Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Sajtos tésztasaláta almával
  2017-11-11 23:47:11, szombat
 
  Sajtos tésztasaláta almával

Hozzávalók

1 csomag orsótészta
2 db kígyóuborka
3 db kaliforniai paprika
3 db nagy alma
200-250 g trappista sajt
1 doboz feta sajt
Az öntethez:
2 doboz tejföl
2 doboz joghurt
1 nagy tubus majonéz
3 evőkanál mustár

bors


Elkészítés

A tésztát főzzük ki és hagyjuk kihűlni. A zöldségeket, a gyümölcsöt és a sajtot kockázzuk fel, az öntethez valókat pedig keverjük ki.

Vegyítsük a hozzávalókat, majd locsoljuk meg az öntettel, és jól keverjük össze.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Mogyorókrémes karamellás torta
  2017-11-11 23:43:23, szombat
 
  Mogyorókrémes karamellás torta

Hozzávalók

A három piskótához:
12 db tojás
90 dkg cukor
3 tk vanília kivonat
7,5 dl zsíros tej
22,5 dkg vaj
6 tk sütőpor
66 dkg liszt
1 csipet só
A krémhez:
20 dkg mogyorókrém
5 dl habtejszín
20 dkg mogyoró
( cukor és tejszín a karamellkrémhez )
A tükörglazúrhoz:
13 dkg cukor
11,5 dkg víz
1 dl tejszín
5 dkg kakaópor
0,5 dkg zselatin

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A formát előkészítjük a sütéshez, kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat elkezdjük habosítani, kb. 4 percig. A már habos tojáshoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát és további öt percig keverjük.
Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. Egy lábosban felmelegítjük a tejet, és hozzáadjuk a vajat. Amíg melegszik a tej addig a száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a cukros tojásos keveréket, majd a meleg tejet és jó alaposan átkeverjük a tésztát.
Megtöltjük a sütőformát és az előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsüljön, majd ha kész hagyjuk hűlni.
A krémhez először a megtisztított mogyorót megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután felverjük a habtejszínt, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet. Apró darabokra vágjuk a mogyorót. Egy edényben 4 evőkanál cukrot karamellizálunk egy kis vízzel, majd annyi tejszínt öntünk hozzá, hogy lágyabb, kenhető állagot kapjunk. Ebbe forgatjuk bele a mogyorót. Ezt a karamellás mogyorót összekeverjük a habtejszínes mogyorókrémmel.
Egy másik edényben 6 evőkanál cukrot karamellizálunk, amit szintén felöntünk tejszínnel.
Összeállítjuk a tortát. Két piskótának a tetejét megkenjük a karamellkrémmel, majd megtöltjük a piskótákat. Míg elkészül a a tükörglazúr hűtőbe tesszük.
A tükörglazúrhoz a cukrot, 100 g vizet, tejszínt és az átszitált kakaóport egy edényben 106 fokig melegítjük. Egy másik edényben a 15 g vizet a zselatinnal összemelegítjük, majd hozzákeverjük a kakaós keverékhez. Jól elkeverjük benne a zselatin, majd leszűrjük. A masszát 40 fokig hűtjük, majd ráöntjük a torta tetejére. Nem baj, ha nem az egész tortát fedi be. Ismét hűtőbe tesszük a tortát.
A tortát tetszés szerint, karamellbe forgatott mogyorókkal díszítjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Főtt marhaszelet meggymártással, pirított darával
  2017-11-11 23:40:06, szombat
 
  Főtt marhaszelet meggymártással, pirított darával

Hozzávalók

A marhahúshoz:
50 dkg marhahús (comb)
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/2 db hagyma
3 szem egész bors
1 db babérlevél

A meggymártáshoz:
50 dkg magozott meggy
1 ek barna cukor
1/2 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1/4 db citrom facsart leve
1 ek étkezési keményítő
2 dl főzőtejszín
A pirított darához:
10 dkg búzadara
1 ek étolaj
2,5 dl víz
1 nagy csipet só


Elkészítés

A marhahúst megtisztítjuk, majd egy fazékban alacsony lángon feltesszük főni a megtisztított és felaprított zöldségekkel, a fűszerekkel és annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, és vékonyan felszeleteljük.
A mártáshoz a meggyet egy fazékba tesszük a cukorral, a fűszerekkel és a citromlével együtt, és épp csak annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Felforraljuk, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A keményítőt csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel, majd a meggy levéből jó pár kanállal hozzákeverünk, és lassan a meggyhez adjuk. Felforraljuk, és levesszük a tűzről.
A búzadarát egy serpenyőben egy kevés olajon illatosra pirítjuk. Ezután apránként felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, és folyamatos kevergetés mellett kb.4-5 perc alatt puhára főzzük.
A szeletelt főtt marhát a meggymártással és pirított búzadarával tálaljuk.





Megjegyzés

A hús levét tegyük félre, később remekül használható alapléként főzéshez.

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Gulyásleves csipetkével
  2017-11-11 23:36:06, szombat
 
  Gulyásleves csipetkével

Hozzávalók kb. 2,5 literhez:
60 dkg marhalábszár vagy nyak felkockázva
kb. 25 dkg sárgarépa és fehérrépa felaprítva
5-6 dkg zsír
1-1 szelet zeller és karalábé egyben
1 nagyobb vöröshagyma finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma zúzva, aprítva
1 csokor petrezselyem és zeller-zöld, csokorba kötve
2 teáskanál őrölt pirospaprika
1 zöldpaprika egészben, behasítva
1 paradicsom egészben, behasítva
kb. 1 teáskanál kömény
1 kisebb babérlevél
kb. 40 dkg krumpli tetszés szerint kockázva vagy hosszában szeletelve
őrölt bors

A csipetkéhez:
1 nagyobb tojás
liszt (amennyit felvesz)



Elkészítés: A csipetke tésztával kezdek, mivel most kuktában főzöm, így a főzési idő lényegesen lerövidül. A csipetkéhez a tojásból és lisztből kemény tésztát gyúrok egy kis tálban, majd addig pihentetem, ameddig a levest felteszem.

Kuktában zsiradékon a hagymát megdinsztelem, majd rajta a fokhagymát is rövid ideig. Meghintem a pirospaprikával, csak egy pillanatra átkeverem, máris hozzáadom a húst a köménnyel, és magas hőfokon állandó keveréssel jól körbepirítom, majd felengedem kb. fél liter vízzel. Sózom, borsozom, 1 babért dobok bele, hozzáadom az egész paradicsomot, a zöldpaprikát, a zöldségcsokrot, a zeller- és karalábédarabot. A kuktát lezárom, a forrástól számított kb. 40 percig főzöm takarékon.

Közben a csipetkét enyhén lisztezett tálcára csipegetem. A kuktát hideg vizes mosogatóban hirtelen lehűtöm, beleadom az aprított zöldségeket, visszazárom, és újabb 10 percig főzöm a forrástól számítva.

A kuktát újra kinyitom, eltávolítom a levesből a zöldségcsokrot, az
egészben főtt zöldségeket, beleadom a burgonyát, felengedem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék, sózom, borsozom, ha szükséges, még őrölt köménnyel ízesítem. Már nem zárom le a kuktát, majd az újra forrástól számítva kb. 10-15 percig főzöm csendesen, amíg a krumpli megpuhul, közben beleszórom a tálcán várakozó csipetkéket, és rövid idő alatt készre főzöm a levest.





Rozsnyai Gabriella gaby53

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Boldog hétvégét!
  2017-11-11 23:15:50, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 281 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 378
  • e Hét: 4892
  • e Hónap: 9930
  • e Év: 139637
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.