Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2017-10-05 23:54:55, csütörtök
 
  Mindenkinek szeretettel kívánok



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Kertem rózsái 1.
  2017-10-05 23:15:57, csütörtök
 
  Kertem rózsái 1.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Saját készítésű videók  
Rózsám
  2017-10-05 23:12:00, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Cukkiniszuflé
  2017-10-05 22:42:43, csütörtök
 
  Cukkiniszuflé

Hozzávalók

Hozzávalók 2 személynek:
17 dkg cukkini
0,5 dl tej
1,5 dkg vaj
1,5 dkg liszt
4 dkg sajt (pl. edami, parmezán)
1 db újhagyma
2 db tojás

őrölt fehér bors
A formákhoz:
vaj
zsemlemorzsa


45 perc bonyolult átlagos
Hozzávalók

Hozzávalók 2 személynek:
17 dkg cukkini
0,5 dl tej
1,5 dkg vaj
1,5 dkg liszt
4 dkg sajt (pl. edami, parmezán)
1 db újhagyma
2 db tojás

őrölt fehérbors
A formákhoz:
vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés: A cukkinit kockázzuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd a tejjel együtt turmixoljuk össze.

A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és állandó keverés mellett addig pirítsuk, hogy világos színű maradjon (vigyázzunk, nehogy megbarnuljon). Ekkor vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a cukkinipürét, és keverjük simára. Ezután tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá az apróra felvágott újhagymát, majd állandó keverés mellett rotyogtassuk 3 percig.

Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot és ízlés szerint a fűszereket. Ezután egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját, majd apránként, óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A formákat kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával.
Ezután egyenlően elosztva kanalazzuk a formákba a masszát, majd töröljük körbe a formák belső peremét (így a tészta nem ragad a forma falához, és szépen felemelkedik).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem).

A sütőből kivéve azonnal tálaljuk. (Én próbaképpen bent hagytam a kikapcsolt, meleg sütőben, és 15 percig szépen megtartotta a formáját, csak utána kezdett el összeesni.)





Megjegyzés

Ezt a sós szuflét tálalhatjuk előételként, vagy nagy melegben édesség helyett desszertként is.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Meggyes-mákos kocka
  2017-10-05 22:38:06, csütörtök
 
  Meggyes-mákos kocka

Hozzávalók

1 üveg meggybefőtt (68 dkg)
2 dl tej
14 dkg darált mák
20 dkg liszt
10 dkg darált mandula
1 csipet só
3 tk sütőpor
30 dkg vaj (+ a tepsihez)
17,5 dkg cukor
5 db tojás
1,5 ek mandulalikőr
porcukor (a szóráshoz)

Elkészítés

A befőttet leszűrjük és lecsepegtetjük. A tejet megmelegítjük, majd beleszórjuk a darált mákot, és 2-3 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és lefedve 10 percig pihentetjük a keveréket.
Közben a lisztet elvegyítjük a darált mandulával, a sóval és a sütőporral. Egy másik tálban felhabosítjuk a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Kis adagokban, a lisztes eleggyel felváltva beledolgozzuk a tejes-mákos keveréket. Ezután a masszát a likőrrel ízesítjük.
A tésztát egy kivajazott tepsibe simítjuk, belenyomkodjuk a meggyszemeket, majd 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni a süteményt. Felszeletelve, némi porcukorral meghintve tálaljuk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Karfiolpizza
  2017-10-05 22:34:49, csütörtök
 
  Karfiolpizza

Hozzávalók

1 fej karfiol

oregánó
bazsalikom
2 darab tojás
2 bögre mozzarella (reszelt)
1 bögre parmezán
1 tubus pizzaszósz
20 dkg sonka
1 fej lila hagyma
2 db paradicsom


Elkészítés

A karfiolt rózsáira szedjük, aprítógéppel összevágjuk, majd mikróba tesszük 4-5 percre és megpároljuk. Egy tiszta konyharuhába öntjük a karfiolt és kinyomkodjuk belőle a levet. (Vigyázat, forró! Nem árt egy kicsit hűlni hagyni!)
Ha kinyomkodtuk a levét, akkor összekeverjük a két tojással, sóval, zöld fűszerekkel, a reszelt mozzarella felével és a parmezánnal.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőformába szétnyomkodjuk a masszát és 180 fokon 20 percig sütjük. Amikor kezd pirulni a teteje kivesszük és elkészítjük a feltétet.
A tetejét megkenjük pizzaszósszal,sonkát, karikára vágott lila hagymát, paradicsomkarikát szórunk teszünk rá és majd a maradék reszelt mozzarellával megszórjuk a tetejét. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.





Megjegyzés

Diétázóknak ajánlott minél zsírszegényebb sajtot használni.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Narancsos sütőtökkrémleves cointreau-vel
  2017-10-05 22:31:14, csütörtök
 
  Narancsos sütőtökkrémleves cointreau-vel

Hozzávalók

93 dkg kanadai sütőtök
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 teáskanál méz
1 evőkanál olívaolaj
2 db narancs
1 l víz
1 db zöldségleves kocka

bors (őrölt, fehér)
0,5 csomag vaníliás cukor
szegfűszeg (őrölt)
fahéj (őrölt)
1 l víz
1 dl főzőtejszín
5 cl cointreau
2 db dió


Elkészítés

A tököt félbevágom, magját eltávolítom, majd feldarabolom. A répát megpucolom, nagyobb darabokra, a hagymát pedig négybe vágom.
A zöldségeket egy serpenyőbe rakom, sózom, locsolok rá olajat, csurgatok rá mézet. Letakarom fóliával, és beteszem a 180 fokra (hőlégkeverésen) előmelegített sütőbe. Fél óra elteltével leveszem a fóliát, s újabb fél órát sütöm.
Eközben a narancsot megpucolom és gerezdekre szedem, a diót feltöröm.
Ezután kiveszem a serpenyőt a sütőből, a tök héját levágom, néhány kockát félreteszek, és a répával, hagymával együtt beteszem egy fazékba. Ráöntöm a vizet, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, majd beleteszem a narancs felét.
5 perc főzés után botmixerrel összeturmixolom, beleöntöm a tejszínt, és a cointreau-t.





Megjegyzés

Ez a leves nem egy klasszikus karácsonyi étel, de szerintem az ünnepi asztalon is bátran feltálalható.
hobbychef

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1145
  • e Hét: 5659
  • e Hónap: 10697
  • e Év: 140404
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.