Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
KESZ értelmiségiek emlékmisét mondattak volna ...
  2018-01-28 02:23:59, vasárnap
 
  ... HORTHYRÓL A NEMZETKÖZI HOLOKAUSZT EMLÉKNAPON
A szentmisén emlékező beszédet mondott (volna) Boross Péter, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Szakály Sándor történész, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója.
http://hvg.hu/itthon/20180124_Kereszteny_ertelmisegiek_mondatnanak_
szeretettel_es_tisztelettel_emlekezo_miset_Horthyrol_a_nemzetkozi_
holokauszt_emleknapon
KOMMENT:
Ezzel az emlékező szent misével csak az a baj, hogy pont az ellenkezőjét érte volna el vele a KÉSZ. Hiszen, olyanok mondtak volna beszédet, mint pl. Boross Péter, aki a kádári időkben kiépült a III/III-as pol. oszt. titkos szolg. hálózatát - mint belügyéres - 1990-ben újjászervezte és többnyire bújtatott polgári állásokban elhelyezte őket...
Majd, támogatta annak a - szocializmus csődjében vétlen munkás-parasztságot - ELÁRULÓ PAKTUMNAK a megkötését, amit a mai napig agyonhallgatnak!
Tessék csak beleolvasni ebbe a visszaemlékezésbe, amit külön kiemelnék:
*
“...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851
*
Az 1990 utáni politikai (a jobb- és baloldali) "elithez" tartozók egyetlen-egy és végképpen tragikus körülményben megegyeznek és ez annak elhallgatása, hogy az 1945-öt és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot. .
*
A HELYCSERÉS támadással nem csak az új "elit" réteg alakult ki az 1980-as évekre, hanem az új munkás-parasztság, amelyikért már nem fájt senkinek a szíve.
*
Ezeket, az 1970-es, 1980-as évekre MUNKÁSSÁ váló gyökértelen- tönkretett családokat már könnyű szívvel áldozta föl - a magát még 1990 után is szocialistának és munkáspártnak becézgető - pártvezetés és tagság..
A velük megkötött PAKTUMHOZ 28. éve békésen asszisztált az országgyűlésben Lezsák Sándor is...
Ezért, sem neki, sem Boross Péternek nincs erkölcsi alapja Horthy melletti emlékbeszédre, míg nem rúgják föl a PAKTUMOT!
*
Addig, míg nem mondják ki, hogy a kommunista eszmék jegyében is milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!
*
Ráadásul, ez a holokauszt nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig.
*
1.) Azoknak az áldozatoknak is járna végre legalább az erkölcsi kárpótlás, akiket 1956-ig sikerült likvidálniuk. Ők voltak azok akiket az 1945 után hatalomra kerülő, magukat kommunistának és szocialistának hazudók kikiáltottak osztályidegennek", "burzsuj-reakciós elemek"-nek.
*
1.1.) De nem jártak jobban azok sem, akik túlélték a ,,hazai" recski- és a hozzá hasonló büntető- és átnevelő tábort. Mert, mint ilyenek, soha nem élhettek szabad életet, mert olyan rendőri felügyelet alatt tengethették életétüket, ami miatt rokonai is messzire elkerülték és az is csodával volt határos, ha családot alapíthatott...Viszont, a 'mit sem sejtő utódok is megörökölték ezen NEHÉZ-SORSÚSÁGOT szüleiktől; akik nem értették, hogy szüleik miért éltek a társadalom peremére kontra-szelektálva.
*
1.2.) Emlékeznünk kellene végre azokra is, akik túlélték a II. világháborút valamilyen fogságban, majd a háború befejeztével hazavergődve- fasiszta ellenségnek lett nyilvánítva, ami kiterjedt utódaira is.
*
1.3.) Aki túlélte a málenkíj robotot a Szovjetunió szibériai településein, az hazavergődve soha többé nem lehetett szabad, mert örökre rásütötték a láthatatlan skarlátbetűt, amit belül a lelkében kellett viselnie, mint a II. világháborúban a zsidóságnak kívül a ruháján a sárga csillagot, és ezt örökítették tovább a mit sem sejtő utódaikra is, mert nem beszélhettek róla;
*
1.4. Emlékezni kellene azokra a kitelepítettekre (főleg német származásúakra) akik vétlenek voltak a német megszállásban, hiszen évszázadok- évtizedek óta együtt éltek.a magyarsággal...
Akiktől szintén elvettek mindenüket minden ellenszolgáltatás nélkül.
*
*
2.) Az 1956-os népfölkelésben és szabadságharcban .elesettek, bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek, valamint utódaik sorsa egy nagyon fájó sajgó seb a nemzet testén, lelkén...
*
2.1. Hiszen, a túlélőknek és utódaiknak ,,halálraítélt"- belső-emigránsként kellett meghalniuk, mint számkivetetteknek!
*
2.2. Utódaik nehéz-sorsát sajátlagos megfigyelők kísérték figyelemmel 1990-ig, amit kiterjesztettek az un. 1990 utáni rendszerváltozás éveire is - ami a mai napig tart.
*
2.3 Az 1956-os népfölkelésben érintett magyar családok és családtagok is belső emigránsként kellett, hogy tengessék az életüket, mert a szocialistának hazudott politikai diktatúra kidolgozta és "sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív megkülönböztetés (diszkriminációs kontraszelekció) minden formáját.
*
Ezen NEHÉZ-SORSÚAKNAK és utódaiknak még a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is el kellett szenvedni az élet minden területén a szocializmus nevezetűből átörökölt negatív megkülönböztetést (diszkriminációt).
*
Addig míg ez így van, egyetlen politikusnak sincs erkölcsi alapja a Horthy-korszak dicsőítésére.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 178 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 461
  • e Hét: 1298
  • e Hónap: 9902
  • e Év: 45843
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.