Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Pácolt sült mozzarella
  2018-01-23 23:54:33, kedd
 
  Pácolt sült mozzarella

Hozzávalók

1 csomag pizzamozzarella
2 teáskanál oregánó (szárított)
5-6 levél bazsalikom (friss)
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj

Elkészítés

A fokhagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A mozzarellákat ujjnyi vastagra szeleteljük.
Egy kisebb edénybe tesszük, majd rétegenként meghintjük oregánóval valamint friss, vágott bazsalikommal, végül a fokhagymával. Amikor minden szelet a helyére került, felöntjük az olajjal addig,amíg ellepi, majd 2-3 napon át pihentetjük.
Grillezés előtt lecsepegtetjük a szeleteket, majd száraz serpenyőben vagy rostlapon magas hőfokon villámgyorsan megsütjük a sajtokat. Salátákhoz kínáljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Házi gofri csokiöntettel
  2018-01-23 23:52:07, kedd
 
  Házi gofri csokiöntettel

Hozzávalók

A tésztához:
14 dkg puha vaj + a sütéshez
20 dkg kristálycukor
4 ek rum
4 db tojás
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 csipet só
A csokiöntethez:
10 dkg étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)
1,5 dl habtejszín
1 tk kristálycukor

Elkészítés

Összekeverjük a tészta hozzávalóit. Serpenyőben felforrósítunk egy kevés vajat, és beleöntjük a masszát úgy, hogy kb. 1 cm vastag legyen. Kis lángon addig sütjük, amíg kissé megszilárdul, azután egy határozott mozdulattal megfordítjuk, és aranyszínűre sütjük a másik oldalát is.
A kisebb darabokra tört étcsokit tálba szórjuk. A tejszínt felforraljuk a cukorral, majd a csokoládéra öntjük, és simára keverjük. Ezzel meglocsolva kínáljuk a gofrit.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tejszínes-gombás-baconös csirke
  2018-01-23 23:49:45, kedd
 
  Tejszínes-gombás-baconös csirke

Hozzávalók

4 szelet bacon
60 dkg csirkemellfilé

bors
6 dkg liszt
4 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
25 dkg gomba
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 dl húslevesalaplé
1 dl cukrozatlan habtejszín
1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a baconszeleteket, majd kiszedjük, és óvatosan apróra törjük. A kisült zsírt félretesszük.
A megmosott, szárazra törölt csirkemellet szeletekre felvágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és meghempergetjük a lisztben.
Az olívaolajat a baconből kisült zsírhoz öntjük, felforrósítjuk, és aranyszínűre sütjük rajta a hússzeleteket. Azután kiszedjük, és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a meghámozott, felszeletelt vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, falatnyi darabokra felvágott gombát, és pár percig pirítjuk. Ezután beleforgatjuk a meghámozott, átnyomott fokhagymát, és együtt pirítjuk további néhány percig.
A gombás keveréket felöntjük a borral, és nagy lángon addig főzzük, amíg az összes alkohol elpárolog. Hozzáadjuk az alaplét és a tejszínt, megsózzuk, megborsozzuk, majd kis lángon néhány percig főzzük a ragut. Végül beletesszük a hússzeleteket. Forrón, a felaprított petrezselyemmel és a pirított baconnel megszórva tálaljuk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sárgaborsó-krémleves pirított kenyérkockával
  2018-01-23 23:47:18, kedd
 
  Sárgaborsó-krémleves pirított kenyérkockával

Hozzávalók

25 dkg sárgaborsó
3 db krumpli
3 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél

bors
füstölt kolbász
tejszín
kenyérkocka
olaj

Elkészítés

A sárgaborsót alaposan megmossuk. A krumpmlit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
Egy fazékba beletesszük a borsót és a krumplit és felöntjük vízzel. Beletesszük a fokhagymát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. A leves ízletesebb, ha egy arasznyi füstölt kolbászt is megfőzünk benne.
Ha a borsó és a krumpli is megpuhult, a kolbászt kivesszük a levesből és botmixerrel egy kis tejszínt hozzáöntve pürésítjük. Pirított kenyérkockával tálalhatjuk. A kenyérkockát lehet készen is venni, de magunk is elkészíthetjük. 2-3 szelet kenyeret kockákra vágunk és olajon vagy zsiradékon megpirítjuk.





Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Visszatérhet a 10-12 fokos január
  2018-01-23 23:45:01, kedd
 
  Visszatérhet a 10-12 fokos január





A hét második felében szárazabb, enyhébb időre számíthatunk, délnyugaton ismét lehet 10-12 fok.

A hét második felében szárazabb, enyhébb időre készülhetünk. Szerdán még többfelé, de elsősorban északon, északkeleten zártabb lehet a felhőtakaró, az Északi-középhegység térségében pedig tartósabban párás tájakkal is találkozhatunk, miközben helyenként még gyenge hószállingózás is előfordulhat, de csütörtöktől már sehol sem valószínű említésre méltó csapadék a hét további részében. Ugyanakkor csütörtöktől az északi tájakon is szakadozottabb lehet a felhőzet, így errefelé is számíthatunk majd hosszabb-rövidebb napos időszakokra. A hajnali órákban ugyanakkor foltokban pára, köd kialakulhat, szerdán és vasárnap reggel pedig nagyobb területen is okozhat korlátozott látási viszonyokat a pára- és ködképződés.

Feltámad a délies szél

Pár napig délies lesz az uralkodó szélirány. Szerdán még csak nyugaton, északnyugaton számíthatunk élénk délies széllökésekre, csütörtökön viszont már a Dunántúlon többfelé feltámad a déli-délkeleti szél. Pénteken az Északi-középhegység térségét leszámítva sokfelé lesz élénk a délies szél, a Dunántúlon nagy területen erős lökések is előfordulhatnak. A hétvégére változik a szél iránya, ezzel együtt veszít erejéből is, gyenge, mérsékelt marad a légmozgás.




Dr. Ködmön István fotója, köszönjük!

Délnyugaton ismét mérhetünk 10-12 fokot

A délies áramlásnak köszönhetően enyhül az idő. Bár szerda és csütörtök reggelre még a havasabb, kevésbé felhős északi, északkeleti tájakon -10 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, várhatóan péntek hajnaltól ezeken a tájakon sem kell már kemény, -5 fok alatti fagyra számítani. Ugyanakkor pénteken a szelesebb dunántúli tájakon meglehetősen enyhe lesz a reggel, a legalacsonyabb hőmérséklet többfelé is +5 fok felett alakulhat. A délutáni órákban szerdán és csütörtökön északon, északkeleten csak fagypont körül alakul majd a hőmérséklet csúcsértéke, viszont délnyugat felé haladva egyre enyhébb időben lesz részünk, szerdán délutánra délnyugaton 5-7, csütörtökön pedig már 8-10 fok köré melegedhet a levegő. Pénteken a Dunántúlon még enyhébb lehet az idő, sokfelé 10-12 fok körüli értékeket mutathatnak majd a hőmérők, északon viszont továbbra is 5 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet. Az évszakhoz képest enyhe idő a hétvégén is kitart az ország legnagyobb részén, szombaton délnyugaton ismét mérhetünk 10-12 fokot, de vasárnap is többfelé 8-10 fok körül alakulhatnak a maximumok.

Borítókép: Rover

Írta: Berceli Balázs

Forrás: [https://www.idokep.hu/b]
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 360 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 95
  • e Hét: 2309
  • e Hónap: 16214
  • e Év: 145921
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.