Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Őszi alázat
  2017-10-24 21:15:48, kedd
 
  Őszi alázat


Gyérülő hajjal merengnek a fák,
lehajtott fejjel rokkant napraforgók,
földre borulva tűnődik a fű.
Különös, mély alázat
árad a tájból,
azok alázata,
kik megtették a tőlük telhetőt,
s megrokkantak belé,
de ez az őszi verőfény övék,
meg a helytállás boldogsága is.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Jó munka
  2017-10-24 19:25:33, kedd
 
  Jó munka

"...jó bizonysága is legyen." 1Timótheus 3,7

Pál ebben a fejezetben azt írja le, hogy a püspök, presbiter vagy igehirdető milyen feltételeknek kell hogy megfeleljen. Ha valaki őszintén kívánja, hogy presbiteri tisztséggel ruházzák fel, akkor jó munkát kíván. Ehhez viszont több kritériumnak is eleget kell tennie: szükséges, hogy feddhetetlen legyen, tisztességes házasságban kell élnie, családját a gyülekezet számára mintaképként jól kell vezetnie. Lelkileg jó ítélőképessége legyen, hogy nyugodtan reagáljon a különböző véleménykülönbségekre, tekintettel a tanításra. Legyen mértékletes, ne legyen az alkohol rabja, tiszteletre méltóan ruházkodjék, beszéljen, és viselkedjék. Legyen vendégszerető, szeresse felebarátját. Legyen alkalmas Isten Igéjének tanítására.
Ne legyen sem anyagias, sem kötekedő, viszálykodó, hanem meggondolt, és kiegyensúlyozott. Továbbá nem ajánlatos, hogy olyat válasszanak, aki újonnan megtért ember, mivel az gyakran felfuvalkodottá tesz. Ugyanakkor a presbiterjelöltről a kívülállóknak is legyen jó véleménye, nehogy az ördög csapdájába essék. Ki alkalmas erre a szent munkára? Istentől van alkalmasságunk, aki megőrzi hűségét nemzedékről nemzedékre. És az apák helyébe a fiakat hívja megtérésre és tisztségre az Úr egyházában. Ez a mi imádságunk is?

I. A. Kole
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Nyitottnak lenni az új dolgokra
  2017-10-24 18:50:54, kedd
 
  Nyitottnak lenni az új dolgokra


Isten nevében nyomatékkal arra kell kérnem titeket: Legyetek készek változtatni meggyőződéseiteken!
Bármilyen előítéleteket vettetek is fel a nevelkedéseteken, szokásaitokon vagy példaképeiteken keresztül: válasszátok el magatokat tőlük, amennyire csak lehetséges! Legyetek készek arra, hogy Isten vagy az emberek megvilágosítsanak titeket! Ne csukjátok be előttük a szemeteket! Örüljetek inkább annak, hogy többet láttok, mint azelőtt, mert értelmetek szemei felnyíltak.
Ti, akik túl vagytok az élet hajnalán, talán már a delén is, és akiket az alkonyat árnyai is megérintettek, mutassatok példát a következő generációnak! Figyeljetek arra, hogy minden pillanatot kihasználjatok, ami még számotokra adatik.

...... ...........

Amikor még fiatal voltam, szinte teljesen tévedhetetlennek tartottam magam; most viszont hálát adok Istennek, hogy jobban ismerem önmagam.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Feltámad!
  2017-10-24 18:26:52, kedd
 
  Feltámad!

Sándor bátyám emlékének


Uram, koporsóra hullnak a hantok,
de Te, a Feltámadás és az Élet,
biztatsz engem: "Feltámad a testvéred!"
Mint húsvéti harangszó, zeng a hangod.

"Hiszed-e" - kérdezed. Hiszem, Uram!
Ez a boldog hit ragyog át a gyászon.
Hisz akitől búcsúzunk, viszontlátom
örök fényben, nem földi borúban.

Ha itt egyek voltunk szeretetedben,
ott is egyek leszünk - még teljesebben,
még felhőtlenebb közösségben nálad.

Hullnak a hantok, de biztató hangod
zenél, mint a húsvéti harangok:
"Feltámad a testvéred! Feltámad!"

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Megelégíttetnek az Úrnak fái"
  2017-10-24 17:54:50, kedd
 
  "Megelégíttetnek az Úrnak fái" (Zsoltár 104:16)



Nedv nélkül a fa nem zöldülhet, és nem virágozhat. Az életerő egy keresztyén részére lényeges és elengedhetetlen. Életnek kell benne lenni, éltető erőnek, melyet a Szentlélek Isten önt belénk, másként nem lehetünk az Úrnak fái. Az üres keresztyén név holt dolog. Az isteni élet szelleme kell, hogy minket betöltsön. Ez az élet egy titokteljes erő. Nem értjük egyáltalán, hogy miként végzi a nedv körútját a növényekben, milyen erő által szívódik felfelé, és milyen hatalom űzi ismét lefelé. Így a mi benső életünk is egy titok. Az újjászületést a Szentlélek hozza létre, ki az emberbe bevonul, és az embernek új élete lesz. Ez az isteni élet az emberben azután Krisztus testével és vérével táplálkozik, és mennyei táplálék által lesz fenntartva. De ki mondhatja, és magyarázhatja meg, honnan jön és hová megy? Milyen titokzatos valami ez a nedv! A gyökerek finom rostjaikkal kutatva nyomulnak a talajon keresztül, de nem láthatjuk, miként szívják föl a különböző ásványi sókat, vagy miként alakítják át a föld anyagát növényi elemmé. Ez a munka homályban és elrejtve megy végbe. A mi gyökerünk Krisztus Jézus, életünk Őbenne van elrejtve. Ez az Úrnak titka. A keresztyéni élet alapja éppen olyan nagy titok, mint maga az élet. Mily szakadatlanul működik a nedv a cédrusokban! A keresztyénben az isteni élet mindig tevékenynek és erősnek mutatkozik. Habár nem mindig érlel gyümölcsöket, de a belső növekedés mindig halad előre. Hát a keresztyén kegyelmi erényei: nincs-e azok mindegyike állandóan mozgásban? S élete nem szűnik meg benne uralkodni és működni. Nem dolgozik mindig Istenért, de szíve mindig Istenből él. Miként a nedv a fa gyümölcsének képződésében nyilvánul, akként van ez az egészséges keresztyéni élet nyilvánulásával is: a benne működő kegyelem eljárásában és beszédében mutatkozik meg külsőleg. Ha vele beszélnek, ő nem tehet mást: neki Jézusról kell beszélni. Ha tetteit figyelik meg, látják, hogy ő is Jézussal volt.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Körülkerítve
  2017-10-24 17:14:52, kedd
 
  Körülkerítve

Körülkerítve kegyelemmel
mindent másképpen lát az ember,
érti, mit nem lát s látva lát,
az életet és a halált.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 536 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3637
  • e Hét: 6009
  • e Hónap: 35321
  • e Év: 223123
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.