Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Megigazítás
  2017-10-27 22:17:20, péntek
 
  Figyeld meg, hogy Isten az üdvösséget azoknak kínálja, akik nem érdemlik meg, és akik nincsenek felkészülve rá. Teljesen ésszerű, hogy ez a megállapítás ott legyen a Bibliában: mert csak azoknak van szükségük megigazításra, akiknek nincs saját igazságuk. Aki tökéletesen igaz, annak nincs szüksége megigazulásra. Aki úgy érzi, hogy jól végzi a kötelességét, és úgy gondolja, hogy ezért szinte a menny van lekötelezve neki, annak miért is volna szüksége a Megváltóra vagy az irgalomra. Mit is akarna az ilyen a megigazulással?
Ha bármelyikőtök ilyen beképzelt és büszke gondolatokat forgatna a fejében, akkor figyeljen egy kissé ide! Az ilyen ember elkárhozott, olyan bizonyosan, mint ahogy él. Te "igaz" ember, ha a te igazságod egyedül csak a magad igazsága, akkor vagy másokat csapsz be, vagy magadat, mivel a Szentírás nem hazudik, és világosan meg van írva benne: "Nincsen aki jót tegyen, nincs egyetlen egy sem" (Róm 3,12). De bárhogy legyen is, önigazult ember számára nem hirdethetek evangéliumot - egy szavam sincs az ilyenekhez. Maga Jézus Krisztus sem azért jött, hogy az igazakat hívja, és én sem fogok olyat tenni, amit Ő nem tett. Mert ha hívnálak is, te "igaz", nem jönnél, akkor miért hívjalak. Inkább arra kérlek, addig vizsgáld ezt a te igazságodat, míg rá nem jössz, hogy önámítás az egész. Csak azoknak van szükségük megigazulásra, akik nem önigazultak, akik érzik, hogy valaminek történnie kell értük, ami igazzá teszi őket Isten ítélőszéke előtt. Hidd el, az Úr megteszi azt, ami ehhez szükséges. A végtelen bölcsességű Isten soha nem tesz semmi olyat, ami szükségtelen. Jézus Krisztus sohasem vállalkozott olyasmire, ami felesleges lett volna. Isten bizonnyal nem akarja megigazítani azt, aki amúgy is igaz, bolondnak való foglalatosság lenne ez. De megigazítani azt, aki istentelen - ez méltó munka a végtelen szeretet és irgalom számára. Megigazítani az istentelent - ez Istenhez méltó csoda!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazítás
  2017-10-27 21:59:04, péntek
 
  Ha Isten megigazítja az istentelent, akkor téged is megigazíthat. Talán nem illik rád is az "istentelen" szó? Ha még nem vagy megtért keresztyén, akkor e jelző bizony rád illik: hiszen idáig Isten nélkül éltél, pontosan az ellenkezője voltál annak, amit istenfélőnek neveznek.
Egyszóval: istentelen voltál és az is vagy. Talán templomba sem jártál vasárnaponként, és úgy éltél, hogy nem törődtél sem az Úr napjával, sem házával, sem Igéjével - ez is bizonyítja, hogy istentelen vagy. Az is lehet, hogy megpróbáltál kételkedni is Isten létezésében, sőt, széltében-hosszában hirdetted, hogy nincsen Isten. Itt élsz ezen a szép földön, amely tele van Isten jelenlétének bizonyságaival, de állandóan behunytad a szemed az Ő hatalmát és istenségét hirdető bizonyságok előtt. Úgy éltél, mintha Isten nem létezne. Tulajdonképpen akkor lettél volna igazán boldog, ha teljesen be tudtad volna bizonyítani magadnak, hogy egyáltalán nincs Isten. Talán sok éven át éltél így, úgyhogy most már egészen beléd rögződött ez a felfogás, és Istennek már semmi helye sincs életedben. Éppoly jellemző rád az ISTENTELEN név, mint a tengerre az, hogy sós víz.
Vagy talán másféle ember vagy: rendszeresen gyakoroltad vallásodat, de csak külsőleg; a szíved mélyén nem változott semmi, és így valójában istentelen voltál. Rendszeresen találkoztál ugyan Isten népével, de Istennel magával sohasem találkoztál. Benne voltál a templomi énekkarban, de mégsem dicsérted szívből az Urat. Úgy éltél, hogy Isten iránti szeretet egyáltalán nem volt a szívedben, és nem törődtél Isten parancsolataival mindennapi életedben. Nos, éppen az ilyen embereknek küldte Isten azt a jó hírt, hogy Ő megigazítja az istentelent. Különös, de ez a hír neked is szól! Sőt, éppen neked! Ó, bárcsak elfogadnád! Ha értelmes és belátó ember vagy, észre kell venned, milyen különleges gonddal van Isten a hozzád hasonlók iránt, és azt kell mondanod magadban: "Ha Ő megigazítja az istentelent, miért ne igazítana meg engem is, mégpedig azonnal?"

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ragaszkodás az Igéhez
  2017-10-27 21:40:46, péntek
 
  Ragaszkodás az Igéhez

"Aki a tudomány szerint való igaz hithez tartja magát..." Titus 1,9


Pál Kréta szigetén hagyta Titust. Most arra kéri, hogy fejezze be a munkát, mert a szigeten levő új gyülekezetben még tisztségviselőket kell szolgálatba állítani, illetve, hogy tartsa meg a tanító presbiterekre vonatkozó rendelkezéseit. Ügyelj arra, írja Pál, hogy feddhetetlenek legyenek; másként zavar és szakadás áll be a gyülekezetben. A jelöltek egyfeleségű férfiak legyenek, ezt eddig nem vették komolyan Krétában.
Pál a háznépet is szóba hozza. Azoknak példaképnek kell lenniük a keresztyén gyülekezet számára. A gyermekeik életét is meg kell figyelni, hogy jó-e az, vagy kicsapongó életet élnek szüleik figyelmeztetése ellenére.
A presbiterjelöltek ne legyenek önkényeskedők, sem indulatosak, sem haszonlesők, sem kérkedők. Legyenek vendégszeretők, a tanítást gyakorlattá váltva. Legyen szent, Istennek szentelt életük. Ez Isten elvárása: Én szent vagyok, ti is szentek legyetek. Ha ezek mind állnak rá, akkor a tisztségviselő alkalmas arra, hogy intsen, és éberségre szólítson, mert az eretnekség, a tévelygés megpróbál behatolni a gyülekezetbe. A Sátán bőven hinti a konkolyt, mely tiszta maghoz hasonlít, ám ha állhatatosak vagyunk, akkor szólhatunk a tévtanítókhoz. Ezért szükséges, hogy gondosan járjunk el a tisztségek betöltésénél, és figyeljünk a hit gyümölcseire, az Úrral való elrejtett életre, hogy az elöljárók sóvá legyenek, világossággá, hegyen épített várossá.

I. A. Kole
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Köszönöm, köszönöm
  2017-10-27 18:21:10, péntek
 
  Köszönöm, köszönöm


Köszönöm, köszönöm,
JÉZUSOM, hogy jöttél értem,
s megkerestél áldott Igéddel,
köszönöm.

Köszönöm, köszönöm,
hogy szívemben háladal ébred,
s már az életem is zeng Néked,
köszönöm.

Köszönöm, köszönöm,
Sátán hogyha támad, jössz máris,
minden szenvedésem Hozzád visz,
köszönöm.

Köszönöm, köszönöm,
hogy ha szívem itt majd elfárad,
készen vár a hajlék ott Nálad,
köszönöm.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kapzsiság
  2017-10-27 18:15:59, péntek
 
  Kapzsiság


A kapzsiság minden formában ellentmond az Isten és embertársaink iránti szeretetnek, akár a pénz szeretetéről legyen szó, ami minden baj gyökere, akár az egyre több birtoklása utáni vágyról. Milyen ritka még Isten gyermekeinél is, hogy teljesen megszabaduljanak ezektől. Jóllehet a jelentős egyházi személy, Luther Márton azt mondta, hogy ő nemcsak a megtérése óta, hanem már születésétől fogva soha nem érzett kapzsiságot. Ha ez tényleg így van, akkor ő az egyetlen (kivéve persze azt, aki egyszerre volt Isten és ember), aki a kapzsiságot még csak nem is ismerte, és attól születésétől fogva szabad volt. Meg vagyok győződve arról, hogy még az újjászületett emberek is, egy bizonyos idő elteltével hosszabb-rövidebb időközönként kapzsiságot éreznek magukban - különösen azt a vágyat, hogy minél többet birtokoljanak. Tehát kétségtelenül benne marad még a megigazult ember szívében is a kapzsiság és büszkeség ugyanúgy, mint az önzés és a harag.

...... .........

Aki a boldogságát a gazdagságban keresi, az olyan, mintha egy üres csészéből próbálna inni. Még ha ez a csésze míves és aranyozott - akkor is üres.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Igaz beszéd ez"
  2017-10-27 14:05:56, péntek
 
  "Igaz beszéd ez" (2Tim 2:11)



Pál négy helyen erősíti: "Igaz beszéd ez". Az első helyet az 1Tim 1:15-ben találjuk: "Igaz beszéd ez és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött e világra, hogy megtartsa a bűnösöket". A következő hely az 1Tim 4:8-9: "A kegyesség mindenre hasznos, meglévén benne a jelenvaló és a jövő életnek ígérete. Igaz ez a beszéd, és méltó, hogy mindenképpen elfogadjuk". A harmadik igevers, a 2Tim 2:11 így hangzik: "Igaz beszéd ez. Mert ha vele együtt meghaltunk, vele együtt fogunk élni is". A negyedik hely a Tit 3:8: "Igaz beszéd ez, és ezeket akarom, hogy erősítsed, hogy igyekezzenek jócselekedettel elől járni azok, akik hittek Istennek". Belső összefüggést fedezhetünk föl e négy, nyomatékosan erősített igazság között. Az első Isten feltétel nélküli kegyelmében gyökerező örök megváltásunk alapját veti meg, mely a nagy Közbenjáró elküldésében lett nyilvánvalóvá. A következő e megváltás által nyert kétszeres áldásról tesz bizonyságot - az időleges és az örökkévaló áldásokról, amiket a mennyből kapunk. A harmadik hely rámutat azon kötelességre, amivel a kiválasztottak meg lettek bízva. Mi arra rendeltettünk, hogy Krisztusért szenvedjünk, de e szenvedésekkel terhelt, szent életvitelhez mennyei ígéret fűződik: "Ha tűrünk, Ővele uralkodunk is". Az utolsó, fönt említett igehely keresztyénségünk tevékeny oldalát tárja szemeink elé, és megkívánja tőlünk, hogy igyekezzünk, jócselekedettel elöl járni. Így hát itt találjuk a feltétel nélküli kegyelemből fakadó megváltás gyökerét. Azután a megváltás áldásait a földi és a következendő életben. Továbbá itt találjuk a Krisztussal való szenvedés, és a Krisztussal való járás két nagy ágát, a Lélek gyümölcseivel megrakva. Gyűjtsd össze magadnak ez igaz bizonyságokat kincs gyanánt! Válasszuk ezeket életünk, vigaszunk és reménységünk vezéréül! A pogányok apostola arról beszél, hogy ezek a bizonyságok igazak, még mindig igazak. A legkisebb szócska sem esik a földre. Drága, értékes igék ezek, azért fogadjuk el most, és tapasztaljuk meg saját életünkben azok bizonyosságát és csalhatatlanságát!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Húsvéti valóság
  2017-10-27 13:48:01, péntek
 
  Húsvéti valóság


Vivit! Odaírom én is elém.
Valóbb valóság,
mint az, hogy élsz te, és hogy élek én.
Mi elmegyünk.
Mikor? Ma még titok.
Mi porladunk már, de Ő élni fog.

Vivit! Leírom, s ujjong a dalom
ezen a húsvéti diadalon.
Valóbb valóság, mint hogy állnak, vannak
trónok, országok, népek, birodalmak.
Azok elmúlnak.
Mikor? Ma még titok.
Semmibe hullnak, de Ő élni fog.

Valóbb e hír, mint hogy virágok nyílnak,
csillagok állnak és emberek élnek.
Vivit! Mint szárnyas, szent csodamagot,
odavetem a friss tavaszi szélnek,
hogy messzehordja, szárnyaljon vele,
csüggedt szívekbe ejtegesse le,
és legyen az egész világ tele
a boldog hírrel: Vivit! Jézus él!

Vidd szét a szent magot tavaszi szél!
Hamar kikél.
Virága illatosabb, mint a rózsák.
Az illatától
halott feléled, csüggedő remél.
Te mindennél bizonyosabb valóság,
üdvösségem, örömöm, életem:
Vivit, vivit! -
csodahíredet ujjongva vetem.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kegyelem szerint
  2017-10-27 12:53:08, péntek
 
  Kegyelem szerint

"A nékünk adott kegyelem szerint"
szolgálhatunk itt hálával, sokat,
a külön-külön ajándékokat
egymás javára hasznosítva mind.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 536 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1699
  • e Hét: 4071
  • e Hónap: 33383
  • e Év: 221185
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.