Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Isten összehasonlíthatatlan
  2018-01-15 10:53:12, hétfő
 
  Isten összehasonlíthatatlan

"És kihez hasonlítjátok az Istent?" Ézsaiás 40,18

"Nagy a mi Urunk, az Úr Isten, / Akinél nagyobb semmi nincsen; / Erőssége kimondhatatlan, / Bölcsessége számlálhatatlan." Így énekel a 147. ének (3. v.) Róla, aki nem hasonlítható sem emberhez, sem teremtményhez. Ki oktathatja Őt, aki a mennyet és a Földet teremtette és fenntartja? Ki adhat neki tanácsot? Ki hasonlítható hozzá? Ki ér fel vele? Ezen kérdések igazak akkor is, ha az ember nagynak hiszi magát, beképzelt. Ezen kérdések arra késztetik a teremtményt, hogy kicsi legyen a Teremtő előtt. Csodálnunk és imádnunk kell Őt. De ez egyúttal bátorít és vigasztal is. Amikor Isten összehasonlíthatatlannak nevezi magát, akkor ezzel bölcsességére, hatalmára és kegyelmének mindent felülmúló erejére utal. Nála van az erő az erőtlenek, a tanács a tanácstalanok, a vigasztalás a vigasztalásra szorulók számára. És ami az embereknél lehetetlen, az Istennél lehetséges. Megtanultunk már kicsiségünk tudatában Benne reménykedni? Ha megvallom, hogy semmi vagyok, semmim sincs, semmire sem vagyok képes, akkor ez az Isten minden lesz számomra. Ő mindenre képes: még a pokolra méltók számára is mennyet tud készíteni Krisztusért. Ó, milyen nagy és összehasonlíthatatlan Isten Ő! A mi segítségünk az Úr nevében van, aki teremtette az eget és a földet.

L. H. Oosten
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Gyógyír az élethez
  2018-01-15 08:13:52, hétfő
 
  Gógyír az élethez

Amit metodizmusnak neveznek, az az anglikán egyház, az ősegyház, a Biblia régi hite. Ez a régi hit nem más, mint a szeretet, szeretet Isten és az emberek iránt. Ez a jó orvosság az élethez, ami sosem vall kudarcot a zűrzavarossá vált világ minden nyomorúságával szemben sem, és gyógyír az emberek minden bajára és terhére. Ahol ez a szeretet él, ott az erény és az öröm kéz a kézben járnak.

+

Nem félek attól, hogy egyszer már nem lesznek olyan emberek Európában vagy Amerikában, akiket metodistáknak hívnak. De irtózom még a gondolattól is, hogy egyszer már csak halott szektaként léteznek majd - látszólag gyülekezet, de minden erő nélkül.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"A tanítványok pedig elhatározták..."
  2018-01-15 07:48:39, hétfő
 
  "A tanítványok pedig elhatározták, hogy aszerint, amint kinek-kinek módjában áll, segélyt küldenek a Júdeában lakó testvéreknek." ApCsel 11,29

A testvéri közösségnek, az egy test tagjainak drága képe az, amit az ige elénk tár. A jeruzsálemi keresztény gyülekezet ínséges helyzetbe került, a pogányokból lett keresztény gyülekezet pedig segítségére sietett Saulnak köszönhetően, akit mint megtért, újjászületett Pált a jeruzsálemi gyülekezet nem fogadott be, Barnabás azonban magához vette. Most ez a Pál vitte az adományokat ennek a gyülekezetnek attól a gyülekezettől, amelyik olyan nagy ellentétben állt a körülmetélkedés miatt a jeruzsálemi gyülekezettel. De akinek sok bocsáttatik meg, az jobban szeret: ismerték magukat, akárcsak Pál, hogy Isten mit feledett el és bocsátott meg nekik, és ők is elfeledtek mindent, és feloldozott szívvel, szabadon és készen álltak a szükségben levők szolgálatára.
Csak azok tudnak szolgálni és adni másoknak, akik odaadták magukat Jézusnak, és ő bűnt eltörlő kegyelmével és vérével szolgált nekik. Annyi a mások iránti szeretet valakiben, amennyire engedte, hogy Jézus őt szeresse. Adni másoknak csak azok tudnak, akik már nem a magukéi.

A SZERETET HÍDJA * Oberlin steintali lelkész egy alkalommal összehívta a gyülekezetét, és azt mondta, hogy a falu alatti folyóra hídat kell építeni. "Az lehetetlen, nincs rá időnk" - felelték a hívek. Oberlin nem szólt semmit, hazament, munkaruhát öltött, magához vette szerszámait, és így szólt: "Én megyek, és nekikezdek az építésnek." Az emberek egy darabig tanakodtak, majd sorra hozzáláttak ők is a hídépítéshez. Amikor elkészült, a "szeretet hídjának" nevezték el.

* A munkálkodó szeretet - ApCsel 11,1-30

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 562 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 686
  • e Hét: 1581
  • e Hónap: 13456
  • e Év: 201258
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.