Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Segíts, mert elveszek, Uram!
  2017-11-24 17:47:44, péntek
 
  Segíts, mert elveszek, Uram!

Segíts, mert elveszek, Uram!
Lábam sötétbe' jár,
előlem elsuhan
a napsugár.

Szívemben száz tövis sajog,
kitépni nem lehet.
Boldogtalan vagyok
Tenélküled.

Ne hagyj magamra, Istenem!
Magamban elveszek.
Csak egy szót szólj nekem,
s újjáleszek!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Elvesztegetett élet
  2017-11-24 17:41:31, péntek
 
  "Minden elvesztegetett élet hátterében egy rossz filozófia áll; az élet értékéről és céljáról alkotott hibás elgondolás. Aki azt hiszi, azért született, hogy mindent megszerezzen, amit csak tud, az azzal tölti majd egész életét, hogy megpróbálja megszerezni, és bármit is szerez, mindaz csak egy ketrec foltos egér lesz. Aki úgy gondolja, hogy azért teremtetett, hogy a testi gyönyöröket élvezze, az a gyönyörök keresésének szenteli majd magát, és ha kedvező körülményeknek köszönhetően sikerül sok örömöt nyernie az életből, gyönyörei végül hamuvá válnak szájában. Túl későn jön majd rá, hogy Isten nemesebbé tette őt annál, mint hogy olyan cifra gyönyörök elégítsék meg, melyeknek az életét szentelte itt a földön."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Keresztyén örömhír
  2017-11-24 17:38:24, péntek
 
  "Aki nem tudja, hol van, az elveszett; aki nem tudja, miért jött a világra, az még inkább elveszett; aki pedig nem talál valamit, ami teljes odaszánására méltó, az végképp elveszett. Ennek alapján az emberi faj el van veszve, és elveszett mivoltunk része, hogy nem tudjuk, mennyire elveszettek vagyunk. Így hát a számunkra kirendelt néhány évet foltos egerek tenyésztésére használjuk fel. Talán nem olyanokra, amik rohangálnak és cincognak, de az örökkévalóság fényében apró-cseprő emberi tevékenységeink nagy része vajon nem ilyen értelmetlen-e?
A keresztyén örömhír egyik dicsősége, hogy nemcsak megváltja az embert a bűnből, hanem képes eligazítani is; egy magaslatra helyezi, ahonnan a tegnapot és a mát a holnaphoz viszonyítva látja. Az igazság megtisztítja elméjét, hogy felismerje, mi az, ami számít, és az időt, a teret, az élet minden területét valódi oldaláról lássa. A Lélek által megvilágosított keresztyént nem lehet becsapni, mert tudja a dolgok értékét: nem fogad szivárványra, és nem fizet foglalót délibábra; vagyis nem szenteli életét foltos egereknek."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Odaszentelni magunkat Krisztusnak
  2017-11-24 17:35:33, péntek
 
  "Ha a lelki világszemlélet a helyes, ahogy a keresztyénség határozottan állítja, akkor a menny mindannyiunk számára fontosabb, mint a föld, és az örökkévalóság fontosabb, mint az időbeliség. Ha Jézus Krisztus az, Akinek mondta magát; ha Ő az, Akinek az apostolok dicsőséges köre és a mártírok nemes serege állította; ha a hit, amit a szent gyülekezet az egész világon elismer, az igazi Istenbe vetett hit, akkor senkinek sincs joga az életét bármi olyannak szentelni, ami megég, amit a rozsda megemészt, ami megrothad vagy elpusztul. Egy embernek sincs joga, hogy bárkinek vagy bárminek teljesen odaszentelje magát Krisztuson és az imádságon kívül."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Figyelmeztetés
  2017-11-24 17:32:48, péntek
 
  "Ugye emlékeztek még a fiatal herceg történetére, aki belépett abba a terembe, amelyről feltételezte hogy haldokló apja alszik abban, hogy saját fejére tegye a király koronáját. Látni akarta, hogyan illik hozzá. A király figyelte őt és ezt mondta: 'Várj még egy kicsit fiam, várj amíg meghalok.' Ha tehát kiújul benned a hajlam, hogy a dicsőség koronáját a fejedre tedd, képzeld el magadnak amint Isten neked mondja: 'Várj míg meghalok, mielőtt ki akarod próbálni a koronámat.' Mivel ez nem következik be soha, hagyd békén a koronát, hadd viselje Ő, akinek jogos tulajdona. Hadd legyen állandó énekké ajkunkon: 'Nem nekünk Uram, nem nekünk, hanem a te nevednek adj dicsőséget, a te kegyelmedért és hűségedért!'"

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Lélekmentés
  2017-11-24 17:29:49, péntek
 
  "A lélekmentés dolgában az alázat azt az érzést táplálja szükségszerűen benned, hogy semmi és senki vagy, hogy Istennek tulajdonítsd a dicsőséget, amikor sikert ad a munkában, mivel az érdem egyáltalán nem lehet a tiéd. A siker elmaradása idején az alázat arra késztet, hogy saját ostobaságodat és gyengeségedet okoljad érte, és nem Isten szuverenitását. Miért adna Isten áldást, ha utána magadnak akarod megtartani a dicsőséget? A lelkek megváltásáért járó dicsőség az Övé, és egyedül Övé. Akkor miért akarnád Őt meglopni? Biztosan tudjátok, hogy mennyien kísérelik ezt meg. 'Amikor itt és itt prédikáltam, tizenöt személy jött hozzám az istentisztelet végén, és köszönte meg az általam elmondott prédikációt.' Akaszd fel magadat is, prédikációdat is! Használhatnék keményebb kifejezést, mert valóban méltó vagy az ítéletre, amikor magadhoz ragadod a dicsőséget, amely egyedül Istené."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Büszkeség
  2017-11-24 17:25:39, péntek
 
  "Kétféle büszke ember létezik, és néha nehezen lehet megállapítani, hogy melyik a rosszabb. Először is létezik az a fajta, amely magáról beszél és másokat is arra szólít fel, hogy róla beszéljenek, hogy megveregessék a hátát, és megfelelően simogassák tollait. Ez a büszkeség tele van az én sok apró morzsájával, kevélyen járkálva körbe, ezt mondva: 'Dicsérjetek engem, könyörgöm, dicsérjetek engem, szükségem van rá.' Hasonló ez ahhoz a kisgyermekhez, aki mindenkihez odamegy mondván: 'Nézzétek az új ruhámat, hát nem gyönyörű?' Lehet, hogy már te is találkoztál ezekkel a drága kedvencekkel. Én sok ilyennel találkoztam.
A másik fajta büszkeség túlmegy az efféle dolgokon. Nem törődik az ilyesmivel. Annyira megveti az embereket, hogy nem ereszkedik le hozzájuk dicséretük elfogadása végett. Annyira betelik önmagával, hogy nem alacsonyodik le odáig, hogy figyelembe vegye mások véleményét. Időnként azt gondoltam, hogy ez a fajta büszkeség lelkileg veszélyesebb. Ellenkezőleg! A kettő közül ez a tiszteletreméltóbb. Végül is van valami nagyon nemes abban, hogy valaki túl büszke ahhoz, hogy büszke legyen. Ha például azon nagy szamarak közül az egyik rád ordít, akkor ne légy olyan szamár, hogy figyelembe vedd őt. De a másik fajta büszkeségbe esett szegény lélek ezt gondolja: 'Nos, mindenki dicsérete ér valamit.' Tehát kiteszi az egérfogókat, hogy a dicséret kis egereit összefogdossa, hogy reggelit készítsen magának belőlük. Úgy tűnik, hogy óriási étvágya van az ilyen dolgok iránt.
Testvéreim, szabaduljatok mindkét fajta büszkeségtől, ha kettejük közül akár csak egyet is felfedeztek magatokban. Az Úr előtt utálatos mindkettő: a törpe is, és az óriás büszkeség is. Sose felejtsd el, hogy annak vagy tanítványa, aki ezt mondta: 'Tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok.' Az alázat nem jelenti azt, hogy lealacsonyító véleményt alkotsz magadról. Attól, mert valaki lealacsonyítóan gondolkozik önmagáról, még lehet igaza. Találkoztam egyesekkel, akik saját elmondásuk szerint, nagyon lealacsonyítóan gondolkoztak önmagukról. Annyira gyarlónak tartották magukat, hogy sosem próbáltak meg valami jót tenni és azt hajtogatták, hogy nem támaszkodhatnak önmagukra. Találkoztam néhány, annyira csodálatosan alázatossal, akik mindig a kényelmes helyeket szerették elfoglalni maguknak. Túl alázatosak voltak olyan jó dolgok megtételére, amelyért később esetleg szemrehányást kaphattak volna. Ők ezt alázatnak nevezték, de én arra gondoltam, hogy a 'kényelem bűnös szeretete' megfelelőbb címke lenne életvitelük jellemzésére. Az igazi alázat, önmagadról való helyes gondolkozáshoz és igazsághoz vezet.

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Büszkeség
  2017-11-24 17:22:56, péntek
 
  "Borzasztó látvány egy büszke igehirdető. Kevés olyan dolog van, ami ennél nagyobb örömet nyújt az ördögnek, amikor széjjeljár. Ez olyasmi, ami nagyon gyönyörködteti őt, és magában már így beszél: 'Minden elő van készítve egy hamarosan bekövetkező nagy bukásra.' Egyes igehirdetők a szószéken megnyilvánuló stílusukkal fejezik ki büszkeségüket. Sosem felejtheted el azt a hanglejtést, amellyel felolvasták az alapigét: 'Én vagyok az, ne féljetek.' Mások öltözetükkel, ruházatuk ostoba hiúságával juttatják azt kifejezésre. Máskor éppen a közönséges beszédükkel, mellyel folyamatosan kipellengérezik mások hiányosságait, és felnagyítják saját rendkívüli kiválóságaikat."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Alázat
  2017-11-24 17:20:37, péntek
 
  "A hatalmas Isten az alázatosok iránt érez hajlandóságot. 'Mert így szól a magasságos és felséges, aki örökké lakozik, és akinek neve szent: Magasságban és szentségben lakom, de a megrontottal és alázatos szívűvel is, hogy megelevenítsem az alázatosok lelkét, és megelevenítsem a megtörtek szívét.' Isten utálja a büszkét. Valahányszor megpillantja a felfuvalkodottat és a hatalmast, elkerüli őt. De valahányszor rátalál az alázatos szívűre, örömmel magasztalja fel őt. Főleg a szolgái között található alázatosságban gyönyörködik."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kegyelem
  2017-11-24 17:17:47, péntek
 
  "Ki panaszolhatná, hogy el van zárva előle a mennybe vezető út, aki látja, hogy egy ilyen bűnös mint Manassé bemegy oda? Vádolhatod magadat a legrosszabbnak, te szorongó lélek. Van itt valaki, aki embereket ölt, Istennel dacolt, és az ördögöt imádta; mégis megtalálta a bűnbánat és megtérés útját. Ha olyan megátalkodott bűnös vagy, mint ő, tudd, hogy nem bűnöd az, amely elzárja előled a mennyet, hanem az, hogy nem vagy hajlandó megbánni bűneidet és megtérni. Ki kételkedhet kegyelmedben, ó Isten, aki látja, hogy egy Manassé könnyeit elfogadtad?"

- Joseph Hall -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 581 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 209
  • e Hét: 11920
  • e Hónap: 41232
  • e Év: 229034
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.