Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
A szerető szív és a kemény páncél
  2017-04-30 16:39:26, vasárnap
 
  Link

"Az ember bölcsessége türelmet szül; valakinek a dicsőségére vall az, ha szemet hunyunk a támadáson." (Példabeszédek 19:11, GNT fordítás)

A tegnapi áhítatban arról volt szó, hogy nézzünk az emberek magatartása mögött meghúzódó fájdalomra; és láttuk, hogy a sértettséget hordozó emberek sértegetnek.

Ám nem állhatunk meg itt. Meg kell tagadnunk azt, hogy támadva érezzük magunkat. Az érzelmi és a lelki érettséged nagyban attól függ, ahogyan azokkal bánsz, akik rosszul bánnak veled. Megpróbálsz bosszút állni azon, aki rosszul bánik veled? Ha megütnek, visszaütsz? Ha megsértenek, akkor visszasértesz? Ha a válaszod igen, akkor nem vagy különb náluk.

A Biblia ezt mondja: "Vigyázz a szádra és a nyelvedre; megóvod magad sok-sok fájdalomtól." (Példabeszédek 21:23, GNT fordítás) Amikor személyesen a kapcsolatunkat érinti, Isten azt mondja: " Ne bántódj meg oly könnyen; tanuld meg túltenni magad rajta."

Eképpen imádkozz: "Istenem, adj nekem szerető szívet és kemény páncélt." A legtöbbünk pont az ellenkezője vagyunk; vékony a páncélunk és kemény a szívünk.

Amikor valaki faragatlan veled, behúz eléd az úton, vagy goromba veled, ne hagyd hogy zavarjon az ilyen; ne válj kedvetlenné ezek miatt; hisz tudod, hogy az illetőnek csupán rossz napja van. Vastagabb páncélt kell növesztened ezekhez

A Biblia ezt mondja: "Az ember bölcsessége türelmet szül; valakinek a dicsőségére vall az, ha szemet hunyunk a támadáson.' (Példabeszédek 19:11) Amikor megérted, az emberek háttérben húzódó dolgait és a jelenlegi körülményekhez, akkor könnyebb kegyelmesnek lenni hozzájuk

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Hogyan lehetsz megértéssel egy ember felé, akinek ismered a háttér körülményeit és ez hogyan segít neked abban, hogy ne érezd magad megsértve oly könnyedén?
Mit ért a Biblia ez alatt: "Az ember bölcsessége türelmet szül; valakinek a dicsőségére vall az, ha szemet hunyunk a támadáson." (Példabeszédek 19:11)

Napi remény * ( Daily Hope By Rick Warren, 2017.04.23 )
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Hívd magadhoz az Urat, mert Ő vár rád,megbocsájt !
  2017-04-29 22:09:23, szombat
 
 

Hajnalcsillag, feljöttél a homályban
És új nap virradt fel rám
Megnyílt szemem, kősziklán állok
Nálad van fenn a hazám

Jó nekem, hogy áldlak, dicsérlek, imádlak
Jó nekem, hogy Te vagy Istenem
Mert oly csodálatos vagy és kegyelmed oly nagy
Szívem érted lángol szüntelen

Menny Királya, leszálltál a földre
Hogy felemelj a sírból
Itt jártál köztünk, és jót tettél velünk
Bennünk élsz most s mindenkor

Jó nekem, hogy áldlak, dicsérlek, imádlak
Jó nekem, hogy Te vagy Istenem
Mert oly csodálatos vagy és kegyelmed oly nagy
Szívem érted lángol szüntelen

Hálás vagyok, hogy megtetted
Bűnöm keresztre felvitted
És feltámadtál harmadnap
Erőd elér és megragad

Hívd magadhoz az Urat, mert Ő vár rád
Hívd magadhoz az Urat, Ő megbocsát

Hálás vagyok, hogy megtetted
Bűnöm keresztre felvitted
És feltámadtál harmadnap
Erőd elér és megragad.

Hívd magadhoz az Urat, mert Ő vár rád!
Hívd magadhoz az Urat, Ő megbocsát!!

Here I am to Worship
Link Link

 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Ne hagyd, hogy az ördög keresztbe tegyen neked
  2017-04-29 11:23:30, szombat
 
  Mikor [az ördög] hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.- János 8: 44

Sokaknak azért nehéz elhinni Isten ígéreteit, mert a fizikai világban annyi mindent láttak, ami ellentmond ezeknek. Láttak hűséges tizedfizetőket tönkre menni. Láttak beteg keresztényeket, akik nem tudták elfogadni a gyógyulásukat.

Pontosabban: csak gondolják, hogy látták ezeket a dolgokat. Ugyanis egy megtévesztő működik itt a világban. Egy megtévesztő, aki ugyanazzal foglalatoskodik az Éden kertje óta: elhiteti az emberekkel, hogy Isten Igéje nem igaz.

És mivel évezredek óta ezzel foglalkozik, igazán jól érti a dolgát. Gondolj erre legközelebb, amikor megpróbálja úgy láttatni a dolgokat, mintha Isten Igéje nem működne, amikor el akarja hitetni veled, hogy minden reményed elveszett. Mondd ezt: ,,Nem foglalkozom a láthatókkal. Hiszem az Igét, és nem vagyok hajlandó kételkedni benne."

Megmondom, hogyan értem ezt. Ismered azt a bűvészmutatványt, hogy valaki bemászik egy dobozba, majd úgy tűnik, mintha a bűvész kettévágná? A saját két szemünkkel láthatjuk. Az illető lábfeje kilóg a doboz egyik végéből, a feje meg a másikból, és a dobozt egész egyszerűen kettévágják. Aztán a bűvész összetolja a két dobozt, és a látszólag két részre szakadt fickó egy darabban ugrik ki a dobozból.

Mondd meg nekem, elhitted-e egy pillanatig is, hogy a bűvész tényleg félbevágta az embert? Természetesen nem! Tudtad, hogy egy trükköt, egy megtévesztést látsz. Talán nem tudtad, hogyan csinálják. Nem tudtad megmagyarázni a dolgot. De tudtad, hogy nem lehetséges valakit kettévágni, majd összeragasztani, ezért nem hittél a szemednek.

Isten Igéjéhez is így kell hozzáállnod. Meg kell tanulnod annyira megbízni benne, hogy amikor a sátán az Igének látszólag ellentmondó tényeket mutat a természetes világban, azt tudd mondani: ,,Igen, láttam, de nem vagyok olyan bolond, hogy el is higgyem. Ragaszkodom az Igéhez."

Ha ezt teszed, a hazugság atyja soha nem lesz képes keresztbe tenni neked!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Zsoltárok 119: 89-104
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Jézushoz vinni az embereket
  2017-04-28 10:44:39, péntek
 
  Link

,,Oda akartak hozzá menni egy bénával, akit négyen vittek." (Márk 2:3)

Vannak emberek, akiket oda kell vinni Jézushoz, mert maguktól nem tudnak odajutni. A történetben szereplő emberhez hasonlóan ők is bénák. Azt kérded, mi bénít? Béníthat valamilyen kontrollálatlan viselkedés. Béníthat olyan hitrendszer, ami miatt azt gondolod, túl bűnös vagy ahhoz, hogy Isten valaha is szeressen és megváltson.

Béníthat egy emlék, valami, ami gyermekkorodban történt, és nem mersz beszélni róla. Béníthat valamilyen függőség, kábítószer, gyógyszer, játékszenvedély, pornográfia, alkohol, munkamánia vagy pénz. Bármi is a függőséged, az biztosan bénító.

Béníthat félelem, szorongás, depresszió, alacsony önértékelés; elhanyagolás vagy bántalmazás miatti rémálomszerű gyermekkor.

Másrészt lehet, hogy ,,sokra vitted az életben", és épp a siker, az anyagiasság, a kapzsiság, az önteltség bénít - az hogy nem ismered el, hogy szükséged lenne Istenre. Ismerősen hangzott valamelyik?

Jézus ezekkel a szavakkal kezdte szolgálatát: ,,Az Úr Lelke van énrajtam, mivel felkent engem, hogy evangéliumot hirdessek a szegényeknek; azért küldött el, hogy a szabadulást hirdessem a foglyoknak, és a vakoknak szemük megnyílását; hogy szabadon bocsássam a megkínzottakat, és hirdessem az Úr kedves esztendejét." (Lukács 4:18-19).

Ennek az igeszakasznak a végét egy parafrázis így adja vissza: ,,eljött az Úr kegyelmének ideje." Ez ám a jó hír! Az élet talán nem mindig volt jó hozzád, de Isten kegyelme, rád mosolygó jóindulata mindent megváltoztathat - mától kezdve.

Mai Ige * Bob Gass
Link
 
 
1 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Hagyd, hogy Jézus megmossa a lábad
  2017-04-27 18:39:37, csütörtök
 
  ,,Péter azt válaszolta: ,,Azt már nem! Az én lábamat ugyan meg nem mosod soha!" ,,Ha nem moslak meg, semmi közöd sincs hozzám" - felelte Jézus." (János 13:8, EF)

El tudod képzelni, hogy az Úr meg akarja mosni a lábad? Péter nem tudta. Valószínűleg mi is meglepődnénk, és hasonlóan reagálnánk: ,,Azt már nem!"

Szeretném, ha észrevennéd, mit válaszolt erre Jézus: ,,Ha nem moslak meg, semmi közöd sincs hozzám." Valójában ezt mondta: ,,Péter, nem járhatsz velem, nem lehetsz hatékony, ha nem engeded, hogy megmossam a lábad." Erre Péter azt kérte Tőle: ,,Uram, ne csak a lábamat, hanem a kezemet, sőt a fejemet is!" (János 13:9)

Jézus azonban így válaszolt: ,,Aki megfürdött, annak csak a lábát kell megmosni, különben az egész teste tiszta. Ti már tiszták vagytok..." (János 13:10).

Ha egyszer elfogadtuk Jézust Urunknak és Megváltónknak, akkor már megfürödtünk, és az Ő vére egyszer s mindenkorra megtisztított minket! Az Ő vére örökre tökéletessé tett (Zsidók 10:14), és csak a lábunkat kell megmosni, mert a világban járunk és a lábunk poros és piszkos lesz, és megbotlunk.

Na de hogyan mossa meg Jézus a lábunkat ma? Az Efezusi 5:25-26 azt tanítja nekünk, hogy ,,... Krisztus szerette az Eklézsiát. Odaadta érte a saját életét, hogy szentté tegye, és szellemileg megtisztítsa, mintegy megfürdetve az Isten beszédében." (EF)

Tehát Jézus az Ige fürdőjében mos meg minket. Minél több felkent tanítást hallgatunk, ami az Igén keresztül felfedi Krisztust, annál jobban megtisztulunk. És ha a lábunkat Krisztus megmosta, akkor botlás helyett járni, sőt futni fogunk!

Ma, Jézus a mennyben van, mellén egy arany övvel körülövezve (Jelenések 1:13). Azonban, mint egy szolga, ezt az övet törülközőként használja, és azt szeretné, ha leülnénk, és hagynánk, hogy szolgáljon felénk - azzal, hogy megmossa a lábunkat egy mélyebb kijelentéssel saját Magáról az Igén keresztül. Hát ez az, ami győzelmet ad a mindennapi járásunkban!

Hagyd, hogy Jézus megmossa a lábad

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link Link





 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ne félj, mert megváltottalak
  2017-04-27 11:03:50, csütörtök
 
  ||: Ne félj, mert megváltottalak,
Neveden szólítottalak,
Karjaimba zártalak,
Örökre enyém vagy. :||

Viruló réteken át
Hűs forrás felé vezetlek,
Pásztorod vagyok,
Elveszni senkit sem hagyok
Karom feléd tárom, kiárad áldásom;
Nem rejtőzöm el,
Szívem a szívednek felel,
Amikor úgy érzed, nyomaszt az élet.

Ne félj...

Nem taszítalak el, amikor vétkezel,
Irgalmat lelsz a szívemben,
Örök feléd a hűségem,
Amerre jársz védlek, nyomodba lépek.
Nem rejtőzöm el, szeretetlángom átölel,
Ne félj, ha éjben jársz, hidd, hogy a fény vár rád!

Ne félj, mert megváltottalak
Link



 
 
1 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Amikor szükség van rád, azonnal cselekedj
  2017-04-27 09:11:27, csütörtök
 
  ,,Ne menj el senki mellett, aki megérdemli a segítséget; a te kezed Isten keze annak az embernek a számára. Ne mondd embertársadnak ,,Talán majd máskor..." vagy ,,Majd holnap kérj inkább...", ha a pénz ott van a zsebedben." (Péld 3:27-28, MSG fordítás)

Az utóbbi napokban azzal foglalkoztunk, hogy az irgalmas szamaritánus példázata hogyan tanít minket arra, hogy együttérzést tanúsítsunk azok iránt, akiknek valami fájdalom vagy probléma van az életében. Láttuk azt, hogy fontos meglátnunk a saját környezetünkben a szükségeket és együtt kell éreznünk mások fájdalmával.

Az irgalmas szamaritánus példázata ugyanakkor arra is tanít, hogy az előttünk lévő lehetőséget mindig meg kell ragadnunk az adott pillanatban.

Ne várj, ne késlekedj és ne halogass. Tedd meg, amit meg tudsz tenni ott és akkor. A szeretetet nem annyira érzelemmel, mint inkább cselekedettel mutatjuk ki. A szamaritánus is cselekedett és tett valamit: lehajolt a sérült emberhez. Nem ,,magas lóról" szólt hozzá. Amikor pedig segített, azt használta, amije volt: bort, hogy fertőtlenítse a sebet, és olajat, hogy bekenje és gyógyítsa azt. Akkor és ott ez volt a lehető legjobb gyógymód. Emellett a szamaritánus valószínűleg a saját ruháját használta, hogy bekötözze a férfi sebét. Végtére is, nem volt orvos és nem volt nála orvosi felszerelés. Ő csak egyszerűen segített a másik embernek, és azzal szolgált, amije éppen volt.

A Biblia ezt mondja a Példabeszédek könyvének 3:27-28 verseiben: ,,Ne menj el senki mellett, aki megérdemli a segítséget; a te kezed Isten keze annak az embernek a számára. Ne mondd embertársadnak ,,Talán majd máskor..." vagy ,,Majd holnap kérj inkább...", ha a pénz ott van a zsebedben." (MSG ford.)

Ne várj jobb alkalomra. Amikor Isten szól hozzád, hogy szolgálj valaki felé, tedd meg azonnal. Amikor látsz egy szükséget, töltsd be azt akkor és ott.

Ahhoz, hogy meg tudd ragadni a lehetőséget, néha bizony kockázatot kell vállalnod. Vállalnod kell, hogy esetleg valami váratlan helyzet áll elő. Ha segíteni akarsz valakinek, néha a saját félelmeiddel is szembe kell menned. Próbáld elképzelni, mitől tarthatott a szamaritánus. Eszébe juthatott például, hogy ,,Mi van, ha a rablók még a környéken vannak?... Mi van, ha az egész csak egy csapda?... Mi van, ha visszautasítják a segítségemet?... Mi van, ha nem tudok rajta segíteni?" Nagyon gyakran más ember fájdalmában és elesettségében azért nem szeretnénk részt vállalni, mert azok - legyünk őszinték - a sajátunkra emlékeztetnek. De az együttérzés és az irgalom a félelem ellenére is cselekszik.

Az együttérzés és az irgalom megérinti az érinthetetlent és szereti a szerethetetlent.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Miért nem ragadjuk meg néha az alkalmat, hogy segítsünk egy rászoruló emberen?
Milyen dolgoknak vagy kockázatoknak lehetünk kitéve, amikor másokon segítünk?


Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.04.20.)

Link Link A migráns helyzet egy lelkész szemével



 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tudd, hogy állsz Istennel!
  2017-04-26 10:10:18, szerda
 
  ,,Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által." (Róma 5:1)

Amíg nem érted meg, hogy Isten hogyan tekint rád, mindig küzdeni fogsz az elismeréséért, és aggódni fogsz, hogy soha nem ütöd meg a mércét. Most is így érzed magad? Ha igen, gondolkozz el a következő igéken, és engedd, hogy elűzzék kétségeidet!

1) ,,Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne" (2Korinthus 5:21). A méltatlanság érzése a Sátán egyik legnagyobb fegyvere ellened, csavard hát ki a kezéből! Isten Jézus vérén át néz téged, és ezen át igaznak lát, olyan embernek, akinek a bűnei meg vannak bocsátva. Ezt jelenti a csodálatos kegyelem, amiről énekelni is szoktunk.

2) Isten Ábrahám hitét számította be igazságul, ,,de az, hogy > beszámította neki igazságul <, nem egyedül érte van megírva, hanem értünk is, akiknek majd beszámítja, ha hiszünk abban, aki feltámasztotta a halottak közül Jézust, a mi Urunkat; aki halálra adatott bűneinkért, és feltámasztatott megigazulásunkért." (Róma 4:23-25).

Érted? Minden igazság, amire szükség van a mennyben, abban a pillanatban rákerült a számládra, amikor hitedet Krisztusba vetetted. Keresztyénként különbség van a helyzetünk és az állapotunk között. Ha vétkezel, az kihat az állapotodra. De a helyzeted biztos Krisztusban (ld. Róma 8:1).

Azt kérded, mi van a hibáiddal, gyengeségeiddel? Ezek is az állapotodhoz tartoznak, és a Szentlélek nap mint nap munkálkodik rajtuk (ld. 2Korinthus 3:18). Az átformálódás egy folyamat. És bár még az átalakulás folyamatában vagy, Isten igaznak lát! Másként fogalmazva: az igazság nem teljesítmény, hanem helyzet. Isten tett ebbe a helyzetbe, amikor megváltott.

Most már tudod, hogy állsz Istennel.

Bob Gass * Mai Ige
Link Link Csodálatos kegyelem - Az Úr irgalma végtelen

Az Úr irgalma végtelen /Láncom lehullt/ Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-01-18 17:44:57
feltöltő: dandej
nézettség: 1263
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Jézus, Krisztus, Isten, keresztény, keresztyén,
kategória: család
leírás: Az Úr irgalma végtelen /Láncom lehullt/ - YouTube Elhangzott a Kecskeméti Baptista Gyülekezetben, 2016. május 15-én http://kecskemetibaptista

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


1 Az Úr irgalma végtelen, Ezt folyton érzem én;
Habár nincs semmi érdemem, Ő mégis hord kezén.
Nincs arra szó, sem gondolat, Mi jóval áld az Úr;
Ha lankadok, ő szárnyat ad, És terhem mind lehull.

2 Láncom lehullt, szabad vagyok, mert az Úr veszni el nem hagyott.
Kegyelme tartja meg életem, az Úr irgalma oly végtelen!
Láncom lehullt, szabad vagyok, mert az Úr veszni el nem hagyott.
Kegyelme tartja meg életem, az Úr irgalma oly végtelen!

3 Sok itt a bűn és küzdelem, az orkán zúgva dúl,
de minden vészben, tengeren megtart, megvéd az Úr.
Sok itt a bűn és küzdelem, az orkán zúgva dúl,
de minden vészben, tengeren megtart, megvéd az Úr.

4 Láncom lehullt, szabad vagyok, mert az Úr veszni el nem hagyott.
Kegyelme tartja meg életem, az Úr irgalma oly végtelen!
Láncom lehullt, szabad vagyok, mert az Úr veszni el nem hagyott.
Kegyelme tartja meg életem, az Úr irgalma oly végtelen!

5 Ha véget ér az életem, Új otthont nyújt az ég,
Ott még szebb hangon zenghetem a Bárány énekét.
Ha véget ér az életem, Új otthont nyújt az ég,
Ott még szebb hangon zenghetem a Bárány énekét.

6 Láncom lehullt, szabad vagyok, mert az Úr veszni el nem hagyott.
Kegyelme tartja meg életem, az Úr irgalma oly végtelen!
Láncom lehullt, szabad vagyok, mert az Úr veszni el nem hagyott.
Kegyelme tartja meg életem, az Úr irgalma oly végtelen !

Hallelujah
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Miért vagy hálás Istennek?
  2017-04-26 09:17:54, szerda
 
  Joli, nagy szíved van és tudod, hogy hálát kell adnod a boldog életedért. Isten elvezetett a siker útjára és azóta keményen dolgozol, hogy elérd a céljaidat és beteljesítsd az álmaidat. Csak így tovább! Link Link





Számomra a " siker " azt jelenti,hogy megismertem az Útat - Jézus Krisztust, Aki velem van ígérete szerint minden nap és segítségemre,hogy elvezessen a célig, ahol örökké élhetek,egészségesen.

Ezért vagyok hálás és boldog az életemért ! Dicsőség Istennek. Hallelujah! Ámen


"Ne feledd: Én parancsoltam meg neked, hogy légy erős és bátor! Istened, az Örökkévaló van veled, akárhová mész! Hát ne félj semmitől, és ne engedd, hogy bármi elbátortalanítson!" Józsué 1:9
Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Magyarország képalbumom
  2017-04-25 17:51:28, kedd
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Magyarország képalbum  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 215
  • e Hét: 633
  • e Hónap: 5794
  • e Év: 55359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.