|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2017-11-20 23:00:47, hétfő
|
|
|
...... ........... ............
...... ........... ........... .............
|
|
|
0 komment
, kategória: érdekes képek |
|
|
|
|
|
2017-11-20 17:43:28, hétfő
|
|
|
Forrá: poetvers
Minden egyes reggel
Vidáman ébredek fel.
Napfény járja át a szobám,
Süt a fény szemembe korán.
Minden egyes reggel
Villámként kelek fel.
Gyorsan, pattanva kifelé,
Előre nézek a hét felé.
Minden egyes reggel
Fullasztó érzés fog el.
A megfelelési kényszer,
Nem hat rá semmilyen gyógyszer.
Minden egyes reggel
Későn gondolkodom el.
Mit tehettem volna tegnap,
Amit ma a törvény megszab.
Minden egyes reggel
Egyedül ébredek fel.
Nehezen indul így a napom,
De ez már csak az én bajom...
Félek a reggeltől nagyon,
Itt ér véget most dalom... |
|
|
0 komment
, kategória: versek |
|
|
|
|
|
2017-11-20 17:41:32, hétfő
|
|
|
Forrás: poet vers
...... .....
Fekete ruháját ledobta az éjjel.
Keleten kél a nap, s vidáman néz széjjel.
Múlik a sötétség, a nap sugarára,
aranyló ruháját teríti a tájra.
Hamar világos lesz, kedvünk is felderül,
a nagy világosság teljesen szétterül.
Munkáját az ember könnyebben kezdi el,
mikor ilyen szép és derűs lesz a reggel.
Hangzik a madárdal, mint reggeli zene,
kedves a fülünknek, élet üzenete.
Vidáman dalolnak, készülvén a napra,
ébredő lelkünknek friss örömöt hagyva.
/Miskolc, 2015. július 5/ |
|
|
0 komment
, kategória: versek |
|
|
|
|
|
2017-11-20 17:32:12, hétfő
|
|
|
...... ..........
Receptje:
HOZZÁVALÓK
4 szelet csirkemell
15 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
só
őrölt szerecsendió (ízlés szerint)
2-3 szál petrezselyem
A panírozáshoz:
15 dkg liszt
3 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Fűszervajas töltelékhez a sajtot lereszeljük, ezután összegyúrjuk a vajjal, kevés sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Ezután újra összekeverjük, és amíg a húst előkészítjük, hűtőben tároljuk.
A csirkemellbe egy hegyes, vékony pengéjű késsel óvatosan, kb. a közepénél beleszúrunk, de vigyázva, hogy a mellfilé ne lyukadjon át. Az ujjunkkal kicsit kitágíthatjuk a bevágott részt.
A fűszervajas tölteléket kivesszük a hűtőből, és egy sima csőfejes nyomózsákba kanalazzuk, majd a mellfilékbe óvatósan belenyomjuk a fűszervajas tölteléket, és a végén egy fogpiszkálóval a bevágott rész végét lezárjuk, hogy sütés közben a fűszervaj ne folyjon ki.
A húsokat duplán panírozzuk - tehát a zsemlemorzsás réteg után még egy réteg tojás és még egy réteg zsemlemorzsa következik -, majd hűtőbe tesszük kb. 20 percre, hogy a vaj visszadermedjen, és a panír is egy kicsit megkeményedjen rajta.
A tekercseket közepesen forró bő olajban lassan pirosra sütjük, időnként óvatosan - ne villával! - megforgatjuk. Sült krumplival, rizzsel (rizi-bizivel), krumplipürével, vagy akár ezekből vegyes körettel tálaljuk.
Másik recept itt olvasható Link |
|
|
0 komment
, kategória: saját készítés |
|
|
|
|
|
2017-11-20 16:23:26, hétfő
|
|
|
...... ............
Videó Link
Laudate Dominum, from Vesperae solennes de confessore (K. 339) by Wolfgang Amadeus Mozart
- Alleluia videó Link
- Pie Jesu Videó Link
- Ave Maria Videó Link
- Miserere mei, Deus Videó Link
- Ombra mai fu videó Link.
...... .........
- Voi che sapete videó Link
- Mein gläubiges Herze Videó Link
...... ........... .........
|
|
|
0 komment
, kategória: 8-14 éves korig_ének iskolája |
|
|
|
|
|
2017-11-20 11:46:31, hétfő
|
|
|
.........
Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny - 3. adás Dobszay Péter verseny műve látható 20.50 perctől - 27.20 -g a videón
Videó Link
...... ........
...... ......... .........
...... .........
|
|
|
0 komment
, kategória: Dobszay Péter karmester |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2017. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
436 db bejegyzés |
e év: |
3932 db bejegyzés |
Összes: |
47466 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3920
- e Hét: 9721
- e Hónap: 42875
- e Év: 276622
|
|
|