Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Én vagyok az ajtó és a jó Pásztor
  2017-10-08 22:19:58, vasárnap
 
  Én vagyok az ajtó és a jó Pásztor

,,Én vagyok a juhoknak ajtaja." János 10,7


Az Úr Jézus tudtul adja, hogy tolvajok, gyilkosok és béresek jönnek, akik a nyájat, a gyülekezetet csak saját érdekükben szolgálják, nem viselnek gondot a nyájra. Annak a kornak önkényes vallásgyakorlatát állítja pellengérre, amikor hamis próféták és keresztyének jönnek, akik zavart okoznak a gyülekezetben.
Jézus azt mondja: ,,Én vagyok az ajtó"; ,,senki sem mehet az Atyához, hanemha énáltalam." Ő az út, az igazság és az élet. A juhakol bejárata viszont sokszor olyan szűk, hogy a pásztor alig állhat meg benne. Jézus egyúttal azt is kijelenti magáról: ,,Én vagyok a jó Pásztor, a jó pásztor életét adja a juhaiért". Őt mint néma juhot vezették a vágóhídra. Ő az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit.
Jézus megszerezte számunkra az üdvösséget, Ő az, aki Igéje által hív hitre és megtérésre. A Szentlélek az, aki újjászül és hitet ajándékoz, és Krisztust fogja dicsőíteni.
A jó Pásztor nyájához tartozunk? Vagy megpróbálunk más úton befurakodni, mégpedig menyegzői ruha nélkül? Akkor a mennyei Bíró, a Júda törzséből való oroszlán azt mondja majd: Távozzatok tőlem; nem ismerlek titeket. Ez viszont örök kínt jelent. Az Úr név szerint ismeri az övéit, ők is ismerik az Ő hangját. Az Úr megőrzi az ő ki- és bemenetelüket mostantól fogva (Zsolt 121,8). Mindörökké ,,szolgálnak neki éjjel és nappal" (Jel 7,15).

I. A. Cole
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Teljes szeretet
  2017-10-08 19:35:18, vasárnap
 
  Teljes szeretet


Tökéletesség alatt azt a "tökéletes szeretetet" értem, hogy szeretjük Istent teljes szívünkből (Mk 12,30), azaz mindenkor örülünk, szüntelen imádkozunk, és mindenben hálát adunk (1Thessz 5,16-18). De azt azért nem állítom, hogy valaki a kárhozatra jut vagy Isten átka alá kerül, ha még nem érte el ezt a célt. Ez nem lehet, mert amíg valaki hisz, addig a kegyelem állapotában és Isten tetszésében érezheti magát.

...... ..............

A templomban úgy kell viselkedni, mint a szenteknek a mennyben - otthon pedig úgy, mint a legszentebb embereknek a templomban: dolgozzunk otthon is úgy, ahogy a templomban imádkozunk - és közben magasztaljuk Istent szívünk legmélyéből.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az ősz dala
  2017-10-08 19:22:48, vasárnap
 
  Az ősz dala


Villan a vízen az árny, feketül,
cikkan utána magosra,
parton a drótra az ősz dala ül:
fecskefejekből a kotta.

Röppen a fecskecsapat, tovaszáll,
- karban a dal - tovalebben,
halk ütemére elalszik a nyár
dunyha alatt az egekben.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!"
  2017-10-08 18:54:07, vasárnap
 
  ,,Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!" (Lk 5:4)


A bibliai elbeszélés, amelyből alapigénket vettük, az ember részéről való közreműködés szükségességét tanítja. A halfogás csodálatos volt, de sem a halász, sem annak hajója és hálója nem maradt amellett tétlen, hanem mindannak közre kellett működni, hogy halhoz jussanak. Így van ez a lelkek megmentésénél is. Isten sokféle eszköz által működik, s míg a kegyelem új szövetsége érvényben marad, Istennek tetszeni fog, hogy ,,az evangélium bolondsága által tartsa meg a hívőket". Ha a mindenható Isten a teremtmény közreműködésétől függetlenül végzi csodáit, kétségtelen, hogy megdicsőül azok által, de Ő maga bevette az üdvintézkedés tervébe az emberi együttműködést, mint azon eszközt, mely által a legtöbbször dicsőíttetik meg ezen a földön. Az eszközöknek magukban véve nincsen semmi érdemük és jelentőségük. ,,Mester, ez egész éjjel fárasztottuk magunkat és semmit sem fogtunk." Mi okozta a fáradozás sikertelenségét? Tán olyan halászok voltak, kik nem teljesítették hűen hivatásukat? Nem, hiszen gyakorlott kezeik voltak, jól értették foglalkozásukat. A szorgalom hiányzott bennük? Nem, hiszen dolgoztak. Nem voltak elég kitartók? De igen, hisz egész éjjel dolgoztak. Vagy nem volt hal a tengerben? Dehogy nem, mert mihelyt ott volt a Mester, seregestül tódultak a hálóba. Mi volt hát a baj? Az, hogy az eszközökben magukban véve nincs erő, ha Jézus nincs jelen. Nála nélkül semmit sem cselekedhetünk - de Krisztussal megtehetünk mindent. Krisztus jelenléte biztosítja az eredményt. Jézus Péter hajóján volt, és akarata csodálatos befolyása folytán a hálóba vonta a halakat. Ha az Úr Jézus az Ő gyülekezetében felmagasztaltatik, akkor annak ereje és hatalma az Ő jelenlétében van - királyi dicsének hangzik körükből, és mindenfelé jelt adnak magukról. ,,Ha felemeltetem e földről, mindeneket magamhoz vonzok". Ha napi munkánkra megyünk, halásszon mindegyikünk emberi lelkeket a maga helyén! Nézzünk felfelé hitben, és tekintsünk magunk köré komoly kívánsággal! Dolgozzunk, míg eljön az éjszaka! Az, aki a háló kivetését parancsolja, meg is tölti azt halakkal.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hálaének a betegágyon
  2017-10-08 07:31:16, vasárnap
 
  Hálaének a betegágyon

János bátyám emlékének


Sérült gerinc... gyilkos gyötrelem...
de a száj nem nyílik panaszra.
Azt suttogja: "Bár ezer nyelvem volna
a Te dicséretedre, Istenem!"

A kínok és fájdalmak mélységének
poklából hangzik fel újra meg újra,
mint vallomás és boldog hit tanúja,
a beteg ajkán ez a hálaének.

Bár ezer nyelve volna! Egy kevés!
Hisz annyi áldást rejt a szenvedés
titokzatos isteni iskolája!

Szeme a szenvedő Jézusra néz,
és pehelykönnyűvé lesz a nehéz,
amint Isten szeretetét csodálja.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Szemeivel
  2017-10-08 06:54:16, vasárnap
 
  Szemeivel

Tanácsolhatna vesszejével is,
de szemeivel tanácsol előbb:
Igéjében felismerhetem ŐT,
mikor a "belső szobába" bevisz.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 536 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 647
  • e Hét: 5491
  • e Hónap: 17366
  • e Év: 205168
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.