Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Padlizsán a bőrrák ellen - eddig nem ismert gyógyhatásai
  2018-01-11 23:30:34, csütörtök
 
 



Léteznek olyan alternatív gyógymódok, amik a természetgyógyászok szerint igen hatékonyak lehetnek a bőrrák gyógyításában és tökéletesen kiegészítik a hagyományos terápiákat.



Egy viszonylag új "orvosság" az ún. BEC5, mely az ausztrál népi gyógyászatból ered és a padlizsánból kinyert fitotápanyagokat hasznosítja. Klinikai tesztek bizonyították a BEC5 hatékonyságát a sima és a pikkelyes típusú ráksejtek ellen.

Egy otthon is könnyen elkészíthető krém alkalmazásával elősegíthetjük a bőrrák gyógyulását.

A melanoma a legkevésbé gyakori, de a legveszélyesebb bőrrákfajta, mely sajnos könnyen áttéteket képez. Bár a BEC5 készítői hivatalosan nem állítják, hogy termékük gyógyítaná a melanomát, azok, akik elkészítették az orvosság házi változatát, megtapasztalhatták annak jótékony hatásait.

A házi változat elkészítésével, a padlizsán és az ecet kombinációjával ugyanazokhoz a fitotápanyagokhoz - így a glükozidokhoz és glükoalkaloidokhoz - jutunk, melyek a BEC5-ben is megtalálhatóak kivonat formájában. A glükoalkaloidok az egészséges sejteket nem, csak a ráksejteket támadják meg, áthatolnak rajtuk és elpusztítják azokat.

Hogyan készítsünk házi padlizsános krémet?
A következő recept kizárólag egyéni tapasztalatokon alapszik és olyan egykori betegektől származik, akiknek ezzel sikerült a bőrrák gyógyítása.

Fogjunk egy közepes méretű padlizsánt és daráljuk le. Tegyük bele egy befőttesüvegbe ésöntsük fel ecettel (a korábbi betegek közül voltak, akik sima ecetet, míg mások bio almaecetet használtak). Az üveget helyezzük a hűtőbe. Három nap elteltével az ecet színe be fog sötétedni, ami azt jelzi, az "orvosság" használatra kész.

Egészségügyi vattából tépjünk le egy csomót, mártsuk bele az elegybe, és alkalmazzuk közvetlenül a tumoron naponta többször, vagy akár rögzítsük rajta. A hagyományos BEC5-krém és az otthoni változat is használható normál szemölcsökre, vagy más bőrhibákra is.

A legtöbb beteg, aki használta a házi keveréket, Ausztráliában él. Az ausztrál dr. Bill Cham meglepve tapasztalta, hogy a keveréket a helyi állatorvosok és farmerek is használják az állatok bőrelváltozásainak kezelésére

Dr. Cham saját klinikai tesztelése során is magas sikerrátával végzett a padlizsános orvosság a bőrrákos páciensek körében, melyet Ausztrálián kívül az Egyesült Királyságban végzett.

Dr. Jonathan Wright, a Tahoma Clinic (Seattle) alapítója kiállt Dr. Cham mellett, és alkalmazni kezdte a BEC5-krémet, melyet Dr. Cham fejlesztett ki brit kísérleteinek tapasztalatai alapján Londonban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Többek kérésére :
  2018-01-11 23:23:22, csütörtök
 
  Gyuri bácsi illetve segítőinek elérhetősége:

TELEFON: (46) 390-278 FAX: (46) 390-217
KAPCSOLAT E-MAIL-BEN:
Ha teafogyasztással, egészséggel kapcsolatban szeretne tanácsot, tájékoztatást kérni, írjon az info@gyorgytea.hu címre.
Weboldal :http://gyorgytea.hu/

vagy klikkeljen ide: Link

Gyuri bácsi tanácsadóinak elérhetősége és ideje :
(46) 390-278
hétfő-péntek 9.00-17.00
 
 
0 komment , kategória:  Gyuri bácsi füvesmester  
Keresztesvírágúak jótékony hatásai
  2018-01-11 22:16:43, csütörtök
 
 



Mindenki tisztában van a zöldségek egészségre gyakorolt pozitív hatásaival. Nem minden zöldség rendelkezik ugyanolyan tápanyagtartalommal, azonban elmondhatjuk, hogy a zöldségek nagy része egyenesen csodazöldségnek számít, mint például a keresztesvirágúak családjába tartozók is. Ide sorolható a brokkoli, a kelbimbó, a karfiol, a káposzta, a kelkáposzta, a fehérrépa, a rukkola vagy a retek.

Mi teszi olyan különlegessé ezeket a zöldségeket? A szulforafán nevű vegyület. Ez a vegyület rengetegféle betegségtől képes megóvni bennünket, hiszen kiemelkedő például a rákellenes hatása. De természetesen sok más betegségtől is képes lehet ez a vegyület védelmet biztosítani számunkra.

Mint említettem, a szulforafán egy rákellenes vegyület, amely nemcsak antioxidáns, hanem gyulladásgátló hatással is rendelkezik. Ezzel a vegyülettel kapcsolatban még ma is folynak a tudományos kutatások. A szulforafánnak nem csupán a rákmegelőző, hanem a rákbetegséget gyógyító hatását is vizsgálják. Eddig különösen pozitív eredményeket értek el a gyomor, a hólyag, a bőr, az emlő, a prosztata, a tüdő és a vastagbél rákos megbetegedéseit vizsgálva. A szulforafán- és a szelénkezelés során megállapították, hogy ez a két anyag jelentős védelmet nyújt az oxidatív stressz által okozott sejthalállal szemben.

A keresztesvirágúakban fellelhető szulforafán vegyületnek enyhe antidepresszáns és szorongáscsökkentő hatása is van. A gyulladás is kapcsolódik a depresszió kialakulásához, viszont a brokkolicsíráról megállapították, hogy gyulladásgátló és -csökkentő hatásokkal rendelkezik.

A szulforafán a fájdalmat is tudja csillapítani, kezelni. Ezzel kapcsolatban vizsgálatot is végeztek. Fibromyalgiában szenvedő nőbetegeknek több héten keresztül brokkoliport kellett fogyasztaniuk. A hölgyek jelentős hányada számolt be állapot- és életminőség-javulásról.

Szív- és érrendszeri problémáktól rengetegen szenvednek szerte a világon. A szulforafán azonban az artériák falán jelentkező gyulladásokat is képes csökkenteni, gátolja az elhízást, jó hatással van a magas vérnyomásra, így pedig csökken az egyes szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának a kockázata.

Köztudott, hogy a keresztesvirágúak - különösen a brokkoli - kiváló forrása az antioxidánsoknak. Kutatást végeztek fiatal, férfi dohányosokkal, akiknek tíz napon keresztül 250 gramm brokkolit kellett elfogyasztaniuk. A kezelés végén megállapításra került, hogy a brokkoli csökkenti a CRP (C-reaktív fehérje) -koncentrációt. Ez azért jelentős, mert a CRP mutatja a szervezetben kialakuló gyulladást és közvetve az oxidatív stresszes állapotot, amelyek komoly betegségek kialakulására utalhatnak. A brokkolicsíra az oxidatív stresszt is csökkenti.

A szulforafán vegyületek védelmet nyújtanak szervezetünknek a méreganyagokkal szemben. Még az emberi szervezetet is meg tudják tisztítani a növényvédő szer maradványaitól, illetve más toxikus anyagoktól.

A diéta és a testmozgás segít megóvni bennünket a 2-es típusú cukorbetegségtől. Azonban a keresztesvirágúak rendszeres fogyasztása is nagyon hatásos, hiszen le tudja csökkenteni az vércukorszintet.

A Helicobacter pylori baktérium az egyik okozója a gyomorfekély és a gyomorrák kialakulásának. A keresztesvirágúakban jelen lévő szulforafán azonban ennek a baktériumnak a kiirtásában is a segítségünkre lehet.

Kutatások igazolják, hogy a szulforafán egy terápiás segédeszköz lehet az Alzheimer-kór kezelésében. Ez az antioxidáns vegyület ugyanis jelentősen javítja az agyi funkciókat, illetve az agyszövetek méregtelenítésében is szerepet játszik.

Ma már egyre több esetben arra derül fény, hogy a gyulladásos folyamatok komoly betegségeket indukálnak az emberi szervezetben. Éppen ezért arra kellene törekedni, hogy minél több antioxidánst fogyasszunk, amelyek gyulladásgátló hatással rendelkeznek. A szulforafán vegyületek nemcsak kitűnő antioxidánsok, de gyulladáscsökkentő és -megelőző hatásuk is kiemelkedő.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Fekete és zöld tea hasznos hatásai
  2018-01-11 21:36:48, csütörtök
 
 



elenleg is folynak a kutatások és a viták azzal kapcsolatban, hogy a fekete vagy a zöld tea egészségesebb, hiszen mindkettő tartalmaz antioxidánsokat és értékes tápanyagokat. Azonban ennek ellenére is van különbség a két tea között. A zöld tea fiatal tealevelekből készül, a színe zöld, az íze kellemes és aromás. Míg a fekete tea idősebb, nagyobb leveleket is tartalmazhat, és robosztus, kesernyés ízvilággal rendelkezik.

A vizsgálatok során megállapításra került, hogy a fekete tea antioxidáns-tartalma valamivel kisebb, mint a zöld teának. Az antioxidánsoknak a szabad gyökök semlegesítésében van kitüntetett szerepük, vagyis a szabad gyökök okozta károkat akadályozzák meg. Ellenben a fekete teában több koffein van. A zöld teának sokkal nagyobb a C-vitamin-tartalma is, de még mindig kevesebb van ebből a vitaminból benne, mint a citrusfélékben. A vizsgálatok során arra derült fény, hogy egy csésze zöld tea 436 mg, míg egy csésze fekete tea 239 mg C-vitamint tartalmaz. A zöld tea ezen kívül B-vitaminokat, magnéziumot és mangánt is tartalmaz.

A fogyást mindkét tea megtámogatja és a szív egészségére is jó hatással vannak. A zöld tea esetében a vizsgálatban részt vevő személyeknél nagyobb testsúly- és testzsírcsökkenést mértek, de a fekete tea sem okozott csalódást, ugyanis csökkentette a derékbőséget, a testtömegindexet és a zsigeri zsírt is. Nagy a valószínűsége annak is, hogy a zöld tea és a fekete tea rendszeres fogyasztása néminemű védelmet nyújt a daganatos megbetegedésekkel szemben. És mindkettő szerepet játszik a csontok és a fogak megerősítésében, a szívroham, a szívbetegségek, az érrendszeri problémák és a magas koleszterin megelőzésében. A zöld teában lévő antioxidánsok szerepet játszanak a koszorúér-betegség megelőzésében. Mindkét tea csökkenti a koleszterin- és a trigliceridszintet. Mindkét tea sok flavonoidot tartalmaz, amelyek segítenek megakadályozni a plakk lerakódást az artériákban, és nagy szerepük van a szív egészségének megőrzésében.

A zöld tea a fogínybetegségekkel szemben is eredményesen veszi fel a harcot, erősíti a fogakat és megakadályozza a fogvesztést. A fekete tea pedig a fogszuvasodást gátolhatja meg, pontosabban a szuvasodást okozó baktériumokat pusztítja el eredményesen. Emiatt a tulajdonságuk miatt sem szabad semmilyen édesítőszerrel megédesítenünk ezt a két teát.

A zöld és a fekete teában lévő antioxidáns polifenolok a rák megelőzésében is szerepet játszhatnak. Hiszen semlegesítik a szabad gyököket a szervezetben, védik a sejteket a DNS-károsodástól, megakadályozzák a tumorsejtek osztódását, okozhatják a tumorsejtek halálát és olyan specifikus enzimeket tartalmaznak - kiváltképp a zöld tea -, amelyek megakadályozzák a daganat fejlődését.

Akármelyik tea mellett is teszi le a voksát, a teát mindig ízesítés nélkül fogyassza, hiszen pozitív hatásait is sokkal jobban ki tudja fejteni, mintha mézzel, citromlével locsolnánk meg. Ez a két tea mindenképpen jó kávéalternatíva is lehet, hiszen koffeint ezek a teák is tartalmaznak, így élénkítő hatásukat is megtapasztalhatjuk. Habár - mint említettem - a fekete teában több a koffein, mint a zöld teában. Azonban mindkét tea jóval kevesebb koffeint tartalmaz, mint például egy csésze fekete kávé.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A tél kedvelt gyógynövényei és fűszerei
  2018-01-11 21:29:31, csütörtök
 
 



Vannak olyan gyógynövények és fűszernövények, amelyeket tipikusan egy-egy évszakban használunk többet. Gondoljunk csak a mentára vagy a citromfűre, amelyekből leginkább nyáron készítünk hűsítő italokat. Vannak kifejezetten téli fűszer- és gyógynövények. Ilyenek a gyömbér, a fahéj, a borsmenta, a szerecsendió vagy éppen a vanília.

A gyömbér az egyik legfontosabb fűszernövény a hideg téli hónapokban. A gyömbér nemcsak az emésztésünket támogatja meg, de a testünket is pillanatok alatt képes felmelegíteni. Nemcsak gyógyító hatását, de kellemes ízét is megtapasztalhatjuk, és karácsonykor is nagyon sokféle és remek ételeket készíthetünk ezzel a gyógynövénnyel. A gyömbér antibakteriális, antivirális és gombaölő hatásokkal rendelkezik. Nemcsak az emésztésre van kedvező hatással, de a gyomor- és bélfájdalmat is csökkenteni tudja. Jó szolgálatot tesz lázas megbetegedés idején, csillapítja a hányingert, csökkenti a gyulladást és hozzájárul az immunrendszer megerősítéséhez.

A fahéjból készíthetünk teát, de húsételeket és desszerteket is megízesíthetünk vele. A fahéj segít szabályozni a vércukorszintet, de a koleszterinproblémákon is segíthet. Remek gyulladáscsökkentő, és a fogyókúrában is a segítségünkre lehet.

A borsmenta antimikrobiális és antivirális tulajdonságokkal bír és rendkívül gazdag antioxidánsokban. Ez a gyógynövény enyhíti az emésztési panaszokat, de fájdalomcsillapítóként is használhatjuk és a légzési problémáinkon is segíthet. Télen elkészítheti a borsmentás forró csokoládét, amely nemcsak nagyon finom, de antioxidánsokban is rendkívül gazdag.

Szerecsendióval leveseket és mártásokat ízesíthetünk meg, és egy-két húsételhez is kiválóan illik. Túlzásba azonban nem szabad vinni a fogyasztását, mivel heves szívdobogást, túlzott izzadást és hallucinációkat okozhat. A szerecsendiónak csodálatos illata és íze van, sőt gyógyító hatásairól is ismeretes. Ez a fűszernövény is megtámogatja az emésztést, elősegíti a nyugodt és pihentető alvást, jó hatással van az agy működésére és a vérkeringésre. Használhatjuk izom- és ízületi fájdalmakra, illetve bőrproblémákra.

A vanília a trópusok kedvelt fűszernövénye, de ma már szerte a világon használják. A vanília több mint kétszáz fitonutrienst tartalmaz, amelyek gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek. Ezt a gyógynövényt használhatjuk depresszió és idegi problémák esetén. Mivel az érzékekre is hat, így libidócsökkenés esetén is be lehet vetni és még a gyulladást is csökkenti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Duzzadt lábra hasznos gyógynövények
  2018-01-11 12:31:09, csütörtök
 
 



Előfordul, hogy a lábunk megduzzad. Ennek oka lehet a mozgásszegény életmód, az ülő munka, a gyakori és hosszan tartó állás, de a nagy meleg is okozhatja. Mindenestere érdemes kivizsgáltatni, hogy nincs-e a probléma hátterében valamilyen betegség. Ha az orvos megnyugtató választ adott Önnek, akkor a gyógynövényeket hívhatja segítségül, ugyanis egyes gyógynövények javítják a vérkeringést, megszüntetik a vízvisszatartást, így segítségükkel a lábduzzanatot is sikeresen elháríthatjuk. Ha már eleve valamilyen vizelethajtó gyógyszert szed, akkor kerülje el ezeknek a gyógynövényeknek a használatát, fogyasztását!

A petrezselyem egy nagyon hasznos gyógynövény, hiszen erős vízhajtó tulajdonsággal rendelkezik. Emellett olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és emellett klorofillt tartalmaz, amelyek jó hatással vannak az emberi szervezetre, így mindenképpen be kell illesztenünk a táplálkozásunkba. A petrezselymet önmagában is lehet rágcsálni, de a friss leveleket salátákba is szórhatjuk.

Sokan csak gyomként tekintenek a gyermekláncfűre, pedig egy rendkívül hasznos gyógynövényről van szó. Természetes vízhajtóként sikeresen hajtja ki a szervezetből a fölösleges vizet és enyhíti, megszünteti a vízvisszatartást, amely gyakran oka a megduzzadt lábaknak. A pitypangot tea, tinktúra és kapszula formájában lehet fogyasztani.

A kínai orvoslás már ősidők óta alkalmazza a Ginkgo bilobát. Ez a gyógynövény szintén csökkenti a vízvisszatartást, de a vérkeringést is javítja. Azonban ha keringési problémája van, a páfrányfenyő szedése előtt mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával. Ez a gyógynövény enyhíti és megszünteti a keringési problémákat, illetve a végtagfájdalom ellen is rendkívül hatásos.

A borsmentának kellemes íze és illata van. Nemcsak az ételeinket fűszerezhetjük meg vele, hanem finom teát és fürdővizet is készíthetünk belőle, sőt lábfürdőt is, hiszen nyugtatja a lábat és csökkenti, enyhíti a lábduzzanatot. Tíz percen keresztül áztassa a lábait hol hideg, hol meleg vízben, amelyekbe előzőleg borsmentaolajat csepegtetett. A borsmenta nemcsak az ödéma ellen nagyon hatásos, de energetizál és fel is frissít.

A gyömbér is egy természetes vízhajtó, amely segít a duzzadt lábak kezelésében. A duzzanatcsökkentésben gyulladáscsökkentő hatása is szerepet játszik. Naponta egy-két alkalommal masszírozza a lábait gyömbéres olajjal. Természetesen naponta kétszer gyömbérteát is iszogathat, de a gyömbér rágcsálása is hatásos lehet a lábduzzanat csökkentésére.

Vízhajtó hatása a tőzegáfonyának is van. Érdemes rendszeresen fogyasztani, ugyanis a szervezet számára egy nagyon fontos antioxidánst, C-vitamint is tartalmaz.

A bojtorjángyökér csökkenti az ödémát és a folyadékvisszatartást a végtagokban. Ez a gyógynövény különösen javasolt köszvény kezelésére, amikor nemcsak a lábak, hanem a lábujjak is fájdalmasan megduzzadnak. A gyógynövényből készíthet teát, de a lábfürdővíz is nagyon hatásos. A friss bojtorjángyökeret salátákba is belekeverhetjük és a konyhában zöldségként - mint például a répát - is felhasználhatjuk.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Norovírus és megelőzése
  2018-01-11 12:26:33, csütörtök
 
 



Végül is nem csak télen, hanem az év bármely szakában jelen van ez a vírus köztünk, de télen komoly járványokat okozhat. A Norovírus nevét Norwalk városáról kapta, mert pár évtizede egy katonai kollégiumban először igazolták létét, miután mindenkit megfertőzött.

Szokták még Calici vírusnak is nevezni, de a Noro elnevezés elterjedtebb, mert nem egy vírusról, hanem egy vírus családról van szó. Manapság 25 különböző fajtáját azonosították.

A Noro vírusok RNS vírusok, ez magyarázza változékonyságukat. Rendkívül fertőzőek. Akár néhány tucat vírus belégzése vagy lenyelése elegendő a betegség kialakulásához. A lappangási idő rövid, 12 óra, maximum 1-2 nap.

Heves hányással, hasmenéssel indulnak a tünetek, amik az első 5-8 órában alig csillapíthatók. Utána hasfájás és kisebb nagyobb hőemelkedés jelentkezhet, de ha az elvesztett folyadékot és sókat sikerül pótolnunk, akkor két nap koplalás mellett a tünetek éppen olyan hamar eltűnnek, mint amilyen gyorsan kialakultak.

A vírus ellen gyógyszerünk nincs és egyelőre védőoltás sem létezik. A folyadékpótlás az intenzív hányás miatt nem könnyű az első órákban, ezért kis gyermekeknél és időseknél ilyenkor gyakran infúzióra kényszerülünk.

A legjobb védekezés ellene a gyakori, alapos kézmosás, a fertőzött emberekkel való közvetlen kontaktusok kerülése.

Az illemhelyek megfelelő tisztítása nagyon fontos. A szokásos fertőtlenítő mennyiség ötszörösét kell alkalmaznunk.

Iskolák kollégiumok, kórházak, tehát minden olyan hely, ahol sok ember tartózkodik viszonylag kis helyen hosszabb ideig, a fertőzések melegágya.

Praktikus, ha télen mindenki hord a zsebében kézfertőtlenítő zselét és ezt használva (pl. bevásárló kocsi megfogását követően, ill. napközben többször is, pl. buszozás, metró, stb. után) megvédhet a fertőzéstől.

Aki elkapta és meggyógyult az sem számíthat tartós védelemre. Mint láttuk, eddig 25 törzsét azonosították és egy törzs okozta fertőzés után a másik 24 még vígan megfertőzhet minket.

A vírus eredeti gazdája talán a macska volt, de mára gazdát váltott, az emberben a vírus nagyon ,,jól érzi magát" (úgyhogy ne bántsuk a szegény macskákat, mert már semmi szerepük nincs a járványok kialakulásában).

Újzélandi és ausztrál szerzők arról számoltak be, hogy a szarvasmarha colostrum rendszeres fogyasztásával ez a fertőzés részben megelőzhető, illetve a tünetek sokkal enyhébbek, mint más esetekben.

A fertőzést átvészelt személy még utána egy hétig székletével tünetmentesen üríti a vírust, ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni a megfelelő kézmosás fontosságát!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Zöld ihletésű ruha
  2018-01-11 10:03:33, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Vöröslő táj inspirálta ruha
  2018-01-11 10:02:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Templomi kupola ihlette ruha
  2018-01-11 10:01:38, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Divat  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 127 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2407
  • e Hét: 11189
  • e Hónap: 42675
  • e Év: 247376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.