetlen tettük miatt. Nem alakult ki a fejemben a megválaszolási, megvédési képesség, ha bántottak, düh remegtetett, magamba vonultam, elkönyveltem, hogy én határozatlan vagyok, gyenge hozzájuk. Nem tudok rögtönözni egyáltalán, nem kapcsolok, mit kellene villámgyorsan felelni becsapáskor, csaláskor, támadáskor, kötekedéskor, meghurcolásomkor az egészségügy részéről, hogy lássák, meg tudom magam védeni, nekem is van valakim, aki egyben bíró, törvény és maga az Isteni megnyilvánulás.

Nem voltam idevaló a Földre, szokta mondani a nagyobbik lányom, itt meg kell tanulni rugdosni, verekedni, gyilkolni, gyalázni, alázni, csonkítani, törni-zúzni, hogy egészséges önbizalommal legyek elkönyvelve.

Azt hittem, hogy az önbizalom azt jelenti, hogy az ember elégedett magával, mint ahogyan én voltam 1967-ig, fényevésemig, szüleim elválasztásáig, hogy gyönyörködtem a hangomban, a külsőmben, meg minden szépségben, s aki elégedett magával, annak van önbizalma szerintem.

Azt hittem, van logikám, mellyel minden problémát leküzdhetek, de mint kiderült, a becsinált fejjel kiiktatott néha üzembe lépő logikám kevés volt a tetteik megértéséhez, leküzdéséhez, legyőzéséhez a világ összes elmebetegének, ahogyan magukat nevezték beleértve a bibliai sátán gyilkosait, az összes könyvtár szereplővel, tulajdonossal, lírai karám tagjaival, amik mindezt berendezték a Hunnia börtönnel és végrehajtották az én főszereplésemmel. A tor-ünnepet egyáltalán nem tudom megérteni, felfogni, nem ismerem a rosszat, a bűnt még mindig, meghaladja a józan felfogóképességemet a feldolgozása és megértése, nem ismerve a gyűlöletet, semmiféle rossz tulajdonságot,mivel nem vagyok földi eredetű.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Versekben füllentő Magyarország
  2017-10-02 04:31:16, hétfő
 
  Iliász óta nem létezik igaz vers, melyben nem hazugságokat terjesztettek volna. Egyrészről, a halál uralkodik a költészetben, mely nem követendő példa senki számára, nem nyújt élményt, tanulságot, példát a jövőnek. A vers nem terápia, hogy feldolgozzák az elmebetegségeket, veszélyes fegyver, mivel többezer éve írják meg a saját elborult agyuk álal kitalált történelmeit a világnak, ezeket be is rendezik bábokkal, elmeosztályokkal, háborúkkal, viszályokkal, betegségekkel, járványokkal, torz és rossz tulajdonságú bibliai apokaliptikus csapásokkal.

Az egykori tisztátalan lelkei a bibliájuknak, melyek az első démonjuk gyalázata óta jöttek létre folyamatosan penitenciásan véráldozással tisztultak, váltak emberi formává, magukat finom lélekként megírva és feltünetve. Ez a második hazugság, ami nem tűr nyomdafestéket. Nem bölcsesség parafrázisokban utánozni a lírai karám világ-könyvtár megíróinak verseit, önálló gondolat megléte hiányára utal, a bibliai utalásokkal együtt, hacsak nem jövendő elmesélése miatt íródtak.

A gyűlölet, a megvetés, a slang, a szleng, az alpári szavak, a magukat sajnáltató sorssal rendelkezők írásai hazugságok, mert valamennyien fertelmet hajtottak végre, szerepeiket nem vállalva, egyetlen nagy közös áldozásban szokva le cigiről, kábtószerről, alkoholról, mezítelenségről, ocsmányságról, magamutogatásról, végtelen időhúzást rendezve hosszabbítják utódnemzéssel is végzetüket.

A vers egyszerű lírai műfaj, akár egy dal, vagy egy elbeszélés. Realistának kell lennie, elfogadom, hogy tükröznie kell a valós kort szép szavakkal megfogalmazva, mert a magyar nyelv szabatos, közérthető, világos. Nem lehet ezért egy verset nyitva hagyni, hogy gondoljon mindenki, ami akar, sem szimbólumokban megírni, mert a kétértelmű, amit én soha nem értettem, csak a sötétek gondolkozására jellemző. A vers választékosan fogalmazott egyszerű szavak játékosan történő összerakása verstan szabályai szerint. Ilyenek a szonettek, a kötött műfajúak, szépek, kellemes olvasni őket.


A vers a realizmus és szépség ábrázolás mellett az igazságot is leplezi, felfedve a gonoszság műveit, melyet a magyar nyelven írógató széplelkűvé nemesedtek nem vállalnak fel, végtelenségig húzva az ártatlanok szenvedéseinek az idejét, az a fő, a fontos egyedül, hogy ők fussanak irodalmi berkekben, jól éljenek, körbe udvarolják őket.

A vers mentes az udvarlásoktól, aki fölösleges jelzőket használ, az már sokszínűséget jelent, feltételezés szerint ilyen érdek az életben is.

A csúnya, a gonosz, a fertelmes, a terápiás tisztulás, az apokaliptikus versek nem tartoznak a lírai műfaj fogalmába, ezeket külön kell tenni, mint emberiség ellenes műveket.

A vers tehát bölcsességek, intések, példázatok sokasága szabatos fogalmazással. A vágyversek közül kiemelkedőek a szerelmesek, amik leírása az igaz szerelem beteljesülésével abba marad, mert két ember szerelme olyan magas hőfokon él, hogy kifejezni a legcsodálatosabb szavakkal is lehetetlenség.

A vers szerény, példázatos, sürített esszenciája a nemességnek, akár a dal, mely emberivé teszi a világmindenséget.

Engem leértékelnek, azt írva rólam, hogy a legtöbb, amire képes vagyok megjelenik a verseimben, melyek nem közölhetőek, nem kerülnek kiválasztásra, mert szabatosak és egyszerűek.
Már befejeztem az engem megviselő sötétség műveiről készült realista ábrázolásokat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 253 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 43
  • e Hét: 2365
  • e Hónap: 8606
  • e Év: 60872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.