Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Mikulás várás
  2017-12-05 23:43:47, kedd
 
  Szeretettel kívánok Mindenkinek





 
 
0 komment , kategória:  Egyéb ünnepek, jeles napok  
Gyömbéres zellersaláta fürjtojással
  2017-12-05 22:55:03, kedd
 
  Gyömbéres zellersaláta fürjtojással

Hozzávalók

1 csomag eisberg Love Mix
1 db közepes zellergumó
6 db aszalt paradicsom
1 tk gyömbér
1 tk méz
4-6 db főtt, füstölt fürjtojás
4 ek olívaolaj
1 tk balzsamecet

őrölt bors

Elkészítés

A pucolt és megmosott zellert nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd forró sós vízben 1-2 perc alatt leforrázzuk. Leszűrjük, majd lehűtjük.
A megpucolt és felaprított gyömbért sóval és borssal pépesítjük, és összekeverjük a mézzel, a balzsamecettel és az olívaolajjal.
Az öntetet a tálba szórt salátakeverékre kanalazzuk, és ráhalmozzuk a puha zellert és az aszalt paradicsomot. Végül megpucoljuk a fürjtojásokat, kettévágjuk, és a salátára halmozzuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Házi isler
  2017-12-05 22:52:44, kedd
 
  Házi isler

Hozzávalók:
A tásztához:
60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
fahéj
fél kávéskanál sütőpor
Valamint:
lekvár
tortabevonó

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk. Fél cm vastagra nyújtjuk, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsiben a korongokat kisütjük. Ha kihűltek, sűrű
lekvárral összeragasztunk 2-2 darabot, és megolvasztott tortabevonóval bevonjuk.





Megjegyzés
Fotó: AS
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Kelbimbós francia pite (galette)
  2017-12-05 22:48:49, kedd
 
  Kelbimbós francia pite (galette)

Hozzávalók

15 dkg hideg vaj
7 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (+ a nyújtáshoz )

1 db tojássárgája
30 dkg kelbimbó
2 ek olívaolaj
1 ek reszelt citromhéj
bors
2 ek hagymalekvár
5 dkg puha kecskesajt
6 dkg ricotta
1 db tojás


Elkészítés

A tésztához a felkockázott hideg vajat összemorzsoljuk a lisztekkel és 1/2 tk sóval. Beledolgozzuk a tojássárgáját, hozzáadunk 1 ek jéghideg vizet, és simára gyúrjuk. Enyhén lisztezett felületen kettéosztjuk, és mindkét részt cipóvá formázzuk. Folpakba csomagolva a hűtőben pihentetjük 30 percig.
Közben a megtisztított kelbimbót blansírozzuk, lecsepegtetjük és negyedeljük. Az olajat összekeverjük a citromhéjjal és sóval, borssal.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A cipókat két réteg sütőpapír között kb. 20 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és az alsó sütőpapírral együtt átemeljük egy tepsibe. A széleket szabadon hagyva mindkettőt megkenjük 1-1 ek hagymalekvárral, megtöltjük a kelbimbóval, a sajttal és a ricottával, majd meglocsoljuk az ízesített olajjal.
A tésztaszéleket körben a töltelékre hajtjuk, és megkenjük az elkevert egész tojással. Végül a galette-ket az előmelegített sütő aljában, a 2. sínen aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt. Tetszés szerint zöld-fűszerrel díszítve tálaljuk.





Megjegyzés

A citromos olajhoz tetszés szerint 1 kis marék finomra aprított oregánót keverhetsz.
A kecskesajtot fetával helyettesítheted.
MME


PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Bajor kenyérleves
  2017-12-05 22:45:29, kedd
 
  Bajor kenyérleves

Hozzávalók

4 szelet parasztkenyér (szikkadt)
4 ek vaj
1 fej hagyma (nagy)
1 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
12,5 dl húslevesalaplé
2,5 dl világos sör
2 db tojássárgája
3 ek habtejszín

bors
szerecsendió
2 ek felkarikázott snidling


Elkészítés

A kenyeret apró kockákra vágjuk, és a fazékban felforrósított vajon aranybarnára pirítjuk. A felét kivesszük, és konyhai papírtörlőn leitatjuk.
A kétféle hagymát finomra vágjuk. A maradék kenyérkockával együtt a visszamaradt vajra dobjuk, és pirítjuk egy rövid ideig. Megszórjuk a liszttel, majd állandó kevergetés közben lassan felöntjük az alaplével és a sörrel. Ezután felforraljuk, és kb. 30 percig főzzük. Végül a félrehúzott edényben rúdmixerrel pürésítjük.
A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és állandó keverés közben, óvatosan besűrítjük vele a forró levest. Ezután már ne forraljuk! Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és a snidlinggel megszórva tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Ez a tojással sűrített változat Felső-Pfalz régió specialitása. Régen a szegény emberek eledelének, illetve böjtös ételnek számított, de betegeknek, lábadozóknak is adták. Alsó-Bajorországban a kenyérlevest hagyományosan héjában főtt krumplival, májas vagy véres hurkával fogyasztják.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1474
  • e Hét: 5988
  • e Hónap: 11026
  • e Év: 140733
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.