Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Isten velünk, viszontlátásra!
  2017-06-24 16:33:13, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Vezess, Jézusunk, S véled indulunk
  2017-06-24 08:21:37, szombat
 
  Vezess, Jézusunk, S véled indulunk.
Küzdelemre hív az élet,
Hadd kövessünk benne téged;
Fogjad a kezünk, Míg megérkezünk.

Adj erős szívet, Hogy legyünk hívek.
És ha terhet kell viselnünk,
Panaszt mégsem ejt a nyelvünk;
Rögös bár utunk, Hozzád így jutunk.

Sebzett szívünk majd Mikor felsóhajt,
Vagy ha másért bánat éget,
Adj türelmet, békességet,
Reménnyel teli Rád tekinteni.

Kísérd lépteink Éltünk végéig,
És ha roskadozva járunk,
Benned támaszt hadd találunk,
Míg elfogy az út S mennyben nyitsz kaput.

Szerző: Szöveg: N. L. Zinzendorf ford.: Vargha Gyuláné Dallam: A. Drese




 
 
1 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Lásd magad erősnek
  2017-06-23 10:35:37, péntek
 
  És olyanok valánk a magunk szemében, mint a sáskák, és az ő szemeikben is olyanok valánk.- 4 Mózes 13:33

Hogyan tekint rád az ördög? Isten félelmetes és hatalmas katonájaként... vagy egy gyáva emberként, akin egy perc alatt felül tud kerekedni?

A válasz tőled függ. Erre akkor jöttem rá, amikor Izrael gyermekeinek a történetét tanulmányoztam, azt, amikor nem tudtak bemenni az Ígéret Földjére. A bukásuk oka ezekben a szavakban rejlik: ,,És olyanok valánk a magunk szemében, mint a sáskák, és az ő szemeikben is olyanok valánk."

A zsidók nem azért féltek annyira szembeszállni a Kánaán földjén lakó óriásokkal, mert azok olyan nagyok voltak, hanem azért, mert olyan kicsinek látták magukat! Az győzte le őket, amilyennek önmagukat látták.

Ugyanez rád is igaz. A különbség mindig abban rejlik, hogy te milyennek látod magadat. Ha gyenge, erőtlen keresztényként tekintesz magadra, az ördög naponta háromszor-négyszer keresztül fog gázolni rajtad, ha nem túl elfoglalt. De amikor kezded magad úgy látni, ahogy Isten - vagyis a Mindenható Isten győztes gyermekeként, aki az Ő erejével van felruházva -, akkor az ördög távol akarja majd tartani magát tőled.

Az ördög bármit megtesz, hogy elkerülje a harcot egy bátor emberrel, mert ő maga is gyáva. Valójában mióta Jézus kijött a sírból, a sátán mindannyiszor megremeg, ha valaki hittel kiejti Jézus nevét.

Ha nem úgy tekintesz magadra, mint aki erős az Úrban, akkor változtatnod kell. Annyira teljesnek kell lenned Isten Igéjével és a Szent Szellemmel, hogy szellemi óriásként tudj járni-kelni. Borítsd az ördögre az asztalt - hadd érezze most ő, hogy milyen érzés sáskának lenni!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: 4 Mózes 13:17-33
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A vidám elme: ORVOSSÁG
  2017-06-22 21:54:04, csütörtök
 
  A lelki békesség öröme

,,A vidám elme megvidámítja az orcát, de a szív bánata miatt a lélek megszomorodik." (Példabeszédek könyve 15,13)

Ha sok terhet hordozol és elfáradtál, ne hagyd el magadat, ne légy olyan, mint a hervadt falevelek a száraz ágon. A vidámság és a tiszta lelkiismeret minden orvosságnál jobb és hatásosabb az egészségünk helyreállításában.

Áldást nyersz, ha arra törekszel, hogy megőrizd derűs lelkületedet. Menj ki a szabadba, amennyit csak lehetséges, élvezd a lágy szellőt és az áldott napfényt! A madarak éneke és a természet szépsége szent és hálás érzelmeket ébreszt szívedben, a Teremtő imádására indít, aki előre látta szükségleteidet, s körülvett téged szeretetének és gondoskodásának megszámlálhatatlan jelével.

Mindig legyen életednek egy kitűzött célja. Gyűjts magad köré napfényt a felhők helyett. Igyekezz szép, friss virág lenni Isten kertjében, és árassz jó illatot magad körül! Ha ezt teszed, boldog leszel - azonban a boldogtalanság miatti folytonos panaszkodással biztosan megrövidíted az életedet.

Nyess le életed fájáról minden hervadó levelet és elszáradt ágat, hogy frissesség és életerő járja át testedet-lelkedet.

A keresztények vidámságának forrása az a nagy kiváltság, hogy Isten gyermekei vagyunk. Így ír az apostol: ,,Szeretett testvéreim, akik után úgy vágyakozom, én örömem és koronám, álljatok meg az Úrban!" (Filippi levél 4,1) Elménk örömteljes megvilágosodása és lelkünk templomának világossága bizonyítja, hogy békességünk van Istennel, és szívünkben él az örök élet reménysége Krisztus által. Ez abban az örömben részesít bennünket, hogy mások áldására szolgálhatunk.


A világ legboldogabb és derűsebb embereinek a keresztényeknek kellene lenniük.

Az én életem ma
Link



 
 
1 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Az én életem ma - BÉKESSÉG KRISZTUSBAN
  2017-06-21 21:45:06, szerda
 
  A lelki békesség öröme

,,És lesz az igazság műve békesség, s az igazság gyümölcse nyugalom és biztonság mindörökké." (Ésaiás könyve 32,17)

Az élettan igazi alapelveit megtaláljuk a Szentírásban. A legtöbb ember nem ismeri a saját értékét. Jellemének megtéretlen természete szerint cselekszik, mivel nem Jézusra néz, aki a hit fejedelme és bevégzője (Zsidókhoz írt levél 12,2). Aki Jézushoz jön és hisz őbenne, s Őt választja példaképének, felismeri e szavak jelentőségét: ,,Hatalmat adott azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek." (János evangéliuma 1,12)

A valódi megtérés tapasztalata nyomán világosan felismerjük Isten iránti felelősségünket, hogy félelemmel és rettegéssel vigyük véghez üdvösségünket (Filippi levél 2,12), s teljesen meggyógyuljunk a bűn bélpoklosságából. Ez a tapasztalat arra indít, hogy alázattal és hittel bízzuk magunkat Istenre.

Valóban örömmel tölt el bennünket az a tudat, hogy Isten figyel ránk és hallja imáinkat. Van egy Barátunk, aki soha nem hagy cserben bennünket, akire rábízhatjuk lelkünk minden titkát - olyan kiváltság ez, amelyet szóval soha ki nem fejezhetünk.

Azok a férfiak és nők, akik örvendeznek Krisztus-hitükben, nem aggódnak, nem nyugtalankodnak, nem lesznek elégedetlenek. A szívükben lakozó krisztusi békesség szilárdságot ad jellemüknek.

Ne engedd, hogy bármi is elrabolja lelki békességedet, nyugalmadat, és azt a bizonyosságot, hogy Isten elfogadott téged! Fogadj szívedbe minden ígéretet, mert azok mint a te tulajdonaid, ha teljesíted Isten kívánalmait. Ha alárendeled saját útjaidat, amelyek bölcseknek látszanak előtted, és elfogadod Krisztus útjait, akkor felismerted az Ő szeretetében való megnyugvás titkát.

Aki Krisztus szolgálatára szenteli magát, olyan békességet kap, amelyet a világ nem adhat, és el sem vehet.

Az én életem ma * 1952.
Link Link

Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Jöjj itt az idő hogy áldjad
  2017-06-21 15:20:59, szerda
 
  Jöjj, itt az idő, hogy ébredj, Jöjj, itt az idő, hogy áldjuk Őt!
Jöjj, szívedet add az Úrnak, Jöjj, imádd az Istent úgy, ahogy vagy!
Jöjj!
Minden nyelv megvallja, hogy Ő az Úr. És mindenki térdet hajt.
A legnagyobb kincs mégis azokra vár, A Kik most Őt választják!

Jöjj itt az idő, hogy dicsérd, Jöjj, itt az idő, hogy át add szíved!
Jöjj, úgy ahogy vagy, és dicsérd! Jöjj, úgy ahogy vagy az Úr elé!
Jöjj!
Egyszer minden nyelv megvallja hogy Ő az Úr! És mindenki térdet hajt!
A legnagyobb kincs mégis azokra vár, Kik most Őt választják

Jöjj itt az idő hogy áldjad
Link Link Jöjj hódolj az ég urának
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Nyári napforduló
  2017-06-21 09:11:07, szerda
 
 

A csillagászati nyár kezdete 2017-ben június 21-én van, 06:25-kor.

Link Link

Nyári napforduló az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye
a legkisebb szögben hajlik el a Nap sugaraitól.
 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Nevess, játssz, imádkozz és remélj!
  2017-06-20 10:09:04, kedd
 
 

,,Az Emberfia eljött, és élvezi az életet." (Máté 11:19b - Phillips fordítás)
boy-2100121_1920.jpg

Istennek az a szándéka, hogy élvezd az életet, ne csak elviseld. Olyan módon formálta a testedet, ami szemlélteti ezt az igazságot. Isten igéje világos: egészségesebb leszel, ha élvezed az életed.

A Példabeszédek 17:22-ben azt tanítja a Biblia: ,,A vidám szív a legjobb orvosság, de az összetört lélek a csontokat is kiszárítja." (NIV fordítás) Más szavakkal, aki nevet, az életben marad. A tudomány is kezdi felismerni ezt. Tanulmányok bizonyítják, hogy mikor nevetsz - ez egy nagyszerű jele, hogy élvezed az életet - a T sejtjeid száma és a betegségekkel szembeni ellenállóképességed megnövekszik. A humor Isten ajándéka számodra. Fogadd el!

Máté 11:19-ben azt mondja a Biblia: ,,Az Emberfia eljött, és élvezi az életet." (Phillips fordítás) Miközben Jézus volt a legerőteljesebb, szolgálat orientált személy, aki valaha élt, ugyanakkor a legteljesebb életet élte, és szerette az életet minden porcikájával. Számára ez nem jelentett ellentmondást.

Ez tehát azt jelenti, hogy ha életed egyik legnagyobb célja, hogy Jézushoz egyre inkább hasonlóvá válj - márpedig ez - akkor nem töltheted be ezt a célt, hacsak nem élvezed az életet úgy, ahogy ő tette.

Az élet legteljesebb élvezetéhez olyan tevékenységekre van szükségünk, melyek újra töltik az érzelmeinket. Szükségünk van olyan tevékenységekre, melyek szó szerint újjá teremtenek. Mivel Isten mindannyiunkat különbözőnek teremtett, mindannyian különböző módon érjük el az életünkben.

Mivel én ,,szellemi munkát" végzek egész nap, engem az ,,teremt újjá" ha a kezeimmel dolgozhatok, ezt élvezem. Ha te fizikai munkát végzel, lehet, azt élvezed ha átmozgatod a gondolataidat, olvasol, keresztrejtvényt fejtesz, puzzle-t raksz ki pihenésképpen.

A rendszeres nevetés éppenséggel az egyik legfontosabb rekreációs mód. Mindannyiunknak szükségünk van rá naponta. Isten az ő képére formált minket, és a Biblia azt mondja, Isten nevet. Tény, hogy mindig Isten nevet utoljára (lásd 1 Mózes 21, Izsák születése)

Ahhoz, hogy érzelmileg kiegyensúlyozott személyiség legyél, Istent nagyon komolyan kell venned, magadat azonban egyáltalán nem szabad komolyan venned. Tanulj meg nevetni a korlátaidon. Lesz mindig bőven okod a nevetésre.

Élvezned kell az életet nem csak a jó időszakokban. Tény, hogy ha csak akkor élvezed az életet, mikor minden problémád megoldódik, akkor sosem fogod élvezni az életed. Az összes problémánk sosem oldódik meg egyszerre.

Valószínű, hogy át fogsz menni kemény időszakokon ebben az évben. De kötelezd el magad ma, hogy élvezed az Istentől kapott élet ajándékát. Nevess, játssz, imádkozz - és remélj!

Aztán légy kész egy boldogabb, egészségesebb életre.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Milyen módokon tudod feltölteni magad érzelmileg, szellemileg, fizikailag?
Idézz fel olyan időszakot az életedben, amikor a nevetés segített egy nehéz helyzetben.
Hogyan kell megváltoztatnod az időbeosztásod, hogy jobban egyensúlyban legyen a munkád, a szolgálatod és a pihenésed?


Napi remény* (Daily Hope by Rick Warren - 2017.06.12.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Csoda van benned
  2017-06-19 12:21:27, hétfő
 
 

Nem erővel, sem hatalommal, hanem az én Szellememmel! azt mondja a Seregeknek Ura.- Zakariás 4:6

Visszaemlékszem, amikor először vettem részt gyógyító alkalmon az Oral Roberts csodahadjáratain szolgáló csapattal. Egyetemi hallgató voltam és a repülőgép legénységének a tagja. Valamivel több, mint négy éve születtem újjá, és nagyon keveset tudtam Isten dolgairól, különösen az ilyen összejövetelekről. Mégis tagja voltam a csapatnak, és vágytam a kijelentésekre.

Követtem a csapatot a hatalmas csarnokba, ami tele volt beteg emberekkel. Büdös volt, annyira tele volt a levegő betegséggel. Már attól, hogy oda bementem, megborzongtam a félelemtől.

Megfordultam, és amilyen gyorsan csak tudtam az oldalajtó felé indultam. Közben félhangosan Istenhez beszéltem. ,,Figyelj, Uram, nekem itt semmi keresnivalóm," mondtam. ,,Felszállok a greyhoundi buszra és most rögtön hazamegyek. A repülőt nélkülem is haza tudják vezetni."

Amikor már kint voltam, elkezdtem hangosabban beszélni. Aztán hirtelen földbe gyökerezett a lábam. Nem tudtam mozdítani. Tudtam, hogy Isten állított meg, mert belül még mindig a buszpályaudvar felé tartottam. De kívül beleragadtam a járdába.

Felnéztem, és azt üvöltöttem, ,,Engedj el!" De mozdulni sem bírtam.

Kétségbeesetten imádkoztam, ,,Kérlek, hadd menjek! Nem tudok semmit adni ezeknek az embereknek."

Ekkor válaszolt nekem Isten. Minden sejtem hallotta. Azt mondta: ,,TUDOM, hogy semmit sem tudsz nekik adni. De ÉN IGEN, és ezért kereszteltelek meg a Szellememben."

A lábam hirtelen megmozdult, és tudtam, hogy választanom kell. Vagy az életet, vagy a halált választom. Ezért megfordultam, és visszamentem.

Én el akartam szaladni, de Isten megállított. Tudta, hogy Ő bennem van, és ha ott maradok, és felgerjesztem, ami bennem van, akkor csodák történnek - és így is lett.

Benned is ugyanez a csodatévő Isten él. Körülötted pedig vannak emberek, akiknek szükségük van Őrá. Ezért ne várj többé arra, hogy azt érezd, van erőd megtenni, amire Isten hív, hanem lépj ki! Ha megteszed, fel fogod fedezni, hogy az erő, amire vártál, egész idő alatt benned volt és rád várt!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: 2 Mózes 3:1-14
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Hinni taníts Uram, kérni taníts
  2017-06-18 09:42:43, vasárnap
 
 
Hinni taníts Uram! Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-06-18 09:46:14
feltöltő: dandej
nézettség: 1081
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: religious,
kategória: család
leírás: Gospel koncert a Zeneakadémián 1995. A Bolyki Brodhers a koncert zenei anyagát " ELINDULUNK" c. hangkazettájukon adták ki. Az előadásról készült videofelvétel...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Hinni taníts Uram, kérni taníts,
Gyermeki nagy hitet kérni taníts!
Indítsd fel szívemet,
Buzduljon fel neked,
Gyűjteni lelkeket! - kérni taníts!

Hinni taníts Uram, kérni taníts,
Lélekből lelkesen kérni taníts!
Üdvözítőm te vagy,
Észt, erőt, szívet adj,
Lelkeddel el ne hagyj! - kérni taníts!

Hinni taníts Uram, kérni taníts,
Gyorsan elszáll a perc, kérni taníts!
Lásd gyengeségemet,
Erősíts engemet,
Míg diadalt nyerek, - kérni taníts!

Hinni taníts Uram, kérni taníts!
Jézus, te visszajössz, várni taníts!
Majd, ha kegyelmesen nézed az életem,
Állhassak csendesen, - kérni taníts!

Hinni taníts Uram, kérni taníts
Link



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 502
  • e Hét: 920
  • e Hónap: 6081
  • e Év: 55646
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.