|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017-11-11 23:47:11, szombat
|
|
|
Sajtos tésztasaláta almával
Hozzávalók
1 csomag orsótészta
2 db kígyóuborka
3 db kaliforniai paprika
3 db nagy alma
200-250 g trappista sajt
1 doboz feta sajt
Az öntethez:
2 doboz tejföl
2 doboz joghurt
1 nagy tubus majonéz
3 evőkanál mustár
só
bors
Elkészítés
A tésztát főzzük ki és hagyjuk kihűlni. A zöldségeket, a gyümölcsöt és a sajtot kockázzuk fel, az öntethez valókat pedig keverjük ki.
Vegyítsük a hozzávalókat, majd locsoljuk meg az öntettel, és jól keverjük össze.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-11-11 23:43:23, szombat
|
|
|
Mogyorókrémes karamellás torta
Hozzávalók
A három piskótához:
12 db tojás
90 dkg cukor
3 tk vanília kivonat
7,5 dl zsíros tej
22,5 dkg vaj
6 tk sütőpor
66 dkg liszt
1 csipet só
A krémhez:
20 dkg mogyorókrém
5 dl habtejszín
20 dkg mogyoró
( cukor és tejszín a karamellkrémhez )
A tükörglazúrhoz:
13 dkg cukor
11,5 dkg víz
1 dl tejszín
5 dkg kakaópor
0,5 dkg zselatin
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A formát előkészítjük a sütéshez, kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat elkezdjük habosítani, kb. 4 percig. A már habos tojáshoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát és további öt percig keverjük.
Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. Egy lábosban felmelegítjük a tejet, és hozzáadjuk a vajat. Amíg melegszik a tej addig a száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a cukros tojásos keveréket, majd a meleg tejet és jó alaposan átkeverjük a tésztát.
Megtöltjük a sütőformát és az előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsüljön, majd ha kész hagyjuk hűlni.
A krémhez először a megtisztított mogyorót megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután felverjük a habtejszínt, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet. Apró darabokra vágjuk a mogyorót. Egy edényben 4 evőkanál cukrot karamellizálunk egy kis vízzel, majd annyi tejszínt öntünk hozzá, hogy lágyabb, kenhető állagot kapjunk. Ebbe forgatjuk bele a mogyorót. Ezt a karamellás mogyorót összekeverjük a habtejszínes mogyorókrémmel.
Egy másik edényben 6 evőkanál cukrot karamellizálunk, amit szintén felöntünk tejszínnel.
Összeállítjuk a tortát. Két piskótának a tetejét megkenjük a karamellkrémmel, majd megtöltjük a piskótákat. Míg elkészül a a tükörglazúr hűtőbe tesszük.
A tükörglazúrhoz a cukrot, 100 g vizet, tejszínt és az átszitált kakaóport egy edényben 106 fokig melegítjük. Egy másik edényben a 15 g vizet a zselatinnal összemelegítjük, majd hozzákeverjük a kakaós keverékhez. Jól elkeverjük benne a zselatin, majd leszűrjük. A masszát 40 fokig hűtjük, majd ráöntjük a torta tetejére. Nem baj, ha nem az egész tortát fedi be. Ismét hűtőbe tesszük a tortát.
A tortát tetszés szerint, karamellbe forgatott mogyorókkal díszítjük.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-11-11 23:40:06, szombat
|
|
|
Főtt marhaszelet meggymártással, pirított darával
Hozzávalók
A marhahúshoz:
50 dkg marhahús (comb)
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/2 db hagyma
3 szem egész bors
1 db babérlevél
só
A meggymártáshoz:
50 dkg magozott meggy
1 ek barna cukor
1/2 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1/4 db citrom facsart leve
1 ek étkezési keményítő
2 dl főzőtejszín
A pirított darához:
10 dkg búzadara
1 ek étolaj
2,5 dl víz
1 nagy csipet só
Elkészítés
A marhahúst megtisztítjuk, majd egy fazékban alacsony lángon feltesszük főni a megtisztított és felaprított zöldségekkel, a fűszerekkel és annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, és vékonyan felszeleteljük.
A mártáshoz a meggyet egy fazékba tesszük a cukorral, a fűszerekkel és a citromlével együtt, és épp csak annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Felforraljuk, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A keményítőt csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel, majd a meggy levéből jó pár kanállal hozzákeverünk, és lassan a meggyhez adjuk. Felforraljuk, és levesszük a tűzről.
A búzadarát egy serpenyőben egy kevés olajon illatosra pirítjuk. Ezután apránként felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, és folyamatos kevergetés mellett kb.4-5 perc alatt puhára főzzük.
A szeletelt főtt marhát a meggymártással és pirított búzadarával tálaljuk.
Megjegyzés
A hús levét tegyük félre, később remekül használható alapléként főzéshez.
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2017-11-11 23:36:06, szombat
|
|
|
Gulyásleves csipetkével
Hozzávalók kb. 2,5 literhez:
60 dkg marhalábszár vagy nyak felkockázva
kb. 25 dkg sárgarépa és fehérrépa felaprítva
5-6 dkg zsír
1-1 szelet zeller és karalábé egyben
1 nagyobb vöröshagyma finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma zúzva, aprítva
1 csokor petrezselyem és zeller-zöld, csokorba kötve
2 teáskanál őrölt pirospaprika
1 zöldpaprika egészben, behasítva
1 paradicsom egészben, behasítva
kb. 1 teáskanál kömény
1 kisebb babérlevél
kb. 40 dkg krumpli tetszés szerint kockázva vagy hosszában szeletelve
őrölt bors
só
A csipetkéhez:
1 nagyobb tojás
liszt (amennyit felvesz)
só
Elkészítés: A csipetke tésztával kezdek, mivel most kuktában főzöm, így a főzési idő lényegesen lerövidül. A csipetkéhez a tojásból és lisztből kemény tésztát gyúrok egy kis tálban, majd addig pihentetem, ameddig a levest felteszem.
Kuktában zsiradékon a hagymát megdinsztelem, majd rajta a fokhagymát is rövid ideig. Meghintem a pirospaprikával, csak egy pillanatra átkeverem, máris hozzáadom a húst a köménnyel, és magas hőfokon állandó keveréssel jól körbepirítom, majd felengedem kb. fél liter vízzel. Sózom, borsozom, 1 babért dobok bele, hozzáadom az egész paradicsomot, a zöldpaprikát, a zöldségcsokrot, a zeller- és karalábédarabot. A kuktát lezárom, a forrástól számított kb. 40 percig főzöm takarékon.
Közben a csipetkét enyhén lisztezett tálcára csipegetem. A kuktát hideg vizes mosogatóban hirtelen lehűtöm, beleadom az aprított zöldségeket, visszazárom, és újabb 10 percig főzöm a forrástól számítva.
A kuktát újra kinyitom, eltávolítom a levesből a zöldségcsokrot, az
egészben főtt zöldségeket, beleadom a burgonyát, felengedem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék, sózom, borsozom, ha szükséges, még őrölt köménnyel ízesítem. Már nem zárom le a kuktát, majd az újra forrástól számítva kb. 10-15 percig főzöm csendesen, amíg a krumpli megpuhul, közben beleszórom a tálcán várakozó csipetkéket, és rövid idő alatt készre főzöm a levest.
Rozsnyai Gabriella gaby53
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2017-11-11 23:15:50, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
281 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 378
- e Hét: 4892
- e Hónap: 9930
- e Év: 139637
|
|
|