Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
MÉSZÁROS LŐRINC KIÍRT eGY KÖZBESZERZÉST 5,4 MILLIÁRDÉRT, MAJ
  2018-01-26 16:20:11, péntek
 
 

Dobos Zoltán

2018. 01. 24. 10:40

MÉSZÁROS LŐRINC KIÍRT EGY KÖZBESZERZÉST 5,4 MILLIÁRDÉRT, MAJD MEGNYERTE MAGÁNAK 6,5-ÉRT

Az Észak- és Közép-Dunántúl térségében megvalósítandó beruházásokra kiírt közbeszerzésről jelent meg eredmény. Több mint gyanús, hogy az egyik ajánlatkérő, Felcsút önkormányzata éppúgy kapcsolódik a nyerteshez (na, vajon kihez?), mint ahogy a Tiborcz-botrányban is az Elios a Sistrade-hez.



Tíz település, köztük Felcsút szennyvízelvezetési és -tisztítási, hulladékgazdálkodási és ivóvízminőség-javító beruházásainak megvalósítására írtak ki pályázatot még 2016 márciusában, melyeknek eredménye most jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben. Az eredeti kiírás szerint a településeken 5 444 636 467 forintért kell(ett volna) elvégezni a munkákat.

Nem fogja elhinni, ki nyerte meg a Felcsútot is magába foglaló pályázatot! Igen, ő, a közbeszerzések MVP-je, a felcsúti polgármester Mészáros és Mészáros Kft.-je. Az ajánlatkérő felcsúti kapcsolattartójaként megnevezett Mészáros Lőrinc úgy vélte, az ajánlatot az eredeti árnál több mint egymilliárddal drágábban, 6 510 700 000 forintért vállaló Mészáros Lőrinc tulajdonolta ajánlattevő tudja legjobban kivitelezni.

Emlékezetes, az OLAF az Orbán Viktor vejéhez köthető Elios-botrányban azt kifogásolta, hogy a tenderek kiírását segítő Sistrade Kft.-nek ugyanaz a tulajdonosa, mint a pályázat nyertesének, az Eliosnak.


Pikáns, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. konzorciumi társa a mostani tender során is a számos gazdasági bűncselekménnyel vádolt baloldali milliárdos, Dunai György EuroAszfalt Kft.-je volt.

Orbán strómanjának cége a Colast, a Swietelskyt és a Szabadics Zrt.-t győzte le.

https://alfahir.hu/2018/01/24/meszaros_lorinc_felcsut_kozbeszerzes_korrupcio


--------------------------------------------------------------------------------- --


Azért van a pofátlanságnak egy olyan szintje, egy non plusz ultrája, amelyet már csak úgy hívunk, hogy fidesz.
Szóval Mészáros Lőrinc megrendel egy beruházást, amelyet a legjobb pályázó, Mészáros Lőrinc nyer meg. Sajnos Mészáros Lőrinc csak mintegy húsz százalékkal drágábban tudja megcsinálni, mint azt korábban Mészáros Lőrinc gondolta, de szerencsére Mészáros Lőrinc nem aggódik, mivel tudja, hogy Mészáros Lőrinc egy megbízható ember, nem fogja Mészáros Lőrincet egy fillérrel sem becsapni.
Abból a kis pluszból esetleg jut arra is, hogy Orbán Viktor kerti budiját is bekössék az országos hálózatban, erre egyébként Mészáros Lőrinc Mészáros Lőrincnek határozott ígéretet tett, így pártunk és népünk bölcs vezére és tanítója nyugodtan kiadhatja magából a felgyülemlett mocsokmennyiséget, miközben hallgatja, hogy a buditól 10 méterre, a kert végében lévő felcsúti stadionban kedvenc csapata a Felcsút FC játszik. A közvetítést természetesen kivetítőn is biztosíta a mesternek a Mészáros és Mészáros művek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi legyen?
  2018-01-26 14:15:51, péntek
 
 
Mi legyen?

Benedikty Béla | Ma | 13:33

A rombolás-építés ellentétpárból melyik a pozitív? A jó, a hasznos, az előremutató, a teremtő. Azt mondják erre, micsoda kérdés, persze, hogy az építés. A kevés egyértelműen pozitív fogalom egyike. Amit felépítettünk, az megvan, azt már nem lehet elvenni, azt csak lerombolni lehet, a rombolás meg csúnya dolog. Nemcsak az a baj, hogy az építés meg a rombolás nem ellentétpár, hanem két egymást feltételező, egymás nélkül nem létező tevékenység, azaz inkább ölelkező, mint ellentétes fogalmak (rombolás nélkül nincs építés, az építőanyag a rombolás terméke, egyéb kártevéseket nem említve, mert az építés ettől azért még mindig pozitív tett). Hanem hogy mit kezdjünk a haszontalan, fölösleges, használhatatlan, kártékony, ízlésgyilkos építményekkel, amiket lopott pénzből hoztak össze, amik nemcsak lerombolták a természetet és a környezetüket, de még szennyezik is a puszta létükkel és a bennük lévő üzenetekkel.

Az eltűnt és visszaszerezhetetlen százmilliárdokon kívül mi történik majd a stadionokkal és egyéb, hasonlóan használhatatlan sportlétesítményekkel? Az összegányolt Várkerttel, a kőrengeteggé ridegített Kossuth-térrel. A förtelmes giccsekkel, amiket “szobor" címszóval piszkítottak az Országház köré, dicsőítve általuk nyavalyás tömeggyilkosokat, háborús bűnösöket. A még förtelmesebb giccsel például, amit a nemzet rosszkedvű, gyűlölettől szikrázó építésze rondított a jobb sorsra érdemes felcsúti tájba (ha valakinek tetszik, sajnálom, attól még borzalmas, ahogyan az egész életmű legnagyobb része az. Többször leírtam már, tessék belegondolni, milyen volna a környezetünk, ha a csodált Gaudi vagy Hundertwasser építené tele - belőlük néhány ház még érdekes meg jópofa, de csupa Sagrada Familia vagy Ronald McDonald Haus megőrjítené az embereket, mint ahogy megszokhatatlan a részeg pallér által épített gigantikus törökfürdő Piliscsabán).

Szóval mi lesz ezekkel? Hagyjuk úgy, ahogy vannak, majd az enyészet? Virítson évtizedekig a pofánkba köpő mementó gyanánt egy gazember kísértete? A határainkon kívül szétszórt százmilliárdokkal már nem tudunk mit tenni, a miattuk (és a többi miatt) kiszabandó életfogytiglan nem jelent vigaszt, ez elveszett, kész, ennyi volt, tűrtük, nem tettünk semmit, megérdemeljük, de mi legyen a Tisza-szoborral és a szombathelyi stadionnal például? Csak kérdezem. Bár már ott tartanánk?

https://kolozsvaros.com/rovidek/mi-legyen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy újabb szocialistának lett elege: Bárándy Gergely számára
  2018-01-26 10:27:17, péntek
 
 
2018. 01. 26. 08:49

Egy újabb szocialistának lett elege: Bárándy Gergely számára vállalhatatlan a folytatás

Az MSZP országgyűlési képviselője, Bárándy Gergely pénteken közleményben írt arról, hogy befejezte, és nem indul a 2018-as választásokon. Továbbra is a fülünkbe cseng egy másik visszalépő szocialista, Velez Árpád kijelentése: folytatódik az MSZP menetrendszerű összeomlása.

"A mai napon jeleztem pártelnök úrnak, hogy nem kívánok indulni a 2018-as országgyűlési választáson. Más párt színeiben és függetlenként sem. Egyúttal lemondtam párttisztségemről is"

- írta Bárándy Gergely közleményében.

Bárándy Gergely - aki azon szocialisták közé tartozott, akik a párt szempontjából jelentős munkát végeztek, például az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának is aktív tagja volt - a maradék időben még folytatja a munkát a frakcióban, de utána inkább a civil életet választja.

"Jelen helyzetben és a jelenlegi viszonyok között, országgyűlési képviselőként, számomra vállalhatatlanná vált a folytatás"

- írta.

Emlékezetes, hogy december elején már felmerült, hogy Bárándy Gergely elhagyja a szocialistákat, és tárgyal az LMP-vel a folytatásról - mivel a sztori első része valóra vált, kérdéseinket eljuttattuk mind a két pártnak.

De hirtelen eszünkbe juthat Hernádi Gyula szocialista politikus, aki éppen arra készül, hogy megpuccsolja az összellenzéki összefogást Hódmezővásárhelyen, és a Fidesz érdekében elindul a polgármester-választáson.

Velez Árpád, szintén visszalépő országgyűlési képviselő a sokak szerint a Fidesz által szponzorált szocialista párt vergődését így írta le Molnár Gyula pártelnöknek:

,,Nem tudok eltekinteni attól a ténytől, hogy te a magyar baloldal vezető pártjából, történelmi szemszögből nézve pillanatok alatt, egy a mások után kullogó, kedvetlen, motiválatlan, kiszolgáltatott politikai közösséget csináltál. Ezt a politikai menetrend és stratégia hiánya okozta, vagy a szándékosság. Több hónapja érzem rajtad és látom a döntéseidből, hogy csak meg akarod úszni, túl akarod élni ezt a helyzetet".







https://alfahir.hu/2018/01/26/barandy_gergely_mszp_lemondas_osszeomlas_2018_as_va lasztasok


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soros: Orbán megvásárolta az MSZP vezetőit
  2018-01-26 10:24:43, péntek
 
  Egyébként nem megvásárolta, zsarolja őket, elszámoltatás helyett. Ez nyilt titok, persze a nyilvánosságnak azt kommunikálták, azzal tereltek, azért nincs elszámoltatás, mert nyugat megtámadna minket. Meg a bírókra mutogatnak.



--------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------


2018. 01. 26. 07:59


Nótin Tamás

Soros: Orbán megvásárolta az MSZP vezetőit

A szocialistákról eddig is az jutott az eszébe az embernek, hogy már csak lélegeztetőgépre kapcsolt töltelék párt. Most pedig még a Fidesz legnagyobb mumusa is azt állítja, hogy Orbán zsebében van az MSZP.
Az MSZP kétségbeesetten tagad - Bárándy lelép

A szocialisták közleményében reagáltak Soros kijelentésére. A párt úgy fogalmazott: ,,Mi mindig azt mondtuk, hogy Soros Györgynek nincs mindenben igaza. Mostani nyilatkozatában a Fideszt illetően igaza van, az MSZP-ről butaságokat mond." A közvélemény-kutatások szerint elsorvadó MSZP szerint ,,a Fidesz kampánya egyetlen emberről szól, Soros Györgyről, a mi programunk pedig minden magyar jövőjéről." Az MSZP országgyűlési képviselője, Bárándy Gergely, a párt volt elnökségi tagja eközben bejelentette, lemond minden tisztségéről és nem indul a választáson.

Az Index számolt be arról, hogy a davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédet Soros György, aki azt mondta:

Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetőit és a feltörekvő kis pártokban is vannak kémei, így nagyon nehéz lesz összefogniuk és elérniük a kormányváltáshoz szükséges szavazatszámot, ezért valószínűleg idén is a Fidesz nyeri majd a választást.
Botka is erről beszélt

A baloldalról kicsinált Botka László is korábban arról beszélt, hogy politikai maffia hálózta be az ellenzéket. ,,Azt sem tudtam, hogy a politikai maffia mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket, benne sajnos a saját pártomat is. Hiába a kongresszusi küldöttek elsöprő támogatása, hiába a baloldali szimpatizánsok reménykedése, az elmúlt négy hónap a szövetségi politikámat a párton belülről, de a nyilvánosságban érő támadásokkal telt. A választáson legyőzendő ellenféllel kellett harcolni a pártomon belül is" - jelentette ki visszalépése után a szocik megbuktatott miniszterelnök-jelöltje. Botka akkor azt is mondta, hogy a kormányváltást akaróknak csak a Jobbik maradt.

Soros a csütörtökön megjelent Financial Times Orbánról írt portrécikkben azt nyilatkozta:

Orbán legfontosabb motivációja a hatalom, és ami azzal jár.

,,Orbán akkor tért igazán rossz útra, amikor gazdaggá tette az apját azzal, hogy szinte csak tőle rendeltek követ az útépítésekhez. Ezzel komoly vagyont halmoztak fel"

- mondta. Soros György hozzátette: Orbán ,,ekkor kezdte építeni a maffiaállamot" és ,,ekkor szerezte meg az igazi hatalmat".



https://alfahir.hu/2018/01/26/soros_gyorgy_davos_mszp_orban_viktor_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztő adatok: a magyar közösségi egészségügy szegényell
  2018-01-26 10:20:08, péntek
 
  2018. 01. 25. 19:04

Elképesztő adatok: a magyar közösségi egészségügy szegényellátássá züllik

A rendszerbe történő azonnali beavatkozás és jelentős állami forrásinjekció, valamint korszerű, a digitalizációs igényeket és lehetőségeket figyelembe vevő szabályozás nélkül az egészségügy kettészakad. Erre már most is vannak biztos jelek.

A magyar társadalom számára még mindig az egészségügy helyzete (32 százalék) a legfontosabb, bőven előzi az alacsony bérek (17 százalék) és a migráció (17 százalék) témáit - hangzott el a Civitas Intézet héten rendezett egészségügyi konferenciáján.

Azonban hiába a kiemelt figyelem, mégis egészen nyilvánvaló, szemünk előtt zajló folyamatok felett sikkad el a tekintetünk - még úgyis, hogy az egészet a saját bőrünkön érezzük (bocsánat a képzavarért!).

Ha megvizsgáljuk az OECD országok GDP-hez viszonyított egészségügyi kiadásait elmondhatnánk, hogy nem is vagyunk túlságosan lemaradva, a 35 ország 2016-os átlaga 9 százalék, míg Magyarországon ez a mutató 7,6 százalékon áll. Ha csak ezt az adatot emelnénk ki, úgy tűnne, nincs is áthidalhatatlan szakadék hazánk és Ausztria között (10,4 százalék).

Azonban itt nem állhatunk meg, hiszen ha mindezt forintosítjuk (pontosabban US dollárban fejezzük ki), egészen lehangoló következtetésre juthatunk:

Az OECD tagállamok átlagban 4003 dollárt költenek állampolgárokként, Ausztriában ez az összeg 5227 dollár, míg Magyarországon 2101 dollár (sőt, az állami kiadások 32 százaléka a legnagyobb felhasználók 1 százalékos körének megy). Itt már azért látványos a különbség.

De még ezt is tovább tudjuk bontani.

Miközben a GDP egyre kisebb részét fordítjuk egészségügyre, a lakossági költés növekszik:

míg 2003-ban 409 milliárd forintot, addig 2015-ben már 714 milliárd forintot fizettek a magyarok az egészségügyi ellátásért.

Holott hazánkban hivatalosan ingyenes az egészségügy.

Baljós az is, hogy

amíg 2003-ban 51,3 milliárd forintot költött az állam prevencióra, addig 2015-ben már csupán 38,6 milliárd forintot,

és itt még az önkéntes források is elhanyagolhatóak - sajnos.

A forráshiánynak köszönhető az is, hogy

az OECD országokat tekintve a magyar nővérek, szakápolók fizetése utolsó előtti mind arányait tekintve, mind pedig nominálisan

(mindkét listán Lettországot előzzük). Hihetetlen különbségek vannak az orvosok fizetése között is, amíg Németországban egy szakorvos az átlagfizetés 3,5-szörösét keresi meg, addig Magyarországon dolgozó kollégáik a magyar átlag fizetés 2,2-szeresét viszik haza.

Vértesy László, a Civitas Intézet vezérigazgatója a konferencián azt hangsúlyozta, hogy ilyenformán 1000-1200 Eurót is lehet realizálni a két fizetés között, így nem meglepő, hogy 3000-3500 magyar orvos dolgozik már nyugaton (az ő hazacsábításukra találta ki a Jobbik Szent-Györgyi ösztöndíjat).

Kincses Gyula szerint egyértelmű, többletforrásra van szükség, de csak a többletforrás nem old meg mindent.

A korábbi egészségügyi államtitkár, szakpolitikus a rendezvényen arról beszélt, hogy jelenleg megvan annak a veszélye, hogy azonnali beavatkozás és jelentős állami forrásinjekció, valamint korszerű, a digitalizációs igényeket és lehetőségeket figyelembe vevő szabályozás nélkül az egészségügy kettészakad.

A közösségi egészségügy egy egyre rosszabb szgényellátássá züllik - fogalmazott.

Kincses Gyula - fotó: Béli Balázs/Alfahír

Viszont nincs a két egészségügyre elegendő orvosunk, de egy "második" egészségügy fenntartásához sem elég gazdag az elitünk, miközben már régóta nem csak az elit vásárol egészségügyi szolgáltatást, megjelent - még ha sokszor kényszerből is - a középosztály.

Furcsán hangzik,

de már 2015-ben, az akkori OEP (ma NEAK) a járóbeteg-ellátásban több magánfinanszírozású szakorvosi órát hagyott jóvá, mint a közellátásban.

A finanszírozást tekintve is hasonló a helyzet: 2015-ben a járóbeteg-ellátás 600 milliárdos költségéből az OEP valamivel kevesebb mint 300 milliárd forintot állt, a maradékot az egészségügyi biztosítók és a betegek fizették meg.

És ez az olló csak tovább nyílik, főleg ha figyelembe vesszük a területi eloszlást is, hiszen vannak olyan magyar települések, ahonnan nemcsak a kórház, hanem már a háziorvos is baromi messze van.

Kincses Gyula, a Civitas Intézet konferenciáján világossá tette, a folyamat megállításához elsőrendű lépés a társadalombiztosítás visszaállítása, a köz- és magánegészségügy jól szabályozott együttélése, amely többek között egységes szakmai felügyeletet és finanszírozási átjárhatóságot követel meg.

A nulladik lépés azonban mégiscsak az, hogy

tisztességes, a szakma társadalmi presztízsét visszaadó jövedelmet kapnának az egészségügyben dolgozók

- fogalmazott Kincses Gyula.


https://alfahir.hu/2018/01/25/civitas_intezet_kincses_gyula_vertesy_laszlo_egeszs egugy_kivandorlas_orvos_nover
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendőrök vitték el Rékasi Károly fiának a számítógépét
  2018-01-26 10:16:40, péntek
 
  2018. 01. 26. 08:17

Rendőrök vitték el Rékasi Károly fiának a számítógépét

A 24.hu írta meg először, hogy a rendőrség lefoglalta Rékasi Károly és Détár Enikő fiának számítógépét. Rékasi Zsigmond a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy csütörtökön reggel váratlanul rendőrök jelentek meg a házuknál. Azt írta:

,,Ma reggel elvitte négy rendőr a számítógépemet! (...) Külön megvárták, hogy egyedül legyen édesanyám, és akkor törtek rá. Felháborító, ami ebben az országban megy. Tenni kell az elnyomó rezsim ellen! Nem fogom hagyni magam."

A Mérce megkeresésére a rendőrség megerősítette a hírt, de mást nem árult el az ügyről:

Megkeresésére - tekintettel a büntetőeljárás nyomozási szakaszában a sajtónak adandó tájékoztatásról szóló 26/2003. (VI. 26.) BM-IM együttes rendelet 4. § (4)-ben foglaltakra, amely szerint ,,A nyomozó hatóság - a 6. §-ban meghatározott kivétellel - nem adhat olyan tájékoztatást, amelynek során a gyanúsított, a sértett, a tanú, valamint a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személy azonosíthatóvá válik." - nem áll módomban tájékoztatást adni.

Rékasi Zsigmond tavaly több kormányellenes tüntetésen is felszólalt és verseket szavalt, a múlt pénteki diáktüntetésen is részt vett.


https://alfahir.hu/2018/01/26/rekasi_zsigmond_rendorseg_buntetoeljaras
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi vicces fejtörő Fidesz-módra
  2018-01-26 10:11:18, péntek
 
  Napi vicces fejtörő Fidesz-módra


Forgács Erzsébet | Január 25, Csütörtök | 9:37

A nemzeti kormány mindig a magyar családok érdekeit tartotta szem előtt.

2018-ban arról döntünk, hogy meg akarjuk-e védeni az eredményeinket. (Fidesz)

https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/01/el%C5%91tt.png

A devizahitelt a Fidesz kormány tette lehetővé 2001-ben. A devizahitelek forintosításával keletkező giganyereség Matolcsy jegybankjánál csapódott le. Ezt a nyereséget nem forgatták vissza a gazdaságba, nem támogatták vele a bajba jutott családokat, hanem alapítványokat hoztak létre belőle, csodazongorákat, értékes palotákat, szőnyegeket, festményeket vásárolnak belőle ma is. Az előtörlesztés volt az egyetlen módja annak, hogy ne veszteséggel szálljanak ki a családok a hitelből. Ezt azok tudták igénybe venni, akiknek magas volt a jövedelmük, bőven volt megtakarításuk, tehát rá sem szorultak a hitelre. Például miniszterek, képviselők.

A CSOK annyival verte fel a lakások árát, amennyi támogatást kapnak a családok a közösből. Azok adójából is, akik soha nem tudnak lakást vásárolni. De legalább röghöz köti azokat, akik igénybe veszik. Mi pedig fizetjük.

A családi adókedvezményt csak azok nem tudják igénybe venni, akiknek kevés a jövedelmük, nincs gyerekük, mert még nem tudtak vállalni, vagy nincs gyerekük, mert már felnevelték. De legalább elég nagy teher a társadalomnak. És ezt is fizeti mindenki. A gyermektelenek, az alacsony jövedelműek is.

Ezek közül melyiket akarja megvédeni a Fidesz? És minek?


https://kolozsvaros.com/rovidek/napi-vicces-fejtoro-fidesz-modra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fővédnök
  2018-01-26 10:05:54, péntek
 
  A fővédnök

Benedikty Béla | Ma | 10:03

Tetszett olvasni Sztálin elvtársnak a nyelvészet tárgyában írott tudományos munkáit? Sürgősen pótolni! Hamarosan hivatkozás lesz. És akkor legalábbis az akadémikusoknak illik ismerni. A csepeli bazaltfejű birkózóbajnok irodalomelméleti könyveinek bibliográfiai részében nyilvánvalóan kitüntetett helyet foglalnak el majd a nagy előd különféle diszciplínákban megjelent értekezései.

Néhány másodpercig eltűnődtem, mi lehetett a motivációja az Arany János emlékév fővédnök választásának. Ha emberekről volna szó, olyanokról, akik legalább nagybetűkkel megtanultak írni és szótagolva olvasni, akkor azt mondanám, egyszerű cinizmus. Dehát mondom, olyan magasrendű szellemi teljesítményt, mint amilyen a cinizmus bármiféle megnyilvánulása, a tárgyalt esetben nem várhatunk.

Tudható, a csúti dagadék nélkül senki nem intézkedhet, neki nyilván előre értesülnie kellett arról, hogy ezt a formátlan, laza homokkőből faragott csepeli gólemet nyilvánítják az Arany János emlékév fővédnökének. Próbálok belehelyezkedni egy homályló, betegesen tekeredő agyvelő nehézkesen kattogva kapcsoló működésébe, amint igyekszik nem eltévedni a bonyolult képzettársítások erdejében, abban a pillanatban, midőn felmerül a főnév: arany.

Az első, heves reakció természetesen az elutasítás - ki az a tájékozatlan barom, aki azt képzeli, lehet bárki más az aranynak a fővédnöke. Innen még viszonylag egyszerű a következő relé csattanása: ilyen halált megvetően ostoba adminisztrátor nincs a tisztviselői karban, aki az életével játszana, itt valami másról lehet szó.

A következő kattanás már nehézkesebb, ha nem közös főnévről történik intézkedés, akkor esetleg egy tulajdonnevet kellene az elzsírosodott, piszkosszürke tekervények mélyéről előbányászni, ez lesz az, valami Arany nevű, talán József, esetleg János.

Villámszerű kisülés, a most következő kapcsolás pánikszerűen gyors: elkövetett-e valamit ez az Arany őellene az általánosban vagy a gimnáziumban. Mondjuk szorosan melléállt és lenézett rá, éreztetve testi fölényét, esetleg meg is ütötte, vagy csak menekülni kellett előle, cikkcakkban futva az iskolafolyosón... És akkor hirtelen megvan. Ez egy költő, akinek valamilyen versét kellett volna megtanulni, aha, aha, rémlik már, lássuk csak. Ez az. Mindenféle alakok szabotálták az uralkodó dicsőítését. Hát naná, hogy ilyet az ember nem tanul meg. Naná, hogy az ilyeneket le kell gépfegyverezni. Vagy megégetni. Mindegy, lakoljanak.

Határozottan emlékszik, hogy ez az Arany nevű helytelenítette az uralkodó eljárását, és mintha a renitensek mellé állt volna.

Jó lesz ez a csepeli alattvaló fővédnöknek. Ez majd helyreteszi azt az izgága lázadozót.

Valahogy így.


https://kolozsvaros.com/rovidek/a-fovednok/
Nem volt ebben semmi rendkívüli. Adekvát intézkedés történt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1613
  • e Hét: 5377
  • e Hónap: 9122
  • e Év: 162618
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.