Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Szenvedés
  2017-11-14 21:22:37, kedd
 
  "Ha pedig valaki mint keresztyén szenved, ne szégyellje!" Pétert megingatta a halálfélelem, amikor ez elé a gyötrő probléma elé került. El volt szánva arra, hogy halálba megy Urával együtt, és ezt később meg is tette, de egy pillanatig sem tudta elképzelni, hogy nélküle kell majd mennie, hogy látnia kell, amint Jézust legyőzik és elfogják e világ urai, és hogy Ő olyan lesz, "mint a bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírók előtt" (Ézs 53,7). Hogy Jézus nem szólt és nem védekezett, az megdermesztette Péter lelkét. Pedig így kell keresztyénként szenvedni: hallani az emberek gúnyolódását, látni, hogyan szedik darabokra bizonyságtételedet, érezni, hogy nem tudsz visszavágni, megtapasztalni, hogyan gúnyolódnak rajtad irgalmatlanul és részvétlenül, csak azért, mert a keresztyének megvetett csoportjához tartozol. Ha azonban megérzed, hogyan vigasztal Isten "vesszeje és botja" (Zsolt 23,4), akkor örömmel járod végig Istent dicsőítő szenvedésed útját. Keresztyénként szenvedni: ez a szenvedés második forrása, de olyan forrás, amely megtisztítja és megnemesíti a lelket.

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2017-11-14 17:39:21, kedd
 
  "Keresztyénként szenvedni semmiképpen nem jelenti azt, hogy feltűnést keresel sajátos nézeteiddel, vagy azáltal, hogy nem alkalmazkodsz a szokásokhoz. Ez nem keresztyén, hanem általános emberi tulajdonság, amelytől minden ember szenved, ha érzi, hogy közte és a világ közt lényeges különbség van, amely azután a világ megvetését, és a világban uralkodó szellem undorodó gyűlölködését eredményezi. Keresztyénként szenvedni annyit jelent: ha a világ gúnyolódva ellened fordul - nincs rá válaszod, hiszen a világ Krisztus ellen is fordult, amikor a kereszten szenvedett, és a körülállók gúnyolták. Krisztus nem szólt semmit, és neked se legyen kész feleleted."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2017-11-14 17:14:42, kedd
 
  "Az a szenvedés, amely a lélek igaz nemességéből származik, abból a különbségből, amely köztünk és a világ között van, az megnemesíti az embert és dicsőíti Istent... Az alázatos és szelíd életből fakadó szenvedés felemel, megnemesít és Istent dicsőíti. De jegyezd meg jól: E világ társadalmának a szemében keresztyénként szenvedni szégyen. Azok a barátaid, akik megpróbáltatásaidnak és rágalmaztatásodnak órájában eljönnek, hogy szót emeljenek érdekedben és megvédjenek, először meglepődnek, majd megzavarodnak, végül megbotránkoznak, amikor megtudják, hogy valóban semmi szándékod nincs, hogy ügyed igazáért harcolj, hanem alázatosan eltűrsz mindent. Ebben az órában, amikor barátaid sajnálkoznak rajtad (ó micsoda szégyen, ha sajnálkoznak rajtam - mondja a világ; és mégis ez dicsőíti Istent; mert akin a világ sajnálkozik, azzal Isten együttérez), maga az Úr jön el hozzád, és ezt mondja lelkednek: 'Boldogok vagytok, ha gyűlölnek titeket az emberek, ha kirekesztenek, ha szidalmaznak és kivetik a neveteket, mint gonosz nevet, az Embernek Fiáért. Örüljetek azon a napon és örvendjetek! Mert íme, a ti jutalmatok bőséges a mennyben' (Lk 6,22-23)."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A szeretet ereje
  2017-11-14 16:20:07, kedd
 
  A szeretet ereje

II. János portugál királynak betegen feküdt egyik kedves embere. Mikor a király meghallotta, hogy az illető nem akarja bevenni az orvos által előírt keserű orvosságot, elhatározta, hogy segít a bajon. Elment a beteghez, leült az ágy szélére, és az orvosság egy részét a szeme láttára bevette, majd így szólt: "Én a te királyod és urad, anélkül, hogy rá volnék utalva, csupán irántad való szeretetből és hogy neked példát adjak, elviselem a keserű orvosságot, s te, akinek az orvosság annyira szükséges, irántam való szeretetből nem tudnád a másik felét bevenni?"
"Királyom - mondta a beteg -, ilyen leereszkedő szeretet láttára még akkor is hajlandó volnék az egész orvosságot bevenni, ha még oly keserű íze volna is, és ha semmi szükségem sem volna rá."
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Matematika
  2017-11-14 15:50:05, kedd
 
  Matematika

A világba kilépő méhecske, alighogy szárnyai kiegyenesednek, röpül a virágok felé, viaszt gyűjt, sejtépítéshez fog és olyan bámulatos mértani problémát old meg a lépépítéssel, amelyre a matematika tudománya a felső mennyiségtan segítségével csak a XVIII. században találta meg a választ (legkisebb felület-legnagyobb térfogat feladata), mint azt Réaumur. Maraldi, Kőnig és Maclaurin kutatásaiból tudjuk. Az egy-két napos méhecske, minden mértani oktatás és számítás nélkül 3-4 évezreddel ezelőtt éppúgy megoldotta a feladatot, mint most.
Midőn Eckermann, a természettudós ilyen eseteket mesélt Goethe-nek az állatok életéből, a német költőkirály felkiáltott: "Ki ilyeneket hall és Istent nem hisz, azon már sem Mózes, sem a próféták nem segítenek!"
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A kígyó hűsége
  2017-11-14 15:27:24, kedd
 
  A kígyó hűsége

Ivan Krohov kapitánytól származik ez a kis történet. Ausztráliában él egy félméternél nem hosszabb kígyófaj, amelynek hím és nőstény tagjai bámulatra méltó hűséggel ragaszkodnak egymáshoz. Mindig együtt vannak, s ha a hímet, vagy a nőstényt elpusztítják, az életben maradt kígyó is elpusztul a párja után. Nem távozik a tetem mellől, csak körülötte csúszkál étlen-szomjan, míg maga is el nem pusztul. Ha elviszik tőle a párját, akár élve, akár holtan, a kis kígyó óriási utakat tesz meg, hogy elrabolt párjához jusson. Egy kígyópár elpusztult nőstényét egynapi járóföldre vittem el - mondja Krohov kapitány. Spárgára kötve húztam a földön, hogy a párja, ha követni akar bennünket, megtalálja a nyomot. Szörnyű nehéz út lehetett ez a nagy távolság a kígyó számára, de negyednapra megjelent a hím kígyó lakásom ajtaja előtt, ahol elpusztult párját tartottam. Kiadtam neki a hullát, s ott pusztult el mellette maga is.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Akinek többel tartozunk
  2017-11-14 15:10:28, kedd
 
  Akinek többel tartozunk

II. Frigyes porosz király az udvari ebédeken gyakran szólt tréfásan kora leghíresebb katonájának, Zieten tábornoknak vallásgyakorlatáról és az egyházi törvények iránt tanúsított engedelmességéről. Egy ilyen alkalommal bátran riposztozott a generális: "A harctéren sokszor tettem ki magamat veszélynek Felségedért. ...Felségedért és hazámért életemtől is megválnék, ha a kötelesség parancsolja, de lelkiismeretemet sohasem áldozhatom fel Felséged kedvéért. Isten magasan felettünk van, s neki többel tartozom, mint akár Felségednek, akár a hazámnak."
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Bizalom
  2017-11-14 14:24:17, kedd
 
  Bizalom

Ismeretlen szerző után németből

Mindenen át hogyan segít?
Még nem tudom, hogyan,
csak hogy ígérete szerint
és csodálatosan.

Elűzi-e az éjszakát
s hogyan? Csak azt tudom,
hogy egy lépéshez mindig ád
elég fényt az úton.

Szívem, ha Ő kezébe vett,
békében nyugoszik.
Hogyan hordoz, hogyan vezet,
az csak rá tartozik.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Jövevénység
  2017-11-14 13:19:43, kedd
 
  Jövevénység

"Hit által lakott..." Zsidókhoz írt levél 11,9

Ábrahám lakott is, meg nem is. Akárcsak egy olyan személy, aki turistaként időzik valamely országban. Ragyogó napfény, zúgó tenger, gyönyörű erdők, dombok és tavak. Valójában nem ez az otthon. Otthona ott van, ahol talán mindezek hiányoznak, de ott a háza, a tűzhelye, ahol biztonságban van. Ábrahám szíve szerint ott lakott, ahol Istene volt, abban a városban, melyet Isten tervezett és alkotott, amely majd annak a népnek az otthona lesz, melyet egykor hit által látott Ábrahám, amikor Isten megmutatta neki az ég csillagait és tenger fövenyét. Megszámlálhatatlan lesz lelki utódainak nemzetsége, mind Izraelben, mind azon népek közt, akik beoltatnak Izraelbe.
Tudjuk-e, hogy mi a jövevénység? Ahol van a ti kincsetek, ott van a szívetek is. Nagyon-nagyon szeretünk valakit, de egy időre el kell hagynunk. A katonák idegen országokban szolgálnak békemisszióban, a fiatalok egy ideig a világ másik részén tanulnak. A lány, akivel járnak, vagy a jegyesük, otthon van. Ahol van a kincsünk, ott van a szívünk is. Hasonlóképpen vágyakozhatnak az emberek Isten után is. A menny után vágyódni nem azt jelenti, hogy elmenekülünk a világból. Ideköt a hivatásunk. De ha soha sincs honvágyunk, akkor tudjuk egyáltalán, hol van az otthonunk? Akinek honvágya van, az hazajön. Akkor elfelejtjük a jövevénységet, és az atyai házban vagyunk.

J. van der Graaf
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A legjobbat kihozni az életből
  2017-11-14 08:22:34, kedd
 
  A legjobbat kihozni az életből

A szívemben mindig ezt a kérdést forgatom: Mit tegyek, hogy rövidke életemből a legjobbat (és legtöbbet) kihozzam?

...... ........... .........

Készítsd fel lelkedet a kísértésekre. Hogyan is nyerhetnénk anélkül, hogy harcolnánk? Ezért: állj készen, mint Jézus Krisztus jó katonája. (2Tim 2,3)

...... ........... ........

Hogyan győznénk, ha nem is küzdünk?

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 581 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9820
  • e Hét: 21531
  • e Hónap: 50843
  • e Év: 238645
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.