Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2017-11-24 23:50:44, péntek
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Mustáros kuszkusz
  2017-11-24 23:48:56, péntek
 
  Mustáros kuszkusz

Hozzávalók

1 csomag eisberg Dolce Vita mix
6 dkg eisberg madársaláta
1 ek dijoni mustár
1 ek sima mustár
1 ek méz
1 ek friss petrezselyem
1 ek friss menta
10 dkg kuszkusz
4 db paradicsom
8 db koktélparadicsom
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet

őrölt bors

Elkészítés

A keverőtálba szórt kuszkuszt felengedjük kétszeres mennyiségű, forró húsalaplével, majd letakarjuk és hagyjuk, hogy kb. 10 perc alatt magába szívja a folyadékot és megpuhuljon.
Mustárokat a mézzel, a felaprított petrezselyemmel és mentával, valamint az olívaolajjal kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a puha kuszkuszhoz. A paradicsomot apró kockákra vágva szintén belekeverjük.
Tálaláskor egy tányér közepére halmozzuk a kuszkuszt, majd körbeszórjuk, a balzsamecettel meglocsolt Dolce Vita és madársalátával.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Egyszerű citromos keksz
  2017-11-24 23:44:34, péntek
 
  Egyszerű citromos keksz

Hozzávalók

40 dkg liszt
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 db citrom
1 db tojás
3 ek kristálycukor

Elkészítés

A lisztet összegyúrjuk a porcukorral, a vajjal, a citrom reszelt héjjával és a tojással.
A tésztát kinyújtjuk, megszórjuk kristálycukorral, majd kör alakú formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük a kekszeket.

ÍGY KÉSZÍTHETED EL AZ EGYSZERŰ CITROMOS KEKSZET!
Link






SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Magyaros tepsis krumpli
  2017-11-24 23:39:50, péntek
 
  Magyaros tepsis krumpli

Hozzávalók

1,5 kg burgonya
3 nagy fej hagyma
8 dl tej
15 dkg füstölt sonka
10 dkg kolozsvári szalonna
1 szál gyulai kolbász
2-3 kávéskanál pirospaprika (a fele lehet csípős)
30 dkg sajt (trappista vagy füstölt)
4 evőkanál olaj

finomliszt


Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk, a sonkát és a szalonnát felkockázzuk. A burgonyát és a kolbászt vékony karikákra szeleteljük.
A hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, majd rögtön felöntjük a tejjel, és felforraljuk.
Egy nagyobb méretű tűzálló edénybe (vagy tepsibe) rétegezzük a nyers krumpliszeleteket, a kolbászt, a szalonnát és a sonkát. Minden réteget megsózzuk, meghintjük liszttel, és meglocsoljuk a hagymás-paprikás tejjel. Így megy ez egészen addig, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére lisztet szórunk, majd hagymás-paprikás tejet öntünk.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Mikor már majdnem kész, megszórjuk a sajttal, visszatoljuk, és további 5 percig hagyjuk sülni.





Megjegyzés

Csak azt tudom mondani mint itt a saját receptjéről mindenki: isteni! Elég nehéz étel, de megéri!
A liszt-szórást nem szabad kihagyni, különben könnyen tejes krumplilevesnek titulálható.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Gulyásleves galuskával
  2017-11-24 23:35:31, péntek
 
  Gulyásleves galuskával

Hozzávalók:
60 dkg marhahús vagy sertéshús
1,5 kg burgonya
vegyes leveszöldség
1 nagy vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
zsír vagy olaj

bors
1 db paprika
1 db paradicsom
pirospaprika
babérlevél
1 mokkáskanál őrölt kömény
2-3 leveskocka
A galuskához:
1 db tojás
4 evőkanál liszt (vagyis annyi liszt, amennyit a tojás felvesz)

Elkészítés: Olajon (vagy zsíron) a felaprított vöröshagymát üvegesre párolom, majd megszórom pirospaprikával, 2 dl vízzel felöntöm, a kockákra vágott húst beleteszem, majd a többi hozzávalót is (a burgonya kivételével). Fedő alatt puhára főzöm, mint a pörköltet.

Felöntöm kellő mennyiségű vízzel, amikor forr, beleteszem a felkockázott burgonyát. Amikor megpuhult, a forró levesbe galuskát szaggatok.

Külön tehetünk bele csípős paprikát tálaláskor.





ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 281 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 378
  • e Hét: 4892
  • e Hónap: 9930
  • e Év: 139637
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.