Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az istenfélő fegyelem sikerhez vezet
  2017-10-05 20:43:49, csütörtök
 
  ,,Ne hagyjátok, hogy bármely testrészetek a gonoszság eszközévé váljon és a bűn szolgálatára legyen, hanem teljesen adjátok oda magatokat Istennek...és olyan eszközök legyetek, akik a helyes és igaz dolgot cselekszik Isten dicsőségére." (Róm 6:13, NLT fordítás)

Dánielnek megvolt a lehetősége a választásra. Megeszi a király ételét, vagy legyőzi az énjét és az étvágyát.

Dániel az utóbbit választotta.

Sok tizenéves nem ezt a döntést hozta volna meg. Gondold csak végig, 15 éves vagy és erőszakkal elszakítottak az otthonodtól. Soha többé nem fogod látni a szüleidet. Egy idegen országban vagy szülői felügyelet nélkül. Ezután az ország leghatalmasabb embere mindenféle jó dolgokat ajánl fel neked és ezt mondja: ,,A személyzetem tagja leszel. Hatalmat, tekintélyt és sok jó dolgot biztosítok számodra, és mindenből a legjobbat fogod kapni."

Vissza tudnád ezt utasítani?

Csak figyeljük meg, hogy mit látunk néha a sportvilágban. Azt a gyereket, aki jól tud kosárra dobni, focizni vagy baseballozni, beválogatják a profi ligákba és rengeteg pénzt kap. Mindenféle jó dolgokkal ellátják. Ő azonban nem tudja kezelni ezt a fajta sikert. A túl korán megtapasztalt túl nagy siker elronthat egy gyereket.

Ez könnyen megtörténhetett volna Dániel esetében is, de mégsem így alakult. Egy szüleitől elszigetelt 15 éves gyerek létére hihetetlenül fegyelmezett volt. Dániel tükrözte azt, amit Pál több száz évvel később megfogalmazott a Rómaiakhoz írt levél 6. részének 13. versében: ,,Ne hagyjátok, hogy bármely testrészetek a gonoszság eszközévé váljon és a bűn szolgálatára legyen, hanem teljesen adjátok oda magatokat Istennek...és olyan eszközök legyetek, akik a helyes és igaz dolgot cselekszik Isten dicsőségére." (NLT fordítás)

Ha Dániel nem lett volna fegyelmezett, nem valósult volna meg Isten terve az életében. De ő fegyelmezett volt.

Ezért ezt mondta a világ leghatalmasabb emberének: ,,Nabukodonozor, szolgálni foglak, mivel Isten helyezett ide. Az ő akarata miatt vagyok itt, ezért szolgállak. De mivel pogány király vagy, nem fogom elkötelezni magam és nem fogok igazodni az értékrendedhez. Elláthatsz mindenféle jóval, de sosem fogom elfelejteni, hogy én más vagyok. Nem vagyok közületek való. Zsidó vagyok. Nem vagyok babilóniai."

Ez érettség és fegyelem, különösen egy 15 éves fiatal részéről. Amikor fegyelmezettek és engedelmesek vagyunk és követjük Isten akaratát, Isten szemében sikeresek leszünk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Hogyan tapasztaltad már azt, hogy valaki nem volt fegyelmezett és emiatt másnak fájdalmat okozott?
Az életed mely területén küzdesz leginkább azzal, hogy nem vagy elég fegyelmezett? Miért?
Hogyan tudnád elérni, hogy fegyelmezettebb legyél?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.28.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
100 éve született -Szabó Magda: Az öregedésről
  2017-10-05 13:32:53, csütörtök
 
  "Az évfordulóra a Google ideiglenesen lecserélte logóját, ezzel tisztelegve a magyar irodalom nagy alakja előtt. A Szabó Magdára emlékező grafika az írónő Az ajtó című regényére utal. A bal oldalon a regény egyik főhőse, Szabados Magda írónő látható, jobbra pedig a szomszédjában lakó Szeredás Emerenc."Link


"Isten kegyelmi ajándékként azt adta nekem, ahogy az évek szálltak, riadalom nélkül vettem tudomásul: telik az idő.

Sosem féltem az öregedéstől, a haláltól sem: ami megkezdődött, végződik is egyszer.

Ami meglepett, az édes és simogató felismerés volt: nekem az öregedés csak ad. S hogy fejében beleszánt sima bőrömbe? Alig számít annak a derűs békének a birtokában, amellyel az ember a tükör helyett önmagával néz szembe, hajdani eseményeket mérlegel. (...)

Nekem a múló idő csak adott. Bátorságot, erőt, emberi tartást, s ha ki is fosztott az ifjúság édes kelléktárából, nem erre lettem érzékeny, hanem az adományára, hogy végre értek mindent, világosan és elfogultság nélkül láthatom a családomat, saját idáig való fejlődésem történetét.

Fiatal éveimben dehogy lett volna bátorságom megmutatni magamat olyannak, amilyen voltam." Szabó Magda

10 lecke az életről, amit a 100 éve született Szabó Magda tanított nekünk
Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 47 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2123
  • e Hét: 6350
  • e Hónap: 17403
  • e Év: 78704
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.