Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Vargányás rizottó sült fokhagymával
  2017-10-02 23:35:09, hétfő
 
  Vargányás rizottó sült fokhagymával

Hozzávalók:
25 dkg rizottó rizs (arborio)
1 db vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
4 dl zöldségalaplé
1 dl száraz fehérbor
15 dkg vargánya gomba
reszelt parmezán
főzőtejszín
friss petrezselyem

fehér bors
citromlé
Valamint:
2 fej fokhagyma
olívaolaj

bors

Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és előmelegített serpenyőben, olívaolajon rövid ideig pirítjuk.





Hozzáadjuk a rizst, sót, fehér borsot, és folyamatos kevergetés mellett először fehérbort, majd alaplét adagolunk hozzá.





Közepes lángon főzzük, ügyelve arra, hogy mindig legyen rajta elegendő alaplé, de mindig csak kevés, egészen addig, míg puhulni nem kezd (15 perc).

Amikor eléri a megfelelő puhaságot, a külön olíván megpirított vargányát hozzáadjuk,





és folyamatosan krémesítjük kevés vajjal, főzőtejszínnel és parmezán sajttal.





Ha túl száraznak látszik a rizottó, kevésnek tűnik rajta az alaplé, pótolhatjuk kevés fehérborral, alaplével. A tökéletes krémes állagot az edény mozgatásával lehet elérni, ügyeljünk arra, hogy lehetőleg ne kanállal kevergessük az utolsó fázisban, hisz úgy csak összetörjük a rizsszemeket.

Ezalatt 2 fej fokhagymát gerezdjeire szedünk, de nem tisztítjuk meg őket külső leveleiktől. Egy hőálló edényben olajjal kicsit meglocsoljuk, bátran sózzuk, borsozzuk,





és 200 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Szépen megbarnul, karamellizálódik a fokhagymahús. A héjából krémesen kinyomható.





A rizottót friss petrezselyemmel és a sült fokhagymával tálaljuk.





Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
3 perces banános bögrés süti
  2017-10-02 23:16:19, hétfő
 
  3 perces banános bögrés süti

Hozzávalók

1 banán
1/4 bögre zabliszt vagy fehér liszt
1/2 tk sütőpor
2 ek méz
1 tojásfehérje
1/2 tk fahéj


Elkészítés

A banánt felszeleteljük a tojást ketté választjuk, és egy bögrében összekeverjük a többi hozzávalóval.
700 watton, 3 percig mikrózzuk, majd még melegen kikanalazzuk.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Ha szeretnénk kifordítani a sütit a formából, a hozzávalókat egy tetszőleges edényben keverjük össze, majd a kész tésztát egy kiolajozott és -lisztezett bögrébe öntsük bele, és úgy tegyük a mikróba.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Cukkinis-paradicsomos tészta
  2017-10-02 23:13:32, hétfő
 
  Cukkinis-paradicsomos tészta

Hozzávalók

50 dkg fusilli
3 db cukkini (kisebb)
3 gerezd fokhagyma
30 dkg gomba
3 ek olívaolaj
1,5 dl fehérbor
2 db sűrítettparadicsom-konzerv
10 dkg koktélparadicsom
1 csokor petrezselyem

bors


Elkészítés

A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint megfőzzük. Közben a cukkinit megmossuk,elfelezzük és felszeleteljük. A gombát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A fokhagymát felaprítjuk.
Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, megpároljuk rajta a fokhagymát, majd megpirítjuk a cukkini- és gombaszeleteket.
Pár perc múlva hozzáadjuk a hozzáadjuk a fehérbort, megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és fedő alatt, lassú tűzön tovább pároljuk.
Kb. 15 perc múlva, amikor a cukkini is levet engedett, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az elfelezett koktélparadicsomot. Összekeverjük, és lassú tűzön kb. 1 percig forraljuk. Végül hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és friss petrezselyemmel, valamint reszelt sajttal megszórva - vagy anélkül - tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tojásleves
  2017-10-02 23:09:52, hétfő
 
  Tojásleves


Hozzávalók:
2 nagyobb hagyma
3-4 evőkanál olaj
2-3 evőkanál liszt
1 evőkanál pirospaprika
fél citrom leve
1 babérlevél
fél citrom felkarikázva
1,5 liter víz
köménymag
őrölt bors
egész bors

ételízesítő
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
A posírozott tojáshoz:
4 tojás
2 evőkanál ecet
2 csipet só
1 csipet cukor


Elkészítés

Elkészítés: Megmossuk, félbevágjuk és felkarikázzuk a hagymákat, majd felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk köménymaggal és liszttel. Addig kevergetjük, amíg a liszt felhabosodik. Ekkor lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Megfűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal, babérlevéllel, citromlével. Csendesen gyöngyözve puhára főzzük a hagymákat - ez kb. 10-15 perc.
Egy külön lábasban vizet forralunk, beletesszük a sót, cukrot, és az ecetet. Addig melegítjük, amíg a víz csendesen forrni kezd. A tojásokat beletesszük egy megvizesített merőkanálba és óvatosan a gyöngyöző vízbe tesszük, majd kigördítjük a merőkanálból. Ha már mind a négy tojás a fazékban van, egy fakanállal finoman megkeverjük őket, nehogy leragadjanak az edény aljára. Kifehéredésig főzzük őket. Lecsepegtetjük őket. A tejfölbe kevert 1 evőkanál liszttel behabarjuk a levest, beletesszük a tojásokat és a citromkarikákat. Egyet rottyantunk a levesen, és máris fogyasztható.





Morzsálós Mirza

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Boldog hetet!
  2017-10-02 22:02:51, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
Cukkinis zöldséglepény
  2017-10-02 00:30:40, hétfő
 
  Cukkinis zöldséglepény

Hozzávalók

5 db tojás
10 dkg reszelt cukkini
2 fürt koktélparadicsom
1 db paprika
1 ek durumliszt
2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 dl joghurt vagy tejföl
1 csomag petrezselyem
10 dkg leveles spenót

bors
vaj ( a kenéshez)


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és egy 30x20 cm-es, hőálló edényt kikenünk vajjal.
Olajon megpirítjuk a felaprított fokhagymát, hozzáadjuk a lereszelt és kinyomkodott cukkinit, és pár percig pirítjuk. Majd rátesszük a megmosott és összetépkedett spenótleveleket. Pár percig pirítjuk, majd lefedjük, elzárjuk a gázt és félretesszük.
A tojást felverjük, hozzáadjuk a fűszerekkel elkevert lisztet, és simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a felaprított petrezselymet, és belekeverjük a joghurtot. Hozzáadjuk a cukkinit, majd az egészet jól összekeverjük.
A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejére felkarikázott paprikát és koktélparadicsomot teszünk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Kockára vágva tálaljuk.





Megjegyzés

Magában is finom, de kínálhatunk hozzá tejfölt is. Ez egy jól variálható mutatós zöldséges étel, amit diétázók főételként is fogyaszthatnak, de köretként is finom. Cukkini helyett lereszelt répával is készülhet, spenót helyett medvehagymával is finom.
Galcsill

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Csokis körtés kocka
  2017-10-02 00:27:03, hétfő
 
  Csokis körtés kocka

Hozzávalók

4 db körte
10 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj + a formához
15 dkg kristálycukor
3 db tojás
30 dkg liszt
3 tk sütőpor
1,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1,25 dl tej
2 ek narancslekvár
8 db menta- vagy citromfűlevél

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A meghámozott körtéket félbevágjuk, és eltávolítjuk a magházukat. A csokoládét apróra vágjuk vagy durvára reszeljük.
Robotgép habverőjével a vajat felhabosítjuk a cukorral, és egymás után hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütő- és a kakaóporral, majd tálba szitáljuk és apránként a tojásos keverékhez adjuk. Keverés közben lassan belecsorgatjuk a tejet, végül a csokoládét és a lekvárt is a masszába dolgozzuk.
Vajjal kikenünk egy kb. 25 x 25 cm-es formát. Egyenletesen beletöltjük a tésztát, kirakjuk a fél körtékkel, és az előmelegített sütő középső részében sütjük 45-50 percig, amíg a körték jól megpuhulnak. A tésztát tűpróbával ellenőrizzük, majd kivesszük, és kissé hűlni hagyjuk. Kockákra vágva, mentalevéllel díszítve kínáljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Bazsalikomos-paradicsomos csirkés tészta
  2017-10-02 00:24:52, hétfő
 
  Bazsalikomos-paradicsomos csirkés tészta

Hozzávalók

10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
50 dkg csirkemellfilé

édes-nemes paprika
35 dkg penne
0,5 dl tej
0,5 dl cukrozatlan habtejszín
10 dkg mozzarella + a tálaláshoz
1/2 csokor bazsalikom + a tálaláshoz
csilipehely

Elkészítés

Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a lecsepegtetett, felaprított aszalt paradicsomot a meghámozott, átnyomott fokhagymával együtt. Azután kiszedjük, és félretesszük.
Az olívaolajat a serpenyőbe locsoljuk, felhevítjük, és megpirítjuk rajta a megtisztított, felcsíkozott csirkemellet.Meghintjük egy kevés sóval és 1 csipet pirospaprikával.
A pennét forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint megfőzzük.Félreteszünk kb. 50 ml főzővizet, majd leszűrjük és lecsepegtetjük a tésztát.
A húscsíkokhoz keverjük az aszalt paradicsomos keveréket, a tejet, a tejszínt, a felkockázott sajtot, valamint a félretett főzővizet, ezután forgassuk bele a tésztát. Végül a bazsalikom lecsipkedett, felcsíkozott leveleivel és némi csilipehellyel ízesítjük. Forrón, néhány bazsalikomlevéllel díszítve, továbbá egy kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tejszínes sajtkrémleves
  2017-10-02 00:21:48, hétfő
 
  Tejszínes sajtkrémleves

Hozzávalók

15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt)
2 db húsleveskocka
2 dl tejszín
4 dkg vaj
1 ek liszt (púpos)
szerecsendió
bors
tárkony

Elkészítés

Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, megborsozzuk, és megszórjuk egy kevés tárkonnyal és reszelt szerecsendióval.
Fokozatosan felöntjük 1 liter vízzel, és hozzáadjuk a húsleveskockát.
Felforraljuk, hozzáöntjük a tejszínt, újraforraljuk, majd tárkonnyal és reszelt sajttal megszórva azonnal tálaljuk. Pirítóst kínálhatunk mellé.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1870
  • e Hét: 6384
  • e Hónap: 11422
  • e Év: 141129
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.