Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Bárányévad Új-Zélandon
  2017-11-02 22:09:50, csütörtök
 
  Bárányévad Új-Zélandon


A juhtenyésztéséről híres Új-Zéland gyönyörű, zöld lankái mindenütt fehér juhoktól tarkállnak. Az évenkénti bárányévad idején kisbárányok ezrei jönnek világra. Sajnos némelyik elpusztul a születéskor. Sok anyajuh is elhull a bárányévad alatt; ellés közben pusztulnak el. A pásztorok, hogy az elárvult bárányokat megmentsék, azokat a kisbárányokat, amelyek elveszítették az anyjukat, olyan anyajuhok mellé teszik, amelyek elveszítették bárányaikat. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek első hallásra tűnik, ugyanis egy anyajuh nem akarja elfogadni és táplálni más bárányát.
Hogyan tudják a pásztorok mégis elérni, hogy egy anyajuh elfogadjon egy elárvult bárányt? Módszerük olyan ősi, mint maga a pásztorkodás. Az anyajuh elpusztult bárányát megnyúzzák, és ezt a bőrt ráhúzzák az élő bárányra, amikor az örökbefogadó anya mellé helyezik. Az anyajuh megérzi a bőr szagát, és sajátjaként fogadja az árva bárányt.

Alkalmazás: Az új-zélandi bárányévad arra emlékeztet bennünket, amit Jézus tett értünk a kereszten. Amikor János apostol azt írja a Jel 7,14-ben és 12,11-ben, hogy mi a "Bárány vére által" üdvözülünk, olyan kifejezést használ, ami az agrártársadalmak tagjai számára nagyon jól érthető.
Pál azt írja az Efézusiakhoz írt levelében: "Most pedig Krisztus Jézusban ti, akik egykor "távol" voltatok, "közel" kerültetek a Krisztus vére által. Mert Ő.... lebontotta az elválasztó falat, az ellenségeskedést" (Ef 2,13-14). Jézus véréért Isten elfogad minket sajátjának. Egykor árvák voltunk, de most Isten örökbefogadott gyermekei vagyunk.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Téglát rak vagy katedrálist épít?
  2017-11-02 21:27:39, csütörtök
 
  Téglát rak vagy katedrálist épít?

Christopher Wren, aki a londoni Szent Pál Katedrálist (a világ legszebb épületeinek egyikét) tervezte, írt azoknak az építőmunkásoknak a reakciójáról, akiket megkérdeztek, hogy mit csinálnak. Azok a munkások, akik fáradtan és egykedvűen végezték a munkát, így válaszoltak: "Téglát rakok" vagy "Követ hordok".
Egy munkás azonban, aki éppen maltert kevert, nagyon vidámnak és lelkesnek tűnt. Amikor megkérdezték tőle, hogy mit csinál, azt válaszolta: "Egy pompás katedrálist építek."

Alkalmazás: Közvélemény-kutatások arra az eredményre jutottak, hogy legtöbben utálják a munkájukat. Nem várakozásteljesen indulnak munkába, hanem sokkal inkább unják azt, és elegük van belőle. Abban reménykednek, hogy megnyerik a lottót, és életük hátralevő részében egy napot sem kell dolgozniuk.
Isten nem arra teremtett bennünket, hogy munkánk untasson és kielégítetlenül hagyjon. Arra teremtett, hogy szolgáljuk őt mindennel, amit teszünk, így a munkánkkal is. A "munka" szó a Szentírásban az "imádat"-nak egy kifejezése. Isten azt akarja, hogy munkánkat örömmel végezzük, mert az Isten dicsőségére van. Ez Isten dicsőítésének egyik módja. Pál azt írja, hogy munkánkat örömmel kell végeznünk, mivel nem embereknek, hanem Istennek végezzük azt. (Lásd Kol 3,23.) Egy másik helyen azt írja: "...bármi mást cselekesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!" (1Kor 10,31).
Ha csak úgy tekintünk a munkánkra, hogy valamivel meg kell keresnünk néhány ezer forintot, hogy abból megélhessünk, akkor nem találunk örömet benne. De ha elhatározzuk, hogy munkánkkal Istent dicsőítjük, akkor nemcsak örömet fog jelenteni a munkánk, de Isten gondoskodni fog minden szükségünkről is.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Ember
  2017-11-02 13:38:06, csütörtök
 
  "Az ember az, amivé válik."

- Ismeretlen -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Munka
  2017-11-02 13:36:00, csütörtök
 
  "Ha a keresztyén ember Istent szolgálja mindennapi munkájával, a hálaadásnak és örömnek ugyanezzel a lelkületével térhet nyugovóra. Napi munkáját nem az élet kellemetlen velejárójának tekinti, hanem szerves részének. A családi élet, Isten népének közössége és az Ő szolgálata mellett élethivatásunk is az Úr megígért áldásai közé tartozik.
De vajon helyes indítékok motiválnak-e a munkánkban? A legjobbat akarjuk-e nyújtani hivatásunkban, mert meglátjuk benne a kiváltságot? Oda akarjuk-e szentelni magunkat Isten akaratának teljesítésére tudva azt, hogy a Mester szeme rajtunk van? Igazán hisszük-e, hogy a munka kiváltság és méltóság, mellyel Isten ruházta fel kegyelmesen az Ő gyermekeit?"

- Sinclair B. Ferguson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus
  2017-11-02 13:33:24, csütörtök
 
  " Jézus életében egyensúlyban volt a fizikai és a lelki munka. Nem gondolta, hogy a kétkezi munka kevésbé volna fontos Isten előtt, mint a lelki tevékenység. Tudta, hogy mindkettő Isten ajándéka, s mindkettőt élvezte."

- Sinclair B. Ferguson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kevesebb...
  2017-11-02 13:27:38, csütörtök
 
  "Kevesebb munkahelyi probléma és feszültség lenne körülöttünk, ha az iskolák egészségesebb szemléletre nevelnék diákjaikat."

- Sinclair B. Ferguson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Munka
  2017-11-02 13:15:28, csütörtök
 
  "A munka kiváltság. Isten ajándéka. De parancsolat és kötelesség is. Isten azért adta nekünk, hogy teljes emberekké legyünk. Sőt, a Szentírás szerint amikor dolgozunk, Isten képmását tükrözzük vissza, éppúgy, mint amikor a nyugalom napján megpihenünk, és ezzel Alkotónk mintáját követjük."

- Sinclair B. Ferguson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten akarata
  2017-11-02 13:00:10, csütörtök
 
  "A hét hat napját arra kell szentelnünk, hogy elvégezzük a munkánkat. A hetedik napot pedig úgy kell megszentelnünk, hogy megpihenünk a munkánktól, és Istent dicsőítjük."

- Sinclair B. Ferguson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Átszegzett emberek
  2017-11-02 12:51:27, csütörtök
 
  Átszegzett emberek


KRISZTUS ott van
a keresztet hordozók arcán,
a szenvedők tekintetében,
az elhagyottak sóhajában.
Átszegzett emberek
ábrázolják ki ŐT.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Fegyverek
  2017-11-02 10:14:08, csütörtök
 
  Fegyverek

"Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét..." Efézus 6,13

Csak akkor tudunk megállni a gonosz lelkek elleni harcban, ha teljes fegyverzetünk van. Az igazság mint öv. Nem "mienk az igazság", hanem Isten Igéje az igazság. És Krisztus az út, az igazság és az élet. Pilátus azt kérdezte Jézustól: "Mi az igazság?" Jézus azonban már ezelőtt megmondta, azért jött, hogy bizonyságot tegyen az igazságról. "Mindaz, aki az igazságból való, hallgat az én szómra" (Ján 18,37).
Akkor mondta ezt Jézus, amikor a keresztet várta. "De a kereszt, mondja Kálvin, diadalszekér volt, melyen Ő mint az igazság, megfosztotta győzelmével a hatalmakat trónjuktól".
Isten Igéjének igazságát a Szentlélek tapasztaltatja meg velünk. Az Ige a Lélek kardja (17. v.). A Lélek által az Ige kétélű, éles kard. A Lélek lemetszi az elhalt ágakat, hogy így jobban kiviruljon a fa. "Isten szava megáll mindenha", mondta Luther. Ugyanakkor az Ige élet-halál kérdése. Aki az Igét nem lelki fegyverként használja a Lélek erejével, az az Ige által ítéltetik el. És a Lélek azt jóváhagyja. Mert az Ige és a Lélek sohasem állnak szemben egymással, hanem kezességet vállalnak egymásért.
Ha így imádkozom: jöjj, teremtő Lélek, áztasd meg szívem kertjét, akkor a Lélekben imádkozom, a Lélek pedig bennem imádkozik kimondhatatlan esedezéssel. A Szentlélek az Atyával és a Fiúval együtt örök Isten, de nekem is adatott.

J. van der Graaf
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 581 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2493
  • e Hét: 11205
  • e Hónap: 23080
  • e Év: 210882
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.