Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Nagytudásúak (Teljes film) [Vígjáték]
  2017-11-21 10:13:27, kedd
 
 



Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2017-11-21 10:07:43, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2017-11-21 09:38:24, kedd
 
 



Abban szinte mindenki egyetért, hogy az örömérzet, az együttérzés, az empátia, a szeretet, a pozitív érzések kategóriájába tartozik, míg a félelem, a gyűlölet, az utálat, a düh a negatív érzések sorába illeszkedik. És ott vannak azok az érzelmek, amiket gyakran követnek könnyek.

Itt a pozitív és negatív érzések közötti határ kissé elmosódik, hiszen ha síró embert látunk, akkor valami bajra, problémára gondolunk, de viszont az örömtől, a szerelemtől is lehet sírni, ami ugyebár pozitív dolognak számít.

Szakértők állításai szerint, azok az emberek, akik nem fojtják el magukban a sírás ösztönét, hanem zöld utat adnak érzéseiknek, mentálisan egészségesebbek. Lássuk, hogy miért:

1. A könnyek meggyógyítanak

A könnyek megszabadítanak a negatív érzésektől, a sírás oldja a stresszt, a frusztrációt, csillapítja a fájdalmat, úgy lelki, mint fizikai vonatkoztatásban. A könnycseppekkel a méreganyagok is távoznak, ráadásul antibakteriális hatásuk van, ami a szem egészségének szempontjából nagyon hasznos. Ami a pszichés zavarokat illeti, a sírás a legjobb természetes antidepresszáns, megszünteti az idegességet, zaklatottságot. A sírás a kommunikációban is segít, hiszen ilyenkor sokkal tisztában meg lehet fogalmazni, ki lehet mondani a problémákat.

2. A sírás remek terápia

A düh és a szomorúság az életünk részét képezik, hiszen alig van olyan ember, aki ne tapasztalta volna meg ezt a két romboló érzést. Szakértők szerint, mentális egészségünk érdekében rendkívül fontos, hogy ezen negatív érzésektől megszabaduljunk. A sírás segít ezek feldolgozásában, ilyenkor boldogsághormon, azaz endorfin keletkezik, amely természetes érzéstelenítőként hat, és csökkenti a szervezet mangán szintjét is, amiből ha túl sok van, az illető idegessé, fáradttá, vagy agresszívé válhat. A méreganyagok távozását is elősegíti, így összességében a sírásnak remek terápiás hatása van.

3. A síró ember nem fél kimutatni az érzelmeit

Mindennap kihívásokkal kell szembenéznünk. Sérelmek, támadások, konfliktusok érnek bennünket. A sírással mindennek hangot adhatunk, és ezáltal megszabadulhatunk a káros és pusztító érzelmektől.

4. A síró ember empátiára tanít másokat is

Ez a képlet eléggé egyszerű, hiszen ha van egy barátunk, ismerősünk, aki képes a meghatódottságtól, és nyilván a szomorúságtól is sírva fakadni, ezáltal bennünk növekszik az empátiára való hajlam. Ilyenkor beindulnak a védő, vigasztaló ösztöneink. A sírás ugyanakkor enyhítheti a konfliktusokat is, amelyre a szavak már nem képesek.

5. A sírás a bátorság jele, és nem a gyengeségé

A társadalom viszonyulása a síró emberhez nem annyira pozitív, hiszen egy síró nőt gyakran hisztérikának, lelkileg gyengének tartanak, ha pedig egy férfi sír, akkor már nem is számít férfinak. Pedig sírni nem szégyen, sőt sokkal erősebbé, kiegyensúlyozottabbá teszi az embert, így elfojtása komoly lelki és fizikai problémákat eredményezhet.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Az élet rendje!
  2017-11-21 09:32:30, kedd
 
 



Mert eljön az a kor az ember idejében mikor nagyszülővé válik. Azok a csodálatos évek, amikor önfeledten örülhetünk az unokáinknak. Mert ez a mi ajándékunk azért amiért szülők voltunk. A szeretet egy olyan dolog, amiből ha jó sokat adunk, akkor jó sokat is kapunk. Az unokák pedig adják, nekünk csak hagynunk kell, hogy jöjjön az az édes szeretet.
Ez a világ rendje...
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-11-21 09:25:21, kedd
 
  A süllyedő város, Adria királynője, a szerelmesek városa...Bizony, Velencéről van szó!

Ha ezek a falak mesélni tudnának...biztos elmondanák, hogy bizony Marco Polo velencei kereskedő, és utazó, is itt sétálgatott a 13-14. században. És hogy Casanova a híres kalandor, író a 18. századból, szintén velencei volt. De hogy is jött létre ez a vízi város? Ebben a mocsaras lagúnában 118 kisebb-nagyobb szigeten fekszik. Létrejöttét mind a természet, mind az ember munkájának köszönhetjük. A jégkorszak folyamáradatai és a tenger munkája is nagyban befolyásolta. Ez a picike város sajnos nagyon sok mindenen ment keresztül. Túlélt két tűzvészt, egy szörnyű pestisjárványt és az első világháborúban is több száz bombatalálat érte. Szerencsére a város mindezeket túlélt. Lakossága jelenleg: közel 270 ezer fő. Saját, velencei nyelvjárással büszkélkedhet, ami inkább a spanyollal áll közelebbi rokonságban. Velence épületeit, vörösfenyőből készült cölöpökre építették - mert ez a fa a víz alatt nem rothad el. Ezek a cölöpök közel 8 méter mélységig is lenyúlnak. A csatornákon hidakon lehet átjutni, melyből több mint 400 található Velencében.
Nézzük a látványosságokat! Van egy óriási tér, ahol akárhova nézünk, szárnyas oroszlánokat pillanthatunk meg. Nem véletlen, Ez a Szent Márk tér. Maga Szent Márk és az ő szárnyas oroszlánja az egyik legnagyobb szimbóluma Velencének. A tér hatalmas! 175 méter hosszú! És Európa legszebb terének is mondogatják. A másik nagy látványosság a Sóhajok hídja. A börtönt és a Dózse-palotát összekötő híd. A hídhoz fűződő sok rémtörténet többek között Victor Hugónak köszönhető. Pedig Velence igazságszolgáltatása a kor szörnyű börtönviszonyaihoz képest még igen enyhének számított. 1660-ban például itt szüntették meg először a kínzásokat a világon. Végül a legnagyobb látványosság a legnagyobb csatorna, a Canal Grande fölött átívelő legnagyobb és legrégebbi híd, a Rialto-híd.
A gondolázás sajnos horror áron van
e a hidakról nézelődve is ugyanolyan élményben lehet része az embernek. Egyébként egy 1562-ben létrehozott rendeletnek köszönhető, hogy minden gondola fekete, így akarták egységesíteni a hajókat. Én se hittem volna, de a gondolákhoz bizony különleges érzék és szakértelem kell. Évente csak 3-4 új gondolás kap vezetői engedélyt, amit hónapokig tartó kemény kiképzés, és szigorú vizsgáztatás előz meg. 2015-ben mintegy 400 hivatalosan engedélyezett gondola működött a városban. Akinek viszont drága lenne ez a csodajármű, az választhatja a jóval olcsóbb, magánkézben lévő vízitaxikat.
Látszólag Velence pezseg és virul! Pedig nagy a baj! Már nagyon régóta hallani, hogy süllyed a város. 2000-ben 144 cm-rel emelkedett az átlagos fölé a lagúna vízszintje. Velence megmentése szinte évszázadok óta fontos kérdést jelentet az egész világnak, a város és a lagúna a Világörökség részét képezi. Sajnos még mindig nem tudták megállítani a süllyedését. A mérések alapján a város évente közel 1 millimétert süllyed. Ebben benne van a természet keze és az emberi tevékenység is. Ám nem Velence az egyetlen város, ami süllyed. Hihetetlen, de New Orleans egyes részein hasonló jelenség figyelhető meg, itt a süllyedés mértéke akár 2,5 centiméter is lehet évente. Oka a kőolaj- és földgázbányászat. Aztán itt van Mexikóváros is! Bizony! Ráadásul ebben a tekintetben megszerezte az első helyet! Az elmúlt évszázadban ugyanis 10 métert süllyedt! Ennek az az oka, hogy anno az aztékok egy vulkáni krátertóban építették meg a fővárosukat, a mai terjeszkedés és népesség növekedés miatt pedig, ahogy a vizet szivattyúzták ki a felhőkarcolók alól, a város úgy süllyedt.

Évi 25 millióra teszik a Velencébe érkező olasz és külföldi turisták számát. Ezekből azonban csak 8 millióan szállnak meg a városban, a többiek csak átutazók. A túristák jönnek, a lakosok viszont mennek. A város lakossága az elmúlt években erősen csökkent. Szakértők szerint 2030-ra teljesen elnéptelenedhet Velence és már csak a turisták fogják látogatni majd. Azt mondják olyan lesz, mint egy vízi Disnayland. Ez szörnyen hangzik! Remélem, nem jön el ez a nap, mert Velence egy igazi gyöngyszem! És aki teheti, az egyszer az életben látogasson el ide.






 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-11-21 09:11:35, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-11-21 09:10:12, kedd
 
  Kaliforniai orvosok először próbálkoztak génszerkesztéssel segíteni egy ritka veleszületett betegségben szenvedő férfi sejtjeiben - tudósított a BBC hírportálja.

Brian Madeux 44 éves arizonai páciens DNS-én akarták kijavítani azt a hibát, ami a Hunter-szindrómát okozza. A férfi "a nap minden pillanatában szenved", ezért vállalkozott, hogy részt vegyen az úttörő kezelésben.

A Hunter-szindróma igen ritka, a mukopoliszacharidózis egy fajtája: a kórban szenvedők a hosszú cukormolekulák lebontásához szükséges enzim előállításának genetikai utasításai nélkül születnek. Ezek a molekulák, mukopoliszacharidok az enzim hibája miatt nem bomlanak le, hanem felhalmozódnak a szervekben és károsítják őket. Madeux véráramába juttattak két, úgynevezett "molekuláris ollót", melyek a DNS-t két, pontosan meghatározott helyen "vágják el".
A terápiát úgy fejlesztették ki, hogy az "ollók" csak akkor kezdjenek működni, ha a páciens májsejtjeibe jutnak. "Bízom abban, a génterápiánk biztonságos és hatásos is. Hosszú távon azt reméljük, génterápiával már nem sokkal a születés után segíthetünk a betegeken" - mondta Chester Whitley, a San Francisco-i Kaliforniai Egyetem (UCSF) oaklandi Benioff Gyermekkórháza egyik orvosa, aki részt vett a tesztben.

Korábban már végeztek génterápiát embereken, de akkor a szervezetből kiemelt sejteket "szerkesztették", ellenőrizték a működésüket, majd visszahelyezték őket a testbe. Ez az eljárás akkor működik, ha a szövetet ideiglenesen el lehet távolítani, később pedig vissza lehet helyezni, mint például a csontvelőmintát. A máj, a szív vagy az agy esetében ez azonban lehetetlen, ezért próbálkoztak a génterápiával a páciens szervezetén belül.

Az infúziót hétfőn kapta a beteg, egyelőre nem tudni, működnek-e nála a "molekuláris ollók", mint korábban az egérkísérletekben. A teszt csak az eljárás biztonságát vizsgálja, további kutatás szükséges ahhoz, hogy megtudják, hatásosan gyógyítja-e a kórt. Madeux eddig nem tapasztalt mellékhatásokat. Ha minden jól megy, a kutatás keretében akár további kilenc pácienst is kezelhetnek génszerkesztéssel.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-11-21 08:50:41, kedd
 
  7 életmódi tipp, hogy jobb legyen a szex
Egy romantikus film főhőse szerint "Nincs jó vagy rossz szex, csak szexuális öröm..." Mi azért ezzel vitatkoznánk, mert mi van, ha mondjuk valamiért mostanában még a kedv is hiányzik, és az orgazmusunk sem idézi a régi szép időket...

1. Állítsd meg a stressz!


Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor nem lehet, mit tenni, a problémákat meg kell oldani. Például, ha munkahelyet váltasz, költözöl, szakítasz vagy netalán házasodsz - teljesen érthető, hogy a lehető legjobbat akarod nyújtani, hisz az életed múlhat rajta.

Ám nem kell minden gondon hetekig rágódnod, fel ismerned a megoldhatatlant és fogadd is el azt. Az állandó mentális és fizikai kimerültség igazi libidógyilkos fogalmak, ráadásul szív- és érrendszerednek sem tesznek jót.

Ha azt észleled magadon, hogy állandó kísérői életednek, merj önismeretet gyakorolni, majd változtatni a kiváltó okokon.





2. Mozogj naponta


Azt ma már mindenki tudja, hogy a mozgás milyen jótékonyan hat szervezetünkre. Ráadásul a potenciazavarokkal küzdők körében még akár serkentőszerként is hat. Szakemberek szerint például, ha naponta 30 percet könnyed mozgással töltesz, szexuális életed garantáltan felpörög.

Tanulmányok ma már egyértelmű bizonyítékát adják annak, hogy az aktív, mozgással teli élet és a libidó egyenes arányban változik.

A sportolás továbbá segít az orgazmus eléréséhez szükséges hormonok felszabadításában; és mivel javítja a vérkeringést - így a nemi szervek vérellátását is - a kielégülés is erőteljesebb lesz.



3. Aludj eleget!

Oké, a napi 8 óra alvás (szinte mindenkinek) csak illuzórikus álom. Viszont a jó szex is az lesz, ha nem alszod ki magad. A megfelelő mennyiségű és minőségű mozgáson kívül, alvásra is szükséged van. Magától értetődő módon, ha kevesebb, mint 6 órát alszol több napon keresztül, hamarosan nem csak a kimerültségre és rossz kedvedre fogsz panaszkodni. Számos kutató bebizonyította már, hogy a kimerült emberek szexuális étvágyára is rossz hatással van az alváshiány.

4. Figyelj szervezeted jeleire!

Lázasan, köhögve-prüszkölve senki nem érzi túl vonzónak magát és kedve sincs a szexhez. De elsősorban nem ezek az igazi veszélyforrások, ezek a bajok éppoly gyorsan elmúlnak, ahogy érkeztek. Azonban az olyan súlyos kórok, mint például cukorbetegség, rák, tüdőbetegség akár a libidó teljes elvesztését is okozhatják. A legjobb, amit tehetsz, ha évente legalább egyszer eljársz a kötelező szűrővizsgálatokra (legalább tüdőgondozóba, nőgyógyászati rákszűrésre, és kérsz a háziorvosodtól egy teljes vérképet).



5. Állítsd meg a függőjátszmát!

Az olyan függőséget okozó szerek, mint a cigaretta, az alkohol... és még sorolhatnánk akár teljesen tönkretehetik a nemi életet. Az igazi csapda viszont abban rejlik, hogy még soha nem volt ilyen könnyű leszokni ezekről a szerekről, és még soha nem volt ilyen könnyű rájuk szokni.

Bár a dohánytermékek címkéin már évek óta megjelennek az erre felhívó figyelmeztetések (pl. a Dohányzás impotenciát okozhat), kevesen bírják letenni. Nem tisztünk pálcát törni senki felett, csak mindenkit arra bíztatunk, szokjon le, és bátran kérjen segítséget. Ma már nem ciki, sőt sokan fogják elismerően nyugtázni a próbálkozás(oka)t.



6. Fogadd el magad!

A legtöbb pár szexuális élete még mindig azon bukik el, hogy mi nők nehezen békülünk meg a testünkkel. Sokan olyannyira rejtegetik testüket, hogy az már a szexuális együttlétet is lehetetlenné teszi. Pedig egyszerűen csak azt kellene fejben tartanunk, hogy valószínűleg, ha a Pasi megkíván egy nőt, akkor úgy tartja vonzónak, ahogy van.



7. Mondj búcsút a kóros túlsúlynak!

A legújabb kutatások bebizonyították, hogy az egészséges fogyás eredményei nemcsak az edzőteremben, hanem a hálószobában is biztatóak. Egy tanulmány során 55 elhízott, középkorú, merevedési zavarral küzdő férfit vizsgáltak, akik közül 38-an a szakember irányította, eredményes fogyókúra után visszanyerték szexuális kedvüket.




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-11-21 08:33:11, kedd
 
  Grace Kelly, aki idén ünnepelhetné 88. születésnapját, talán minden idők legismertebb asszonya, ám az élete rengeteg titkot rejteget.





Ilyen érdekes nő volt Grace Kelly az ünnepelt színésznőből Monaco hercegnőjévé váló híresség nemcsak kifogástalan stílusával, de elképesztően izgalmas életútjával is pillanatok alatt az emberek kedvencévé vált. Az amerikai hírességet nem is elsősorban a filmjei tették világsztárrá, hanem az, amikor 1956-ban hozzáment III. Rainier monacói herceghez. A fiatalon, mindössze 52 évesen elhunyt hercegnő ugyan a nyilvánosság előtt élte az életét, mégis rengeteg titkot őrzött meg magának az életében. Lássuk a legmeglepőbb tényeket az életéből!

Termékenységi vizsgálatra volt szükség ahhoz, hogy a színésznőként ismert Grace hozzámehessen III. Rainier herceghez, több orvosi vizsgálaton is részt kellett vennie. Többek közt azt is vizsgálták, hogy a híresség képes-e teherbe esni, mivel a hercegnek fontos volt, hogy trónörököse szülessen. A későbbiekben Grace három gyermeket szült a hercegnek.Félmilliárdot fizetett a házasságért eleinte kevesen támogatták a színésznő és a herceg házasságát, a legellenségesebbek pedig épp III. Rainier szülei voltak. A szülők kikötötték, hogy Grace-nek kétmillió dollárnyi - vagyis félmilliárd forintnyi - hozományt kell fizetnie a frigy létrejötte érdekében. Ezt az összeget végül a színésznő és a szülei közösen fizették ki.
Nem hagyta sminkelni magátGrace Kelly mindig tökéletesen festett a kamerák és a fotósok előtt, annak ellenére, hogy az elmondások szerint soha nem engedte senkinek, hogy kisminkelje őt. Minden alkalommal maga készítette el a haját is, így fodrászra sem volt szüksége a vörös szőnyegre lépés előtt.Magyarokat segített kevesen tudják, de a színésznőt 1959-ben az osztrák kormány kitüntette, mégpedig azért, mert rengeteg magyar állampolgárnak segített a monacói vöröskereszt segítségével, hogy elhagyják az országot, és külföldön telepedjenek le.

Mutatjuk 7 kedvenc idézetünket tőle, amiből látszik, hogy milyen normális életfelfogású nő is volt.


A női szerep
"A nő természetes szerepe, hogy a családja pillére legyen."

A düh nem old meg semmit
"Ha dühös leszel, az nem old meg semmit. Nem szeretek kiabálni, veszekedni, nem tudok vitázni, ezért inkább hagyom az egészet. Amikor gonosz szavakat használnak az emberek, teljesen megtörnek és ezek a sértések sokáig velem maradnak..."


Élj a jelenben
"Nem szeretek a múlton rágódni. A szép emlékek fontosabbak, mint a megbánás."

Édesapja tanítása
"Édesapámnak nagyon egyszerű nézete volt a világról: semmiért cserébe semmit kapsz. Mindenért meg kell dolgozni, munkával, kitartással és becsülettel."

Csak hinned kell
"Feministának tartom magam. Hiszek abban, hogy a nők bármit elérhetnek, ha hisznek benne."

A boldogság természete
"Rengeteg boldog pillanat volt az életemben, de nem hiszem, hogy a boldogság - boldognak lenni - egy folyamatos állapot. Az élet nem ilyen."


Terápia
"Imádok sétálni - az erdőben, a kitaposott utakon, a vízparton... Szeretek a természet részévé válni. Imádok egyedül sétálni. Ez számomra terápia. Egyedül kell lenned ahhoz, hogy fel tudj töltődni."



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép napot mindenkinek!
  2017-11-21 08:18:21, kedd
 
 



Lassan közelítünk az év utolsó hónapjához a "Decemberhez". És hogy milyen volt az idei évem?
Mozgalmas, eseménydús, nem átlagos. Történtek velem nagyon jó és nagyon rossz dolgok is. Új dolgok kerültek az életembe, amiért hálás lehetek a sorsnak, és voltak nem várt és nagyon fájdalmas veszteségeim is. Ahogy Máté Péter is megénekelte, "mindig ott hagyok egy darabot a szívemből". De az élet ilyen...





Fehér rózsa jelentése

A fehér szín a béke és tisztaság jelképe. A fehér rózsa tökéletes ajándék, ha ki szeretnénk békülni valakivel, vagy örömet és békességet szeretnénk sugallni. A fehér rózsa már ránézésre is nyugalmat és derűt sugároz, és lényegében ez a nyugalom és derű a fehér rózsa jelentése

Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 271 db bejegyzés
e év: 2711 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1581
  • e Hét: 4657
  • e Hónap: 7999
  • e Év: 60707
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.