Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Csanádi Imre: Őszköszöntő
  2017-10-08 16:25:23, vasárnap
 
  Szállj, szállj, ökörnyál,-
jön az ősz, megy a nyár.
Megy a nyár, a nevetős,
komolykodva jön az ősz,

csillámló derekkel,
sárga levelekkel,
szőlővel, mosolygóval,
fűre koccanó dióval.

Szántás, szaporodj,
friss föld, fodorodj!
Eke nyomán bő barázda,
sereg varjú bogarássza,
meg egy kis
bicegő barázdabillegető.
 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Kegyelemmel teljes - Angyalszó
  2017-10-08 15:51:17, vasárnap
 
  ...... .............


Ma, Magyarok Nagyasszonya ünnepén Jézus születésének hírüladásából a bevezető részt olvastuk az evangéliumban. Gábor angyal ezt mondja Máriának: ,,Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!"
Az angyal köszöntése több, mint egy egyszerű üdvözlés vagy köszöntés, hiszen az általa mondottak Mária iránti mély tiszteletet és megbecsülést fejeznek ki. Mária nagysága elismerésére utalnak a szavak, miszerint ,,kegyelemmel teljes."
Ez a cím azért illeti meg Jézus édesanyját, mert tökéletesen együttműködött az isteni kegyelemmel, szíve soha nem távolodott el Isten akaratától és mindenben engedelmesnek bizonyult.
Bűntelen élete elsősorban nem az ő érdeme, hanem Istené, aki elhalmozta őt kegyelmével. Ugyanakkor mégsem mondhatjuk azt, hogy passzív szereplőként eltűrte, hogy Isten azt tegyen
vele, amit akar. Emberi akaratát átengedte Istennek, hogy ne a maga erejéből vagy képességeiből történjen vele bármi, hanem Isten kegyelméből. Isten általunk is nagy dolgokat képes véghezvinni,
ha együttműködünk vele, s engedjük, hogy kegyelme hasson bennünk és általunk.
A kezdeti csodálkozás és megdöbbenés után Mária megérti és elfogadja kiválasztottságát, beleegyezik az isteni akaratba, az Úr alázatos és engedelmes szolgálója lesz. Ez a lelkület teszi őt
naggyá. Alaptalan a félelem, hogy Jézus anyja iránti tiszteletünk elhomályosítja Krisztus dicsőségét, hiszen soha nem magára akarja irányítani figyelmünket, hanem Fiára és Fiának üdvözítő tetteire.
Mária mindig azt mondja nekünk, amit egykor a kánai menyegzőn a szolgáknak is: tegyük azt, amit Jézus mond nekünk!


Isten dicsőségére
Szent István király országfelajánlása óta Mária népe, Mária országa vagyunk, és tapasztaljuk az ő szeretetét, oltalmát és közbenjárását.
Ugyanakkor érdemes Máriától tanulnunk.
Aki Krisztushoz tartozik, annak szeretettel kell fordulnia embertársa felé. Észre kell vennünk az emberi szükséghelyzetet, ahogyan Mária is észrevette azt a kánai házaspár ünnepén. És rögtön cselekednünk kell, fel kell ismernünk, hogy az adott helyzetben mit tehetünk, mire van erőnk, mi az, amivel valóban használni tudunk a rászorulóknak.
Készen kell lennünk arra, hogy önmagunkat adjuk a másik embernek, szeretetből tegyük ezt, mert ez a segítségnyújtásnak a leghatékonyabb módja. Ez minősül hiteles tanúságtételnek Isten szeretetéről, amely általunk árad ki a segítségre szoruló ember felé. Ha a nem hívők azt látják, hogy a keresztény emberek nem maradnak tétlenek mások nyomorúsága láttán, hanem tudnak önzetlenül segíteni, tudnak valóban jót tenni, tudnak szeretetből cselekedni, akkor cselekvésünk Krisztusról szóló tanúságtétel lesz, amely másokat is tevékeny, cselekvő szeretetre ösztönöz.
Ez a szeretetteljes szolgálat, tevékenység vagy munka, nem csak az egyes személyek életét teszi szebbé, hanem az országét, a nemzetét is.
Szolgálatunk során örömmel tapasztaljuk meg, hogy jobbá tudjuk tenni a világot, jobbá tudjuk tenni országunkat.
Tegyünk minden jót Isten dicsőségére és annak reményében, hogy tőle kapunk majd jutalmat!

Támogass minket!
Boldogságos Szűz Mária, a Magyarok Nagyasszonya! Közbenjárásodat és pártfogásodat nemzetünk sokszor megtapasztalta a történelem folyamán.
Magyar elődeink példáját követve a mai nehéz időkben most mi is nagy bizalommal fordulunk hozzád, és kérjük, hogy oltalmazó kezedet ne vond vissza tőlünk! Támogass minket, Magyarok Nagyasszonya, hogy fiataljainknak úgy tudjuk hirdetni Krisztus evangéliumát, hogy örömmel kötelezzék el magukat a keresztény életre!
Támogasd családjainkat, hogy a változó idők viharaiban ragaszkodni tudjanak azokhoz a családi értékekhez, amelyekre a nagyobb közösség, a nemzet épülhet!
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Marc – Antonie Charpentier: Tedeum – Prelute
  2017-10-08 15:34:29, vasárnap
 
  A gazdagréti templomban 2017.10.07-én lévő koncert
Előadja: Albinoni kamarazenekar
Trombita szoló: Mácsai Norbert
Vezényel: Zsigmond Balassa,

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Tamás Gergely Alajos: Nándorfehérvár 1456 .....
  2017-10-08 15:18:43, vasárnap
 
  Tamás Gergely Alajos
Zeneszerzőként 1956-ban indult el pályáján. Ferences szerzetes, tanár, karnagy, zeneszerző.
A keresztény népművelés kiemelkedő alakja volt. Alázatosan szolgálta az egyház zene ügyét, és annak irodalmát műalkotásaival is gazdagította.
Nándorfehérvár 1456 ,, c. oratóriumát, a világraszóló történelmi esemény 5oo. évfordulója alkalmából. 1956. okt. 22-én mutatta be. A gazdagréti templomban 2017.10.07-én lévő koncerten részletet mutatott be az Albinoni kamarazenekar és Bárdos Lajos kamara kórus. / Részlet a műből/
Vezényelt: Zsigmond Balassa,
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Tamás Gergely Alajos
  2017-10-08 14:23:47, vasárnap
 
  Életútja: 1915.09.18 - 1967.08. 29.
Páter Tamás Gergely Alajos ferences szerzetes, tanár, karnagy, zeneszerző Öregcsertőn született... Gimn. tanulmányait Kalocsán, Pécsett és Jászberényben végezte. 1933-tól mint ferences rend Kapisztrán Rendtartomány tagja bölcseleti és teológiai főiskolát végzett Gyöngyösön. 1941-ben Kodály Zoltán bíztatására Budapestre jön és a Zeneművészet Főiskola egyházzenei, később egyházkarnagyi és zeneszerzési tanszékére iratkozott be, s mint ennek hallgatója megkezdte a 1945-ben a Kapisztrán Kórus , 1947 -től a zenekar, majd a Kapisztrán Gyermekkar és gyermek-zenekar szervezését azzal a szándékkal, hogy ébren tartsa az egyházi zene nagy hagyományait és teret biztosítson az ifjúság keresztény szellemben történő nevelésének a nehéz esztendőkben. 15o tagú együttesét Kapisztrán Szent Jánosról, az 1456 évi világraszóló nándorfehérvári győzelem hőséről nevezte el..Csodálatos pedagógiai tehetségével maga köré vonzott fiatalt, felnőttet egyaránt. Hallatlan színes egyéniség volt, nyílt emberségével mindenkit meghódított aki a közelébe került. 1948-tól a Magyar Rádióban havonként felléptek és évenként többször a Zeneakadémia nagytermében oratórium hangversenyt adtak.. A Magyar Rádió a Kapisztrán Együttest annyira értékelte, hogy annak előadásában külföldi rádióadók számára hanglemez műsort vett fel. / Párizs, London, Zürich /. 1949. május 24-től Liszt: Via Crucisának és Stravinszky: Miséjének bemutatása után a Zeneakadémiai és Rádiószereplési lehetőségek megszüntek. 1952 - től főleg a budapesti belvárosi Főplébánia templomban és a Margit kőrúti ferences templomban, sok vidéki templomban oratórium hangversenyeket adott az Operaház művészeinek közreműködésével.
1953-tól tanít a szentendrei Ferences Gimnáziumban. 1959-től a budapesti Hittudományi Akadémia tanára.
22 esztendős karnagyi egyházkarnagyi működése során megszólaltatta a a zeneirodalom valamennyi nagy korszakának legjelentősebb alkotásait. A liturgikus zene gregorian és többszólamú ,,a capella" irodalmán túl kórusainak betanította az oratórium, kantáta és mise műfajok gazdag repertoárját Bach H-moll miséjétől Handel Messiásától Dvorak Stabat Materéig több magyarországi ősbemutató megvalósításával. Az előadások rangos Operaházi szólistái / Báthy Annától- Tiszay Magda, Réti József- Várhelyi Endréig / örök időkre beírták nevüket a nagy bemutatók emlékkönyvébe.
Zeneszerzőként 1956-ban indult el pályáján. 1956. okt. 22-én mutatta be teljes Együttesével a ,, Nándorfehérvár 1456 ,, c. oratóriumát, a világraszóló történelmi esemény 5oo. évfordulója alkalmából. A zsúfolásig megtelt Belvárosi Főplébánia templomban elhangzott oratóriumnak óriási sikere volt. / A Magyar Rádió is készített róla felvételt, de a következőnapok harcai során sajnos ez megsemmisült./ De készült hanglemezfelvétel belőle Amerikában élő magyarok összefogása által. További fontosabb művei : Lacrimae Petri oratórium, Karácsonyi orat. Kánai menyegző, Kapisztrán opera, Kapisztrán mise, Missa Juventutis, Őrangyal mise, Szeretet himnusz, Memento, Betlehemi királyok, Szent Ferenc himnusz, és még számos motetta. Művei a liturgikus várakozásokat példázó, a sacralis és népi hangvétel sajátos, tiszta ötvözetei.
Tamás Alajost a Gyermekkórus és gyermek-zenekar tagjai rajongásig szerették . Nekik írta a Missa Juventutis az Ifjúság miséjét. Ezek az előadások felejthetetlenek számukra. A mű nagy tetszést aratott külföldön is. 1966 karácsonyán mutatta be angol fordításban a New Brunswick-i Douglass College leánykórusa és zenekara az Egyesült Államokban. / A hangfelvételt 2oo rádió adó zenei programja sugározta tovább./ Az amerikai zenekritikusok véleménye szerint ebben a táncos ritmusú misében a gyermeki lelket tökéletesen ismerő szerző-pedagógus egyben önmagát is bemutatja.... A szabadon fogalmazott szöveg olyan mintha zsoltár lenne - ,,gyermekhangra", szép és költői, s ötletes hangszerelés sikeresen hangolja össze a klasszikus hangszereket a népi tamburával és gyermeki dobolással ,,. / P.V.V. New Brunswick, USA. - 1967/
Alázatosan szolgálta az egyház zene ügyét, és annak irodalmát műalkotásaival is gazdagította. Nemzedékek köszönhették neki, hogy teljes és hiteles képet kaphattak a zeneirodalom e területéről. A keresztény népművelés kiemelkedő alakja volt. A nagy zenepedagógus hatása több mint három évtized múltán is érezhető. A ,, nagy család ,, tagjai szétszóródva a nagy világban is érzik az összetartozást. Találkozások alkalmával nem győznek csodálkozni azon, amire csak most döbbentek rá : egy csodálatosan nagy pedagógus egyéniség forrasztotta örökre egybe őket
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Templomunk virágjai 10.08
  2017-10-08 14:11:35, vasárnap
 
  A képeket videó felvevő kamerával fotóztam

...... ...........



...... ........



...... ......


Telefonnal fotózva
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Csodás színekben ősszel
  2017-10-08 13:51:03, vasárnap
 
  ...... ........... .........



...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Az Aradi Vértanúk özvegyei
  2017-10-08 13:40:20, vasárnap
 
  Klauzál oldalon olvasható Link

bien.hu oldalon Link

nlcafe.hu oldalon Link

Az aradi vértanúk búcsúlevelei Link

Hátrahagyottak emlékezete - az aradi vértanúk özvegyei videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Október 06  
Szentmise Déváról, 2017. október 7.- én
  2017-10-08 13:29:45, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Csaba testvér elmélkedése Magyarok Nagyasszonyának ünnepén
  2017-10-08 13:22:28, vasárnap
 
  Csaba testvér elmélkedése Magyarok Nagyasszonyának ünnepén Déván
A Magyarok Nagyasszonyának ünnepi evangéliumban arról olvasunk, hogy Máriát meglátogatta az angyal, elbeszélgettek és Máriának született egy drága gyermeke, Jézus Krisztus, majd Fia akaratából anyja lett minden embernek, nekünk is!! Annak idején 25-évvel ezelőtt egy októberi napon engem is meglátogattak az angyalok! Az én angyalaim Bécsből jöttek, és arra biztattak, hogy merjek Igent mondani az Istennek, merjem befogadni az utcáról a gyerekeket! A 1992 őszén, 25 évvel ezelőtt, az ő adományukból kezdtük el felújítani a dévai kolostor első helységeit! Így bátran mondhatom, hogy az ők segítségükkel lettem, a kedves kollégáimmal együtt közel hat ezer gyermek nevelő apja! A mi nagycsaládunk, s annak minden egyes tagja, Isten drága ajándéka!




Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 406 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2549
  • e Hét: 4730
  • e Hónap: 37884
  • e Év: 271631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.